This version of the page http://rpl.net.ua/2007/12/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-12. The original page over time could change.
Материалы за Грудень 2007 года » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Литвин "призначив" Путіна прем'єром України   Нафтогаз має достатньо доказів, що саме Росія припинила поставки газу   Газпром щороку обдурював Україну на не менше ніж 4 млрд дол   Балога закликав суспільство та владу дати гідну відсіч Росії   Тимошенкo вирішила на рік відмовитись від російського газу? 

Останні новини 

Новорічний салют на Майдані триватиме 20 хвилин і 8 секунд

31/12/2007 18:42 
 
Цього року новорічний салют на Майдані триватиме 20 хвилин і 8 секунд, що означає цифру наступаючого року - «2008».

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Останні новини 

Понад 5 тисяч прикордонників зустрінуть Новий рік на роботі

31/12/2007 18:27 
 
Близько 5,5 тис. прикордонників будуть охороняти кордон України в новорічну ніч.

Про це повідомив представник прес-служби Державної прикордонної служби. З його слів, охорона буде забезпечена й на морських ділянках кордону.

Представник зазначив, що на морських ділянках охорону нестимуть максимум 2 кораблі й у готовності перебуватимуть кілька дрібних катерів.

При цьому він зазначив, що якщо буде необхідність у залученні додаткових сил, Держприкордонслужба може розраховувати на оперативно-чергові сили, які перебуватимуть в режимі очікування. "Тут усе продумано й залежно від ситуації це все буде мобілізуватися", - зазначив представник.
Довжина державного кордону близько 7 тис. км.

Кабінет Міністрів встановив вихідні дні з 30 грудня по 7 січня.

Кабмін у грудні 2005 року вирішив увести традицію різдвяних канікул.

Останні новини 

У Никитському ботанічному саду замість ялинок наряджають кактуси

31/12/2007 15:21 
 
У Никитському ботанічному саду до Нового року нарядили кактуси і 20-метрову секвойю, пишуть «Новости Крыма».

Зокрема, працівники саду прикрасили під Новий рік такі види кактусів, як цереуси, еспостоа, «золота куля», опунції і низку інших.

За словами начальника цеху декоративного садівництва Никитського ботанічного саду Ольги Гончарової, туристи в захваті, вони зупиняються, фотографуються на тлі прикрашених кактусів.
Згідно з повідомленням, традиції прикрашати в Никітськом ботанічному саду кактуси – близько 10 років.
Нарядними кактуси і секвойя простоять до 14 січня, а замість Снігуроньки працівники ботсаду прикрасили одну із статуй.

Останні новини 

В «Укрпошті» не вистачає коробок для новорічних посилок

31/12/2007 13:18 
 
У багатьох відділеннях зв’язку коробки для посилок стали дефіцитом, і чекати на них потрібно день-два, повідомляє proUA з посиланням на "Сегодня".

«Велика коробка є, а якщо вам щось менше треба відправити, то приходьте завтра надвечір, підвезуть», - розповіла співробітниця одного з відділень «Укрпошти» Марія.

Як розповіла директор київського управління «Укрпошти» Наталя Князєва, «днями прийшла в одне з наших відділень зв’язку людина. Говорить: треба відправити 45 посилок!»

За її словами, у кожне відділення завозять до 20 коробок і потім підвозять за потреби. Тому й треба чекати.

Цей день в історії 

Єльцин зрікся влади

31/12/2007 00:01 
 
Цього дня президент Російської Федерації Борис Єльцин у присутності патріарха Алексія II передав Володимиру Путіну символи президентської влади і склав з себе владні повноваження.

Останні новини 

25 тисяч міліціонерів вийдуть на роботу в новорічну ніч

30/12/2007 15:25 
 
Охорону громадського порядку та безпеку під час новорічних свят будуть забезпечувати близько 25 тис. працівників органів внутрішніх справ, а в період різдвяних богослужінь – більше ніж 20 тис. правоохоронців.

Як повідомляє прес-служба МВС, 31 грудня 2007 року – 1 січня 2008 року на території держави в майже 3 тис. населених пунктах заплановано проведення понад 3 тис. новорічних масових заходів за участю понад 2,3 млн. осіб. Крім цього, в усіх регіонах відбуватимуться масові гуляння.

6-7 січня 2008 року в понад 13 тис. культових споруд відбудуться різдвяні богослужіння, у яких, як очікується, візьмуть участь близько 6 млн. осіб.

За заявками начальників ГУМВС, УМВС у встановленому порядку залучатиметься необхідна кількість військовослужбовців внутрішніх військ.

Прес-служба також повідомляє, що напередодні новорічних і різдвяних свят працівниками органів внутрішніх справ установлено 896 фактів продажу піротехнічних виробів без відповідних документів та 707 фактів торгівлі ними в невстановлених місцях.

Усього вилучено майже 2 млн. піротехнічних виробів, з яких понад 1,7 млн. – петарди. За порушення правил торгівлі піротехнічними засобами 1349 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та 214 — за протиправне застосування піротехніки.

Робота з попередження надзвичайних подій, пов'язаних із застосуванням піротехнічних засобів триває.

Останні новини 

У Харкові ялинки прикрасили вогнегасниками

30/12/2007 15:21 
 
У Харкові новорічні святкові ялинки прикрасили вогнегасниками, повідомляє Вечерний Харьков.

Акція університету цивільного захисту «Вогнегасники на ялинках», що вперше стартувала в грудні минулого року, була настільки корисною, що її вирішили повторити і цього року — напередодні свята.

20 грудня величезні ялинки, які ростуть на вулицях Харкова, зарябіли вогненебезпечною піротехнікою і протипожежними засобами. Вогнегасники, сірники, свічки, петарди, бенгальські вогні, хлопавки, святкові ракети — головні новорічні іграшки на ялинках по вулиці Артема, районів Салтовки та ХТЗ.

Прикрашали ялинки курсанти, студенти, магістри і викладачі Університету цивільного захисту, а також харківські школярі, батьки та вчителі.

Такий унікальний передноворічний захід проводиться в Харкові, щоб нагадати дорослим і дітям про те, що з вогненебезпечними предметами потрібно бути обережними.

Останні новини 

Тимошенко не подобаються новорічні вітання Ющенка

30/12/2007 15:18 
 
Прем’єр Юлія Тимошенко обіцяє у березні внести до держбюджету-2008 зміни, які повністю викорінять корупцію, повідомляє Українська правда.

"Вже у березні уряд підготує такі зміни, які повністю викорінять корупцію та тіньові схеми, розкриють весь потенціал України, забезпечать справжній український прорив у всіх галузях нашого життя", - пообіцяла Тимошенко.

Водночас, починаючи своє звернення, прем’єр зазначила, що хоче "запровадити нову традицію новорічних вітань". "Хочу, щоб влада не просто, весело усміхаючись з екранів телевізорів, передавала країні привіт з-під ялинки та обмежувалась побажаннями абстрактних успіхів та спільного благополуччя", - підкреслила Тимошенко.

"Хочу щоб кожен рік влада готувала для вас свої подарунки до Нового року. Власне, навіть не подарунки дарувала, а повертала величезні борги влади перед вами", - сказала вона.

Останні новини 

Тимошенко покриє борги Ощадбанку СРСР бартером

30/12/2007 15:13 
 
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд зможе повернути знецінені заощадження вкладників Ощадбанку СРСР, повідомляє Українська правда.

"Тисячу разів мені говорили, що цю програму виконати абсолютно неможливо. Говорили, що процес повернення заощаджень треба розтягнути на 50 років, а суму зменшити в 5 разів. Це не наші підходи. Цю програму виконати можливо", - сказала прем’єр.

"Хто не хоче робити, шукає причину, хто хоче - шукає спосіб", - процитувала вона українське прислів’я.

"Після звірки сум заборгованості з Ощадбанком, кожен, кому банк заборгував, отримає в цьому році до тисячі грн. готівкою, живими грошима, в залежності від розміру вкладу. В найближчий час ми дамо власникам право розраховуватися за товари, житлово-комунальні та інші послуги з ощадних книжок", - пообіцяла Тимошенко.

Останні новини 

Тимошенко контролюватиме виконання обіцянки Януковича

30/12/2007 15:10 
 
Прем’єр Юлія Тимошенко бере під особистий контроль виплату молодим матерям допомоги по народженню дитини. Про це вона заявила у телезверненні на Першому національному каналі, показаному в суботу, присвяченому ухваленню бюджету на 2008 рік, повідомляє Українська правда.

"Я знаю, що сьогодні ці законні гроші молодим батькам отримати не дуже просто. Тому заявляю, що беру цю справу під свій особистий контроль", - наголосила Тимошенко.

"Будь-який чиновник, що затягуватиме виплату допомоги при народженні дитини, буде звільнений з роботи і відповідатиме за порушення закону", - підкреслила вона.

Тимошенко повідомила про підвищення розміру виплат, передбаченому в новому бюджеті, однак наголосила, що "буде відпрацьована така модель яка не дозволить батькам, які не дуже дбало ставляться до виховання дітей, зловживати цими грошима".

Вона також повідомила, що з 1 січня уряд починає "новий підхід до нарахування пенсій в залежності від стажу роботи та середньої зарплати".

"Будемо потроху припиняти зрівнялівку в пенсіях. На кінець 2008 року ми ухвалимо єдиний пенсійний кодекс, що створить передумови для принципово нового справедливого варіанту нарахування пенсій", - пообіцяла Тимошенко.

Останні новини 

Скільки коштує зірка на Новий рік?

30/12/2007 15:07 
 
Запросити знаменитість до себе на Новий рік сьогодні може практично будь-хто охочий. Зрозуміло, якщо у цього охочого є багато грошей, пише Комсомольская правда в Україні.

Вечір з Тіною Кароль, як заявив виданню продюсер співачки Євген Огир, коштуватиме від 25 тисяч доларів. Це вартість годинного концерту. До співачки «додаються» музиканти і балет – їхня присутність увійде до вартості. А ось «замовити» Тіну Кароль на спільну вечерю не вийде. Продюсер відрізав: «Ні, ми таке не практикуємо».

Директор Валерія Меладзе одразу дав зрозуміти виданню, що на цього виконавця ніяких грошей не вистачить. «200 тисяч євро, - з ходу відрубав чоловічий голос у слухавці. - Навряд чи у нього буде час. Дуже багато концертів у Москві».

«ВІА Гра» згодна відпрацювати на виїзді напередодні Нового року за 70 тисяч євро. А Михайло Боярський, щоб не шокувати потенційних замовників різким підвищенням цін, вирішив “нарощувати” гонорар поступово. Починаючи з 10 грудня сума його гонорару щодня збільшується на 1 тисячу доларів, тобто 11 грудня - 11 тисяч доларів, 12 грудня - 12, а 31-го відповідно - 31 тисяча доларів.

Комсомолка без коментарів наводить цінову сітку «на зірок» під Новий рік:
• Крістіна Орбакайте €200 000
• Леонід Агутін €75 000
• Сердючка €60 000
• «Океан Ельзи» $35 000 - $50 000
• Руслана $35 000 - $50 000
• Тіна Кароль $30 000 - $50 000
• Наталія Могилевська $30 000
• Ані Лорак $25 000 - $40 000
• «БІ-2» €25 000 - €30 000
• Ірина Білик €20 000
• «Скрябін» $20 000
• Скрипка €15 000 - €25 000
• SMS €15 000
• Світлана Лобода $15 000 - $25 000
• Група «Ундервуд» €10 000
• «Неангели» €6000 - €10 000
• Василь Бондарчук €3500 - €5000
• «Арктика» €2500 - €5000
• «Армія», Юрій Горбунов $5000

Останні новини 

Президент підписав Бюджет-2008

30/12/2007 15:02 
 
Президент Віктор Ющенко підписав закон "Про державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін у деякі законодавчі акти України".

Про це повідомляє прес-служба президента в неділю.

Як повідомлялося, Верховна Рада 28 грудня прийняла бюджет-2008 у цілому із пропозиціями бюджетного комітету й пропозиціями, висловленими в ході обговорення документа на засіданні парламенту в п'ятницю.

За це рішення проголосували 235 народних депутатів: 156 депутатів фракції БЮТ, 71 депутат фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона", 8 депутатів фракції комуністів. Депутати Блоку Литвина й Партії регіонів не голосували.

Цей день в історії 

Створено СРСР

30/12/2007 00:01 
 
Цього дня на I з'їзді Рад від РРФСР, України, Білорусії і Закавказької Федерації затверджено Декларацію і Договір про утворення Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

Останні новини 

Половина американців шукають у Google самі себе

29/12/2007 19:54 
 
За даними опитування, хоч би раз шукали в Google або будь-якій іншій пошуковій системі своє ім`я 47 відсотків американців, повідомляє Лента.ру з посиланням на АР. В порівнянні з 2002 роком, їх кількість збільшилася в два рази. Окрім самих себе, користувачі зазвичай шукають інформацію про своїх друзів, колег і коханих.

У звіті, опублікованому в неділю компанією Pew Internet & American Life Project, йде мова про те, що американці у віці до 50 років, які мають хорошу освіту і високий рівень доходів, частіше схильні шукати інформацію про себе. Іноді це пов`язано з тим, що їх робота вимагає певного іміджу в інтернеті.
60 відсотків користувачів не цікавить, що їх дані є в мережі, вони, скоріше, стурбовані тим, як вони можуть бути використані.

53 відсотки опитаних розповіли, що шукали в інтернеті інформацію про інших людей, причому не про знаменитостей. Часто вони шукають людей, з якими втратили зв`язок, але і пошук даних про сусідів, друзів і колег – поширене явище.

В більшості випадків люди шукають контактну інформацію тих, хто їм потрібний, але третина опитаних зізналися, що шукали дані про банкрутство і розлучення, наявні у відкритому доступі. Крім того, при тому, що зразкова однакова кількість чоловіків і жінок шукають самі себе, жінки частіше схильні шукати інформацію про тих, з ким вони зустрічаються.

В той же час, за словами керівника опитування Мері Медден, незважаючи на серйозне зростання числа користувачів, що шукають самих себе, багато людей жодного разу цього не робили.

Політика 

Нова російська ідеологія та Україна

29/12/2007 19:52  Андрій Світельський, для "Реальної політики"
 
 
Минає черговий політичний рік, минає другий термін президентства Володимира Путіна. Напевне, саме час проаналізувати, що "хорошого" було зроблено за цей час президентом всіх росіян...

Попередня сторінка   1 2 3 ... 129 130 131    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
12 січня 1992 року

Поділено Чорноморський флот

Цього дня було підписано договір про розділ Чорноморського флоту між Україною та Російською Федерацією


   

Останні новини  

12 січня 2009 року
20:20

Президент ввів у дію рішення РНБО з питань регулювання земельних відносин

19:44

НКРЕ в рази збільшить доходи Фірташа

19:28

НБУ зберіг на 13 січня 2009 р. офіційний курс на рівні 7,7 грн/дол.

19:24

"Газпром"не збирається виконувати меморандум підписаний Путіним і Тимошенко

19:02

"Газпром" звинуватив США у причетності до відключення газу Європі

18:40

Росія пообіцяла ЄК завтра "пустити гази". "Якщо все буде добре"

17:55

Нафтогаз «закрутить вентель» всім газовим боржникам

17:43

Населенню збільшать ціну на газ майже вдвічі

17:36

Грищенко впевнений, що пора ставити обнаглівшу Росію на місце

17:29

Росія вважає, що в Україні віце-прем'єр може відкликати підпис прем'єр-міністра

17:20

Заступник Балоги подав у відставку

17:08

Росія почала газову війну, щоб підбурити схід України проти Ющенка?

16:59

Тимошенко збирається несанкціоновано "прокачати" Газпром

16:43

Литвин "призначив" Путіна прем'єром України

16:39

Тимошенко послала Продана на "розтерзання" депутатам

16:30

Єврокомія змусила Москву, відновити транзит газу в ЄС

16:27

Ющенко «почистив» райдержадміністрації

16:24

ЄК підписала документ про контроль за газовим транзитом через Україну

16:19

Тимошенко божиться, що не віддасть Путіну українську ГТС

16:01

Нафтогаз має достатньо доказів, що саме Росія припинила поставки газу

15:55

ЄС готовий купувати газ на кордоні з Росією?

15:54

Газпром щороку обдурював Україну на не менше ніж 4 млрд дол

15:50

Газпром вже й сам заплутався у своєму газовому шантажі України

15:45

Уся відповідальність за транспортування газу до Європи лежить на російській стороні, - Ющенко

15:41

Україну відвідає керівник МЗС Польщі

15:34

Туреччина перейшла на газ з Азербайджану і Чорного моря

15:21

Ющенко вимагає у Тимошенко, вирішити всі проблеми при зустрічі з Путіном

15:12

Тимошенко заявляє, що ніхто не підписував змінений газовий протокол

14:57

Медведьку наказали розібратись, хто поширив інформацію про несанкціонований відбір газу Україною







Загрузка...

 Архів  

«    Грудень 2007    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua