This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/796.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-17. The original page over time could change.
Інтелектуальна власність стала предметом розгляду на черговому засіданні Ради національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
21.11.2008
Інтелектуальна власність стала предметом розгляду на черговому засіданні Ради національної безпеки і оборони України

21 листопада 2008 року на засіданні Ради національної безпеки і оборони України розглянуто питання „Про право і захист інтелектуальної власності та посилення її ролі у формуванні національного багатства України".

 На засіданні Президент України констатував, що органи виконавчої влади демонструють неспроможність ефективно реалізувати державну політику в сфері інтелектуальної власності. Ця сфера не розглядається ані урядом, ані парламентом як потужний ресурс розвитку та стабільності внутрішнього ринку. Потужні інвестиції до неї так і не було спрямовано. Відтак, інтелектуальний продукт досі не став основою формування інноваційної економіки України.

Учасники засідання  окреслили проблеми охорони та захисту прав власності в інтелектуальній сфері діяльності та розвитку ринку інтелектуальної власності. Це недосконалість нормативно-правової бази, відсутність механізмів уведення у господарський обіг об'єктів права інтелектуальної власності, неврегульованість питань з виплати винагороди авторам, творцям інтелектуального продукту, недоліки системи управління сферою інтелектуальної власності.

Члени Ради національної безпеки і оборони України  підтримали запропонований до розгляду проект рішення та внесли доповнення до нього.

Апаратом Ради національної безпеки і оборони України готується відповідний Указ Президента України про уведення в дію прийнятого  рішення Ради Національної безпеки і оборони України  із зазначеного питання.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 7/2009
Про Положення про Міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 5/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 листопада 2008 року «Про виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України з питань регулювання земельних відносин, використання та охорони земель»
Інші
Інтерв’ю та коментарі
14.01.2009
Ексклюзивне інтерв’ю Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової агенції „Інтерфакс-Україна”
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші