This version of the page http://www.shanson.ua/service/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-23. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Вторник, 23 Декабря 2008 13:21 добавить в избранное сделать домашней страницей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 96kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 32kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Декабрь'2008 »
П В С Ч П С В
03 06 07
13 14
18 19 20 21
23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 Реклама




  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
16:00 22-12-08
22-12-2008 15:56

В аеропорту грецької столиці здійснив екстренне приземлення пасажирський літак. Як виявилося, невідомий повідомив, що на борту літака, знаходиться вибухівка. Повітряне судно здійснювало рейс Афіни – Москва, пише РБК. Ніхто з пасажирів лайнера не постраждав. Загалом на борту літака А-319 знаходилося 49 пасажирів.

Національну валюту необхідно зміцнити у співвідношенні до долара до 8 грн. Таку вимогу ставить перед Нацбанком Президент. За словами першого заступника глави Секретаріату Президента Олександра Шлапака, глава держави із урахуванням узгодженої позиції банкірів пропонує розробити дві моделі продажу готівкової валюти. Перший варіант – «прив`язати» продаж у валютну позицію до чистих активів банку. Або перейти на систему так званого платіжного календаря. Це означає, що всі, хто вступив у публічні відносини з банківськими установами України, мають депозитні, кредитні відношення, зможуть вільно одержувати валюту в банках за офіційним курсом Національного банку.

Європейські експерти розпочали дослідження плівок Миколи Мельниченка. Їх досліджують в рамках розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. Там також зазначили, що М.Мельничекно «передав усі оригінали записів і записуючий пристрій. Водночас, у Генпрокуратурі відзначають, що на дослідження оригіналів плівок знадобиться кілька місяців. Тепер, весь процес буде залежати не від української сторони.

Підвищувати тарифи на проїзд у метро можна буде лише зі згоди Мінтрансу. Так, відомство видало розпорядження, яким вводиться новий порядок формування і введення вартості проїзду у метрополітені. Органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування повинні погоджувати зміну тарифів з Міністерством економіки і Міністерством транспорту і зв'язку. Нагадаємо, що останнє підвищення проїзду у Київському метро до 2 грн, викликало значний резонанс. Дискусія щодо огрунтованості нових цін на проїзд у підземці тривають й досі. Наразі до підвищення тарифів готуються у харківському метро, там планують встановити вартість однієї поїздки в розмірі 1,5 грн. Нагадаємо, що метрополітен діє в таких українських містах, як Київ, Дніпропетровськ і Харків.

комментарии (0)

12:00 17-12-08
17-12-2008 12:32

Валютні атаки на гривню тривають. Наразі готівковий ринок відчув черговий тиск долдара і євро. У більшості обмінних пунтків іноземні гроші продають значно дорожче ніж у вівторок. Так, за один долар просять від 8 гривень 60 копійок до 9 гривень 10 коп. А от купують в діапазоні 7.90-8.55. Євро продають по 13 гривень, купують по 11 рівно – 11 грн 85 коп. На міжбанку ситуація дещо інша. За даними РБК-Україна в середу торги відкрилися в діапазоні 8,355-8,535 грн/дол. по євро торги відкрилися в діапазоні 11,8290-12,0940 грн/євро.

Підняти гривню Національний банк обіцяє найближчим часом. Голова фінустанови Володимир Стельмах заявляє — до межі — 6 гривень за долар нацвалюта повернеться, але тільки якщо населення віддасть назад банкам 8 мільярдів доларів депозитів. Це — ті гроші, які були відкликані. В НБУ також мають намір проводити активнішу політику на міжбанку, щоби пом`якшити девальвацію. Однак, експерти та аналітики кажуть, що міжбанківський ринок перетворився на юрбу панікерів, які не вірять прогнозам Національного банку, передає Німецька хвиля. Чимало банкірів визнають, що макроекономічних підстав для різкого падіння гривні немає. Директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський вважає невдалі інтервенції Нацбанку наслідком непослідовності його політики. Адже навесні НБУ прогнозував, що долар коштуватиме не більше п’яти з половиною гривень. А минулого тижня обіцяв зупинити курс на рівні семи з половиною гривень за долар.

З Києва виводять своє виробництво провідні компанії. Так, через дорожнечу води, в регіони переводять виробництво кілька провідних підприємств, що випускають напої, пише Комерсант-Україна. Такі тенденції відбуваються на фоні підвищення тарифів на волопостачання. Як кажуть на підприємствах, якщо в цих умовах не зманшити виробництво на столичних заводах, тоді компанії зазнають мільйонних збитків. Окрім цього, в осінньо-зимовий період можливе і скорочення працівників. А от експерти, кажуть, що падіння виробництва у столичному регіоні буде не тривалим. Київ та область, за їх словами, є вигідним регіоном в плані економії на лгістиці і транспортних витратах. Нагадаємо, що київська мерія підвищила тарифи на воду та водовідведення для юридичних осіб. У АМК вважають такі дії столичної влади не обгрунтованими.

Аварія туричтичного автобуса в Ізраїлі сталася через необачність водія. За словами міністра транспорту країни Шауля Мофаза, 39-річний водій їхав з перевищенням швидкості. Він також пообіцяв, що всі обставини ДТП будуть ретельно вивчені, а всі винні понесуть покарання, передає Бі-Бі-Сі. Нагадаємо, що аварія автобуса сталася на гірській трасі, де немає світлофорів, і водії часто перевищують швидкість. Водій автобуса, вижив. За свою практику він скоїв більше 20 порушень правил безпеки. За останніми даними, в автокатастрофі загинули 24 людини. Раніше повідомлялося про 30 загиблих. В автобусі знаходилися росіяни, які прибули чартерним рейсом з Санкт-Петербурга.

комментарии (0)

11:00 16-12-08
16-12-2008 10:46

Підписати коаліційну угоду від НУ-НС уповноважили Бориса Тарасюка. Як виявляється, окрім нього підписувати документ нема кому, адже голова фракції НУ-НС Вячеслав Кириленко і його заступник Роман Зварич склали з себе свої повноваження. Про це було повідомлено на засіданні фракції. Під час виступу у ВР, Борис Тарасюк заявив, що у вівторок буде підписано колаційну угоду в складі БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина. Народний депутат також додав, що у вівторок фракція обере нове керівницво, що має працювати без вказівок та інструкцій ззовні.

Нацбанк має намір вийти на міжбанківський ринок з валютною інтервенцією. Про це повідомило джерело в керівництві НБУ, пише РБК-Україна. Співрозмовник уточнив, що валютна інтервенція планується у вівторок, а у середу планується валютний аукціон. За словами джерела, додаткову валютну інтервенцію планується провести для того, щоб утримати валютний курс на існуючому рівні до кінця 2008 р. Нагадаємо, що у понеділок, міжбанківський валютний ринок побив новий рекорд ціни на долар та євро. Того дня, торги завершилися в діапазоні 8,25-8,33 грн/дол. і 11, 1870-11,3055 грн/євро.

Залізничники закликають пасажирів тимчасово утриматися від подорожей до Угорщини. 14 грудня Укрзалізниця отримала інформацію про страйк угорських колег. Організований Вільними профспілками працівників залізничного транспорту страйк охопив переважно східну мережу Угорської державної залізниці, яка зачіпає і рух поїздів у напрямку України. Коли страйк закінчиться – наразі не відомо. Попередження про можливі затримки при перетині українсько-угорського кордону будуть озвучені на вокзалах залізниць.

комментарии (0)

09:00 16-12-08
16-12-2008 10:14

Прийняття бюджету 2009 теж може затягнутися. Президент наполягає, щоб у документі було прописане фінансування парламентських виборів, а в Уряді кажуть, що робити цього не будуть, передає 5 канал. Принаймні, на таку позицію Президента, негативно відреагували у фракції БЮТ. За словами народного депутата Андрія Портнова, «Ніяких дострокових виборів у законі про державний бюджет уряд вносити не буде і не буде підтримувати». Він також додав, що вразі ветування Бюджету-2009 Віктором Ющенком, Кабмін шукатиме ресурс для подолання вето. Нагадаємо, голова Секретаріату президент Віктор Балога у понеділок заявив, що Президент України Віктор Ющенко не підпише держбюджет-2009, якщо в ньому не будуть передбачені видатки на позачергові парламентські вибори.

Російський Газпром може піти на цінові поступки Україні. Однак, для цього необхідно збільшити обсяги прямих поставок газу промисловим виробникам, пише видання «Дело» з посиланням на власні джерела. Таку умову російський гозовий монополіст має поставити українському Уряду. За словами Радника Президента з енергетичних питань Богдана Соколовського, ціна на газ для нашої країни багато в чому залежатиме від готовності української сторони піти назустріч «Газпрому» саме в цьому питанні.

Іракський журналіст, якийкинувчеревик в президента США отримав нагороду за хоробрість. Мантазера аль-Заїді нагородила лівійська добродійна організація, яку очолює дочка лідера країни Муаммара Каддафі, передає Reuters. Арабські і іранські телеканали з гордістю транслювали запис інциденту, який багато людей в регіоні розглядають як реакцію на політику, що проводиться Дж.Бушем на Близькому Сході. Дочка лівійського лідера Аїша Каддафі виступала проти вторгнення США до Іраку в 2003 році і пропонувала захистити президента цієї країни Саддама Хусейна після того, як він був схоплений американськими військами.

комментарии (0)

14:00 15-12-08
15-12-2008 14:55

Ідею сворення коаліції тьрох Президент не підтримує. Таку позицію Віктора Ющенка висловив народний депутат Анатолій Гриценко, пише УНІАН. За його словами, Президент категорично заперечив «коаліцію трьох», натомість він висловився за формування у парламенті ситуативної більшості для ухвалення тих чи інших законів. Також, Президент досить чітко пояснив, що він проти проведення дострокових виборів, додав Гриценко. Тим часом, голова Парламенту Володимир Литвин заявив: «Для того аби ВР працювала не важливо, є коаліція чи не має. Парламент почав працювати, і необхідно, щоб всі політичні сили об’єдналися навколо цього», сказав спікер.

У Київській області заарештували американця. Його звинувачують у розстлінні неповнолітніх. Затримання Ангера Стефана Брюса здійснили співробітники УБОЗ Києва в Боярці. «Американец жив в Київській області, знімав приватний будинок і займався викладацькою діяльністю», – пише «Газета. Ру», з посиланням на прес-службу МВС України. Правоохоронці зазначають, що поки немають інформації, про скоєння затрмианим злочинів на території України. Наразі, чоловік добровільно погодився повернутися до Америки, де він відповідатиме перед законом. Свого часу, Ангер Стефан Брюс, жив в штаті Техас, де викладав в одному з коледжів математику і тренував футбольну команду. За даними оперативників в кінці 2007 року він перетнув українськийкордон кордон. Американця було оголошено в міжнародний розшук.

Скандал навколо черевиків, що кинули у Джорджа Буша набирає обертів. Наразі, поліція проводить допит журналіста, Мунтадара аль-Зейді, який власне і кидав черевики у Главу Білого дому. Правоохоронці хочуть зясувати, з чим був пов'язаний такий вчинок. Є припущення, що журналісту могли заплатити, аби той зірвав зустріч Буша з пресою. Також його перевіряють на наявність алкоголю і наркотиків в крові. Нагадаємо, що американський Президент Джордж Буш здійснив візит до Іраку. Під час, проведення прес-конференції присутній на ній журналіст, кинув у Буша два черевика. Однак, Президент встиг нахилитися и предмети полетіли повз нього.

комментарии (0)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2005 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.