This version of the page http://www.uhradio.com.ua/news/?date=2006109 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-17. The original page over time could change.
УХ Радіо 101.1 fm (Тернопіль) - справді УКРАЇНСЬКА хвиля :)

Новини УХ Радіо






додати кнопку





Місцеві новини від УХ Радіо   
9.10.2006

На Тернопільщині відбудеться зустріч єпископів Греко-Католицьких Церков
На Тернопільщині відбудеться зустріч єпископів Греко-Католицьких Церков Європи. Дійство пройде 16-19 жовтня. Крім єпископату УГКЦ та Патріарха УГКЦ Любомира Гузара, участь у зустрічі візьмуть греко-католицькі владики з Болгарії, Словаччини, Угорщини, Чехії, Польщі, Німеччини, Франції, Англії та Італії. Загалом – близько 40 осіб. Учасники зустрічі мають намір провести у Зарваниці наради щодо розвитку Греко-Католицьких Церков у світі, побувають на Батьківщині Патріарха Йосифа Сліпого у с.Заздрість, відвідають Тернопільський „Карітас” та відправлять архієрейську Літургію у Катедральному соборі Тернополя.

У Державному архіві працює виставка до 60-річчя депортації українського і польського населення
У Державному архіві Тернопільської області відкрита виставка, присвячена 60-річчю депортації українського і польського населення у 1944-1946 рр. Документи, представлені на ній, допомагають відтворити всі етапи виселення поляків з території нашої області і господарського влаштування тут українців. Перша частина виставки присвячена переселенню етнічних українців на територію Тернопільської області. Друга частина виставки присвячена висвітленню евакуації поляків з території Тернопільської області. Також зацікавить дослідників: зразок анкети ,які повинні заповнювати чужоземні громадяни при виїзді з країни, довідки "З питання Язловецького монастиря" ,доповідна записка "Про можливість відкриття в м. Чорткові школи з польською мовою навчання " і список дітей польських громадян ,які проживають на території області.

У Тернополі відбудеться презентація проекту створення "Дитячої лікарні майбутнього"
11 жовтня в Тернополі представники Міжнародного благодійного фонду "Україна-3000" представлять громадськості проект створення Дитячої лікарні майбутнього. Такий промо-тур проходить зараз всіма обласними центрами України. Мета промо-туру – представити українській громаді проект Дитячої лікарні майбутнього та залучити всіх небайдужих до його створення. З проектом матимуть змогу ознайомитися медики обласної дитячої лікарні, представники влади та громадськості. Створення "Дитячої лікарні майбутнього" передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року №722 "Про утворення Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері та дитини".

Жителі області переховували наркотики
Співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласного управління внутрішніх справ вилучили у 31-річного жителя Збаража один кілограм двісті грамів макової соломки та півлітра розчину опію. Декілька грамів опію переховувала 29-річна збаражчанка. Майже два кілограми макової соломки намагався продати 35-річний мешканець села Григорів Монастириського району.

Міська рада перевірятиме діяльність ЖЕКів
Керівники міської ради впродовж двох тижнів здійснюють об"їзд території міста на предмет перевірки діяльності ЖЕКів. За результатами цієї перевірки будуть вжиті кардинальні заходи щодо тих підприємств, які не виконують своїх зобов"язань, передбачених договорами, укладеними з мешканцями будинків. Керівники комунальних ЖЕКів, в діяльності яких будуть виявлені порушення, нестимуть відповідальність або звільнятимуться. Приватні ЖЕКи, у разі виявлення порушень умов договорів, будуть зобов"язані виплачувати матеріальні компенсації своїм споживачам. Таким чином міська рада здійснюватиме контроль щодо якісного надання послуг мешканцям міста.

В області триває Всеукраїнський рейд "Урок"
Фахівці обласної та районних служб у справах неповнолітніх, спільно з управлінням освіти і науки ОДА, управлінням МВС в області, провели, з 25 серпня по 13 вересня, І етап Всеукраїнського рейду "Урок". Станом на 01.09.2006року в області 76 дітей шкільного віку не приступили до навчальних занять. Головними причинами, через які діти не відвідують навчальні заклади є невиконання батьківських обов’язків; самовільне залишення навчальних закладів. Вживаються заходи щодо повернення виявлених неповнолітніх до навчальних закладів, притягнення до відповідальності батьків, опікунів, дорослих та посадових осіб, які негативно впливають на дітей.

Гаряча вода у місті з’явиться коли підпишуть договір на газопостачання з НАК ”Нафтогаз України
Міська влада Тернополя вирішила питання кредиту з "Укрсиббанком". Про це повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Микола Марценюк. Йдеться про суму 3 млн.грн., терміном на 1 рік, під 15% річних, з умовою застави приміщення колишнього готелю „Україна”. Представники міської ради знаходяться у Києві для того, щоб укласти договір на газопостачання з НАК ”Нафтогаз України”. Як тільки угода буде підписана, усі котельні міста будуть підключені до газопостачання, і в домівках тернополян з’явиться гаряча вода. Проте, як повідомив Микола Марценюк, на даний час в державі не укладено жодної угоди між теплопостачальними підприємствами та НАК ”Нафтогаз України” на осінньо-зимовий період. Це пов’язано з тим, що сьогодні відсутня ціна на газ для тепломереж. Очікується , що така ціна буде встановлена вже цього тижня.

У держархіві області експонується виставка, присвячена 120-річниці від Пам’яті Іванки Блажкеви
У держархіві області експонується виставка, присвячена 120-річниці від дня народження відомої української дитячої письменниці, громадської діячки, педагога, етнографа Іванни Блажкевич. Оригінальні документи розповідають про активну участь її у діяльності українських інституцій 20-30 рр. та її літературний доробок. В експозиції-оригінали творів і листів, прижиттєві світлини; автобіографія написана письменницею, власні спогади, щоденник "Жінка на бойовій лінії ", етнографічні записи про с. Денисів, листування з Ольгою Кобилянською та іншими письменниками, редакціями газет, журналів газетні і журнальні публікації , вірші. У державному архів зберігається також особистий фонд І. Блажкевич, започаткований ще за її життя.

Обсяги надходжень податків та платежів по Тернопільській області зросли майже на 33 відсотки
Обсяги надходжень податків та платежів до бюджетів усіх рівнів по Тернопільській області у січні-вересні 2006 року зросли на 32,9 відсотка порівняно з аналогічним періодом 2005 року. Про це повідомив відділ економічного аналізу та прогнозування ДПА в Тернопільській області. Такі темпи росту податкових платежів зумовили те, що бюджети всіх рівнів отримали доходи в частині, яка контролюється податковими органами, в запланованих обсягах. Так, виконання бюджетних призначень по надходженнях Зведеного бюджету становить майже 110 відсотків, Державного – понад 112 відсотків. В тому числі до загального фонду Державного бюджету надходження склали понад 246 млн. грн., що на 12,3 відсотків більше прогнозних завдань Міністерства фінансів України.



січень 2009
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
<<  <  •  >  >>

Використання новин повністю чи частково - лише з використанням посилання на УХ Радіо 101.1 fm


Наталя Даниленко





Подивитись у студію >>



"З відомими за кавою"



Задайте своє запитання гостю програми!

Я відпочив цього літа:
Прекрасно!
Ще не встиг...
Можу про це хіба помріяти



результати

Усі права застережено © "УХ Радіо" 101.1 fm © Designed by
Slay Inc.