This version of the page http://okna.zp.ua/?m=200806 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-10. The original page over time could change.
ОКНА » 2008» Июнь

Июнь, 2008

Технологія виготовлення вітражів

Воскресенье, 29/06/2008

Відомо, що будь-яке приміщення вимагає свого колірного наповнення. Ми звикли, що цю функцію звичайно несуть шпалери, килими, світильники або в найгіршому разі, картини або панно. Сьогодні нам хотілося б нагадати про ще один елемент декору, що здатний внести один з найбільш яскравих і вирішальних акцентів у колірний ансамбль - вітражі. Ще наші предки знали, що в ньому можна сконцентрувати практично необмежена кількість квітів і відтінків, необхідних для того, щоб різноманітити самий скупий інтер'єр. Саме про різні види вітражів, їхньої вартості й місцях використання ми й розповімо сьогодні.

(more...)

Види вікон

Воскресенье, 29/06/2008

Вікна, як і багато чого іншого в нашім світі, бувають різні. І мова зараз іде не про якість матеріалів, з яких виготовлені рами й фурнітура, хоча від цього прямо залежить їхній термін служби. Справа в тому, що по самій конструкції вікна можна розділити на дві більші групи: роздільні, скла в яких коштують в окремих стулках, і зі спареним плетінням, дві рами яких скріплені болтами. Також існують вікна, які відкриваються й закриваються без допомоги петель. І хоча такі моделі в нашій країні зустрічаються нечасто, розповісти про неї теж коштує.
(more...)

вимоги до сучасних вікон

Вторник, 24/06/2008

Сучасне будівництво пред'являє до пластикового вікна найвищі  вимоги теплозахисту, енергозбереженню, звукоізоляції, экологичности, міцності й довговічності. Крім того, для споживачів украй актуальної залишається захист від зломів і проникнення непрошених гостей. Для забезпечення цих функцій були розроблені різні види стекол. Деякі необхідні властивості задаються склу ще на стадії його виготовлення. Відповідно, перш ніж приступитися до виготовлення скла, потрібно добре представляти, у яких умовах його будуть експлуатувати.
(more...)

Правила зміни вікон

Понедельник, 23/06/2008

Збираючись замінити старі вікна новими, люди зіштовхуються з питанням, на яких саме зупинити свій вибір. Сучасний ринок пропонує кілька видів вікон: з дерев'яного масиву й клееного бруса, з металлопластикового й алюмінієвого профілів, а також комбіновані моделі. Але найпоширенішими , постійно конкуруючими один з одним, стали дерев'яні й пластикові вікна.

(more...)

Догляд за вікнами

Пятница, 13/06/2008

Провітрюйте всі приміщення 3-4 рази в день по 15 хвилин і щоранку  протягом  20-30 хвилин. Під час провітрювання вікна повинні бути по можливості ширше відкриті (а не відхилені), що забезпечує ефективне провітрювання за короткий проміжок часу. Не знижуйте температуру в приміщеннях нижче 15 градусів С.
(more...)

Міфи про вікна

Пятница, 13/06/2008

З появою на ринку принципово нового продукту, чиї якості багаторазово перевершують якості всіх наявних аналогів, з'являються й статті, чиї автори затверджують, що продукт не так гарний, як затверджують виробники - чорна полуниця, замовлена конкурентами. Іноді в таких статтях є частка правди, іноді - це повний абсурд, що потім переростає в міфи, обростає плітками й формує помилкові стереотипи користувачів. Такі статті супроводжували появу багатьох продуктів, не обійшли стороною поява пластикових вікон. У цій статті ми спробуємо відсіяти злаки від плевел, розрізнити, що є правда, а що міф.
(more...)

Запатентовані двері

Четверг, 5/06/2008

Корисна модель належить до галузі будівництва, а саме до конструкцій металевих дверей, які застосовуються в будівлях і спорудах для захисту від несанкціонованого вторгнення в приміщення будь-якого призначення.

(more...)