АВТОРИЗАЦIЯ
Введiть ваш логiн:
Введiть ваш пароль:
 
РОЗДIЛИ САЙТУ
ДОДАТКОВІ РОЗДІЛИ
РОЗСИЛКА
Введiть ваш e-mail:
Ваше iм'я:
Формат листа:
про розсилку
RSS-ТРАНСЛЯЦІЯ
НАША КНОПКА

iншi кнопки ви можете знайти на цiй сторiнцi


Їжа: корисно та смачно
Готуємо з дитиною чи страви готують діти (частина п'ята)

Кулінарна географія страв, що готують діти

Із спільної кулінарної творчості можна створити чудовий привід для знайомства з географією. Для цього досить інколи готувати яку-небудь національну страву. Спершу треба відшукати на карті країну, почитати про те, який там клімат, що за люди в ній живуть, про їх звичаї культурі, традиціях. А потім приготуйте вечерю в традиціях цієї країни. Ось, наприклад, кесадільї – мексиканська перепічка.

Спершу треба зробити коржики - тортільї, які стануть заготовками. Нам знадобиться два склянки муки, чайна ложка солі і 50 грамів сала (можна замінити натертим на терці маргарином або вершковим маслом). Все це скласти в миску і ретельно перетерти, аби утворилася дрібна крихта. Потім влити помалу півтора стакани гарячої води і замісити тісто. Розділити на дванадцять частин, кожну тонко розкачати, надаючи форму круглого коржика. Дозвольте дитині спробувати попрацювати з тістом. Завдання складне - але дуже цікаве. Тим більш, що завжди можна підправити те, що вийшло - а один - два коржики можна випекти «як вони є» - лише уявіть, скільки буде вражень. Коржики смажаться на сухій сковороді, перша сторона - півхвилини, друга - десять секунд. Вони мають бути ніби трохи недопеченими, блідими. Слідкуйте за часом - інакше наші коржики стануть ламкими. Потім в тортільї додається начинка, і вони перетворюються на кесадільї. Для начинки підійде майже все, що завгодно. Ось, наприклад, дуже смачний варіант: варене куряче м'ясо, кукурудза, тертий сир, солодкий перець, сметана, трохи зеленої петрушки. Покласти суміш на половинку коржика (ось і ще одна справа для дитини), скласти надвоє, скріпивши краї зубочисткою, і поставити в мікрохвильову піч або духовку до тих пір, поки сир не розплавиться.

А приготувати улюблене блюдо більшості маленьких гурманів допоможе подорож до Італії. Зрозуміло, ми говоримо про піцу. До речі, «піца» в перекладі з італійської означає «пиріг».

Якщо не хочете возитися, можна купити готове тісто для піци. Але маляті буде значно цікавіше приготувати піцу разом з мамою - від початку і до кінця. Столову ложку цукру і 7 грамів сухих дріжджів змішайте в мисці з 4 столовими ложками води (всього нам знадобиться склянка теплої води), відставте в сторону на 15 хвилин. Тим часом змішайте чайну ложку солі і 350 грамів борошна. Зробіть на дошці гору з поглибленням в центрі. Влийте столову ложку рослинної олії, підготовлені дріжджі, воду, що залишилася. Тісто вимісіть протягом 5 хвилин, поставте в тепле місце приблизно на півгодини. За цей час тісто має збільшитися вдвічі. Знову вимішуємо протягом пари хвилин, розкочуємо в пласт завтовшки приблизно в півсантиметру і викладаємо на протвінь, заздалегідь змащений рослинною олією. Залишилося лише приготувати начинку. Обов'язковими компонентами будь-якої піци є помідори (або томатна паста) і сир. Все інше - на ваш смак. Можна просто укласти на тісто скибочки помідорів, густо посипати зверху сиром, не забути сіль і перець і так і запекти. Можна використати відварене куряче філе або яловичину. Підійде нарізана кубиками шинка чи будь-яка інша ковбаса. Непоганою вийде піца з рибою і іншими морепродуктами на зразок кальмарів чи креветок. Вегетаріанці можуть використовувати гриби, цибулю, болгарський перець, можна навіть прокласти кабачки чи баклажани, заздалегідь обсмажені. Ось, наприклад, один з варіантів: курка плюс консервовані ананаси дрібними шматочками, плюс сир, плюс зелень. Хай дитина саме вибере, з якою начинкою піцу вона хоче. І сама викладе її на тісто.

За матеріалами lojechka.ru



Опублікувано : 13 Жовтень 2008 | Переглянуто : 148 | обговорити на форумі
Коментарів: 0

ДЛЯ ДIТЕЙ
Малювання та розфарбовування готує руку вашої дитини до письма. Поєднуйте приємне i корисне: завантажуйте красивi контурнi картинки.
Подивитися
Загадки: новi й улюбленi, цiкавi та смiшнi. Вибирайте на свiй смак!
Читати
усе для дiтей
У ВАС ПРОБЛЕМА?
Ви можете поставити будь-яке запитання щодо виховання чи навчання дитини i спецiалiст допоможе вам вирiшити вашу проблему.

Поставити запитання
ВАШI ПОРАДИ
Запитання: Що робити, коли мені треба займатися домашнiми справами, а дитина вимагає уваги?
Вiдповiдь: Дайте можливiсть дитинi допомогти вам. Дайте їй просте завдання та точно й повiльно покажiть, як його виконати.
Ще поради


НАШІ ДРУЗІ








































ще друзі
Copyright 2007 MAMA-TATO.COM.UA
Усi права захищено. All rights reserved
На головну Форум Книги Статтi Контакти
При використаннi матерiалiв з порталу mama-tato.com.ua активне посилання на нас обов'язкове.



[ PG.t : 0.02 | DB.q : 10 | DB.t : 0.00 ]