This version of the page http://www.japanese-page.kiev.ua/ukr/links.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-23. The original page over time could change.
Лінки

Україна-Японія:

"Японські новини" в культурному просторі України.

А також "українські новини" в культурному просторі Японії

     
     

                                   

 

Увага!!!
Якщо Ви побачите помилку на сайті або лінк, що не працює, — виділіть і натисніть Ctrl+Enter, і ваше повідомлення одразу буде надіслано адміністрації сайту.

Доступні розділи:

 
 
 
 
 
 

Спонсори проекту

 
 
Фонд "Мрії здійснюються"

 

 
 
Goodwin Online
 
 
 
 
 
Рекламний блок
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Корисні лінки на україномовні ресурси

Нижче розташовані лінки, які ведуть до україномовних ресурсів в Інтернет, що стосуються Японії.

Якщо ж вас цікавлять тематичні ресурси на російській, англійській або японській мовах, ви можете перейти до розділів "лінки", які є в російській, англійській та японській частинах цього сайту.

Зміст

  • Пошукові та довідкові ресурси
  • Сайти, що цілком присвячені Японії
  • "Японія-Україна" - інформация в мережі про звязки між двома країнами та народами
  • Сайти східної тематики, які мають розділ "Японія"
  • Україномовні об'єднання  в Японії, ассоціації україністів Японії, україномовні сайти Японії тощо
  • Товариства дружби, громадські організації міжнародного культурного співробітництва
  • Персональні україномовні авторські сайти
  • Сайти, що за змістом пов'язані з Японією
  • Традиційні культура та мистецтво Японії
  • Інтернет-каталоги про Японію
  • Енциклопедичні та бібліографічні довідники про Японію
  • Форуми про Японію
  • Безплатні поштові розсилки, які присвячені Японії
  • Ресурси новин, які пов'язані з Японією
  • Інші
  • Українські партнерські сайти, що безпосередньо не пов'язані з Японією

 


Пошукові ресурси

meta
Українська пошукова система.

Старт Україна!
Пошук, каталог українських сайтів, новини, оголошення, розваги, прогноз погоди.

360.com.ua
Пошуковий портал "360.com.ua": глобальний мета-пошук - інформація від двадцяти двох різних повнотекстових пошукових серверів по всьому світу.

Пошук по Україні
Українські пошукові ресурси.

google.com.ua
Видатна пошукова система українською мовою. Пошук сторінок зі світу чи з України. Пошук по контексту і каталогу сайтів. Може шукати на японській мові (!)

Каталог Google - World > Ukrainian > Комп'ютери > Інтернет > Пошук
Підбірка лінків на українські пошукові машини в каталозі Google Directory.

Domivka.NET
Каталог україномовних веб-ресурсів

Сова
Українська пошукова система. Нове слово в технологіях пошуку. Пошукова система, котра дійсно шукає.

Sesna
Українська пошукова система.

BRAMA - Gateway Ukraine
Портал української діаспори “Брама”. БРАМА в український світ  Інформація про Україну і українців.  Пошук, каталоги українською та англійською: Гаряче - УкраіНовини - Брама Прес - ПОСТУП - Оголошення - Календар - Бізнес - Діаспора - Історія - Політ-Чат - Нова Хвиля - Крамниці - Подорож - Що нового?

InfoUkes
Інформаційні ресурси про Україну і українців англійською мовою. Посилання на сайти українських організацій

Пошукові системи: Японія
Перелік японських пошукових серверів в українському розділі сайту MavicaNET - Багатомовного Пошукового Каталога. Багатомовний Каталог це Каталог ресурсів Мережі,  що редагується людьми,  який розраховано на всі мовні ресурси Інтернет.

ВікіНовини
ВікіНовини — вільні новини, які може редагувати кожен, - українською, російською, англійською, японською та іншими мовами. Мета проекту «ВікіНовини» — створення новинного ресурсу, який підтримує відкрите співтовариство добровольців. Місія ВікіНовин — вільне, загальнодоступне джерело новин.
 

Повернутись на початок сторінки


Сайти, що цілком присвячені Японії

Японська сторінка
Дружній сайт про Японію в українському Інтернет. Тут ви можете знайти безліч цікавої, корисної та захоплюючої інформації про Країну сонця, що сходить. Авторський проект Фонду "Мрії здійснюються", Україна, Київ. Обстеживши український Інтернет, ми переконалися, що в ньому не так багато ресурсів, які були б присвячені Японії. Тому ми вирішили, що створення нашої "Сторінки" про Японію заповнить цю важливу відсутню ланку в Інтернет-просторі України.
 

Повернутись на початок сторінки


"Японія-Україна" - інформация в мережі про звязки між двома країнами та народами

Українсько-Японський Центр (UAJC)
Проект Японського агентства міжнародної співпраці (JICA), заснований угодою між двома країнами, який почав свою діяльність 22 травня 2006 року на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ «КПІ»). Проект ставить перед собою завдання зробити внесок в подальший розвиток української економіки шляхом розвитку людських ресурсів України, де спостерігається різке просування ринкової економіки, а також шляхом поліпшення обміну між Японією і Україною у сфері зовнішньої торгівлі і бізнесу.

Фестиваль "Українська та японська культура - 21 сторіччя"
Основною метою Фестивалю є здійснення діалогу української та японської культур. Культур, що мають багаті традиції та активно розвиваються в наш час. Особливістю цього діалогу є те, що незважаючи на різницю в історичних, етнічних, соціологічних факторах, що впливали на розвиток української та японської культур, він здійснюється на універсальних загальнолюдських цінностях. Це відкриває широкі можливості для взаємо обміну та взаємозбагачення їх творчих потенціалів. Фестиваль сприяє інформуванню широких мас про національні та культурні особливості наших Народів, тенденцій та перспектив їх розвитку.

Українці в Японії

Інформація на сайті Міністерства культури і туризму України


Канадський японець став козаком й бандуристом

"Козацькі вуса, міцна статура, бандура за плечем -- справжній козак! Лише характерний розріз очей вказує на те, що передi мною -- японець. Але любить вiн не сушi, а український борщ та вареники i мріє вивчити вiршi Тараса Шевченка...", -  expres.ua.


Японський кобзар сакума Шуїчі: «Взяв би я бандуру...»

"Львів’яни звикли до вуличних музикантів, тому на бандуриста у вишитій сорочці, який грав біля пам’ятника Івану Підкові, мало хто звертав увагу. Однак тих, хто таки зупинявся коло кобзаря, не могли не дивувати східні риси його обличчя, відсутність капелюха, до якого треба кидати гроші, та незрозуміла мова, якою він співав українські народні пісні “Ой ти, ніченько”, “Грай, бандуро!” й гімн України. Ніхто зі слухачів навіть не підозрював, що бандурист співає японською і сам є стовідсотковим нащадком самураїв…", -  "Високий Замок".


Аніме та манґа українською

Метою проекту є зібрання та вільне розповсюдження українських перекладів аніме та манґи. Крім українських субтитрів, манги, тут ви також знайдете цікаві статті, корисні для створення своїх перекладів засоби та зможете поспілкуватися на форумі.


Японський дослідник Ката Ока про глибинні корені України і Японії

На те, що між Руссю та Японією були якісь історичні зв'язки, вказує також повір'я, що колись, у давні часи, в японську провінцію Хокайдо переселилася група українців. Доказом є те, що костюм нареченої в цій провінції є практично копією галицького костюму нареченої.


 Українець японського походження
Драматична історія розгортається між Україною та Японією: в Японії його вважали загиблим, а він тим часом мешкав у Житомирі. Японський ветеран Другої Світової вперше за останні 60 років повернувся до Токіо, щоб провідати рідню. В Японії його вважали загиблим, а він тим часом мешкав у Житомирі. Шістдесят три роки розлуки - і нога Ісіносуке Увано знову ступає на рідну землю. В Японії 83-річного ветерана Другої Світової війни давно вважали загиблим, натомість він останні сорок років мешкав у Житомирі з українською дружиною, двома доньками та сином. З Анатолієм він прилетів до Токіо. Увано силкується згадати японську, але поки для спілкування з родичами потрібен перекладач. Історія Ісіносуке Увано гідна стати сценарієм для художнього фільму.   (СУМНО-Форум).

 Україна схожа на Японію
33-річна київська архітекторка Галина Шевцова три роки жила в Японії. — Побачила, що японські хати схожі на українські. Почала їх фотографувати. А українські будинки знімкувала вже давно. За півроку впорядкувала альбом ”Грані світу. Україна — Японія: дерев’яна архітектура”. У ньому сто шістдесят сторінок. Ліворуч фотографії японських будівель, праворуч — українських. Під ними пояснення українською, англійською та японською мовами. — Іноді не розбереш — Україна це чи Японія. Особливо в старих японських селах, де під солом’яними стріхами висить цибуля, — каже Галина.   (Газета по-українськи).

 Душа, народжена на сході сонця
Літераторка Людмила Скирда, дружина посла України в Японії, — про сьогодення, культуру і звичаї Країни Східного Сонця. Поїздка кореспондентки «УМ» на Далекий Схід зайняла кілька днів. Запитань — мільйон, і майже всі залишаються без відповіді. Тому зустріч із Людмилою Скирдою можна було вважати подарунком долі. Поет, учений, культуролог — вона вже понад три роки разом із чоловіком, послом України Юрієм Костенком, мешкає в Японії і щиро нею захоплюється. До речі, завдяки пані Людмилі чимало японців не лише дізналися про Україну з її багатою культурою і традиціями, а й щиро її полюбили. «Усе, що робить Людмила Скирда в Японії — це рефлексія її величезної любові до України, і саме перебування такої особистості в Японії є найкращим піаром для її країни і її народу», — так написав про нашу співрозмовницю відомий японський прозаїк і кінодраматург Рей Наканісі.  (Україна молода).

 Спочатку — Київська,  а потім — Русь
Японський дослідник Ката Ока дослідив, що українська культура та фольклор значно давніші за російські. Думка «стороннього» ставить під сумнів традиційне уявлення про «старшу сестру». Ката Ока, аспірант кафедри фольклористики при Київському національному університеті ім. Шевченка, досліджує східнослов'янський фольклор більше 13 років. В Японії вважають, що для цього достатньо вивчити російські традиції та культуру, про українську культуру взагалі не згадують. І це, на думку дослідника, неправильно, адже «ставить воза перед конякою». (АРАТТА. Український національний портал).

 НАМ НЕ СВІТИТЬ ЗІ СХОДУ
Чи перспективно в Україні видавати японську літературу? — цікавилася я у видавців. Серед нарікань на вкрай несприятливу ситуацію почула у відповідь і таке: «Авторів, популярних у цілому світі, люблять і в Україні. Ми не ізольована від світової культури країна». ("Дзеркало Тижня").

Японський бандурист з Эдмонтону Чарлі Сакума
Ви ще такого не бачили. Японець, що мешкає в Канаді, навчився грі на бандурі не гірше українських бандуристів.  (Відео на сайті youtube.com).
 
 

Повернутись на початок сторінки


Сайти східної тематики, які мають розділ "Японія"

 

Повернутись на початок сторінки


Україномовні об'єднання  в Японії, ассоціації україністів Японії, україномовні сайти Японії тощо

Краяни
Товариство українців, що проживають у Японії 

Ласкаво просимо до Web page of JAUS
Сторінка українською мовою на сайті JAUS - Японської асоціації україністів (поки що, на жаль, містить тільки назву сторінки і нічого більше...)

Львів-Київ-Токіо
Життя українців у Японії та вибрані матеріали засідань Японської Асоціації Українознавства.

Повернутись на початок сторінки


Товариства дружби, громадські організації міжнародного культурного співробітництва

Товариство "Україна-Японія"
Острівець дружби і культурного обміну України і Японії, громадська організація, що уже багато років вносить свій внесок у розвиток партнерських зв'язків між нашими країнами.

Товариство українсько-японських культурних зв'язків
Товариство культурного співробітництва з Україною, яке працює в Японії.

"УКРАЇНА-СВІТ"
Товариство зв'язків з українцями за межами України. Всеукраїнська громадська організація, метою якої є розвиток співробітництва з українцями за кордоном, сприяння міжнародним зв'язкам.

NAJUS: Товариство "Японія-Україна"
Українська сторінка Інтернет сайта Товариства "Японія-Україна", яке нещодавно створено в Японії. Сторінка в процесі розробки і на ній поки що ви не знайдете жодного слова українською. Але, гадаємо, що це тимчасово, і незабаром ми зможемо дізнатись багато цікавого про це товариство дружби.

Повернутись на початок сторінки


Персональні україномовні авторські сайти

Дзюб Іван Петрович, Перекладач
Персональна сторінка  відомого українського перекладача японської художньої літератури на сайті "Відкрита Україна". 

Перекладач з японської - Ігор Дубинський
Персональний сайт київського перекладача японської художньої літератури. На сайті: Переклади українською,  Переклади російською, Анотації. 

Віктор Громовий.  Японський щоденник
"Я думав, що опинився на краю світу, а японці вважають. що знаходяться в центрі світу (навіть на картах зображують із одного боку Євразію, а з іншого Америку — Японія виходить посередині). У наш час, коли планета стала «глобальним селом», «моєї хати скраю» чи «краю світу» просто не існує. Так що в гумористичному пассажі Михайла Задорнова про глобус України є й доля істини: і Японія, і Україна мають дбати про свою «глобальну присутність» у такому тісному і взаємопов’язаному світі..." 
 

Повернутись на початок сторінки


Сайти, що за змістом пов'язані з Японією

Посольство України в Японії
Україномовна версія офіційного сайту посольства України в Японії

Посольство Японії в Україні 
Україномовна версія офіційного сайту посольства Японії в Україні 

Японія
"Японія" - стаття українською мовою (матеріал з "Вікіпедії" — вільної енциклопедії): "Японія" - загальна інформація про країну, "Література", "Дивись також", "Ресурси Інтернет" тощо.

Повернутись на початок сторінки


Традиційні культура та мистецтво Японії

Сучасне японське мистецтво мандрує на Захід
“Гіндаї” – по-японському “сучасність”, а “йога” – для японських (і не лише японських) мистецтвознавців означає стиль мистецтва – і, зокрема, малярства, – який імітує стилі мистецтва західного, розвивається під його впливом. Крім “Гіндаї” та “йоги” існує ще “ніхонга” – власне японський стиль, який не має в собі жодних впливів західного способу мислення. Саме ніхонга тривалий час вважалася в Японії єдиним можливим мистецтвом, тоді як йога – чимось варварським, способом сліпого відображення дійсності, позбавленим справжньої мистецької рефлексії.

 

Повернутись на початок сторінки


Інтернет-каталоги про Японію

Японія
WWW.ESUA.NET links catalog: World Ukrainian: Країни та регіони: Азія: Японія 

Open directoty: Японія
Розділ Японія (українська мова) - Відкритий Каталог інтернет-ресурсів dmoz.org

"Японія" на MavicaNET
MavicaNET - Багатомовний Пошуковий Каталог. Розділ "Японія" у цьому каталозі.

Повернутись на початок сторінки


Енциклопедичні та бібліографічні довідники про Японію

 

Повернутись на початок сторінки


Форуми про Японію

Форуми
На веб-майданчику "Краяни" 

Повернутись на початок сторінки


Безплатні поштові розсилки, які присвячені Японії

Поштова розсилка "Краяни"  
Для українців, що проживають у Японії, як постійно, так і тимчасово; тих, що мають цікавість до культури Японії та японського стилю життя; японців зацікавлених в пізнанні культури України; а також людей будь-яких національностей, що прагнуть розширенню зв'язків між Україною та Японією.

Повернутись на початок сторінки


Ресурси новин, які пов'язані з Японією

Кращі газети  В усіх країнах - Японія  
"Я колекціоную та обслуговую посилання лише на ті газети та видання, що містять в собі місцеві, вільні та незалежні новини з кожної країни світу. Ви не знайдете посилання на онлайнові медіа-сайти, які виключно ретранслюють інформацію, повідомлення та контент з інших джерел. База даних не містить газет, що подають чутки, плітки, суто локальні та спортивні новини. Я додаю лише вебсайти, які надають вільний публічний доступ, що мають місцевий редакторський колектив незалежних журналістів та, здебільшого, видаються друком. Ще одна важлива річ — я приймаю лише сайти та мережеві видання, що поновлюються щоденно", - зазначає автор сайта  NewspaperIndex.com, який подає на ньому перелік визнаних газет кожної країни.

Повернутись на початок сторінки


Інші

Харбінський словник  
Маловідома сторінка історії українсько-японських мовних взаємин

Українська Православна  Церква в Японії
Наша Церква заснована українцями що живуть в Японії, проте двері її відчинено для людей будь-яких національностей. Кожен відвідувач із щирими намірами, незалежно від віросповідання чи національності, — бажаний гість. Ми разом проводимо служби за давніми християнськими традиціями, разом вчимося застосовувати мудрість християнського учення в повсякденному житті. Кожен має нагоду знайти тут друзів.

Повернутись на початок сторінки


Українські партнерські сайти, що безпосередньо не пов'язані з Японією

Ресурсний центр "Гурт"

Ресурсний центр розвитку громадських організацій “Гурт” – інформаційний, консультаційний та навчальний центр підтримки організацій громадянського суспільства України. Ресурсний центр “Гурт” реалізував більше трьох десятків проектів, що фінансувалися міжнародними та українськими донорськими організаціями, мав досвід адміністрування регіональних проектів, виконання замовлень та надання послуг донорським організаціям, бізнес-структурам, органам державної влади та громадським організаціям з усіх регіонів України.

Повернутись на початок сторінки


 

     

[ На головну ]

 

 


 


Забороняється відтворення будь-якої інформації з цього сайту, текстової чи графічної!

Запитання та зауваження з питань оформлення та змісту сайту надсилати на адресу: japan4you@ukr.net.

Copyright © 2005-2007 Фонд "Мрії здійснюються". No reproduction or republication without written permission.

Останнє оновлення: 07.12.2008

 

Hosted by Goodwin Online.