This version of the page http://20minut.ua/news/138180 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-17. The original page over time could change.
У митниці знову скандал
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

У митниці знову скандал

A A A
Размер шрифта:
«Поновити Татаріна Валерія Івановича на посаді заступника начальника митниці». (Із постанови Київського апеляційного адмінсуду)


- З вини попереднього й нинішнього керівника Держмитслужби я майже два роки без роботи й не отримав жодної копійки за вимушені прогули

Начальником Вінницької митниці Валерій Татарін працював недовго, трохи більше ніж два місяці. Потім ще більше як півтора року був заступником начальника з питань правоохоронної роботи. На посаду його призначав Володимир Скомаровський. «Нам потрібен принциповий керівник, саме таким ми вас знаємо», - сказав мені тоді Скомаровський», - згадує Валерій Татарін. Так після 27 років роботи у прокуратурі пан Татарін опинився у кріслі начальника Вінницької митниці. Але, як бачимо, ненадовго.

Новий начальник звільнив усіх, кого призначав Скомаровський

Як тільки Володимира Скомаровського звільнили з посади голови Держмитслужби, те саме почали робити з призначеними ним посадовцями.

- На колегії в Києві мені запропонували написати заяву за власним бажанням, - розповідає Валерій Татарін. – Тоді ж сказали, що мій досвід міг би пригодитися на посаді заступника начальника Вінницької митниці з питань правоохоронної роботи. Я й погодився…

На цій посаді пан Татарін працював до 16 лютого минулого року. У той день на нараді у в. о. начальника Вінницької митниці зачитали наказ, за яким було звільнено п’ятеро працівників. Серед них у наказі значилося також прізвище Татаріна.

- Після такого несподіваного сюрпризу, - продовжує співрозмовник, - я в той же день опинився на лікарняному ліжку.

Згодом чотирьох звільнених митників, за словами Татаріна, поновили на посадах рішенням суду. Із таким самим клопотанням звертався до суду пан Валерій. Але його позовну заяву не задовольнили. Таке рішення ухвалив Вінницький окружний адміністративний суд.

- Я не відчував за собою вини, - каже співрозмовник, - тому звернувся до суду вищої інстанції - Київського апеляційного адмінсуду.

Досвідчений прокурорський працівник Валерій Татарин не міг зрозуміти, як можна було ухвалювати наказ про його звільнення у той час, коли він знаходився на лікуванні. Його також звинуватили в неналежному виконанні службових обов’язків. Більше того, як записано в наказі, це призвело до заподіяння значних матеріальних збитків державі.

- Перед тим як виносити таке суворе покарання, мало б бути проведене службове розслідування, - уточнює потерпілий. – Але його не було. Тому ніхто не визначив ступінь вини, якщо вона мала місце. Не взято до уваги і той факт, що за час роботи на митниці я не мав жодного дисциплінарного стягнення.

Незадовго до звільнення Валерій Татарін їздив у службове відрядження в Луганськ. За дорученням із Києва ділився досвідом і допомагав на тамтешній митниці налагодити роботу. Не дивно, що після цього наказ про своє звільнення він сприйняв, як кажуть, як грім серед ясного неба.

Підставою для звільнення з посади заступника начальника митниці стала довідка про результати перевірки дотримання законності оформлення транспортних засобів на митниці впродовж 2006 року. За результатами перевірки було підготовлено службову записку на ім’я голови Держмитслужби. У названих документах викладено факти неналежного виконання посадовими особами митниці своїх обов’язків, зокрема, у питаннях митного контролю транспортних засобів. Називалася сума збитків – 3,8 мільйона гривень. Саме стільки було недонараховано митних платежів внаслідок допущених порушень. Але яка в цьому вина тодішнього заступника начальника митниці?

- У 2006 році я тривалий час знаходився на лікуванні, - уточнює пан Валерій. – Лікування у мене забрало аж сім місяців. Ще один місяць працював за межами нашої митниці, бо був у той час у відрядженні. Але головне – ніхто ж не довів ступінь моєї вини. Тим паче, як юрист, я не вбачаю прямого зв’язку своїх дій із матеріальними збитками, про що сказано в наказі.

Свою правоту колишній заступник начальника митниці довів у Київському апеляційному адмінсуді. Колегія суддів задовольнила його позовну заяву. Причому не тільки у поновленні на посаді. Постановою суду стягнено з Вінницької митниці на користь пана Татаріна середній заробіток за час прогулу. А це майже сто тисяч гривень.

«Тому я звернувся до Генпрокурора»

На посаді пана Татаріна поновили ще в березні ц. р. Постанова про це, як зазначено в документі, підлягає негайному виконанню. Однак у Держмитслужбі не поспішають цього робити дотепер.

- Я вже два рази звертався до голови служби пана Хорошковського, - продовжує Валерій Татарін. – Перший раз у травні мені надіслали юридично безграмотну формальну відписку. На друге звернення у жовтні взагалі не відповіли. Після чого я письмово поставив до відома голову служби, що буду звертатися до Генерального прокурора з проханням порушити кримінальну справу за невиконання судового рішення. Готую також позов до суду про відшкодування моральних збитків. Уже майже два роки з вини Держмиткому я без роботи й не отримав жодної копійки за вимушені прогули. Терпінню настав кінець.

У листі на ім’я Генпрокурора пан Татарін зауважив, що він не втратив віри в органи прокуратури, роботі в яких, як уже згадувалося, віддав 27 років життя. Чи справдиться його віра цього разу, дізнаємося згодом. Чим закінчиться історія з поновленням посадовця, ми повідомимо читачам в одній із наступних публікацій.

Коментар

Володимир Скомаровський

народний депутат України четвертого скликання, колишній голова Державної митної служби України

- Історія зі звільненням Валерія Татаріна – це яскравий приклад того, коли керівник став неугодним тільки тому, що був кандидатурою попереднього керівника Держмитслужби. Замість того, щоб оцінити професіоналізм посадовця і дати можливість працювати далі, йому показали на двері. Я казав тоді і повторю це зараз, що Валерій Татарін не тільки досвідчений професіонал. Він ще й порядна, чесна людина. Саме тому я запропонував йому посаду начальника Вінницької митниці. Тому нині мені приємно, що справедливість нарешті, як кажуть, восторжествувала. Бажаю йому успішно довести справу до завершення. Бо ж бачите, як «поспішає» виконувати рішення суду нинішній посадовець Держмитслужби.

 

Винница 2008-11-25 15:45:58
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
митниця  Татарін Валерій Іванович  робота 
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:156

RIA (ВІННИЦЯ)

Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
18:23Анонсованого переїзду не буде
18:06«Спорт приватизувати не можна»
18:01Житомирщина вже з бюджетом
14:44Автомобілі не змогли розминутися
14:26Викинулась з п'ятого поверху
14:24У Стрижавці сталась ДТП
14:22П’яні збивають і п’яних збивають
14:20Їхала на санках – потрапила в ДТП
16:51Жінка потонула у вигрібній ямі
16:49Свята пройшли спокійніше, ніж раніше, але не без ексцесів
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):
13:43 Обікрали ювелірну крамницю
13:38 Власники "Волги" "попали на бабки"
14:39 Не платили мито на авто
14:34 "101", "102", "103"
14:28 Знайшли злодія
14:26 Викинулась з п'ятого поверху
14:24 У Стрижавці сталась ДТП
14:22 П’яні збивають і п’яних збивають
14:20 Їхала на санках – потрапила в ДТП
14:19 Вкрали 36 тисяч доларів