This version of the page http://www.hihostels.com.ua/ua/hostel_world/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-28. The original page over time could change.
Всеукраїнська молодіжна хостел асоціація / Хостели у світі










Електронна пошта: info@hihostels.com.ua
Web: www.hihostels.com.ua

Телефон:

+38-044-331-0260
(робочий час
10:00 - 19:00, Київський час - GMT+2)
+38-039-247-1788
+38-039-491-0954



Хостели у світі

Майже всі хостели об’єднані в хостельні мережі,  з яких  найбільші - Міжнародна федерація молодіжних хостелів (ІYHA  -   Іnternatіonal Youth Hostel Federatіon) та її партнер - мережа європейських хостелів - European Youth Hostel Federation. Знаходячись в одному з них, можна забронювати будь-який інший по факсу.  Усі хостели приймають від постояльців однакові картки знижок.

 

Найбільша і найпопулярніша в світі мережа хостелів - це Іnternatіonal Youth Hostel Federatіon. Картка цієї системи дає Вам право одержання знижок у хостелах, акредитованих Міжнародною федерацією. Вона має статус неурядової некомерційної організації і працює під егідою ЮНЕСКО. Організація встановлює стандарти для засобів розміщення цього класу та розробляє навчальні програми. Щорічно ІYHF випускає два каталоги - "Америка, Азія й Африка і країни Тихоокеанського регіону” і „Європа". Дана структура є найстаршим об'єднанням національних хостельних асоціацій, вона ж є самою вимогливою і консервативною.

Тут>>> можно проглянути повний перелік адрес Web-сайтів національних асоціацій в усьому світі.

Будь-який хостел, акредитований ІYHF, пройшов і щорічно проходить найжорстокішу і тривалу перевірку на відповідність з міжнародними стандартами, з кількаразовими приймальними комісіями й анонімними  перевіряючими „шпигунами”. Отже, Ви гарантовано можете не побоюватися побачити тарганів чи відсутність мила в туалеті. Усі хостели ІYHF відзначені логотипом Hostellіng Іnternatіonal (з будиночком і ялинкою в трикутнику) і практично в усіх по картці ІYHF надається знижка 5-10% (більш того, у деяких хостелах Вас без цієї карти навіть не поселять) і гарантується пріоритетне поселення у високий сезон.

 

Близько 400 хостелів ІYHF об'єднані єдиною комп'ютерною системою резервування Іnternatіonal Bookіng Network (ІBN). Входження в ІBN вимагає від хостела офіційного підтвердження своєї відповідності прийнятим Міжнародною федерацією стандартам. Термінали ІBN установлені у всіх об'єктах розміщення Hostellіng Іnternatіonal, а також у деяких туристичних компаніях, що одержали відповідну акредитацію у Федерації. При здійсненні бронювання через ІBN, проживання оплачується на місці в національній валюті і підтверджується ваучером, що дає право на поселення в хостелі. Один ваучер може бути оформлений на термін, що не перевищує 6 ночей. Ваучер також визнається підставою для видачі віз посольствами ряду країн нарівні з оплаченим проживанням у готелі. Вартість одного бронювання через ІBN складає $5. При наявності в хостелі достатньої кількості вільних місць, клієнт, прибувши, може здійснити доплату і зняти багатомісний номер цілком. Система резервування ІBN не підтримує групового бронювання. Оформлення такого замовлення погоджується безпосередньо з хостелом.

 

Також існує мережа європейських хостелів - European Youth Hostel Federation. Рівень стандартів цієї мережі по чистоті й обслуговуванню клієнтів не нижче ІYHF, але тут практично відсутні умови, що роблять Ваше проживання схожим на піонерський табір. Більш того, по цій Європейській картці  Вам нададуть більш чуттєву знижку (до 30%), ніж ІYHF, отже Ваші шанси заощадити на проживанні більш високі, особливо якщо Ви збираєтеся жити тривалий період.



© 2003-2007, Hostelling International Ukraine.