This version of the page http://www.rnat.org.ua/regulations (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-15. The original page over time could change.
Регламент Ради національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті Міністрів України | Рада національних асоціацій товаровиробників при КМУ

Регламент Ради національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті Міністрів України

ЗАТВЕРДЖЕНО
 Голова Ради національних
 асоціацій товаровиробників
 при Кабінеті Міністрів України
 _______________ В.А.Ізовіт
 «19» лютого 2007 року

РЕГЛАМЕНТ

РАДИ НАЦІОНАЛЬНИХ АСОЦІАЦІЙ ТОВАРОВИРОБНИКІВ ПРИ
КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ


1. Загальні положення

1.1. Регламент Ради національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті Міністрів України (далі - відповідно Регламент, Рада) встановлює порядок діяльності Ради.

1.2. Рада у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, Положенням про Раду, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 08 грудня 2006 № 1685 та цим Регламентом,

1.3. Рада утворює комісії та робочі групи за напрямками своєї діяльності.

1.4. Рада може створювати відокремлені регіональні підрозділи як Регіональні відділення Ради при обласних державних адміністраціях та міських державних адміністраціях міст Києва і Севастополя, з питань що належать до її компетенції.

1.5. Рада здійснює свою діяльність за Планом, який розглядається на засіданні Ради та затверджується її Головою.

2. Організаційні засади діяльності

2.1. Організаційною формою роботи Ради є засідання, які проводяться за потреби, але не менш одного разу на квартал.

2.2. Засідання Ради скликаються Головою, або за його дорученням заступником Голови.

2.3. Порядок денний засідання Ради формується за пропозиціями її членів.

2.4. Засідання Ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини її членів до яких не застосовані заходи передбачені п.5.9. цього Регламенту.

2.5. Головує на засіданнях Голова Ради, або за його дорученням - один із заступників Голови.

2.6. Рішення приймаються більшістю голосів присутніх на засіданні членів Ради до яких не застосовані заходи передбачені п.5.9. цього Регламенту. У випадку рівного розподілу голосів - голос Голови Ради (головуючого) є вирішальним.

2.7. Позачергові засідання Ради проводяться у разі потреби, з повідомленням про це членів Ради не пізніше як за добу до їх проведення. В особливих випадках за рішенням Голови Ради засідання можуть скликатись невідкладно. Ініціаторами проведення позачергових засідань можуть бути Кабінет Міністрів України, Голова Ради, не менш як третина членів Ради.

2.8. Не пізніше ніж за п'ять днів до проведення засідання, секретаріат Ради повідомляє всіх членів Ради про час, місце та проект порядку денного засідання. Виняток можуть становити засідання, що проводяться невідкладно.

2.9. Члени Ради мають право вносити свої пропозиції до порядку денного засідання не пізніш як за три дні до проведення засідання. Пропозиції, заяви, звернення для розгляду на засіданні подаються до секретаріату Ради у письмовому вигляді з обов'язковою електронною копією на ім'я Голови Ради.

2.10. У випадку необхідності додаткового вивчення обґрунтованості поданих до Ради звернень та пропозицій створюється робоча група. Рішення про створення робочої групи, термін на порядок її діяльності, необхідний для надання обґрунтованого висновку, приймається Президією Ради після обговорення пропозицій, заяв, звернень, тощо.

2.11. Особиста присутність на засіданні Ради члена Ради є обов'язковою. У випадку, коли член Ради не може бути присутнім особисто на засіданні, він має забезпечити присутність свого повноважного представника з відповідним письмовим дорученням, в якому зазначається право представника голосувати від імені члена Ради.

2.12. Голосування на засіданнях Ради проводяться за принципом „Один член Ради - один голос".

2.13. За попереднім погодженням з Головою Ради у засіданнях Ради з правом дорадчого голосу можуть брати участь: представники органів виконавчої та законодавчої влади, громадських об'єднань, суб'єктів господарювання, інших юридичних осіб та фізичних осіб, що не є членами Ради.

2.14. Рішення прийняті на засіданнях Ради, оформлюються у вигляді протоколу, який підписує головуючий на засіданні та секретар засідання.

2.15. На засіданнях Ради не може бути прийняте будь-яке рішення політичного характеру в інтересах окремих політичних сил (партій, блоків, тощо).

2.16. Члени Ради можуть висловлювати свою окрему думку з тих чи інших питань, яка відображається у протоколі засідань Ради.

2.17. Члени Ради не можуть виносити на розгляд засідання Ради питання, що торкаються їх приватних чи вузько корпоративних інтересів (квоти, кредити, власне матеріально-технічне забезпечення, тощо).

2.18. Рішення Ради також можуть оформлюватись у вигляді експертних висновків, рекомендацій, пропозицій, тощо, які підписує Голова Ради.

2.19. Копії затверджених на засіданні Ради рішень, разом з копією протоколу засідання Ради в 10-денний термін направляються секретаріатом Ради всім членам Ради та до Секретаріату Кабінету Міністрів України.

3. Керівні органи Ради

3.1. Раду очолює Голова, який має двох заступників.

3.2. Голова Ради:

  • здійснює керівництво роботою Ради;
  • представляє Раду у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування, суб'єктами підприємництва, іншими юридичними та фізичними особами, засобами масової інформації;
  • бере в установленому порядку участь у засіданнях Кабінету Міністрів України, утворених ним постійних чи тимчасових робочих органах, у нарадах, які проводяться міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади з питань підприємництва;
  • забезпечує взаємодію Ради з об'єднаннями підприємців, а також органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями та отримує від них інформацію, необхідну для роботи Ради;
  • уповноважує своїх заступників і інших членів Ради брати участь у нарадах та засіданнях органів виконавчої влади, утворених ними комітетів, комісій, робочих груп з питань, що належать до компетенції Ради;
  • дає окремі доручення своїм заступникам, іншим членам Ради;
  • виконує інші повноваження, передбачені Положенням про Раду, цим Регламентом та законодавством України.

3.3. Заступники Голови Ради:

  • виконують функції Голови Ради за його дорученням у випадку відсутності Голови;
  • в перервах між засіданнями координують діяльність Ради за напрямками визначеними Головою Ради;
  • беруть участь у роботі робочих груп, які створюються міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади для підготовки проектів нормативно-правових актів з питань що відносяться до функцій Ради.

3.4. Президія Ради

3.4.1. В перервах між засіданнями Ради Президія забезпечує поточну діяльність Ради в межах завдань та рішень визначених на засіданнях Ради.

3.4.2. До Президії входять: Голова, його заступники, Відповідальний секретар Ради і члени Ради - керівники Комісій.

3.4.3. Члени Президії обов'язково мають бути керівниками або координаторами Комісій чи робочих груп за напрямками діяльності Ради, що створюються за ініціативою щонайменше трьох асоціацій - членів Ради.

4. Виконавчий орган Ради

4.1. Для організаційно-технічного, методологічного та інформаційного забезпечення своєї діяльності Рада створює Секретаріат Ради. Склад Секретаріату формується та затверджується Головою Ради.

4.2. Керівництво Секретаріатом по забезпеченню організаційної діяльності Ради покладається на Голову Ради або, за дорученням Голови Ради, на одного із заступників.

4.3. Секретаріат Ради:

  • проводить реєстрацію, облік і зберігання вхідних та вихідних документів;
  • веде протоколи засідань Ради, здійснює їх оформлення та облік, своєчасно забезпечує їх надання членам Ради;
  • виконує інші функції з організаційно-інформаційного забезпечення поточної діяльності Ради;
  • веде роботу з оформлення, обліку та зберігання всіх матеріалів, пропозицій, листів, заяв, звернень та доручень, які надійшли до Ради, здійснює безпосередні контакти із Секретаріатом Кабінету Міністрів України.

5. Членство в Раді

5.1. Склад Ради формується з числа представників асоціацій та інших об’єднань національних товаровиробників.

5.2. Голова Ради має право вносити зміни до складу Ради.

5.3. Кандидати на членство в Раді подають на ім’я Голови Ради заяву встановленого зразка, копію статуту та свідоцтва про державну реєстрацію, паспорт асоціації встановленого зразка, перелік членів асоціації. Рішення щодо прийняття до складу Ради приймається Головою Ради.

5.4. Виключення членів зі складу Ради відбувається в порядку визначеному абз.7 п.5.5., п.5.9., п.5.10., п.5.11. цього Регламенту.

5.5. Члени Ради мають право:

  • в установленому порядку отримувати від Кабінету Міністрів інформацію, необхідну для здійснення діяльності Ради;
  • утворювати постійні та тимчасові робочі органи, комісії, експертні групи тощо;
  • залучати до своєї роботи представників Кабінету Міністрів, підприємств, установ та організацій, вітчизняних і міжнародних експертних та наукових організацій (за їх згодою), а також окремих фахівців за власний рахунок; проводити громадські слухання, семінари, круглі столи, конференції та інші публічні заходи власним коштом;
  • здійснювати незалежні експертизи законопроектів та інших регуляторно-правових актів за власний рахунок;
  • готувати пропозиції з питань зовнішньоекономічного співробітництва та розширення міжнародних контактів суб'єктів підприємницької діяльності і ділових кіл України;
  • брати участь у нарадах, які проводяться центральними органами виконавчої влади, з питань, що належать до компетенції Ради;
  • вийти зі складу Ради на підставі письмової заяви. Рішення щодо заяви приймається Головою Ради.

5.6. Керівники асоціацій, що входять до складу Ради можуть делегувати свої повноваження з правом голосу на певний термін власним працівникам або третім особам (експертам) через письмове доручення, подане до Секретаріату.

5.7. Офіційну позицію Ради з будь-яких питань мають право висловлювати лише Голова Ради та уповноважені Головою особи. При цьому, член Ради, виступаючи від імені Ради, має право висловлювати лише офіційну позицію Ради, визначену її рішеннями, оформленими у відповідному порядку.

5.8. Члени Ради мають право висловлювати свою окрему думку, яка різниться від офіційної позиції Ради, однак в такому випадку вони не можуть виступати від імені Ради, а лише від свого власного імені.

5.9. Член Ради позбавляється права бути присутнім на засіданні Ради (та відповідно, права голосу) або може бути виключений з її складу Головою Ради за наступних підстав:

  • відсутність без поважних причин на двох і більше засіданнях Ради поспіль;
  • протидія виконанню рішень Ради;
  • використання статусу члена Ради з корисливою метою;
  • вчинення членом Ради будь-яких діянь, що можуть завдати шкоди діловій репутації Ради;
  • порушення цього Регламенту.

5.10. Примусове виключення дійсного члена Ради відбувається після обговорення на засіданні Ради.

5.11. Ініціаторами примусового виключення зі складу Ради можуть бути:

  • Кабінет Міністрів України;
  • Голова Ради;
  • Президія Ради;
  • не менше як три члени Ради.

6. Прикінцеві положення

6.1. Всі члени Ради можуть отримати посвідчення, попередньо сплативши його повну вартість.

6.2. Будь-які заходи (крім Засідань) Ради фінансуються за рахунок організацій членів Ради, що ініціюють такі заходи, включаючи експертні висновки, підготовку проектів правових документів, урядових послань, тощо.

6.3. Для цілей інформаційного забезпечення діяльності Ради та зв'язків із громадськістю розробляється та підтримується електронний сайт Ради.