This version of the page http://www.kpi.kharkov.ua/?main=*show_kaf&id=74 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-23. The original page over time could change.
Нацiональний Технiчний Унiверситет "Харкiвський Полiтехнiчний Iнститут" | Oфiцiйний сайт
   МЕНЮ:
НТУ "ХПI"
Звернення ректора
Ректорат
Структура
Факультети та
кафедри
Спецiальностi
Контакти
Буклет - 2006
Вiдеофiльм
"Наш Полiтехнiк"

Iсторiя унiверситету
Музей
Події і факти
Часопис
Ректори
Iсторiя у фотографiях
Нашi випускники

Iнформацiйнi технологiї
ЦНIТ
INTERNET-проекти

Спорт, побут, вiдпочинок
Cпортивний комплекс
Палац Студентiв

Профспiлка
Спiвробiтникiв
Студентiв
Профiлакторiй

Видання

Вiсник НТУ "ХПI"
Видавничий центр

Бiблiотека
Web-бiблiотека
Сайти бiблiотек
України

Рiзне
Блогосфера
унiверситету
Форум
Об'яви
Кориснi посилання
Гостьова книга
Центр Кар'єри

Асоцiацiя випускникiв
Про асоцiацiю
Статут
Правлiння
Реквiзити
Анкета
Форум випускникiв-
iноземцiв

 
   WEB Hosting:
Науковi cторiнки: 7
Сторiнки вiддiлiв: 1 Сторiнки лабораторiй: 4 Персональнi сторiнки: 20

   Лiчильник:
Вы 3,322,865 посетитель нашего сервера.

Сегодня 649 посетителей
 

Кафедра iноземних мов

ЗАВIДУЮЧИЙ КАФЕДРОЮ - Скрипниченко Лiлiя Василiвна

ПРО КАФЕДРУ
Кафедра заснована в 1950 роцi. Її засновник - доктор фiзiзико-математичних наук А.П. Рогинський. В рiзнi роки на кафедрi працювали виднв педагоги: М.I. Акимова, А.Г. Бiла, Г.О. Валiна, Т.К. Вєртишева, Р.Г. Єлiсеєва, Д.П. Салiонович. З 1985 року кафедрою завiдує професор Л.В. Скрипниченко. Викладацький склад нараховує 40 викладачiв, з них 1 - професор, 10 - доцентiв, 22- старших викладачiв, 7 - викладачiв. Кафедра має цiлком сучасну матерiальну базу. Загальна площа навчальних, лабораторних i службових примiщень кафедри скаладає 314 квадратних метрiв. Лабораторна база обладнена сучасною аудiо- та вiдеотехнiкою. Кафедра забезпечує викладання iноземної мовидля професiйних цiлей на 13 технiчних факультетах НТУ "ХПI". Структура дисциплiни включає в себе навчання англiйськiй, нiмецькiй та французськiй мовам. Заняття проводяться на 1-5 курсах денної форми навчання i на 1 курсi заочної форми навчання (бiльш 6,5 тисяч студентiв), в групах аспiрантiв, стажерiв-дослiдникiв, в групах мовної пiдготовки для подорожi за кордон студентiв, аспiрантiв, професорсько-викладацького складу. Обсяг навчальних доручень складає 34350 годин в рiк.
Приймая участь у трьох мiжнародних проектах у спiвробiтництвi з мовним центром Магдебурзького унiверситету iм. Отто-фон-Герiке (ФРН), кафедра займається пiдготовкою та виданням навчальних комплексiв (навчальнi посiбники i комп’ютернi навчальнi та контролюючi програми до них) з рiзних напрямкiв розвитку сучасної науки i технiки, екологiчним проблемам, а також проблемам молодi i країнознавчої тематики. Результатом роботи в рамках мiжнародних проектiв стало видання двох навчально-методичних комплексiв з Грифом Мiнiстерства освiти i науки. В 2007-2009 навчальних роках пропонується робота над створенням досьє для контролю знань в рамках європейських вимог. В процесi навчання студенти використовують бiльш нiж 200 навчальних посiбникiв i методичних вказiвок, розробленими колективом кафедри. Кафедра веде науково-дослiдну роботу за наступними напрямками: системна органiзацiя мовного матерiалу в дидактичному аспектi, науково-професiйна комунiкацiя, використання iнновацiйних методiв навчання. В рамках цих напрямкiв викладачi кафедри публiкують науковi статтi i виступають з докладами на мiжнародних науково-практичних конференцiях. В рамках спiвробiтництва НТУ "ХПI" i Клагенфуртського унiверситета (Австрiя) дiють українсько-австрiйськi курси. Пiдготовкою до сдачi iспиту на сертифiкат проводиться кафедрою iноземних мов. За останнi 15 рокiв понад 250 студентiв нашого унiверситету покращiли свої знання з нiмецької мови в Австрiї. Здобувши необхiдний рiвень знань з iноземної мови в процесi навчання в складi академiчних i iнтенсивних груп в НТУ "ХПI" з рiзних напрямкiв, студенти та випускники мають можливiсть приймати участь в рiзних мiжнародних проектах i програмах. Кафедра, яка має квалiфiкований колектив викладачiв, сильну матерiальну базу, робить все, щоб випускник технiчного вузу був готовий також для повноцiнної робрти на спiльних пiдприємствах або в iноземних фiрмах.

НАУКОВI НАПРЯМКИ
1. Впровадження iнновацiйних методiв навчання.
2. Розробка дистанцiйних курсiв з iноземної мови.
3. Розробка комп’ютерних програм з iноземної мови.
4. Тестування.

ДОМАШНЯ СТОРIНКА - http://www.kpi.kharkiv.edu/foreign

Новини:    

15 сiчня 2009
НТУ "ХПI" проводить заходи щодо лiцензування дiяльностi з надання освiтнiх послуг з пiдготовки фахiвцiв за спецiальнiстю 7.050114 "Оподаткування" »

09 сiчня 2009
НТУ "ХПI" проводить заходи щодо лiцензування дiяльностi з надання освiтнiх послуг з пiдготовки фахiвцiв »

26 грудня 2008
Вышла электронная версия #25-26 газеты "Полiтехнiк" »

17 грудня 2008
Поздоровляємо переможцiв змагань зi швидкiсного перекладу! »

17 грудня 2008
Продолжается набор на дистанционные подготовительные курсы »

15 грудня 2008
XXIII Международная научная конференция »

12 грудня 2008
Вышла электронная версия #24 газеты "Полiтехнiк" »

Архив новостей »

Все права на размещенную информацию принадлежат Национальному техническому университету
"Харьковский политехнический институт" © 1997-2008

Украинский Английский Русский НТУ "ХПИ" НАУКА ОБУЧЕНИЕ АБИТУРИЕНТ МЕЖДУНАРОДНЫЕ СВЯЗИ