This version of the page http://www.rnat.org.ua/blog (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-15. The original page over time could change.
Стрічка новин | Рада національних асоціацій товаровиробників при КМУ

Стрічка новин

Порядок реєстрації, оцінки та визначення умов розміщення на ринку України і використання хімічних речовин

На сайті Мінпромполітики України розміщений проект постанови КМУ "Про затвердження Порядку реєстрації, оцінки та визначення умов розміщення на ринку України і використання хімічних речовин".

Порядок встановлює правила оцінки небезпеки хімічних речовин, реєстрації, підготовки документів для розміщення і використання хімічних речовин, що були вироблені або імпортовані в Україну, та встановлює контроль за виконанням Порядку.

Див.:

http://industry.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=68756&cat_i...
http://industry.kmu.gov.ua/document/68753/poryadok_12.12.08.doc

Поздоровлення від Голови РНАТ з Новим 2009 роком

Шановні колеги !

Вітаємо Вас зі світлими і радісними святами – Новим роком та Різдвом Христовим !

Прийміть щирі побажання щасливого Нового року та веселого Різдва ! Здоров‘я, щастя та благополуччя Вашим родинам !

Нехай новий рік принесе Вам удачу у справах, віру у свої можливості, стане добрим початком для вагомих здобутків. І хоча економіку нашої держави чекають нові випробування, в новий рік ми входимо з надією на краще.
З оптимізмом та вірою у Ваш професіоналізм та стабілізацію у економічно-фінансовій сфері та сподіванням на добрі переміни -

Голова Ради національних
асоціацій товаровиробників
Валентина Ізовіт

Національний депозитарій України запрошує до співпраці - пропозиції щодо забезпечення дематеріалізації цінних паперів

До уваги акціонерних товариств: Національний депозитарій України запрошує до співпраці!

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про акціонерні товариства», в якому відповідно до Ст. 20 Розділу IV передбачено існування акцій акціонерних товариств виключно в бездокументарній формі, НДУ пропонує своє співробітництво та професійні послуги щодо підготовки та проведення дематеріалізації випуску акцій (комплекс дій з переведення випуску акцій у бездокументарну форму).

Бездокументарна форма забезпечує просту, швидку та надійну перереєстрацію прав власності на цінні папери. При цьому, підтвердженням права власності виступає виписка з рахунку у цінних паперах, що значно спрощує цю процедуру у порівнянні з документарною формою. Крім того, бездокументарна форма існування підвищує ліквідність і, відповідно, інвестиційну привабливість цінних паперів емітента, створює сприятливі умови для здійснення наступних емісій цінних паперів, що дозволить залучити додаткові ресурси.

Третій етап: Круглий стіл "Правила торгівлі: чи можна "без"?"

Опрацювання та осмислення результатів роботи Круглого столу "Оцінка підприємницького середовища "Від кордону до споживача" в Держкомпідприємництві 27 жовтня і відгуків ЗМІ на прес-конференцію "ДОДАЛИ ДО ПЕНСІЇ ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ – ОБВАЖИЛИ НА ДЕСЯТЬ ВІДСОТКІВ" 13 листопада в Укрінформі дозволили зробити дуже важливі узагальнення стосовно поведінки підприємців в торгівлі. Аналіз проводився на товарній групі, обіг якої контролюється протягом усіх фаз життєвого циклу не менше, а ніж такий товар, як гроші. Ваги також мають серійний номер, державну реєстрацію та державний нагляд якості послуг, які надаються за допомогою ваг. І застосування ваг має контролюватися численною армією службовців, проте їм чогось досі не вистачає.

Фінансово-економічна криза та стан малого і серднього бізнесу

Комітет Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва провів 7 листопада круглий стіл "Фінансово-економічна криза та стан малого і середнього бізнесу" , де в порядку денному було зазначено доповідь "Щодо посилення відповідальності влади перед споживачами в умовах економічної кризи". У той час, коли всі говорили про зняття обмежень та регуляторів для "локомотиву" підприємництва – малого бізнесу, було піднято питання про гальма у цього локомотиву і здоровий глузд. Далі > >
З повагою, Іван Галенко.

Про доповнення пункту 3 Положення про Раду національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті Міністрів України


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 3 грудня 2008 р. № 1052
Київ

Про доповнення пункту 3 Положення про
Раду національних асоціацій товаровиробників
при Кабінеті Міністрів України

Кабінет Міністрів України постановляє:

Доповнити підпункт 3 пункту 3 Положення про Раду національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 р. № 1685 “Про утворення Ради національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті Міністрів України” (Офіційний вісник України, 2006 р., № 50, ст. 3310), після слів “з питань” словами “виконання вимог Регламенту Європейського парламенту та Ради ЄС про реєстрацію, оцінку, авторизацію і обмеження хімічних речовин та препаратів (REACH), а також з інших питань”.

Прем’єр-міністр України
Ю. ТИМОШЕНКО

Інд.21

Прес-конференція "Додали до пенсії десять гривень - обважили на десять відсотків"

КИЇВ, 13 листопада. (Валерій Барський - УКРІНФОРМ) . Система дотримання точності міри ваги є одним із атрибутів держави, як і якість виготовлення і захищеності грошей. На цьому наголосив сьогодні голова Комісії з питань інноваційної та інвестиційної діяльності при КМУ Іван Галенко в ході прес-конференції в УКРІНФОРМі за результатми Читати далі > >
З повагою, Іван Галенко

П'ята колона


Будучи залученим з 1 липня 2008 р. до Громадської аналітичної групи по боротьбі з контрабандою, не зміг не звернути увагу на новину УНІАН про "три першоджерела" контрабанди у трьох гілках влади. Далі > >
З повагою, Іван Галенко

Дослідження "Технічне регулювання в Україні: як забезпечити розвиток економіки і захист прав споживачів"

Стандартизація та підтвердження відповідності є актуальними питаннями для кожної економіки. Ці інструменти, життєво важливі для забезпечення і конкурентоспроможності підприємств, і інтеграції у міжнародну торгівлю, і захисту прав споживачів. Проте суворим випробуванням для кожної системи MSTQ (метрологія, стандарти, випробування, якість) стає регуляторна база, яка визначає обов’язки держави та виробників та яка встановлює обов’язкові вимоги з безпеки та інформування щодо присутньої на ринку продукції. Відповідно, будь-які вдосконалення інфраструктури MSTQ будуть ефективними лише якщо регуляторна база країни є ґрунтовною, дійовою та відповідає кращому міжнародному досвіду.

Оцінка підприємницького середовища "Від кордону до споживача (на прикладі ринку терез)"


Комісія з питань інноваційної та інвестиційної діяльності Ради національних асоціацій товаровиробників при Кабінеті Міністрів України організовує круглий стіл на тему "Оцінка підприємницького середовища "Від кордону до споживача (на прикладі ринку терез код УКТЗЕД 9016 00 10 00/9016 00 09 00)".

До обговорення проблемних аспектів застосування і виробництва терез в Україні та наслідків для споживачів запрошені представники центральних органів виконавчої влади з тематичними доповідями. Державна митна служба України наведе аналіз митної вартості імпорту та експорту терез (код УКТЗЕД 9016 00 10 00/9016 09 00) на митній території України та митних територіях кран-сусідів. Державна інспекція з контролю за цінами Мінекономіки України поінформує про проблеми ціноутворення у вітчизняній економіці в контексті аналізу формування ціни на терези вітчизняного та імпортного виробництва на внутрішньому ринку.

123456789наступна ›остання »