This version of the page http://www.hortica.org.ua/excavation (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-30. The original page over time could change.
Нацiональний Заповiдник Хортиця: Розкопки та знахiдки
 На головну сторінку
 Написати лист
 Добавить в избранное

Розкопки та знахiдки

                                                           Археологічні дослідження в 2005 р.
1. В рамках проекту будівництва нових мостових переходів через р. Дніпро  проведена повне археологічне дослідження території. В результаті досліджень 2003-2005 років було виявлено нову археологічну пам’ятку Житловий (культовий) комплекс б. Ганівка доби пізньої бронзи (XIV-XII ст. до н.е.) на східному узбережжі о. Хортиця, в районі б. Ганнівка.
В 2005 році здійснена консервації цієї пам’ятки та розроблений робочий проект благоустрою території системи святилищ доби бронзи (балка Ганівка).
2. Завдяки археологічним дослідженням 2005 р. виявлено нову пам’ятку Комплекс культових споруд мідно-кам’яного віку поруч з містом будівництва ІКК „Запорозька Січ”, яка може бути музеєфікована.
3. В 2005 році проведені археологічні розвідки в районі  сел. Виноградарів, зони будівництва комплексу Січ, сел. Наукове містечко, в районі пам’ятки Курганної групи № 2, інтернату № 8.
4. В 2005 р. проведені археологічні розкопки на території пам’яток Курганної групи № 1 та Курганної групи № 5. В рамках археологічної експедиції Інституту археології НАН України в 2005 р. проведено відтворення 4 курганів на території о. Хортиця.
5. Проведені підводні розвідки в районі проведення робіт по берегоукріпленню в б. Костіна-Липова, а також в руслі Старого Дніпра в районі від б. Наумова до б. Корнетівська.


copyrights © 2006 www.hortica.org.ua