This version of the page http://hrliga.com/index.php?module=sk (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-17. The original page over time could change.
HR-Лига - Сообщество кадровиков и специалистов по управлению персоналом
на главную карта сайта
  СООБЩЕСТВО КАДРОВИКОВ И СПЕЦИАЛИСТОВ ПО УПРАВЛЕНИЮ ПЕРСОНАЛОМ
Поиск:
 
    
Авторизация
Логин:        
Пароль:      
Запомнить меня
Регистрация
  MEНЕДЖЕR ПО ПЕРСОНАЛУ
  Hoвocти
  Библиотека статей
  Глоссарий
  События
  Книжная полка
  Нормативная база
  Опросы
  Кто есть кто
  Наши партнеры
  Форум
  Производств. календарь
Новые материалы
Последние дискуссии

17.01.2009, 00:59, ответил: ili

17.01.2009, 00:37, ответил: ili

16.01.2009, 23:43, ответил: tipatov

16.01.2009, 22:06, ответил: DeePer

16.01.2009, 20:38, ответил: elenk@

16.01.2009, 19:26, ответил: ola-mola

16.01.2009, 18:24, ответил: Boot77

16.01.2009, 18:21, ответил: Голубоглазка

16.01.2009, 18:19, ответил: Iren@

16.01.2009, 18:19, ответил: Nasu

Реклама




Новости
Установлена зависимость между длиной пальцев и способностями финансистов
Тонкости безболезненного увольнения
Для деловых людей: искусство фотографироваться
Подлизы на работе, или Опасные проявления заискивания
Почему меня не повышают?
Журнал «Справочник кадровика»


Поточний номер
Замовити безплатний номер
Як передплатити?
Статті з журналу

Видається з липня 2002 р.
Формат — А4
Об’єм  — 112 стор.
Висока якість поліграфії

Періодичність — раз на місяць
Тираж: «Довідник кадровика» — 9 000 екз.
«Справочник кадровика» — 6 000 екз.

З 2007 року — окремо на українській і російській мовах

Розповсюдження — за передплатою
Передплатний індекс у каталозі ДП «Преса»:
«Справочник кадровика» — 95395
«Довідник кадровика» — 01158
«Довідник кадровика. Спецвипуск» — 99199
Комплект: «Справочник кадровика» + «Довідник кадровика. Спецвипуск» — 95351
Комплект: «Довідник кадровика» + «Довідник кадровика. Спецвипуск» — 95350

Виходить при інформаційній підтримці
Міністерства праці та соціальної політики України

Адреса редакції: 02660, Київ, пр-т Гагаріна, 23, офіс 1102
Телефон: (044) 568-5138 (багатоканальний), факс: (044) 537-0929
URL: www.mediapro.com.ua, e-mail: kadrovik@mediapro.com.ua

Шановні читачі!

      Пропонуємо вашій увазі щомісячний спеціалізований журнал «Справочник кадровика», який виходить з липня 2002 року. Журнал призначений для керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, працівників кадрових та юридичних служб, усіх тих, чия робота пов’язана з управлінням персоналом.

      На сторінках журналу публікуються новини трудового законодавства, коментарі фахівців до Кодексу законів про працю України та інших нормативних актів, рекомендації щодо їх практичного застосування, консультації юристів тощо. Статті супроводжуються зразками наказів про прийняття на роботу, переведення, звільнення, надання щорічних і соціальних відпусток і записів у трудові книжки. Значну увагу приділено кадровому діловодству. У виданні висвітлюється широке коло проблем:

  • оформлення, ведення та облік трудових книжок;
  • прийняття на роботу за трудовим договором чи договором підряду;
  • регулювання роботи тимчасових і сезонних працівників;
  • проведення атестації працівників і присвоєння кваліфікаційного розряду;
  • ведення обліку військовозобов’язаних і призовників;
  • обчислення стажу роботи;
  • укладення колективного договору та багато-багато іншого.

      Матеріали подаються таким чином, щоб і досвідченим працівникам відділів кадрів, і кадровикам-початківцям завжди допомагали у практичній роботі. Наші передплатники називають журнал «енциклопедією кадровика».

З повагою
головний редактор журналу «Справочник кадровика»

Ярослава Паньків

Читайте в журналі «СПРАВОЧНИК КАДРОВИКА»

Трудове законодавство

      Публікуються матеріали, присвячені регулюванню трудових відносин, зокрема, укладенню трудового договору, договору підряду, трудовим відносинам з посадовими особами органів управління акціонерного товариства, звільненню з підстав, передбачених КЗпП, характеристикам видів стажу роботи, працевлаштуванню іногородніх, іноземців, осіб без громадянства тощо.
      Значне місце в журналі відводиться видам та обліку робочого часу, надурочним роботам, забороні залучення до роботи в нічний час певних категорій працівників, наданню відпусток. Розглядаються теми укладання колективного договору, матеріальної відповідальності, працевлаштування інвалідів тощо.
      Подаються зразки відповідних документів, які повинен оформити працівник відділу кадрів.

Державна служба

      Розглядаються види державної служби, класифікація посад державних службовців, присвоєння рангів, правовий статус державних службовців, їхні права й обов’язки, юридична відповідальність, матеріальне забезпечення та соціальний захист державних службовців, припинення державної служби, тобто всі питання, пов’язані з проходженням державної служби.

Трудові спори

      Аналізуються причини виникнення індивідуальних і колективних трудових спорів (конфліктів), дається правовий механізм їх вирішення, порядок роботи комісії по трудових спорах, примирної комісії, трудового арбітражу, Національної служби посередництва і примирення у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) і т. д. Розглядаються схеми переростання трудових конфліктів у страйк, що є крайнім засобом вирішення колективного трудового спору (конфлікту), порівнюється зарубіжний досвід вирішення колективних трудових спорів і конфліктів.

Моніторинг законодавства

      Дається огляд нормативно-правових актів щодо трудового законодавства, соціального, пенсійного забезпечення і публікуються короткі витяги з них. Таким чином, передплатники журналу завжди мають свіжу інформацію про нові укази, закони, постанови, накази тощо.

Правова інформація

      Матеріали цієї рубрики, як написала у своєму листі в редакцію наша передплатниця Ольга Смотр, «просто знахідка для кадровиків», оскільки вони завжди мають під рукою повний текст нормативного документа, який допомагає правильно діяти в тій чи іншій ситуації. Особливо це актуально для тих підприємств, де ще нема вільного доступу до Всесвітньої павутини — Інтернету.

Практика кадровика

      У назві рубрики відображено тематику, яка пропонується передплатникам, а це, зокрема, матеріали про те, які документи потрібні для укладення трудового договору, яку облікову документацію на працівників необхідно вести, як скласти списки кадрового резерву чи підготувати перелік працівників для проходження атестації, як правильно вести облік військовозобов’язаних і допризовників, обчислити тривалість відпустки.
      На сторінках журналу ви обов’язково знайдете зразки наказів і записів до трудових книжок, журналів реєстрації наказів і обліку трудових книжок, правил внутрішнього розпорядку, штатного розпису і посадових інструкцій, положень про структурний підрозділ, оплату праці та преміювання і багато іншого.

Банк кваліфікаційних характеристик

      У кожному номері журналу публікуються кваліфікаційні характеристики професій з різних сфер професійної діяльності, які ви зможете використати для розроблення посадових інструкцій ваших працівників. Разом із тим ми пропонуємо характеристики, які вже розроблено і затверджено відповідним чином, але ще не опубліковано у збірниках…

Із досвіду фахівців

      Про те, як організовано кадрове діловодство і як здійснюється управління персоналом на їх підприємствах чи в організаціях розповідають досвідчені працівники кадрових служб.

Діловодство

      Чи багато із вас, навіть досвідчених працівників відділів кадрів, знає, що таке номенклатура справ, хто її розробляє, затверджує, з чого вона складається, який період документація зберігається у відділі кадрів і як підготувати її до передачі в архів? А як правильно оформити виписки з наказів, протоколів та інших службових документів? Матеріали на ці та безліч інших тем ви прочитаєте в нашому журналі…

Питання — відповідь

      У цій рубриці з номера в номер публікується значна кількість відповідей на запитання передплатників журналу, адже у кожного із вас своя специфіка роботи, свої умови, і кваліфікована допомога завжди потрібна. Оскільки кожна відповідь — це міні-стаття, в якій стисло, однак вичерпно і конкретно даються консультації з найрізноманітніших питань, ви отримаєте знання, для здобуття яких потрібно було б закінчити кілька навчальних закладів. Ви теж можете надіслати до редакції листа і отримати відповідь на своє запитання. Якщо ви з нами — завжди матимете надійного помічника і консультанта.

Все про пенсії

      Детально про види державного і недержавного пенсійного забезпечення і конкретно про обчислення страхового стажу для призначення і нарахування пенсій, про порядок призначення пенсій на пільгових умовах та оформлення підтвердних документів, про зарахування до страхового стажу періодів роботи на території інших держав і обчислення пенсій, про пенсії за особливі заслуги, про призначення пенсій за вислугу років і т. д. Усі теми супроводжуються прикладами і зразками обрахунку стажу та пенсій.
      Передплатники журналу отримують повну інформацію «з перших рук» — від посадових осіб державних органів, які розробляють нормативну базу стосовно пенсійного забезпечення.

Соціальне страхування

      У матеріалах розглядаються питання допомоги застрахованим особам по вагітності та пологах, матеріального забезпечення осіб, які перебувають на обліку в державній службі зайнятості, взаємовідносин роботодавців і страхових експертів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, прав найманого працівника та обов’язків роботодавця у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування та ін.

Охорона праці

      Як правильно організувати роботу з охорони праці на підприємстві, які види інструктажів бувають, з ким і за яких умов проводяться, як здійснюється підготовка і підвищення кваліфікації спеціалістів і посадових осіб, котрі повинні проходити навчання і перевірку знань з охорони праці, та багато іншого можна прочитати у матеріалах авторів нашого журналу. А ще публікуються нормативні документи, в яких наводяться зразки документів, які мають вестися на кожному підприємстві.

Професійна класифікація

      Кожен працівник відділу кадрів знає, наскільки важливо в наказі і в трудовій книжці вказати назву посади згідно з Класифікатором професій. Теми статей рубрики: «Порядок застосування Класифікатора професій», «Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників — основа для визначення статусу працівника», «Нові професії», «Зміни до Класифікатора професій» тощо.

Професійне навчання

      Організація професійно-технічного навчання кадрів на виробництві, впровадження гнучких інноваційних технологій професійного навчання, нові форми організації виробництва через нові технології підготовки кадрів, особливості навчання дорослих, рекомендації розробникам навчальних планів і програм на виробництві — це лише деякі з тем, що розглядаються в журналі «Справочник кадровика».

Серед авторів журналу: посадові особи профільних міністерств, науково-дослідних інститутів України, державних департаментів та інших установ, які займаються питаннями трудового права, охорони праці, продуктивності праці, проходження державної служби, автори проекту Трудового кодексу, викладачі вищих навчальних закладів, відомі юристи, практики…
Календарь событий
Январь 2009
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Февраль 2009
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 

Все события
Опросы
Как вы относитесь к использованию детектора лжи для проверки соискателей?
В целом положительно 109
Отрицательно 484
Мне это безразлично 63
Мы уже активно используем детектор лжи! 13

Наша копилка
Культура письменной речи
Online-переводчик
Стандарты профессиональной информации
Поделиться ссылкой
2008 © MediaPro Copyright ©2005-2008 HR Лига
Использование любых материалов только по согласованию с администрацией сайта.
По всем вопросам пишите на admin@hrliga.com. Рекомендованное разрешение экрана 1024х768.
Разработка
сайта
Webdream Inc.
дизайн студия