This version of the page http://www.kreschatic.kiev.ua/print/art/1190663224.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-02. The original page over time could change.
Хрещатик - Київська мунiципальна газета

Анімація лягла у дрейф
Розпочинається фестиваль “Крок”

Сьогодні з Одеси у двотижневе плавання на теплоході "Тарас Шевченко" відправляється XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "Крок". На своєму шляху корабель з учасниками фестивалю зробить кілька зупинок, після чого його двічі урочисто закриють — у Каневі й у Києві.

Цьогорічний, вже чотирнадцятий “Крок” — наймасштабніший за усі роки існування фестивалю. Селекційній комісії довелося обрати до конкурсної програми 156 фільмів з 600, які надіслали аніматори з 44 країн світу. Україну представлятимуть шість стрічок молодих авторів — експерти запевняють, що це краще, що створили протягом двох останніх років. Тож з нинішнього вечора тримаємо кулаки за Анатолія Лавренішина з його You are empty. Animation Episodes, Олександра Жукова з “Альтернативною моделлю світу — SE”, Адріана Сахалтуєва з “Пригодами Живчика” та “Ласункою” й за Наталю Марченкову, котра вислала на “Крок” своїх “Зачарованого “Запорожця” та “Будиночок для равлика”.

У складі міжнародного журі цього року американець Ігор Ковальов, Валентин Ольшванг з Росії, президент анімаційного фестивалю в Хіросімі Сайоко Кіношита, український режисер Олександр Бубнов, а також естонський мультиплікатор Рао Хейдметс. Серед фаворитів конкурсу організатори називають найтитулованіших: британку Сьюзі Темплтон (її роботу за мотивами симфонічної казки Сергія Прокоф’єва “Петя і Вовк” незадовго до відкриття фестивалю кияни вже мали нагоду оцінити), Міхаелу Павлатову з Чехії та росіянина Алєксандра Петрова.


Підсумки фестивалю підбиватимуть двічі — 4-го жовтня у Каневі, де журі після кількадобового перегляду у режимі нон-стоп оголосить імена лауреатів, й у Києві, де щасливі переможці нарешті отримають свої нагороди. Щоправда, не надто великі: незважаючи на спонсорську підтримку таких марок, як Cannon, “Фокстрот” чи вода “Живчик”, Гран-прі одного з найвідоміших анімаційних фестивалів у світі становить лише $5 тис., а загальний призовий фонд не перевищує $20 тис.



Крістіна КЛЮШНИК спеціально для “Хрещатика”

© Редакцiя газети "Хрещатик".
У разi використання матерiалiв сайту, посилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.