А Б В Г Д Е Ж З І К Л М Н О П Р С Т Ф Х Ц Я

Поиск по словарю:

Термин Значение
АКУШЕР-ПНЕКОЛОГ АКУШЕР-ПНЕКОЛОГ - це лікар, що отримав спеціальну підготовку з питань акушерсько-гінеко-логічноі патологи, профілактики і лікування гінекологічних захворювань, медичного спостереження за перебігом вагітності, лікарської допомоги під час родів і в післяпологовому періоді.
АКУШЕРСЬКА ДОПОМОГА АКУШЕРСЬКА ДОПОМОГА - ручна маніпуляція, що виконується під час пологів без допомоги інструментів.
АКУШЕРСЬКІ ОПЕРАЦІЇ АКУШЕРСЬКІ ОПЕРАЦІЇ - оперативне втручання під час пологів.
АКУШЕРСЬКІ ЩИПЦІ АКУШЕРСЬКІ ЩИПЦІ - Вони складаються з двох браншей в формі ложок, їх використовують строго за призначенням. Цими двома браншами обхоплюють з двох сторін голівку дитини і під час перейм спрямовують її в область таза, потім витягують назовні. Щипці накладають іноді, коли голова вже опустилася на тазове дно. При використанні щипців обов'язково роблять зпізіотомію, щоб уникнути розриву промежини. Необхідне також місцеве або загальне знеболення, крім тих випадків, коли матері вже зроблена перидуральна анестезія. Щипці можуть залишити сліди на скронях, щоках або черепі дитини, але ці сліди зникнуть через 2-3 дні.
АНЕСТЕЗІЯ НЕРВІВ ПРОМЕЖИНИ АНЕСТЕЗІЯ НЕРВІВ ПРОМЕЖИНИ - Ін'єкції в області зпізіотомії дозволяють вводити знеболюючі препарати близько нервів промежини. Ця місцева анестезія не впливає на біль при переймах, але зменшує біль при народженні дитини і полегшує накладення щипців. її може виконати акушер-гінеколог без допомоги анес-тезіолога.
АНЕСТЕЗЮЛОГ АНЕСТЕЗЮЛОГ - надає медичну допомогу при пери-дуральній анестезії і спостерігає за її ходом, забезпечує знеболення.