This version of the page http://www.nova-ua.com/article/24 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-13. The original page over time could change.
Медичне страхування від СК „НОВА" / Публикации / Страхова компанія НОВА
 Домой    Контакты    Карта сайта  
Сегодня 13.01.2009

Публикации

10.10.2005    Медичне страхування від СК „НОВА"
Автор:  "Новини Прибужжя" № 77-78, 29 сентября 2005 г.

Страхова компанія „НОВА" розробила спеціальні програми медичного страхування для персоналу промислових підприємств, що дозволяють вирішити питання з наданням медичних послуг. Детальніше про них - начальник відділу промислового медичного страхування ВАТ „СК „НОВА" Григорій ШИДЕР.

Григорій Семенович, в чому переваги цього виду страхування?

Медичне страхування – найбільш ефективний та доступний за вартістю механізм страхового захисту всіх робітників, що працюють на підприємстві. Купуючи поліси медичного страхування, компанія піклується про здоров’я співробітників, а організація якісного медичного обслуговування сприяє формуванню здорового колективу. Вигода для підприємства полягає ще й в тому, що страхування є додатковою соціальною пільгою, завдяки якій зменшується кількість звільнень працівників.

Працювати із страховою компанією керівництву підприємства зручніше, ніж укладати договір з медичним закладом напряму:

  • відпадає необхідність пошуку медичного закладу, здатного надавати необхідні послуги;
  • використовуючи це співробітництво, підприємство створює додаткові соціальні пільги для співробітників;
  • не виникає необхідності витрачати час та сили персоналу підприємства на укладання та супровід договорів з медичного обслуговування, їх перевірки, контролю дійсного надання медичних послуг та їх якості.

Страхова компанія уважно стежить не тільки за якістю наданих послуг за програмами добровільного медичного страхування, а й за оперативністю їх надання. Виплати здійснюються регулярно та в строк, і підприємство може на практиці пересвідчитись в надійності гарантій страховика.

Які програми користуються найбільшим попитом серед українських промислових підприємств?

В страховій компанії „НОВА" існує достатньо великий перелік програм страхування, різних за вартістю та набором послуг, які успішно працюють як в м. Києві, так і в різних регіонах України. Сьогодні наша компанія надає повний комплекс страхових послуг, які можна впровадити на підприємстві: страхування від нещасних випадків, страхування на випадок захворювання, добровільне медичне страхування.

Найбільшим попитом користується програма „Стаціонар", яка забезпечує покриття найбільш витратної в фінансовому відношенні послуги – стаціонарного лікування. Програма включає організацію та оплату стаціонарного лікування при настанні страхового випадку: гострого захворювання або загострення хронічного, травми в побуті та на виробництві.

Як здійснюється обслуговування за страховим полісом?

Як правило, воно здійснюється на базі медичного закладу підприємства (за наявності такого) або поліклініки, за якою закріплено підприємство, або за місцем проживання застрахованих осіб. Там організовується робоче місце для довіреного лікаря страхової компанії „НОВА", до якого у разі виникнення проблем зі здоров’ям звертаються співробітники підприємства. В страховому полісі обов’язково вказується номер телефону, за яким застрахована особа телефонує довіреному лікарю, щоб повідомити йому скарги на здоров’я, номер свого контактного телефону, номер поліса та адресу (у разі необхідності виклику швидкої допомоги).

Довірений лікар завжди уважно вислуховує застраховану особу, ставить додаткові запитання, та оперативно визначає на огляд до якого фахівця краще направити хворого, підбирає профільний лікувальний заклад, узгоджує зручний для працівника час проведення консультації.

У випадку необхідності невідкладної допомоги чи госпіталізації, дії довіреного лікаря наступні: виклик швидкої допомоги та організація госпіталізації до лікувального закладу. З моменту звернення зі скаргами на здоров’я та початку обслуговування, довірений лікар СК „НОВА" постійно стежить за станом здоров’я застрахованої особи та контролює якість надання медичних послуг.

Всі витрати, пов’язані з лікуванням (на діагностичні процедури, медикаментозне забезпечення, проведення консультацій, лабораторні дослідження) страхова компанія оплачує безпосередньо лікувальному закладу.

З яким медичними закладами налагоджено співробітництво у СК „НОВА"?

В усіх регіонах, де знаходяться наші застраховані, компанія уклала договори з лікувально-профілактичними закладами. Наприклад, з нами співпрацюють: клініка Донецького медичного університету ім. Горького, Дніпропетровська обласна лікарня ім. Міщенко, Димитрівська районна лікарня, Львівський військовий шпиталь тощо.

Якщо в лікувальному закладі, до якого було направлено на стаціонарне лікування нашого клієнта, не виявиться вузьких спеціалістів, необхідних для лікування препаратів, тоді страхова компанія організує консультацію відповідного фахівця в іншому закладі та забезпечить придбання необхідних медикаментів.

Скільки коштує поліс?

Страховий внесок – 180-240 грн. на рік, причому в договорі страхування може бути передбачено внесення страхових платежів рівномірними частинами (щомісячно). Страхове покриття при цьому складає 5000 грн. Погодьтесь, що сьогодні це реальна можливість для середньостатистичного працівника підприємства з невеликі кошти отримати якісну медичну допомогу.

Хто платить страхові внески?

Платником внесків може бути підприємство, співробітник підприємства чи обидві сторони одночасно (наприклад, по 50% вартості страхування). Якщо частину суми сплачує підприємство, а частину сам працівник, то останній може розширити можливості покриття власного страхового поліса, а також застрахувати членів своєї родини.

І на завершення бесіди хочу побажати всім читачам газети „Новини Прибужжя" міцного здоров’я!

Представництво Страхової компанії „НОВА" знаходиться за адресою: м. Червоноград, вул. Василя Стуса, 15 (в приміщенні Учбово-курсового комбінату).


  Распечатать

Дизайн и разработка -
Интернет-агентство «Курсор»
Партнеры   
О нас / Страховые услуги / Партнеры / Выплаты / Горячие новости / Законодательство / Словари / Полезные ссылки / Вакансии / Нас рекомендуют / Контакты / Это интересно! / Акции /
Адрес: 02660, г. Киев, ул. М. Расковой, 11 (12 этаж)
Тел./факс: (044) 496-80-80, 494-12-31, 494-12-32 ,   E-mail: centre@nova-ua.com
Copyright © 2005, Страхова компанія "НОВА"