Новини

Затверджено Порядок здійснення державного контролю за ефективним (раціональним) використанням паливно-енергетичних ресурсів.

29.10.2008

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.10.2008 № 935 затверджено Порядок здійснення державного контролю за ефективним (раціональним) використанням паливно-енергетичних ресурсів.
Цей Порядок визначає процедуру проведення Державною інспекцією з енергозбереження та її територіальними органами відповідних перевірок і поширюється на всіх юридичних осіб.
Розрахунок обсягів неефективного (нераціонального) використання паливно-енергетичних ресурсів понад показники нормативних значень їх витрат, що встановлені стандартами, а у разі відсутності стандартів – нормами питомих витрат палива та енергії, проводиться у перерахунку на річне споживання. Результати перевірки оформляються актом, а у разі виявлення факту неефективного використання паливно-енергетичних ресурсів видається припис.
При невиконанні вимог припису керівникові юридичної особи видається повторний припис, за умови невиконання якого матеріали перевірки у п’ятиденний строк передаються органам прокуратури.
У разі прийняття рішення про застосування економічних санкцій, передбачених статтею 17 Закону України “Про енергозбереження” (збір за перевитрати паливно-енергетичних ресурсів у розмірі 200 відсотків вартості перевитрачених ресурсів) видається постанова, яка може бути оскаржена в порядку, визначеному статтею 21 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” - до відповідного центрального органу виконавчої влади або до суду.

Новини сайту
27.12.08

Вирішено проблему тернопільських спиртових заводів
докладніше

22.12.08

Рішення наради щодо скасування технічного регламенту та технологічних інструкцій на виробництво технічних рідин у потоці та запровадження на спиртових заводах сучасного електронного обліку і контролю за виробництвом спирту етилового
докладніше

Міжнародні новини
21.12.08

Отпускные цены на этиловый спирт из пищевого сырья повышены на 5%
докладніше

20.12.08

Право на ввоз в Беларусь алкогольных напитков в первом полугодии 2009 года получили 22 компании, сообщили в Министерстве торговли Беларуси.
докладніше