This version of the page http://www.shanson.ua/service/p13.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-23. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Вторник, 23 Декабря 2008 11:04 добавить в избранное сделать домашней страницей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 96kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 32kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Декабрь'2008 »
П В С Ч П С В
03 06 07
13 14
18 19 20 21
23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 Реклама




  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
14:00 24-10-08
24-10-2008 14:10

Як і прогнозували – наступний тиждень для парламентарів буде пленарним. Такими стали наслідки триденної блокади, що влаштували депутати БЮТівці. Зазначу, що наступного тижня народні обранці мали працювати в округах та комітетах, але, оскільки ні антикризових законів ні змін до бюджету не було прийнято, народні обранці вже у понеділок повернуться до сесійної зали. У свою чергу Арсеній Яценюк каже, що результативне голосування дасть можливість Україні подолати негативні наслідки фінансової кризи, а безрезультативне голосування приведе до зриву будь-яких переговорів з міжнародними інституціями. Сьогоднішнє засідання ВР закрито.

А тим часом, у США передвиборча кампанія вийшла на фінішну пряму. Головними суперниками як і раніше залишаються темношкірий Барак Обама і Джон Маккейн. Останній, до речі, так і не здобув підтримки впливових видань. А от Обамі пощастило більше. Його програму підтримало видання «Нью-Йорк таймс». У надрукованій сьогодні редакційній статті газета пише, що темношкірий сенатор від штату Іллінойс має волю та можливість досягти широкого політичного консенсусу, необхідного для вирішення проблем США. Натомість республіканський кандидат Джон Маккейн, на думку «Нью-Йорк таймс», має застаріле сприйняття політики та світу. Раніше Барака Обаму підтримали «Вашингтон пост», «Лос-Анджелес таймс» і «Чикаго трибюн». У США газети традиційно висловлюють підтримку кандидатів у президенти.

До інших подій:

Приводів для сварки між Росією та Україною може стати більше. У вітчизняному зовнішньополітичному відомстві кажуть — Російська Федерація “шляхом тиску і шантажу” намагається позбавити Україну права винести на розгляд сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй питання про Голодомор 1932-1933 років в Україні. Таку позицію російської сторони МЗС України вважає неконструктивною і такою, що йде всупереч підходам світової спільноти в оцінках природи Голодомору.

З’явилася деяка визначеність у питанні постачання блакитного палива до України у наступному році. НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром” уклали угоду про принципи довгострокової співпраці в газовій сфері, яка припускає перехід до кінця цього року на прямі взаємовідносини між двома компаніями у сфері постачань природного газу. Зокрема, згідно з документом, сторони узгодили, що для переходу на прямі взаємовідносини заборгованість “Нафтогазу України” перед компанією RosUkrEnergoAG (Швейцарія) за поставлений газ переводиться на “Газпром”, а газ, що поставляється “Газпромом” до України, буде призначений тільки для споживачів країни. “Нафтогаз України” і “Газпром” також домовилися укласти до 30 жовтня 2008 року прямий контракт на постачання в листопаді-грудні середньо- і центральноазіатського природного газу до України за ціною 179,5 дол. за тис. куб. м. Єдиним імпортером всього обсягу природного газу на територію країни визначено “Нафтогаз України”. Також сторони домовилися про вихід з угоди про врегулювання відносин у газовій сфері від 4 січня 2006 року з моменту виконання умов нової угоди, включаючи перехід на прямі поставки газу споживачам України і погашення “Газпрому” заборгованості, пов`язаної з постачаннями газу споживачам України.

Американська валюта в Україні ставить нові рекорди. За словами банкірів, це не межа. НБУ, у свою чергу,  продовжує підвищувати офіційний курс:  сьогодні його встановили на 5,15 грн.  Цього року НБУ витратив на інтервенції для підтримки стабільності української валюти майже 3 мільярди гривень. Нині у золотовалютних резервах залишається понад 34 мільярди доларів.

комментарии (0)

12:00 23-10-08
23-10-2008 12:06

Трибуну у ВР знову заблоковано. Так, депутати від БЮТ заблокували трибуну у зв'язку з тим, що в під час погоджувальної ради керівники фракцій не досягли взаєморозуміння з приводу урядового законопроекту про антикризових заходах. Як ствреджують у цій політичній силі, є спроби знову пропхнути в першу чергу зміни до держбюджету заради фінансування дострокових виборів. Також зазначається, що у разі досягнення взаєморозуміння БЮТ готовий розблоковувати трибуну ВР, пише РБК-Україна.

Допомоги у МВФ просить не лише Україна. Так, з проханням про виділення коштів до МВФ звернулася Бєларусь. Оголосивши про це, директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Канн зазначив, що «глобальна фінансова криза негативно вплинула на білоруську економіку та її доступ до зовнішнього фінансування». Одночасно, за його словами, «умови, що змінилися в торгівлі», негативно позначилися на платіжному балансі країни. Місія МВФ має «найближчим часом» вилетіти в Білорусь, аби «розпочати з владою обговорення» позикової програми. Обсяг фінансування«поки що не визначений».Фахівці МВФ кажуть, що в центрі уваги фонду залишається і ситуація в Україні. Крім того, «в роботі» в МВФ вже знаходяться запити про допомогу від Ісландії, Угорщини, Сербії і Пакистану.

У центрі Львова стався черговий вибух газу. Надзвичайна подія сталася в одній із квартир у будинку по вулиці Сахарова, пише УНІАН. За словами речника прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Віталія Туровцева, рятувальники, які прибули на місце події, евакуювали з помешкання на останнньому поверсі п’ятиповерхового будинку 36-річного власника квартири. Вибуховою хвилею вибито вхідні двері в квартиру, значно пошкоджено стіни помешкання».За попередньою версією, у квартирі стався вибух газу.Це вже третій з початку року вибух газу на Львівщині.

 

комментарии (0)

19:00 22-10-08
22-10-2008 21:09

Євросоюз не хоче обтяжувати себе спрощеним візовим режимом з Україною. Так, за словами заступника міністра закордонних справ України Костянтина Єлісєєва, ЄС відмовляється проводити засідання Спільного комітету експертів щодо Угоди про спрощення візового режиму, пише УНІАН. «ЄС відхиляє всі наші заклики провести засідання комітету, посилаючись на бюрократичні та адміністративні проблеми», – сказав К. Єлісєєв. Заступник міністра зазначив, що відповідно до угоди, кожний сьомий українець може отримати довгострокову багаторазову візу, однак на практиці досить часто посольства країн-членів ЄС видають багаторазові візи терміном на місяць, а іноді й на 15 днів.

Гривня у співвідношенні до долара знову падає. Так, торги на міжбанківському валютному ринку цієї сеорди в діапазоні 5,7-5,75 грн/дол. Національний банк України виходив на міжбанківський валютний ринок з пропозицією продажу валюти по 5,25 грн/дол. За словами учасників ринку, підвищення курсу продажу долара Нацбанком, очевидно варто розуміти як сигнал для учасників ринку, що НБУ враховує існуючі тенденції в своїй роботі, а не намагається їм протистояти. Нагадаємо, що 21 жовтня торги на міжбанківському валютному ринку завершилися в діапазоні 5,35-5,45 грн/дол. Національний банк України виходив на міжбанківський валютний ринок з пропозицією продажу валют по 5,1 грн/дол.

Валютні резерви Національного банку в жовтні скоротилися на 7,7%, або на $2,9 млрд. Наразі вони складають $34,6 млрд. Більша чатсина грошей пішла на підтримку курсу гривні, пишуть Економічні новини. За оцінками резервів банківського регулятора вистачить на погашення $8,8 млрд зовнішніх позик банків і підприємств в четвертому кварталі, але їх поповнення за рахунок кредиту МВФ зробить психологічний вплив на ринок.

комментарии (0)

14:00 22-10-08
22-10-2008 14:10

Незважаючи на те, що парламент 6 скликання тимчасово повернули до роботи, злагодженості у діях та думках народних обранців як не було так і немає. Тому, трибуна блокується другий день поспіль, а закони,  заради яких депутатів і повернули на робочі місця, не ухвалюються. Між тим, ця проблема не єдина. У вищих ешелонах влади тривають дискусії з приводу того, коли ж мають відбутися дострокові парламентські вибори. Міністр юстиції Микола Оніщук каже - юридично датою проведення дострокових парламентських виборів в Україні залишається 7 грудня. Проте відомо, що 20 жовтня Віктор Ющенко після завершення засідання РНБО повідомив про перенесення дати проведення виборів ВР з 7 на 14 грудня 2008 р., хоча на даний момент указ так і не опублікований. При цьому, міністр не виключив, що надалі дата проведення дострокових виборів може бути уточнена Президентом у вигляді нового указу. Сам же голова держави каже, що проведення дострокових парламентських виборів після 14 грудня можливо, але недоцільно. Президент також повідомив, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зараз блокує розгляд законопроектів у Верховній Раді. «Але я впевнений, що ВР профінансує проведення дострокових виборів», — додав В.Ющенко.

А от Європу непокоїть некерованість України, а ситуація з виборами, за словами державного міністра Федерального міністерства закордонних справ ФРН Генота Ерлера, повторюється. Про це він заявив під час відео мосту, пише УНІАН. Окрім цього, він наголосив, що нині в Україні виникли непримиренні політичні табори. «Ми вельми стурбовані й бажаємо Україні якнайшвидше стати на шлях стабілізації та досягти хоча б у мінімальному ступені співпраці й взаємодії, та перебування мінімальних термінів уряду при владі», — додав Ерлер.

Вкладникам українських банків хвилюватися не треба – запевняє Президент Віктор Ющенко. У якості аргументу голова держави нагадав, що РНБО рекомендувала вжити антикризових заходів за чотирма основними напрямками. Йдеться про кроки з метою запобігання глибокій рецесії в національній економіці; перегляд бюджетної політики в частині видатків; забезпечення державних і корпоративних фінансових зобов’язань за зовнішніми запозиченнями; стабілізацію національної валюти та чітку і прогнозовану курсову політику. Про це ішлося під час круглого столу за участі президента та редакторів та представників провідних економічних видань. На переконання Президента, парламент має розглянути законопроекти (близько 20), що стосуються плану антикризових заходів, пакетом. В.Ющенко відзначив, що йдеться про закони, до яких наразі необхідно внести зміни, та законопроекти, які потрібно ввести в дію в 2009 році. Відзначаючи важливість прогнозованої курсової політики, Президент звернув увагу на актуальність питання збереження довіри вкладників до банківської системи. «Утримавши позицію депозитів, можна ясно сказати, що ми можемо утримати стабільну банківську систему», — сказав він.

Самі ж громадяни налаштовані більш песимістично і насамперед, від нинішньої кризи очікують зростання цін. Про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного компанією InMind за замовленням Корреспондент.net. серед можливих негативних наслідків переважно називають інфляцію (майже 50% респондентів), 21,13% не чекають нічого, 7,51% чекають на крах української економіки, 4,23% бояться за своє робоче місце і 13,85% не знають чого очікувати. Нагадаємо, що у зв'язку з кризою в економіці, Україна звернулася до МВФ із проханням про отримання кредиту в розмірі 14 млрд. доларів.

комментарии (0)

10:00 18-10-08
18-10-2008 12:12

Перешкод для проведення позачергових виборів не існує. Про це заявив керівник Служби з представництва в судах України інтересів Президента Руслан Кирилюк. За його словами, у п'ятницю, 17 жовтня, Центральним окружним адміністративним судом скасовано ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, якою було зупинено дію указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання та призначення позачергових виборів, повідомляє прес-служба глави держави. Таким чином, зазначає Кирилюк обмежень для проведення виборчого процесу наразі не існує.

Провести вибори 7 грудня не вдасться. Про це заявляють у ЦВК. Там зауважують, що у світлі останніх подій поновити виборчий процес для відпоідного проведення дострокових парламентських виборів 7 грудня вже майже неможливо. Застуник голови цвк андрій магера каже, що 11 жовтня витік останній термін, коли цвк мала б замовити виготовлення виборчих бюлетенів, починаючи з закупівлі спеціального папіру. Окрім того, кс визнав такою що не відповідає конституції постанову кабміну, якою уряд дозволяв цвк укладати угоди з одним виконавцем робіт зі створення державного реєстру виборців, пишуть «Подробиці».

Опалювальний сезон в Україні під питанням? Так, практично всі області заборговували Нафтогазу України більше 1 мільярда гривень за постачання газу в опалювальний сезон 2007-2008 років. Про це заявив глава НАК Нафтогаз Україна Олег Дубіна, пише Дзеркало тижня. Він повідомив, що сумарний борг за минулий опалювальний сезон складає 1 млрд. 160 млн. гривень. Серед найбільших боржників – це Харківська — 219 млн., Донецька — 191 млн., Дніпропетровська область тільки за 2008 рік заборговувала 154 млн. грн., За словами Дубини, компанія не має наміру виділяти ліміти і поставляти газ кому-небудь з боржників. «Відповідальність за відсутність тепла в будинках на сьогоднішній день несуть виключно мери міст і глави держадміністрацій», — підкреслив він. Нагадаємо, що 4 жовтня Президент України Віктор Ющенко зобов'язав Кабінет міністрів виділити НАК| Нафтогазу України додаткові 9,1 млрд гривень.

Страхова медицина в Україні зявиться за два роки. Такий прогноз роблять у міністерстві охорони здоровя. За словами глави цього відомтва Василя Князевича, «Страхова медицина, — цешлях, який треба пройти». Міфністр зауважив, перехід на страхову медицину займе приблизно два роки.У планах МОЗ, сказав В.Князевич, є проведення експерименту в певних районах для апробації декількох моделей медичного страхування. Перехід на страхову медицину, підкреслив міністр, є частиною комплексного реформування системи охорони здоров’я України.

В Азербайджані прошйли вибори Президента. Згідно з попередніми результатми підрахунку голосів, перемогу одрежав Ільхам Алієв. Він набрав 88,73% голосві виборців. За словами міжнародних спостерігачів, вибори президента в Азербайджані пройшли згідно норм законів і ніяких порушень зафіксовано не було. Тим часом, деякі спостерігачі висловили стурбованість відсутністтю в країни сильної опозиції.

комментарии (2)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2005 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.