This version of the page http://www.nardop.org.ua/news.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-25. The original page over time could change.
ОГ "Народна Допомога" - об'єднання громадян допомоги бездомним
 

ENG

Публікація Як адаптувати європейський досвід вирішення бездомності в Україні. 09.12.2008

Матеріали україно-польського обміну досвідом в сфері роботи з соціально виключеними людьми.

Публікація присвячена поширенню інновативного досвіду роботи із соціально виключеними групами (бідні, бездомні, тривало безробітні тощо), що впроваджують українські неурядові організації, на основі запозичених європейських добрих практик. Збірка включає матеріали україно-польського проекту по обміну досвідом в сфері роботи з соціально виключеними людьми та містить опис явища бездомності в Україні і Польщі, приклади діяльності українських та польських громадських організацій в цій сфері та дає законодавче підґрунтя такої роботи.
Для використання працівниками соціальної сфери, особами й організаціями, зацікавленими в ознайомленні з принципами формування політики стосовно бездомності й соціального виключення та методиками соціальної роботи з бездомними людьми та іншими соціально-виключеними групами.

Видання здійснене за фінансової підтримки Міжнародного Фонду „Відродження”.

завантажити електронну версію (pdf)

Річний звіт "Народна допомога - Львів"  25.02.2008

Звіт про діяльність ГО "Народна допомога - Львів" у 2007 році.

Завантажити звіт в форматі Word

Річний звіт "Народна допомога" за 2007 рік 22.02.2008


Завантажити звіт в форматі Word

Річний звіт "Народна допомога - Київ" 22.02.2008

Оприлюднюємо звіт організації за 2006 - 2007 рр.
Зміст звіту:
1. Вступ
2. Діяльність, впроваджена в 2006- 2007 рр.:
- Вулична соціальна робота в м. Києві
- Їжа на колесах
- Банк вживаного одягу
- Дослідження ситуації з бездомністю в м. Києві
3. Партнерство
4. Фінансова частина
5. Хто ми є
6. Контактні дані

Завантажити звіт в форматі Word

Замовити публікацію Бездомність в Києві. Методологія і практика вуличної соціальної роботи з бездомними людьми 22.02.2008

Публікація присвячена досвіду по впровадженню такої інноваційної форми роботи з дорослими бездомними людьми як вулична соціальна робота, яка проводиться громадською організацією „Народна допомога” в місті Києві. Висновки такої роботи, які суперечать загальноприйнятим стереотипам щодо бездомності, можуть здивувати.

Матеріали стосуються як практичної інформації, так і методичних порад щодо організації вуличної соціальної роботи. Інформація щодо причин бездомності, проблем і характеристик бездомних людей, а також, опис реальних історій з їх життя зацікавить не тільки фахівців соціальної роботи, а і значно ширше коло читачів. Додатково, збірка містить перелік соціальних послуг, що надаються бездомним людям в м. Києві.

Збірка призначена для використання соціальними працівниками, керівниками громадських організацій соціального спрямування та державних соціальних служб, та особами та організаціями, зацікавленими в отриманні досвіду з організації вуличної соціальної роботи з бездомними людьми.

Видання здійснене в рамках програми Посольства Королівства Нідерландів МАТРА КАП.

Замовити публікацію – телефонуйте нам!

Резюме публікації

Розпочато реалізацію проекту інституційної та методичної підтримки роботи з бездомними у м. Львові. 11.02.2008

Розпочато реалізацію проекту „Народна допомога без кордонів: впровадження успішної моделі соціальної роботи з бездомними у м. Львів”. Тривалість проекту – 9 місяців. Проект фінансово підтримано Міжобласним благодійним фондом “Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону”.

Метою пропонованого проекту є організація у м. Львів вуличної соціальної роботи з бездомними громадською організацією „Народна допомога – Львів” шляхом перенесення існуючого успішного чернівецького досвіду та залучення місцевих ресурсів.
Зокрема, передбачається, що протягом реалізації проекту, за підтримки чернівецьких експертів у Львові буде забезпечено інституційну розбудову та навчання команди фахівців з соціальної роботи з бездомними на базі львівської громадської організації „Народна допомога – Львів”.
Для цього в рамках проекту щомісячно організовуватимуться моніторингові візити чернівецьких експертів до Львову, а також кваліфікованими тренерами буде проведено три семінари та три тренінги з метою навчання як основним принципам менеджменту громадської організації, так і провідним методам соціальної роботи з бездомними.
Відповідно, практичним здобутком проекту стане організація у Львові першої компоненти соціальної роботи з бездомними – вуличної соціальної роботи.
Проектом також передбачено стажування працівників новоствореної львівської організації на базі Центру ресоціалізації для бездомних та Центру обліку бездомних громадян ОГ „Народна допомога”.
Очікується, що на момент завершення проекту у м. Львів повноцінно працюватиме незалежна громадська організація „Народна допомога – Львів”, із наявною командою навчених фахівців соціальної роботи та створеною матеріально-технічною базою, необхідною для здійснення подальшої соціальної роботи в майбутньому.

Word документ


 [1-6] 

 

© 2008 ГО "Народна Допомога"

Партнери: