This version of the page http://www.uhradio.com.ua/news/?date=2006105 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-17. The original page over time could change.
УХ Радіо 101.1 fm (Тернопіль) - справді УКРАЇНСЬКА хвиля :)

Новини УХ Радіо






додати кнопку





Місцеві новини від УХ Радіо   
5.10.2006

Відбулась презентація народного мистецького пректу під назвою “Чужина”
У Тернополі відбулась презентація народного мистецького пректу під символічною назвою “Чужина”. Презентація пройшла у прес-клубі реформ у середу, 4 жовтня, де було представлено також новий диск з однойменою назвою – “Чужина”. За словами організаторів, цей проект – перша спроба зробити місток між українцями, які перебувають на батьківщині, і тими, хто працює закордоном. Проект ставить за мету – повернення людей на рідну землю. Звідси і гасло: “Вертаймо українців на Україну”. Генеральний продюсер проекту “Чужина”, керівник продюсерського центру та студії “ГроЛіс” Ярослав Громадський розповів, що композиції для альбому він збирав дуже ретельно протягом трьох років. Наразі диск “Чужина” вийшов тиражем 1000 примірників і його можна придбати у музичних крамницях нашого міста. Невдовзі організатори планують збільшити загальний наклад компакт-диска до 15 тисяч, але для цього потрібна підтримка. Продюсерський центр “ГроЛіс” надає можливість всім, кому не байдужа доля заробітчан, взяти участь у цьому проекті. Кошти на підтримку можна перераховувати на рахунок: Повне товаристао “ГроЛіс”., 46001 м Тернопіль, вул. Танцорова 22, р/р 260033112701 в тернопільському відділені №4 Львівської філії АБ “Банк регіонального розвитку”. МФО 325224, Код 25346892. На дисках, як і на шпальтах інформаційних видань жертводавці будуть згадані поіменно.

Тернополяни сплавлялися рікою Тумча
Тернополяни помандрували в заполярну країну Карелія на початку вересня і порапили у справжню осінню казку. З 8 по 16 вересня відбувся спортивний сплав на двох байдарках і катамарані рікою Тумча, у верхній течії вона носить назву Тунтсайокі (фінською - "ріка смерті"). Ця ріка є другою за складністю рікою європейської Півночі. Загальна довжина маршруту становила 120 км, причому на нижньому 50-ти кілометровому відрізку було зосереджено до 30 порогів. Як розповіли організатори сплаву, для байдарок така ріка становила значну складність, та навіть для екіпажу катамарана це була хороша перевірка майстерності. Організатором виступив Обласний Спортивно-Туристський Клуб спільно із туристами із Москви. У мандрівці взяло участь дев’ять учасників. Семеро з України і двоє з Росії.

На Лановецькому цукровому заводі переробляється 2 800 тонн цукросировини за добу
На Тернопільщині вже почали працювати усі заводи. Буряки викопано з третини площ. На заводах створено 7-10-денний запас сировини. На Лановецькому цукровому заводі переробляється 2 800 тонн за добу. Вже перероблено 15 тис. тонн цукросировини та вироблено 1,5 тис. т цукру. Крім того, створено 10-денний запас цукрового буряку. Налагоджено тісну співпрацю із сільськогосподарськими підприємствами, а також із місцевими територіальними громадами, які постачають на завод понад 40 % цукрових буряків. На сьогодні наша область є третьою в Україні за площами посівів цукрового буряку і виробництвом цукру після Вінницької та Київської областей, і ми маємо всі можливості для подальшого нарощування виробництва.

У Державному архіві упорядковано особовий фонд Гаврила Чернихівського
У Державному архіві упорядковано особовий фонд лауреата Всеукраїнської премії в галузі охорони пам’яті історії та культури ім. В. Антоновича та обласної літературно - мистецької премії ім. Братів Лепких Гаврила Чернихівського. Документи передані фондоутворювачем включають краєзнавчі, зібрані ним матеріали з історії Кременеччини, листи, рукописи. Черняхівський Г. - лауреат Всеукраїнської премії в галузі охорони пам’яті історії та культури ім. В. Антоновича та обласної літературно - мистецької премії ім. Братів Лепких. Виставка присвячена 70 - річчю відомого краєзнавця, яку можна розділити на дві частини. Перша - "Матеріали до біографії фодоутворювача" : робочий щоденник, плани роботи, абонементи нородного університету культури у м. Кременці, де Чернихівський читав лекції. Друга частина - "Творчі матеріали Чернихівського" розкриває особистість як поета, дослідника, краєзнавця.

Кількість крадіїв електроенергії щоразу зменшується
Цьогоріч суттєво зменшилися кількість крадіжок електроенергії порівняно з минулим роком. Приміром, за 8 місяців 2005 року працівниками обленерго „на гарячому” було впіймано 1866 крадіїв електроенергії, про що було складено відповідні акти про порушення "Правил користування електроенергією для населення" та проведенню нарахування збитків на суму 1,3 млн грн., з яких було оплачено 1,1 млн грн. "За 8 місяців цього року складено 861 акт на суму 694 тисячі гривень, з яких оплачено 745 тисяч гривень, — зазначає помічник генерального директора з енергозбуту ВАТ „Тернопільобленерго” Володимир Гумен. — З даних цифр видно, що кількість порушників зменшується, але попри це ми далі працюємо щодо попередження та виявлення фактів порушення "Правил користування електроенергію". А особливо гостро це питання постане в осінньо-зимовий період, коли традиційно збільшується споживання електроенергії.

Пожежа спалахнула через несправність опалення
4 жовтня близько 13 години поступило повідомлення про загорання господарської будівлі у с. Сковятин Борщівського району. Про це повідомили у прес-центрі ГУ МНС України в Тернопільській області. Вогонь, що спалахнув через несправність пічного опалення, знищив шиферне покриття на площі 8 м кв, а також 20 тюків соломи. Збиток внаслідок пожежі становив близько 800 грн. На допомогу погорільцям прибув бойовий розрахунок Борщівських вогнеборців. Матеріальних цінностей було врятовано на суму близько 35 тис. грн.



січень 2009
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
<<  <  •  >  >>

Використання новин повністю чи частково - лише з використанням посилання на УХ Радіо 101.1 fm


Наталя Даниленко





Подивитись у студію >>



"З відомими за кавою"



Задайте своє запитання гостю програми!

Я відпочив цього літа:
Прекрасно!
Ще не встиг...
Можу про це хіба помріяти



результати

Усі права застережено © "УХ Радіо" 101.1 fm © Designed by
Slay Inc.