This version of the page http://life.pravda.com.ua/surprising/492a81485df09/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-13. The original page over time could change.
Мультибібліотека ЄС не витримала навали відвідувачів | Українська правда _Життя

 

// Фото з сайту Europeana.eu
// Супер-бібліотека ЄС

Мультибібліотека ЄС не витримала навали відвідувачів

Європейський Союз відкрив в інтернеті сайт електронної бібліотеки, що надасть відвідувачам доступ до двох мільйонів об'єктів культурної спадщини європейської цивілізації, накопичених за два тисячоліття.

Однак сайт під назвою "Європеана" зламався вже скоро після відкриття через велику відвідуваність - до 10 мільйонів запитів на годину. Організатори запевняють, що роблять усе можливе, щоб найближчим часом знову запустити сайт.

Новий сайт містить скановані зображення шедеврів живопису, архівні звукозаписи, а також фотографії, фільми, карти, книги і манускрипти, що зберігаються в тисячах музеях, бібліотеках і архівах по всій Європі, повідомляє BBC.

Відвідувачі одержать можливість ознайомитися з головними перлинами європейської культурної спадщини - від текстів Гомерівських поем до відеокадрів падіння Берлінської стіни.

ДИВИСЬ ТАКОЖ
18.11.2008

В Интернете открывается европейская электронная библиотека

 
"Європеана" дозволить чеському студенту зазирнути у фонди Британської бібліотеки, не виходячи з будинку, а мистецтвознавцю з Ірландії докладно розглянути Мону Лізу", - розповіла комісар Євросоюзу Вівіана Редінг.

Колекція структурована таким чином, щоб можна було легко відстежити поширення політичних, суспільних або культурних тенденцій на території європейського континенту.

Підготовка проекту зайняла приблизно рік. Роботу зі створення електронної бібліотеки курирувала Франція, що нині головує в Євросоюзі.

До моменту офіційного відкриття "Європеани" її фонди нараховували два мільйони цифрових "експонатів".

Однак організатори розраховують, що до 2010 року їхня кількість збільшиться до 10 мільйонів - за рахунок приєднання до проекту організацій та інститутів із країн Євросоюзу.

Німеччина та Польща вже виділяють значні суми на те, щоб перевести свою культурну спадщину в цифровий формат і зробити його доступним для користувачів інтернету.

Представники корпорації Google, що паралельно розробляють аналогічний проект на глобальному рівні, привітали європейців з відкриттям "Європеани" та висловили надію на спільну роботу в майбутньому.

За їхніми словами, спільний проект міг би стати "найбільшим технологічним стрибком у поширенні знань з часів друкованого верстата Гутенберга".


 
Додати коментар
Интернет магазин загрузка...
Льоня-Космос проти Юри-Термінатора. Шкільні роки
Tabloid.com.ua
ЦІКАВЕ
Традиції до столу
 

Різдвяне меню. Як приготувати кутю 4

Різдво є одним із найбільших Християнських свят. Православні святкують його з 6 на 7 січня. Проте саме свято є значно давнішим за Християнство. За язичництва це було свято Світла. Воно відзначалося на честь бога Рода, творця Всесвіту.
"Скоро Новий Рік"
 

Віртуальний Новий рік, або Як отримати подарунок від незнайомця?1

Уявіть собі, в поштовій скриньці лежить повідомлення з пошти про те, що ви отримали посилку. Тільки ви не знаєте, від кого вона. Зате точно знаєте, що в ній – новорічний подарунок. Диво?
Лесные красавицы
 

Главные елки Украины. Фото1

Встретить Новый год в городе возле центральной елки – традиция многих украинцев. Во время кризиса такой вариант праздника особо актуален: ведь вы бесплатно участвуете во встрече Нового года вместе с согражданами.
Кільчицька натякнула на свої приховані тату і плани про дітей
Tabloid.com.ua

Ватикан вирішив захистити чудеса від шахрайства

 
Український прикордонник обстріляв молдавського лісоруба

На кладовищах у Секторі Газа більше немає місць

 
Бракованого бензину минулого року було майже вдвічі менше
Помер "хрещений батько" французького кіно
БЛОГИ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
Помер останій британський ветеран обох світових війн

Фігуристка народила доньку за два дні після смерті. Фото

 
Українка шукає гостей на власне весілля через інтернет

Бета-версія Windows 7 буде в доступі ще кілька днів

 
 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2008, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на Українську правду-Життя.

Зворотній зв'язок