This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/documents/210.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-18. The original page over time could change.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1030/2008 - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1030/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 31 жовтня 2008 року «Про боротьбу з контрабандою і порушенням митних правил, координацію діяльності у цій сфері»

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 31 жовтня 2008 року «Про боротьбу з контрабандою і порушенням митних правил, координацію діяльності у цій сфері» (додається).

2. Контроль за виконанням цього Указу покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України                      Віктор ЮЩЕНКО

12 листопада 2008 року 

 

РАДА НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

від 31 жовтня 2008 року

Про боротьбу з контрабандою і порушенням митних правил, координацію діяльності у цій сфері

Розглянувши хід виконання Програми боротьби з контрабандою та порушенням митних правил на 2008 - 2009 роки, затвердженої Указом Президента України від 4 березня 2008 року № 195, Рада національної безпеки і оборони України констатує досягнення певних позитивних результатів, перш за все, щодо забезпечення надходжень до Державного бюджету України податків і зборів, які справляються митними органами.

Водночас Рада національної безпеки і оборони України відзначає незадовільну координацію діяльності органів виконавчої влади в галузі митної справи, відсутність системного підходу у розв'язанні проблем боротьби із порушеннями митного законодавства, неефективність заходів з протидії корупції, наявність прогалин у законодавчому регулюванні митної справи, що не дозволяє кардинально змінити ситуацію у цій сфері на краще. Така ситуація створює загрози національній безпеці України.

З метою підвищення ефективності боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, зниження рівня корупції у цій сфері, забезпечення належної координації діяльності органів виконавчої влади Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

1. Визнати роботу Кабінету Міністрів України з координації та контролю органів виконавчої влади у сфері боротьби з контрабандою та порушенням митних правил незадовільною.

2. Запропонувати Президентові України внести на розгляд Верховної Ради України проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, передбачивши, зокрема, законодавчі пропозиції з декриміналізації правопорушень у сфері митної справи з одночасним встановленням адекватних штрафних санкцій за порушення митних правил, з надання митним органам повноважень у сфері оперативно-розшукової діяльності та досудового слідства у справах про контрабанду, та визначити такий законопроект як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України.

3. Кабінету Міністрів України передбачити під час доопрацювання проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» видатки на закупівлю систем спостереження та електронного зчитування номерних знаків автотранспортних засобів, сканування транспортних засобів і вантажів, систем відеоспостереження для митних органів відповідно до обгрунтованих потреб Державної митної служби України.

4. Державній митній службі України, Адміністрації Державної прикордонної служби України за участю Служби безпеки України вжити у місячний строк додаткових заходів щодо вдосконалення технологічних схем оформлення вантажів у пунктах пропуску через митний кордон України, зокрема, у морських портах та на західній ділянці державного кордону України.

5. Запропонувати Національному банку України разом із Службою безпеки України та Державною митною службою України визначити порядок обміну інформацією про операції за наявності достатніх підстав, що такі операції можуть бути пов'язані з контрабандою та порушенням митних правил.

6. Запропонувати Генеральній прокуратурі України в місячний строк:

здійснити перевірки законності фактів проведення органами внутрішніх справ оперативно-розшукових заходів з протидії контрабанді, а також інформації про факти призначення на посади в органах внутрішніх справ осіб, звільнених з митних органів за порушення службової дисципліни;

проаналізувати практику прийняття рішень органами досудового слідства у справах про контрабанду, порушення митних правил та вжиті заходи прокурорського реагування;

вжити за результатами перевірок та проведеного аналізу відповідних заходів реагування.

7. Запропонувати співголовам Міжвідомчої робочої групи з питань протидії контрабанді та порушенням митних правил внести у місячний строк в установленому порядку пропозиції щодо оновлення персонального складу Міжвідомчої робочої групи.

8. Запропонувати Верховному Суду України розглянути питання про узагальнення судової практики розгляду судами України справ про контрабанду та порушення митних правил.

Це рішення прийнято одноголосно, на засіданні Ради були відсутні Ю.Луценко, В.Стельмах, Ю.Тимошенко та А.Яценюк.

Голова Ради національної безпеки і оборони України              В.ЮЩЕНКО
Секретар Ради національної безпеки і оборони України          Р.БОГАТИРЬОВА


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 7/2009
Про Положення про Міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 5/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 листопада 2008 року «Про виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України з питань регулювання земельних відносин, використання та охорони земель»
Інші
Інтерв’ю та коментарі
14.01.2009
Ексклюзивне інтерв’ю Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової агенції „Інтерфакс-Україна”
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші