This version of the page http://www.apsu.org.ua/ua/news/vystavky/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-29. The original page over time could change.
Мистецькі Читання пам’яті професора О.П.Рудницької :: Академія педагогічних наук України
 
   Про Академію
   Президія
   Структура АПН
   Члени АПН
   Новини
   Наукова діяльність
   Рада з координації
   Докторантура, аспірантура
   Оголошення
   Інформаційні ресурси
 
 
 

Мистецькі Читання пам’яті професора О.П.Рудницької

П’яті мистецько-педагогічні читання з нагоди 61 річниці від дня народження видатного українського вченого та педагога –музиканта, фундатора теорії мистецької освіти в Україні, професора Оксани Петрівни Рудницької відбулися в Державні науково-педагогічній бібліотеці імені В.О. Сухомлинського.

Майже 300 науковців і педагогів із різних регіонів України, Канади та Китаю взяли участь у Читаннях.

Проблематика науково-мистецького заходу пам’яті професора О.П.Рудницької охоплювала широке коло питань, серед яких філософські, психологічні та педагогічні засади неперервної мистецької освіти, теорія і практика використання  мистецтва в художньо-естетичному, професійному і творчому розвитку особистості, допрофесійна підготовка учнів у спеціалізованих загальноосвітніх навчальних закладах художнього профілю, інноваційні технології викладання мистецьких дисциплін у закладах освіти України в контексті європейської інтеграції.

Програма Читань охоплювала, окрім пленарного засідання і секційних  засідань з педагогічної і психологічної тематики, презентацію нової наукової і методичної літератури з проблем мистецької освіти,  а також роботу творчих майстерень та майстер –класів. Високий науковий рівень пленарного засідання забезпечили доповіді директора Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих АПН України академіка І.А. Зязюна, директора Інституту проблем виховання АПН України академіка І.Д. Беха, професорів Інституту мистецтв Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Г.М. Падалки, О.П. Щолокової, Г.І. Побережної, завідувачів відділами ІПООД АПН України докторів педагогічних наук Л.О. Хомич, М.М. Солдатенка та кандидата педагогічних наук О.М. Отич,  завідувача лабораторії естетичного виховання ІПВ АПН України, кандидата педагогічних наук Л.М. Масол.

У ході педагогічних читань було представлено виставки наукових праць професора О.П. Рудницької та науково-методичних видань українських вчених у галузі мистецької освіти, підготовлені завідувачем відділу Державної науково-педагогічної бібліотеки ім. В.О. Сухомлинського Л.М. Ворон та бібліотекарем Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих АПН України, науковим співробітником відділу педагогічної естетики та етики  Л.Н. Штомою.

За результатами V мистецько-педагогічних читань пам’яті професора О.П. Рудницької планується видання спецвипусків збірників наукових праць „Професійно-художня освіта України”, „Педагогічний процес: теорія і практика” та „Теоретичні і методичні засади неперервної мистецької освіти”.


© Академія педагогічних наук України, 2007
вул. Артема, 52-А,
Київ, 04053, Україна
тел./факс (044) 226-31-80