This version of the page http://fsnv.lg.ua/?pg=4 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-06. The original page over time could change.
Відділення ВД Фонду СНВ України в м. Стаханові: Страница 4

Добровільне страхування від нещасного випадку

Згідно Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” від 23.09.1999 р. № 1105-XIV добровільно від нещасного випадку у Фонді соціального страхування від нещасних випадків можуть застрахуватися:

  1. священнослужителі, церковнослужителі та особи, які працюють у релігійних організаціях на виборних посадах;
  2. особи, які забезпечують себе роботою самостійно – займаються адвокатською, нотаріальною, творчою та іншою діяльністю, пов‘язаною з отриманням доходу безпосередньо від цієї діяльності, члени фермерського господарства;
  3. громадяни – суб‘єкти підприємницької діяльності.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-02-09 09:36

Хто має право на страхові виплати у разі смерті потерпілого?

Згідно статті 33 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” у разі смерті потерпілого право на одержання щомісячних страхових виплат (пенсій згідно з підпунктом “д” пункту 1 частини першої статті 21 цього Закону) мають непрацездатні особи, які перебували на утриманні померлого або мали на день його смерті право на одержання від нього утримання, а також дитина померлого, яка народилася протягом не більш як десятимісячного строку після його смерті.

Такими непрацездатними особами є:

  1. діти, які не досягли 16 років; діти з 16 до 18 років, які не працюють, або старші за цей вік, але через вади фізичного або розумового розвитку самі не спроможні заробляти; діти, які є учнями, студентами (курсантами, слухачами, стажистами) денної форми навчання – до закінчення навчання, але не більш як до досягнення ними 23 років;
  2. жінки, які досягли 55 років, і чоловіки, які досягли 60 років, якщо вони не працюють;
  3. інваліди – члени сім‘ї потерпілого на час інвалідності;
  4. неповнолітні діти, на утримання яких померлий виплачував або був зобов‘язаний виплачувати аліменти;
  5. непрацездатні особи, які не перебували на утриманні померлого, але мають на це право.

Право на одержання страхових виплат у разі смерті потерпілого мають також дружина (чоловік) або один з батьків померлого чи інший член сім‘ї, якщо він не працює та доглядає дітей, братів, сестер або онуків потерпілого, які не досягли 8-річного віку.

Пенсія у разі смерті годувальника призначається і виплачується згідно із законодавством.

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-02-04 10:32

Приклади судової практики щодо розгляду справ про перерахунок щомісячних страхових виплат

Приклади судової практики Верховного Суду України щодо розгляду справ про перерахунок щомісячних страхових виплат на коефіцієнт росту номінальної заробітної плати станом на 01 лютого 2008 р.

Рiшення_Суду_2007-12-26.pdf

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-02-04 10:23

Нарада з керівниками служб охорони праці підприємств, організацій, установ міста

29 січня 2008 року у відділенні ВД Фонду СНВ України в м. Стаханові відбулась нарада з керівниками служб охорони праці підприємств, організацій, установ міста за тематикою: „Аналіз виробничого травматизму на підприємствах міста у 2007 році”, на якій були присутні 38 чол.

За порядком денним були обговорені всі питання виробничого та побутового травматизму.

В виступах приймали участь головний спеціаліст відділу охорони праці управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому Мурзаєв Н.А.; заступник голови правління ВАТ „Стахановський завод феросплавів” Малишко Ю.П.; головний технічний інспектор Стахановського теркому профспілок робітників вугільної промисловості Доморацький О.П.

По результатам проведення наради були винесені рішення:

  1. Всім роботодавцям проаналізувати організацію своєї роботи по створенню безпечних умов праці.
  2. Розглянути аналіз роботи по організації безпечних умов праці на раді стахановского міськвиконкому по забезпеченню безпечної життєдіяльності населення і заслухати керівників підприємств, якими допущено зростання травматизму у 2007 році.

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-01-30 12:03

Звіт за 2007 рік відділення виконавчої дирекції Фонду СНВ України в м. Стаханові

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та профзахворювань України в м. Стаханові здійснює державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання є підзвітним Управлінню виконавчої дирекції Фонду у Луганській області і в своїй діяльності керується Конституцією України, Законом „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, Кодексом законів про працю України, Законом „Про охорону праці”, статутом Фонду, рішеннями правління, виконавчої дирекції Фонду та Управління, іншими нормативно-правовими актами, які регламентують функціонування системи страхування від нещасного випадку, а також Положенням про Відділення. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та профзахворювань України в м. Стаханові є юридичною особою і працює на території міст Стаханов, Теплогірськ, Алмазна чисельність населення яких складає – 108 тис.

Станом на 01.01.2008 р. загальна чисельність працівників складає 27 чоловік, із них технічних працівників – 2 чоловіка.

Відділення ВД Фонду СНВ знаходиться за адресою: м. Стаханов, вул. Леніна, 23; контактні телефони: 4-07-29; 4-26-62; 4-33-10; 4-21-98; електронна пошта: sofsns@ukrpost.ua, наш веб-сайт: http://fsnv.lg.ua.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-01-29 11:55

Школа инженера по охране труда

Государственный комитет Украины по промышленной безопасности, охране труда и горному надзору с целью обеспечения пропорциональности участия работников в решении вопросов безопасности, гигиены труда и производственной среды издал приказ «Об утверждении Изменений к Типовому положению о комиссии по вопросам охраны труда предприятий» №216 от 25.09.2007 г., зарегистрированному в Министерстве юстиции Украины 07.11.2007 г. №1252/14519.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-01-29 11:05

Керівникам підприємств

Відділення ВД Фонду СНВ України в м. Стаханові повідомляє, що за інформацією, одержаною з Державного казначейства України, останнім операційним днем буде 28 грудня поточного року.

Враховуючи це, наполегливо просимо своєчасно і в повному обсязі сплатити страхові внески, які належать до сплати у 2007 р. в термін до 28.12.2007 р. включно, з метою здійснення Фондом своєчасного та повного відшкодування шкоди потерпілим на виробництві.

Отримати детальну консультацію ви можете у спеціалістів відділення за телефоном 4-26-61 з 8-00 до 17-00 або за адресою: м. Стаханов, вул. Леніна, 23.

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2007-12-19 16:01

3 декабря мир отмечает Международный День инвалида

Отделение ИД Фонда СНС Украины в городе Стаханове обеспечивает возмещение ущерба 716 инвалидам труда, проживающих в городах Стаханов, Алмазная и Теплогорск, из них 27 человек – инвалиды труда I группы, 90 – II группы, 599 – III группы.

По традиции, 6-й год подряд в порядке отчета, отделение Фонда информирует, что в течение 2007 года 54 инвалида труда оздоровлены в санаториях на сумму 148 тыс. грн.; 5 – обеспечены колясками на сумму 12 тыс. грн.; 67 инвалидам – оплачено медикаментозное лечение на сумму 138 тыс. грн.; 14 человекам организовано специальный медицинский уход, на что расходовано 46 тыс. грн.; оплачено дополнительное питание на сумму 12 тыс. грн. 7 инвалидам труда 1 группы; осуществлено протезирование семи инвалидов на сумму 19 тыс. грн.; обеспечено автомобилями «Славута» – 18 пострадавших.

Ежегодно страховые выплаты пострадавшим города составляют 15,2 млн. грн. При этом предприятиями и организациями городов Стаханов, Алмазная, Теплогорск перечисляется страховых взносов 4,1 млн. грн. Как видите, нашим городам оказывается существенная помощь, на солидарной основе возмещается 10 млн. грн.

В этом году также традиционно у Камня Памяти 28 апреля с инвалидами труда, регрессниками, вдовами погибших от травм на производстве и профзаболеваний, руководством городского совета, работниками отделения Фонда СНС, руководителями крупных предприятий города были возложены цветы, зажжены свечи, чтобы почтить память людей, погибших от травм на производстве и умерших от профессиональных заболеваний.

В очередной раз управление исполнительной дирекции Фонда СНС Украины в Луганской области провело областную спартакиаду среди инвалидов труда под девизом «Поверь в себя», где каждый может проявить себя в спортивных состязаниях и получить удовлетворение от спортивных побед. Уже третий раз подряд инвалиды-спортсмены города Стаханова заняли призовые места в различных видах соревнований и в третий раз стали победителями в командном первенстве.

Мы прилагаем много усилий по совершенствованию нашей работы и тесно контактируем с обществом инвалидов труда «Шахтер», регулярно встречаемся и решаем многие вопросы, которые входят в компетенцию Фонда.

Желаем всем Вам здоровья, благополучия, побед над судьбой, уверенности в завтрашнем дне.

Готовы рассмотреть Ваши предложения и замечания по нашей работе.

Контактный телефон отделения: 8 (06444) 4-33-10.

С уважением и признательностью,
 
начальник управления ИД Фонда
СНС Украины в Луганской области
В.И. Скупинский
 
начальник отделения ИД Фонда
СНС Украины в г. Стаханове
Е.А. Ивонин
 

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2007-11-27 09:01

Школа инженера по охране труда. Новое в законодательстве. "Типовое положение о деятельности уполномоченных наемными работниками лиц по вопросам охраны труда".

Приказом Государственного комитета Украины в промышленной безопасности, охране труда и горного надзора №56 от 21.03.2007 г. утверждено «Типовое положение о деятельности уполномоченных наемными работниками лиц по вопросам охраны труда» Данное положение о деятельности уполномоченных наемными работниками лиц по вопросам охраны труда распространяется на предприятия, организации и учреждения всех форм собственности и вида деятельности.

Чем отличается «новое» Типовое положение о деятельности уполномоченных наемными работниками лиц по вопросам охраны труда от «старого» покажем в таблице.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2007-11-13 12:18

Про добровільне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Щодо порядку загальнообов’язкового та добровільного державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та профзахворювань України в м. Стаханові здійснює державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Найважливіші задачі Фонду СНВ – відновлення здоров’я і працездатності потерпілих на виробництві, проведення профілактичних мір, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, на запобігання нещасних випадків на виробництві, профзахворювань і інших випадків погрози здоров’ю застрахованих. Виконання вказаних задач потребує значних грошових коштів, що формуються за рахунок страхових внесків, сплачених роботодавцями згідно діючого законодавства.

Одними з основних принципів страхування від нещасного випадку є обов’язковість страхування від нещасного випадку осіб, які працюють на умовах трудового договору (контракту) та інших підставах, передбачених законодавством про працю, а також добровільність такого страхування для осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, та громадян – суб‘єктів підприємницької діяльності та обов’язковість сплати страхувальником страхових внесків.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2007-11-12 15:16