This version of the page http://www.mintrans.gov.ua/uk/alias_165/8528.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-20. The original page over time could change.
Міністерство транспорту та зв'язку України
Офіційний сайт Міністерства транспорту та зв'язку
Головна Мапа сайту Акредитація
Залізничний транспорт Авіація Морський та річковий транспорт Автомобільний транспорт Дорожнє господарство Зв’язок
Транспортні події
 Евро – 2012
Твоє майбутнє
ГоловнаРегуляторна діяльністьАналізи регуляторного впливуДо проектів актів законодавства
Мапа сайту
01135, м. Київ-135,
пр. Перемоги, 14
+38044 226-22-04
факс +38044 486-72-06

Аналіз регуляторного впливупроекту постанови Кабінету Міністрів України "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 р. № 239"

8 липня 2008 року

1.        Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання

 

Проектом постанови пропонується визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 19.03.1997 № 239 “Про спеціально уповноважені органи з питань присвоєння радіочастот, позивних сигналів, оформлення відповідних дозволів на виготовлення, реалізацію (продаж), використання радіоелектронних засобів на території України, ввезення їх з-за кордону та державного нагляду за їх роботою”.

Прийняття проекту акта дозволить привести нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України у відповідність до Законів України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”, “Про телекомунікації” та “Про радіочастотний ресурс України”.

 

2.        Визначення цілей державного регулювання 

 

Метою державного регулювання є приведення нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України у відповідність до чинного законодавства України.

 

3.        Визначення та оцінка усіх прийнятних альтернативних способів досягнення встановлених цілей 

 

Першим альтернативним способом є залишити постанову Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 р. № 239 діючою. Але цей спосіб є недоцільним, оскільки не вирішує поставленої мети, тому відхиляємо його.  

Другим альтернативним способом є внесення змін до чинного нормативно-правового акта. Цей спосіб також є недоцільним, так як призводить до дублювання правових норм у сфері користування радіочастотним ресурсом України. Тому, теж відхиляємо його.

Третім альтернативним способом є прийняття проекту постанови Кабінету Міністрів України “Провизнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 р. № 239”.

Таким чином, приймається третій альтернативний спосіб, оскільки це дозволить досягти поставленої цілі.

 

4.                      Опис механізмів і заходів, які забезпечують розв’язання визначеної проблеми

 

Механізмом, який забезпечить розв’язання визначеної проблеми, є прийняття постанови Кабінету Міністрів України “Провизнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 р. № 239”.

Постанова Кабінету Міністрів України від 19.03.1997 № 239 “Про спеціально уповноважені органи з питань присвоєння радіочастот, позивних сигналів, оформлення відповідних дозволів на виготовлення, реалізацію (продаж), використання радіоелектронних засобів на території України, ввезення їх з-за кордону та державного нагляду за їх роботою” увійшла до переліку постанов Кабінету Міністрів України, визначених Держпідприємництвом (лист від 22.02.2008 № 1517) як такі, що потребують приведення відповідно до вимог Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.

   Постанова втратила свою актуальність, оскільки повноваження органів щодо присвоєння радіочастот, позивних сигналів, оформлення відповідних дозволів на виготовлення, реалізацію (продаж), використання радіоелектронних засобів на території України, ввезення їх з-за кордону та державного нагляду за їх роботою, закріплені Законом України “Про радіочастотний ресурс України”.

Відповідно до Закону України “Про радіочастотний ресурс України” органом регулювання у сфері користування радіочастотним ресурсом України є Національна комісія з питань регулювання зв’язку (НКРЗ), утворена відповідно до Закону України “Про телекомунікації”. НКРЗ здійснює свої повноваження у смугах радіочастот загального користування. До сфери управління НКРЗ віднесені Державна інспекція зв’язку (ДІЗ), що здійснює державний нагляд за користуванням радіочастотним ресурсом України та запобігає правопорушенням при користуванні ним у смугах радіочастот загального користування та державне госпрозрахункове підприємство “Український державний центр радіочастот” (УДЦР), яке здійснює присвоєння радіочастот, видачу дозволів на експлуатацію, призначення позивних сигналів радіоелектронним засобам у смугах радіочастот загального користування.

Законом України “Про радіочастотний ресурс України” також  визначено повноваження Генерального штабу Збройних Сил України щодо регулювання у сфері користування радіочастотним ресурсом України та здійснення державного нагляду у смугах частот спеціального користування.

 

5.                      Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей

 

Реалізація проекту постанови Кабінету Міністрів України “Провизнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 р. № 239”забезпечить приведення нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України у відповідність до чинного законодавства України та сприятиме ефективному та раціональному використанню радіочастотного ресурсу України.

 

6.                      Визначення очікуваних результатів прийняття регуляторного акта

 

Впровадження запропонованого регуляторного акта не потребує додаткових витрат державного бюджету України.

Очікуваними результатами впровадження зазначеного проекту постанови буде:

 

-              удосконалення чинного законодавства та узгодження законодавчих та інших нормативно-правових актів між собою;

-              виконання вимог Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” щодо приведення нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом;     

-              забезпечення ефективного та раціонального використання радіочастотного  ресурсу України.

 

7.                      Обґрунтування строку дії регуляторного акта 

 

Строк дії регуляторного актанеобмежений.

 

8.                      Визначення показників результативності регуляторного акта

 

Реалізація проекту постанови Кабінету Міністрів України “Провизнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 р. № 239” сприятиме створенню умов щодо забезпечення ефективного та раціонального використання радіочастотного  ресурсу України, збалансуванню інтересів користувачів радіочастотного ресурсу, що позитивно позначиться на впровадженні та розвитку радіотехнологій в Україні, а відповідно суттєво вплине на розвиток економіки держави.

Проект постанови Кабінету Міністрів України “Провизнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 р. № 239” та аналіз регуляторного впливу до нього розміщено на офіційному       веб-сайті Мінтрансзв’язку (http://www.mtu.gov.ua) у розділі “Регуляторна діяльність”.

 

9.        Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта

 

Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися шляхом базового та повторного відстеження.

Базове відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися до дня набрання чинності цим актом шляхом збору пропозицій та зауважень та їх аналізу.

Повторне відстеження результативності регуляторного акта буде здійснено через рік після набрання ним чинності шляхом порівняння результативності показників, визначених під час проведення базового відстеження.

Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися за показниками результативності цього регуляторного акта Державним департаментом з питань зв’язку та інформатизації Мінтрансзв’язку.

 

 

Міністр транспорту та зв’язку України                                     Йосип Вінський

 

Новини
20 січня 2009 року, 19:51
Зв'язок та транспорт забезпечили загальне зростання ВВП у державі за 2008 рік, - Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський
20 січня 2009 року, 19:48
Впровадження системи єдиного електронного квитка дасть можливість отримати додаткові ресурси, - Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський
20 січня 2009 року, 19:41
За динамікою зростання зарплати галузь транспорту та зв’язку України займає лідируючу позицію, - Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський
20 січня 2009 року, 19:37
Профспілки подякували Міністру транспорту та зв’язку України Йосипу Вінському за продуктивний діалог та «поставлену на рейки співпрацю»
20 січня 2009 року, 19:36
Верховна Рада України схвалила Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг»
20 січня 2009 року, 19:35
Комітет з питань транспорту і зв'язку рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Повітряного кодексу України
20 січня 2009 року, 19:35
«Ми зараз спрямовуємо усі зусилля на напрацювання перспективи розвитку української авіації та створення чіткої системи роботи у цьому напрямку», – Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський
20 січня 2009 року, 19:33
За ініціативою Міністра Йосипа Вінського Укрзалізниця відновлює контрейлерні перевезення
20 січня 2009 року, 19:27
Планові перевірки додержання ліцензіатами Ліцензійних умов здійснюються відповідно до затвердженого Головавтотрансінспекцією плану на I квартал 2009 року, погодженого у Держкомпідприємництва
20 січня 2009 року, 19:26
На новорічні та різдвяні свята Донецька залізниця перевезла 152 групи пасажирів
Усі новини
 
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 

Публічні громадські обговорення
11 грудня 2008 року
Розроблено проект Інструкції про порядок використання маркувальних машин у новій редакції
10 грудня 2008 року
Розроблено проект наказу Міністерства “Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою”
10 грудня 2008 року
Головавтотрансінспекція розробила проект щодо відносин у сфері ліцензування
9 грудня 2008 року
Закінчується термін подачі зауважень та пропозицій до проекту Технічного регламенту щодо радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання та підтвердження їх відповідності
Усі обговорення

Контакти  |  Адміністратор  |  Мапа сайту
© 2008 Міністерство транспорту та зв'язку України