This version of the page http://www.hihostels.com.ua/ru/dyvosvit/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-28. The original page over time could change.
Всеукраинская молодежная хостел ассоциация / Тур-фестиваль "Дивосвіт"










Электронная почта: info@hihostels.com.ua
Web: www.hihostels.com.ua

Телефон:

+38-044-331-0260
(рабочее время
10:00 - 19:00, Киевское время - GMT+2)
+38-039-247-1788
+38-039-491-0954



Тур-фестиваль "Дивосвіт"

Visit Ukraine 2008 та Третій Всеукраїнський молодіжний туристичний фестиваль "Дивосвіт": репортаж з виставки

Всеукраинский молодежный туристический фестиваль «ДИВОСВІТ» прошел с 30 октября — 01 ноября 2008 года в рамках выставки Vizit Ukraine (Киев, ул. Салютная 2-б. выставочный комплекс КиевЭкспоПлаза).
Смотрите фото-отчет ниже
Организатором Фестиваля выступает Всеукраинская молодежная хостел ассоциация, соорганизатором является Туристический информационный центр г. Киева, при поддержке Министерства Украины по делам семьи, молодежи и спорта, Государственной службы туризма и курортов, Общественного совета по вопросам туризма и курортов.

Целью проекта является популяризация туризма, как формы активного отдыха, охрана традиционного культурного наследия Украины, формирование эстетического вкуса у подростающего поколения и воспитание у молодежи уважения к культуре украинского народа и народов мира, увеличение в Украине объемов международного молодежного и детского туризма, усиление интереса к активному отдыху.

Основные участники Фестиваля:
- Туристические клубы;
- Молодежные организации, занимающиеся туризмом;
- Профессиональные и общественные организации;
- Производители и реализаторы туристического снаряжения;
- Профильные СМИ, издательства.

В рамках Фестиваля пройдет фотовыставка "Молодежь и туризм", которая должна привлечь внимание посетителей фестиваля к активному отдыху, живописных мест нашей страны, будет способствовать эстетическому воспитанию молодежи. Кроме того будут проводиться мастер-классы мастеров народного искусства и выступления музыкантов.

Visit Ukraine 2008 та Третій Всеукраїнський молодіжний туристичний фестиваль "Дивосвіт": репортаж з виставки

30 жовтня у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза" відбулось урочисте відкриття першої національної виставки-форуму українського туристичного продукту Visit Ukraine 2008.

В офіційних заходах, присвячених відкриттю Visit Ukraine 2008, взяли участь:

  • А.І. Пахля, голова Державної служби туризму і курортів України
  • О.В. Соколова, перший заступник голови Державної служби туризму і курортів України
  • Д.В. Заруба, президент Асоціації малих готелів України
  • Р.Я. Пономаренко, президент Всеукраїнської молодіжної хостел асоціації
  • Н.М. Куковальська, генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська", заступник голови Всеукраїнської асоціації музеїв
  • В.М. Шарлай, генеральний директор Асоціації аквапарків України
  • В.П. Васильєв, голова правління Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні
  • В.А. Соколов, віце-президент Федерації спортивного туризму України
  • О.Ю. Скрипка, голова етно-фестивалю "Країна Мрій"
  • Є.В. Самарцев, голова Ради з питань туризму та курортів
  • В.О. Пекар, президент компанії "Євроіндекс"

Історичні та культурні пам'ятки усіх регіонів України, курорти, заповідники, музеї, можливості для оздоровчого, активного, дитячого, молодіжного і екотуризму, послуги готелів, ресторанів, перевізників демонструють 116 учасників експозиції Visit Ukraine 2008. Серед експонентів - Асоціація малих готелів та апартаментів України, Radisson SAS Hotel, "Арктур", "МАУ", Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, готелі "Одеса", "Пальміра Палас", "Прем'єр Палац Готель", ресторація - більярдний клуб "ГЕНШТАБЪ", мережа ресторанів FIM-card, санаторії та курорти Державного управління справами, Укркурортсервіс, фестивалі "ГогольFest", "Джаз Коктебель", "Країна Мрій" та багато інших.

Чиста виставкова площа Visit Ukraine 2008 складає 725 кв.м.


Офіційне відкриття виставки

Майданчиком для живого спілкування та обговорення нагальних професійних проблем стали заходи виставкової програми:

  • конференція "Маркетинг міст. Досвід розвитку міст як туристичних центрів в контексті підготовки України до Євро-2012";
  • семінар "Система якості у сфері сільського "зеленого" туризму до 2012";
  • семінар "Активний туризм як фактор зростання туристичних потоків".

Серед спеціальних подій виставки -

Третій Всеукраїнський молодіжний туристичний фестиваль "Дивосвіт", який зібрав біля 30 учасників - молодіжних туристичних клубів з усієї України - від Львова до Луганська, від Чернігова до Євпаторії.
Організатор фестивалю - Всеукраїнська молодіжна хостел асоціація, представник Міжнародної хостел федерації, що налічує понад 4,5 тис. хостелів в 96 країнах світу.
Фестиваль відбувається за підтримки
Міністерства у справах сім'і, молоді і спорту та
Міністерства культури і туризму України.


Стенд Всеукраїнської молодіжної хостел Асоціації


Учасники турфестивалю - молодіжні туристичні клуби з усієї країни

Дівчини з веслами - директор хостелу "Леосіті" у Львові Наталія та директор хостелу в Києві Вікторія


Туристичний клуб "Время не ждет!" (м. Київ)

Сплави на байдарках - Чернигівська область. Туристичний Клуб www.recreation.in.ua

На стенді

Чекаємо всіх на наступній виставці у 2009 році і дякуємо всім наших друзям та партнерам за співпрацю.

Прес – реліз відвідування Головою Державної служби туризму і курортів III Всеукраїнського молодіжного туристичного фестивалю «Дивосвіт»

  30 жовтня, в рамках першої виставки національного туристичного продукту України розпочав роботу III Всеукраїнський молодіжний туристичний фестиваль «Дивосвіт», організований Всеукраїнською молодіжною хостел асоціацією при підтримці Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Державної служби туризму і курортів Міністерства культури і туризму України та Туристичного информаційного центру м. Києва.


Представники Державної служби туризму і курортів Міністерства культури і туризму України, на чолі з Головою Служби А. І. Пахлею, з зацікавленістю оглянули презентаційні стенди учасників фестивалю, серед яких були представники Київської, Тернопільської, Одеської, Івано-Франківської та багатьох інших областей України.

Величезна кількість відвідувачів цього туристичного заходу наочно продемонструвала великий інтерес жителів та гостей Києва до розвитку нових напрямків у молодіжному туризмі.

У спілкуванні зі спеціалістами, керівниками фірм та молодіжних організацій туристичного спрямування, спеціалісти Держтуризмкурортів цікавились, якої підтримки потребує розбудова молодіжного напрямку туристичної сфери послуг від центральних та регіональних органів державної влади, які питання хвилюють насамперед учасників фестивалю, що надають послуги у сільському зеленому туризмі. Яке ставлення у них до розширення цієї перспективної діяльності, до збереження навколишнього середовища, бо сільський туризм за своєю суттю є саме таким видом діяльності, економічний успіх якого напряму залежить від чистоти та привабливості довкілля. Вони зацікавлено переглянули вироби народних майстрів і навіть взяли участь у їх майстер-класах. Великий інтерес у спеціалістів Державної служби викликала ініціатива туристичної агенції «Велопрокат», що пропонує оригінальний вид туристичної діяльності для молоді - дуже цікаві велосипедні тури по Криму, Карпатам та Київській області.

Після огляду виставки відбулася прес-конференція, учасниками якої були: Голова державної служби туризму і курортів Пахля А. І., директор Департаменту Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту Захаренко К. В., Радник Міністра культури і туризму України Самарцев Є. В., Голова Правління Асоціації малих готелів та апартаментів України Заруба Д. В., Голова Спілки сприяння сільському зеленому туризму Васильєв В. П., Президент Всеукраїнської молодіжної хостел асоціації Пономаренко Р. Я.

У вступному слові Президент Всеукраїнської молодіжної хостел асоціації Пономаренко Р. Я. подякував представників Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту та Державної служби туризму і курортів за підтримку, надану організаторам III Всеукраїнського молодіжного туристичного фестивалю «Дивосвіт» і зазначив, що розвиток хостел – руху нерозривно пов’язаний з розвитком молодіжного туризму, в якому є велика зацікавленість з огляду на підготовку до Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».

Для довідки: у перекладі з англійської "хостел" - це гуртожиток. Як правило, економічні готелі - гуртожитки мають номери з різною кількістю місць (від 2-х до 7-ми) зі зручностями в номері або в блоці на кілька кімнат, але є й кімнати, розраховані на 10-20 чоловік (із загальними зручностями в коридорі). Зрозуміло, чим менше зручностей, тим менше ви платите. "Високий сезон" для хостелів триває з травня по вересень, оскільки основні постояльці - студенти, які подорожують під час канікул. У цей час хостельна база розширюється за рахунок використання для розміщення туристів студентських гуртожитків. Як правило, в хостелі зупиняються на два-три дні, а потім їдуть далі, у наступне місто чи країну. Не всі постояльці хостела - студенти. Це можуть бути активні мандрівники, які просто звикли до самостійного вивчення країни і здатні самі застелити своє ліжко. Подібне обмеження (вік постояльців не повинний перевищувати 26 років) діє лише в Баварії, де цього вимагає місцеве законодавство. Хостели відрізняються від готелів не тільки ціною, але й атмосферою. На відміну від готелів, де люди розходяться по номерах, у хостелі така ситуація просто неможлива. Там є спеціальні кімнати для спілкування, куди може прийти будь-який постоялець, щоб познайомиться з ким-небудь. Хостел-рух поєднує всіх прихильників подорожей, незалежно від їхнього віку, національності, кольору шкіри, релігії чи політичних переконань.

Директор Департаменту Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту Захаренко К. В. запевнив, що керівництво цієї державної установи буде постійно підтримувати співпрацю з молодіжною хостел асоціацією з метою розширення недорогих готельних комплексів, що стане передумовою залучення до України великої кількості молодих мандрівників з близького і далекого зарубіжжя та фінансово підтримувати проведення фестивалю «Дивосвіт».

Запрошений до слова Голова Держтуризмкурортів А. І. Пахля наголосив, що одним із наймасовіших видів туризму, у тому числі і серед дітей та молоді, є спортивно-оздоровчий туризм. Цей вид сприяє не тільки організації змістовного дозвілля та пропаганді здорового способу життя серед підростаючого покоління, але й формуванню гармонійно розвиненої особистості, розширення світогляду, поліпшення національно-патріотичного вихованняі. Бо крім того, що оздоровчі походи та спортивний туризм зміцнюють здоров’я їх учасників, вони спонукають до активної діяльності з вивчення історії рідного краю та довкілля, географічних, етнографічних, історичних об’єктів і явищ соціального життя, проведення краєзнавчих наукових досліджень.

Нажаль, після здобуття незалежності Україною, певний час держава приділяла мало уваги розвитку самодіяльного туризму, який був колись наймасовішим. У цей період перестали існувати більшість з колись численних туристських та туристсько-спортивних клубів. І тому, сьогодні – після повернення уваги держави до цього виду туризму - процес відродження як самого спортивно-туристського руху, так і туристських клубів свідчить про інтерес молоді до подорожей і потребу у такій діяльності.

За останні роки державою зроблено ряд кроків щодо підтримки розвитку туризму, і зокрема спортивно-оздоровчого туризму, серед дітей та молоді. З цією метою було затверджено низку законодавчих і нормативно-правових актів та здійснено ряд практичних заходів.

Голова Держтуризмкурортів зазначив, також, що організатори туристичного фестивалю роблять велику справу з організації та пропаганди молодіжного туризму, а сам фестиваль «Дивосвіт» проходить згідно програми заходів «Року туризму в Україні – 2008».

Була високо оцінена і робота Всеукраїнської молодіжної хостел асоціації по сприянні створенню та розвитку інфраструктур у сфері міжнародного молодіжного туризму (молодіжних готелів, операторів молодіжного туризму, центрів інформації тощо), розвиток молодіжних контактів, культурних та гуманітарних зв'язків між молоддю всіх країн.

На завершення прес-конференції учасники та гості фестивалю відповіли на запитання журналістів.



Стенд Асоціації малих готелів України як завжди був оформлений у вигляді готельного номеру

Віце-президент Асоціації Роман Пономаренко

Стенд Ассоціації малих готелів України по традиції знаходився по сусідству з нашими друзями і партнерами -
стендом Асоціації готелів та готельних об'єднань міст України



© 2003-2007, Hostelling International Ukraine.