This version of the page http://www.mintrans.gov.ua/uk/alias_93/723.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-13. The original page over time could change.
Міністерство транспорту та зв'язку України
Офіційний сайт Міністерства транспорту та зв'язку
Головна Мапа сайту Акредитація
Залізничний транспорт Авіація Морський та річковий транспорт Автомобільний транспорт Дорожнє господарство Зв’язок
Транспортні події
 Евро – 2012
Твоє майбутнє
ГоловнаЗвернення громадянІнформація щодо звернення громадян
Мапа сайту
01135, м. Київ-135,
пр. Перемоги, 14
+38044 226-22-04
факс +38044 486-72-06

Інформація щодо опрацювання звернень громадян, які надійшли до Міністерства транспорту та зв'язку України за номером телефону "гарячої лінії" та на адресу електронної пошти (продовження)

1 серпня 2008 року, 15:59

1 серпня 2008  |  МТЗУ

№ з/п

Короткий зміст звернення

Надана відповідь

71

Громадянин звернувся із скаргою на відміну електричок у напрямку Дніпропетровська. А також запропонував посилити охорону поїздів та запровадити супровід касирів-контролерів нарядом міліції.

Відміна приміський поїздів на ділянці Дніпропетровськ-Синельникове зумовлена проведенням ремонтних робіт з модернізації колії на ділянці Іларіонове-Ігрень. На даний час ведеться робота по організації супроводу приміських поїздів нарядами міліції, які в свою чергу будуть забезпечувати дотримання громадського порядку пасажирами приміських поїздів. До функцій нарядів міліції не входить супроводження провідників під час продажу квитків.

72

Заявник скаржиться, що через корупціонерів не має змоги працювати в правовому полі з надання послуг пасажирських автоперевезень.

Виходячи з фактів наведених у зверненні , та зокрема скарги на велику вартість помісячної плати за користування маршрутом, логічним є припущення, що заявник здійснює свою діяльність у тіньовому ринку. Єдиною корисною рекомендацією для заявника є легалізація його діяльності та становлення на ринку перевезень особисто як перевізника, а не орендодавця транспортних засобів, і для цього йому слід визначитись щодо джерел отримання доходів, від законних перевезень чи оренди майна.

73

Заявник повідомляє, що на кордоні України одну з двох його машин пропустили, тому що заплачено було 100 доларів, а іншу ні, хоча є всі документи та дозволи.

Дійсно, до відділення ДП «СМАП» звернувся водій транспортного засобу Молдови. Для проведення контрольних операцій водій надав інспектору тільки короткострокову ліцензію ЄКМТ дія якої обмежена на території Австрії та Італії. На прохання інспектора надати товаротранспортні та товаросупровідні документи водій у грубій формі відмовив, мотивувавши тим, що для оформлення інспектору потрібен лише дозвіл ЄКМТ, а все інше не його справа. Оскільки, перевезення вантажу на підставі ліцензії ЄКМТ, дія якої обмежена на території Італії, заборонене, інспектором було здійснено затримання АТЗ. Водій іншого транспортного засобу надав для реєстрації усі необхідні документи.

74

Заявник приймав участь у конкурсі на отримання книжки ЄКНТ. Згідно результатів повинні були отримати цю книгу, але не отримали.

Співробітники ДП „СМАП” діяли в межах чинного законодавства. Згідно протоколу №1 від 18.02.08 р. Засідання Конкурсної Комісії з проведення конкурсу на отримання українськими міжнародними  автоперевізниками багаторазових дозволів ЄКМТ за ТОВ „Фаворит-М” залишилась можливість отримання одного дозволу ЄКМТ для категорії автотранспортних засобів Євро-4 з правом роботи до Угорщини. 18 березня 2008 року в ДП „СМАП” було оформлено і видано зазначений дозвіл ЄКМТ ТОВ „Фаворит-М”.   

75

Заявник повідомив про ситуацію, яка склалася на платформі Тарасівка: всюди розрид асфальт, невдало встановлений шлагбаум.

У 2007 році на залізничному переїзді 876 км. по з.п.Тарасівка виконувалися роботи по облаштуванню переїзду. Після виходу із зими в місці встановлення шлагбаумів та прокладання кабелів сталося осідання грунту. На даний час грунт досипано і сплановано.

76

Звернувся заявник із скаргою на те, що протягом 20 днів з часу виграшу тендеру на міжміське перевезення підприємство перевірялося вже багато разів різними органами, що заважає нормалізації роботи підприємства. Просить вирішити питання.

З метою спростування або підтвердження отриманої інформації, працівниками Головавтотрансінспекції у Вінницькій області проведено позапланову перевірку підприємства. За результатами перевірки по виявлених порушеннях Ліцензійних умов наказом Головавтотрансінспекції прийнято рішення про їх усунення у встановлений законодавством термін. В результаті повторної позапланової перевірки було встановлено, що виявлені раніше порушення усунуто.

77

Звернувся водій маршрутного таксі з таким питанням: у нього є всі необхідні дозволи на здійснення пасажирських перевезень, окрім одного – з органів ДАІ, який не видають, тому що транспортний засіб переобладнано на пасажирський. Коли його зупиняє транспортна міліція щоразу накладають штраф у розмірі 1700 грн.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»від 27.02.2008 № 125 передбачено зміни, якими встановлено, що з 1 квітня 2008 року не допускаються до реєстрації автобуси, переобладнані з автомобілів, конструктивно призначених для виконання інших функцій, за винятком перереєстрації раніше зареєстрованих. Заборону надання послуг з перевезень пасажирів з використанням автобусів переобладнаних з вантажних автомобілів буде введено з 01.01.2012 року.

Що стосується отримання погодження на здійснення нерегулярних перевезень, то згідно вимог спільного наказу Мінтрансзв’язку та МВС від 25.05.2007 № 450/167 «Про Основні вимоги щодо забезпечення безпеки при здійсненні нерегулярних пасажирських перевезень та порядок узгодження їх виконання» дане питання входить до компетенції Головавтотрансінспекції, так само, як і питання накладання фінансових санкцій за недотримання вимог транспортного законодавства.

78

Заявник скаржиться на те, що автобус Берислав – Бургунка (Херсонська обл..) здійснює не регулярні рейси.

Відповідно ст.7 Закону України «Про автомобільний транспорт» організація пасажирських перевезень на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області покладається на відповідні обласні держадміністрації. Тому для вирішення даного питання варто звертатись до Херсонської ОДА.

79

Заявник повідомляє про підвищення вартості проїзду в м. Білгород - Дністровськ.

Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування», погодження вартості тарифів на місцевих маршрутах належить до відання виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад. Тому заявнику варто звернутися до відповідного органу влади у залежності від того, про який саме маршрут йдеться.

80

Заявниця скаржиться на те, що в електропоїзді «Хутір-Михайлівський-Київ» на час відправлення 15.00 відсутні двері до вбиралень.

У зазначений в зверненні день електропоїзд вийшов на лінію у технічно справному стані, оскільки напередодні виконувалось його технічне обслуговування ТО-3. Проте, на шляху прямування трапляються випадки недбалого ставлення пасажирів до обладнання електропоїздів. Наслідком таких дій є несправність дверей туалету у вагоні 500-05 про який іде мова. При заході електропоїзда у моторвагонне депо Фастів для виконання технічного обслуговування виявлене порушення було усунуто.

Новини
13 січня 2009 року, 12:42
У осінньо-зимовий період Укравтодор забезпечує безпечні умови руху автомобільного транспорту
13 січня 2009 року, 09:30
Щиро вітаємо начальника Миколаївського морського торговельного порту Василя Капацину з Днем народження!
13 січня 2009 року, 09:26
Сьогодні наш колега — директор Департаменту залізничного транспорту Михайло Макаренко святкує свій день народження
12 січня 2009 року, 18:19
Прес-служба повідомляє: ніякого зриву передплатної кампанії на 2009 рік, попри закиди ЗМІ та Спілки журналістів, не відбулося
12 січня 2009 року, 18:11
Кабмін вніс зміни до Положення про використання повітряного простору України
12 січня 2009 року, 17:53
Херсонський порт відвідав представник фірми NEW HOUSE S.p.а
12 січня 2009 року, 17:23
Підвищити якість послуг та запровадити новітні технології – два напрямки розвитку Укрпошти, - Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський
12 січня 2009 року, 17:07
Товари, роботи і послуги, пов’язані з будівництвом автодорожньої складової мостового переходу через Дніпро, оплачуватимуться попередньо
12 січня 2009 року, 11:48
Про особливості української цивільної авіації та перспективи її розвитку – дивіться 18 січня о 16:30 у програмі «ТрансМісія» на телеканалі Тоніс
12 січня 2009 року, 09:35
Сьогодні, 12 січня, свій День народження відзначає заступник Міністра транспорту та зв’язку України – директор Державного департаменту морського і річкового транспорту Володимир Работньов
Усі новини
 
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 

Публічні громадські обговорення
11 грудня 2008 року
Розроблено проект Інструкції про порядок використання маркувальних машин у новій редакції
10 грудня 2008 року
Розроблено проект наказу Міністерства “Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою”
10 грудня 2008 року
Головавтотрансінспекція розробила проект щодо відносин у сфері ліцензування
9 грудня 2008 року
Закінчується термін подачі зауважень та пропозицій до проекту Технічного регламенту щодо радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання та підтвердження їх відповідності
Усі обговорення

Контакти  |  Адміністратор  |  Мапа сайту
© 2008 Міністерство транспорту та зв'язку України