This version of the page http://www.oblrada.lviv.ua/reglament.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-20. The original page over time could change.
ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА || РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ

вул. Винниченка, 18, м. Львів, Україна, 79008
тел : 8 (032) 261-26-44     факс: 8 (032) 261-27-93

сьогодні 20.12.2008

на головну

написати листа

 

РЕГЛАМЕНТ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ V ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ

(додаток до рішення обласної ради від 22.05.06 р. № 24 зі змінами та доповненнями, внесеними згідно з рішеннями обласної ради від 05.12.06 р. № 149, від 31.10.07 р. № 375, від 04.12.07 р. № 393 і № 396 та від 11.03.08 р. № 500 )

2007 рік

ЗМІСТ

Розділ 1. Загальні положення

Розділ 2. Сесії Львівської обласної ради

Глава 2.1. Сесія обласної ради

Глава 2.2. Порядок проведення І сесії новообраної ради

Глава 2.3. Чергові, позачергові сесії

Глава 2.4. Робочі органи сесії

Глава 2.5. Підготовка питань на розгляд сесії ради

Глава 2.6. Порядок денний сесії ради

Глава 2.7. Пленарні засідання ради

Глава 2.8. Ведення пленарних засідань

Глава 2.9. Організація розгляду питання

Глава 2.10. Рішення ради

Глава 2.11. Порядок розгляду питань, пов’язаних з прийняттям обласного бюджету та контролю за його виконанням

Глава 2.12. Порядок надання слова

Глава 2.13. Розгляд питань про неприйнятність, преюдиціальних та відкладальних питань

Глава 2.14. Порядок голосування пропозицій

Глава 2.15. Дисципліна та етика пленарних засідань

Глава 2.16. Протокол і справа засідання

Розділ 3. Депутати, посадові особи та органи обласної ради

Глава 3.1. Депутати обласної ради

Глава 3.2. Депутатські фракції та групи

Глава 3.3. Депутатський запит, депутатське звернення та депутатське запитання

Глава 3.4. Голова обласної ради

Глава 3.5. Заступники голови обласної ради

Глава 3.6. Президія обласної ради

Глава 3.7. Постійні та тимчасові комісії ради

Глава 3.8. Виконавчий апарат обласної ради

Розділ 4. Взаємодія обласної ради  з обласною державною адміністрацією

Розділ 5. Відповідальність органів і посадових осіб обласної ради

Розділ 6. Дострокове припинення повноважень ради

 

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 1

  1. Львівська обласна рада (далі - рада) є органом місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст у межах повноважень, визначених Конституцією України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", іншими законами, а також повноважень, переданих їй сільськими, селищними, міськими радами. Обласна рада є юридичною особою, має гербову печатку, рахунки в банківських установах.
  2. Загальний склад ради становить 120 депутатів, які обрані виборцями Львівської області на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування.
  3. Обласна рада вважається правомочною за умови обрання не менш як двох третин депутатів від загального складу ради.
  4. Строк повноважень ради закінчується в день відкриття першої сесії ради нового скликання.
  5. Депутати обласної ради представляють інтереси усіх територіальних громад Львівської області.

Стаття 2

  1. Регламент Львівської обласної ради (далі Регламент) має силу рішення, встановлює порядок скликання, підготовки і проведення сесій обласної ради; формування органів ради; визначає процедуру ухвалення рішень ради, порядок здійснення депутатської діяльності та інші процедури.
  2. Регламент обласної ради затверджується радою. Затвердження змін і доповнень до Регламенту здійснюється за поданням голови обласної ради, президії ради, постійних комісій, депутатських фракцій, груп, депутатів у порядку, встановленому цим Регламентом.
  3. Регламент діє до прийняття в установленому порядку його нової редакції.

Стаття 3

  1. Рада здійснює свої повноваження на основі активної участі кожного депутата в її роботі.
  2. Участь депутатів в роботі постійних комісій і пленарних засіданнях ради є обов'язковою.
  3. Безперервність і ефективність діяльності обласної ради забезпечується через роботу сесії, голови обласної ради, постійних комісій, депутатів, виконавчого апарату ради.

Стаття 4

(Стаття виключена згідно з рішенням обласної ради від 31.10.07 р. № 375).

Стаття 5

  1. Обласна рада в межах своїх повноважень ухвалює нормативні та інші акти у формі рішень, здійснює контроль за їх виконанням.
  2. Рішення обласної ради, ухвалені в межах наданих їй повноважень, є обов’язковими для виконання всіма розташованими на території Львівської області органами виконавчої влади, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на території області.

Стаття 6

  1. Засідання обласної ради, її президії, постійних комісій є гласними та відкритими, за винятками, передбаченими цим Регламентом. Засідання тимчасових контрольних комісій ради за їх рішенням можуть бути закритими.
  2. Обласна рада систематично інформує населення про свою діяльність, ухвалені рішення, хід їх виконання, реалізацію наказів виборців.
  3. Гласність роботи ради забезпечується через трансляцію її засідань телебаченням і радіо, друком її рішень у засобах масової інформації. Обсяг друку, час та обсяг трансляцій визначається радою.
  4. Представники преси, радіо і телебачення акредитуються при її виконавчому апараті. Відмови в акредитації повинні бути вмотивованими. Виконавчий апарат ради надає акредитованим представникам засобів масової інформації матеріали, які поширюються серед депутатів, за винятком тих, щодо нерозголошення чи ненадання яких ухвалено в установленому порядку відповідне рішення.
  5. У разі порушення представником засобів масової інформації законодавства про інформацію або цього Регламенту, його акредитація може бути припинена за рішенням ради.

Стаття 7

  1. На засіданнях ради та її органів можуть бути присутні за запрошенням гості та посадові особи.
  2. Голова ради або за його дорученням інші посадові особи можуть запросити за власною ініціативою або за пропозицією відповідної постійної комісії державних службовців, експертів, фахівців на засідання ради, на якому розглядається питання, що опрацьовується галузевою комісією або стосується її предметної діяльності. Державні службовці запрошуються через керівників відповідного органу, установи, організації.
  3. Головуючий на засіданні повідомляє депутатів про осіб, присутніх на засіданні за офіційним запрошенням чи викликом.
  4. Запрошені посадові особи зобов’язані прибути на засідання ради.

Стаття 8

  1. За рішенням ради, яке ухвалюється після скорочених дебатів більшістю депутатів від загального складу ради, в кожному окремому випадку можуть проводитися закриті пленарні засідання.
  2. На закритому засіданні ради мають право бути присутніми особи, які не є депутатами, присутність яких визнана радою необхідною для розгляду відповідного питання.

Стаття 9

Особи, які не є депутатами і присутні на засіданнях ради та її органів, зобов’язані дотримуватись установленого порядку ведення засідання і не мають права без дозволу головуючого висловлювати своє ставлення до того, що відбувається на засіданні. У разі порушення порядку вони на вимогу головуючого можуть бути виведені з приміщення засідання.

Стаття 10

Діяльність обласної ради, її органів здійснюється згідно з перспективним планом та планом роботи на рік, які розробляються з урахуванням пропозицій голови обласної ради, президії ради, постійних комісій, депутатів та голови обласної державної адміністрації.

 

РОЗДІЛ 2. СЕСІЇ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Глава 2.1. Сесія обласної ради

Стаття 11

Сесія ради є основною організаційно-правовою формою діяльності ради. Вона складається з пленарних засідань, засідань постійних комісій, а також засідань інших комісій, створених радою.

Стаття 12

  1. Сесія ради скликається, як правило, 1 раз на місяць - у вівторок. Тривалість сесії визначається радою.
  2. Сесії є черговими і позачерговими.

Стаття 13

Про відкриття сесії ради оголошує головуючий на початку першого пленарного засідання. При відкритті сесії і після її закриття виконується Державний Гімн України.

Стаття 14

Сесія ради є правомочною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини (61) депутатів від загального складу ради.

Стаття 15

  1. Перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться реєстрація депутатів особисто на підставі пред’явлення посвідчення депутата Львівської обласної ради та підтвердження своєї присутності власноручним підписом у відповідному реєстрі. Форма реєстру затверджується розпорядженням голови обласної ради.
  2. Реєстрація депутатів розпочинається за 30 хвилин до початку пленарного засідання у будинку сесійної зали Львівської обласної ради за адресою:  вул.Винниченка, 16 (у холі першого поверху).
  3. Дані письмової реєстрації є підставою для офіційного визнання присутності депутата на пленарному засіданні.
  4. Для забезпечення голосування за допомогою програмно-технічного комплексу електронної системи голосування (далі – електронна система) депутатам під розписку видається персональна картка депутата.
  5. Дані письмової реєстрації є підставою для ухвалення рішення про відкриття пленарного засідання ради. Після початку засідання ради головуючий проводить реєстрацію депутатів із використанням електронної системи.
  6. За потреби може проводитися перереєстрація депутатів під час пленарного засідання ради.

Глава 2.2. Порядок проведення І сесії новообраної ради

Стаття 16

Першу сесію новообраної ради скликає обласна територіальна виборча комісія не пізніше як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради у кількості не менш як двох третин депутатів від загального складу ради.

Стаття 17

  1. Перше пленарне засідання першої сесії відкриває голова обласної територіальної виборчої комісії (ОТВК), який інформує раду про підсумки виборів депутатів.
  2. Якщо на сесії зареєструвалася більшість від загального складу ради, головуючий оголошує сесію повноважною та відкриває пленарне засідання.
  3. З моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості не більше п'яти осіб - представників партій (блоків), які набрали найбільшу кількість голосів на виборах.
  4. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання голови ради. Після обрання голови ради пленарні засідання веде голова обласної ради.

Стаття 18

  1. Для підготовки проведення І сесії новообраної ради та подання пропозицій з питань, які передбачається винести на її розгляд, новообрані депутати - представники політичних партій, які ввійшли до складу нової ради, за участю голови обласної територіальної виборчої комісії та керуючого справами обласної ради формують підготовчу групу.
  2. Підготовча група формується пропорційно до отриманих політичною партією (блоком) депутатських місць у новообраній раді. Пропозиції кандидатур до складу підготовчої групи подаються за рішенням загальних зборів новообраних депутатів від політичної партії чи блоку, які ввійшли до складу нової ради. Група обирає голову та секретаря, засідання групи протоколюються, рішення приймаються більшістю від складу групи.
  3. За 10 днів до початку І сесії підготовча група подає голові ТВК проект порядку денного, обов'язковими питаннями якого повинні бути: обрання голови Львівської обласної ради, заступників голови, утворення постійних комісій ради та обрання їх голів. Повноваження підготовчої групи закінчуються після завершення роботи І сесії ради.

Глава 2.3. Чергові, позачергові сесії

Стаття 19

  1. Сесії скликаються головою обласної ради.
  2. У разі немотивованої відмови голови обласної ради або неможливості ним скликати сесію ради, сесія скликається заступником голови обласної ради.
    В цьому випадку сесія скликається:
    • за дорученням голови обласної ради;
    • якщо голова обласної ради без поважних причин не скликав сесію у двотижневий строк за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу обласної ради або голови Львівської обласної державної адміністрації;
    • якщо сесія не скликається головою обласної ради у строк, встановлений статтею 12 цього Регламенту.
  3. У разі якщо голова або заступник голови обласної ради у двотижневий строк не скликають сесію на вимогу не менш як однієї третини депутатів від загального складу ради чи голови Львівської обласної державної адміністрації, сесія може бути скликана депутатами ради, які становлять не менш як одну третину складу ради або постійною комісією ради.

Стаття 20

  1. Чергові сесії скликаються згідно із затвердженим радою планом проведення сесій та їх примірної тематики.
  2. Рішення про скликання сесії ради доводиться до відома депутатів та населення не пізніш як за 10 днів до чергової сесії шляхом повідомлення у ЗМІ. У виняткових випадках - не пізніш як за день до позачергової сесії із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань порядку денного.
  3. Про місце і час проведення засідань ради та питань, які передбачається винести на розгляд ради, депутати повідомляються виконавчим апаратом ради через засоби масової інформації, а також індивідуально.

Стаття 21

  1. Позачергові сесії ради скликаються за ініціативою голови ради, не менше як однієї третини депутатів від загального складу обласної ради, головою Львівської обласної державної адміністрації. Вмотивовані пропозиції про скликання позачергової сесії обласної ради, підписані ініціаторами, подаються президії ради з зазначенням питань і, за звичайних обставин, з проектами документів, розгляд яких пропонується; при цьому підпис депутата не може бути відкликано.
  2. Позачергова сесія обласної ради за звичайних обставин скликається не пізніш як у десятиденний термін після надходження пропозиції про її скликання. Розпорядження про скликання позачергової сесії оприлюднюється не пізніш як за 1 день до її відкриття із зазначенням питань, які пропонується винести на розгляд позачергової сесії. Повідомлення про проведення позачергової сесії здійснюється відповідно до п.3 ст.20 цього Регламенту.
  3. Документи позачергової сесії обласної ради видаються депутатам при їх реєстрації.
  4. У разі запровадження в Україні або на території Львівської області режиму воєнного, надзвичайного стану, пов’язаного з обмеженням конституційних прав громадян, обласна рада збирається на позачергову сесію без скликання у триденний термін після запровадження такого режиму. В цьому разі президія ради чи виконавчий апарат Львівської обласної ради терміново повідомляють депутатів про місце засідань обласної ради, якщо вони відбуватимуться не в будинку обласної ради, а в іншому приміщенні.

Глава 2.4. Робочі органи сесії

Стаття 22

Лічильна комісія обирається для організації голосувань ради і визначення їх результатів. Лічильна комісія підраховує голоси під час голосування, а також розглядає звернення депутатів, пов’язані з порушенням порядку голосування чи іншими перешкодами в голосуванні, здійснює контроль за використанням електронної системи підрахунку голосів картками.

Стаття 23

Лічильна комісія обирається радою з числа депутатів шляхом відкритого голосування. До складу лічильної комісії на весь період повноважень ради обирається по одному представнику від кожної депутатської фракції, офіційно зареєстрованої на момент обрання лічильної комісії.

Стаття 24

Лічильна комісія обирає зі свого складу голову, заступника голови та секретаря. Засідання лічильної комісії проводяться гласно і відкрито. У роботі лічильної комісії не можуть брати участь депутати, кандидатури яких внесено для голосування. 

За підсумками засідання лічильної комісії складається протокол, який підписують усі члени комісії. Рішення лічильної комісії приймається більшістю голосів її членів. Засідання лічильної комісії повноважне за умови присутності більше половини її членів від загального складу комісії.

Під час голосування без застосування ПТК підрахунок голосів на сесії за її рішенням доручається лічильній комісії.

Глава 2.5. Підготовка питань на розгляд сесії ради

Стаття 25

  1. Підготовку питань на розгляд сесії ради організовує керуючий справами обласної ради.
  2. Винесенню питання на розгляд пленарного засідання ради передує його підготовка у відповідних постійних комісіях ради та президії ради.
  3. При ухваленні невідкладних рішень на вимогу головуючого на пленарному засіданні ради за підтримки не менш як двох третин депутатів, присутніх на цьому засіданні, засідання відповідної постійної комісії з розгляду ініційованого головуючим на засіданні питання може бути проведене під час пленарного засідання. У цьому випадку на час відсутності в залі членів постійної комісії голосування не проводиться.
  4. Основою для формування порядку денного сесії є перспективний план роботи та план роботи на рік, які обговорюються на сесії ради і затверджуються радою. Перспективний план роботи та план роботи на рік формується на підставі подань депутатів, постійних комісій та президії обласної ради.

Стаття 26

Право ініціювати розгляд питання на сесії ради мають голова обласної ради, депутати, постійні комісії, депутатські фракції, групи, голова обласної державної адміністрації.

Стаття 27

  1. Проект рішення, що виноситься на розгляд ради, повинен мати такі реквізити: на бланку рішення обласної ради в правому верхньому куті слово "Проект"; вгорі з лівого боку бланку - назву рішення; нижче - текст проекту рішення із зазначенням виконавців, терміну виконання, а якщо потрібно - механізм виконання рішення з додатком техніко-економічного обґрунтування та розрахунком економічного ефекту від його прийняття.
  2. Проект рішення повинен складатись з таких частин:
    • мотивуючої, - в якій містяться посилання на закон, інший акт або документ, обставини, якими викликана необхідність прийняття цього рішення;
    • вирішальної, - в якій конкретно і чітко формулюються заходи щодо рішення, вказуються виконавці і терміни виконання поставленого завдання;
    • заключної, - в якій містяться загальні терміни виконання, посилання на посадову особу або постійну комісію, на яких покладається контроль за виконанням рішення.
  3. До проекту рішення додаються передбачені текстом додатки в оригіналі, а якщо потрібно - висновки відповідних постійних комісій ради чи управлінь (відділів) обласної державної адміністрації.
  4. Проект рішення повинен мати погоджувальні підписи (візи):
    • автора (ініціатора) проекту; радника-редактора; голови відповідної галузевої постійної комісії (або голів кількох комісій, якщо питання стосується компетенції кількох постійних комісій); начальника юридичного відділу; керуючого справами обласної ради. Якщо автором проекту є депутатська фракція чи група, то обов’язково потрібна віза її керівника.
  5. Віза включає в себе назву посади візувача, розшифровку підпису, дату візування. Візи проставляються на останньому аркуші проекту рішення, як правило, на зворотній стороні і розміщуються так: зліва - назва посади, справа - підпис і розшифровка підпису, знизу під розшифровкою підпису - дата візування.
  6. Візування проекту рішення є обов’язковим. Зауваження і пропозиції до проекту рішення можуть бути викладені на окремому аркуші, який є невід’ємним додатком до рішення.
  7. Текст проекту рішення друкується через півтора міжрядкового інтервалу. З обох боків аркуша залишаються вільні поля. Ліве поле становить 30 мм, праве - не менш як 12 мм, верхнє поле повинно мати 20 мм і нижнє - не менш як 19 мм. Другий і наступні аркуші нумеруються. Номери листків проставляються посередині верхнього поля на лицьовому боці аркуша.

Стаття 28

  1. Узагальнення зауважень і пропозицій до проекту рішення, визначення остаточного його варіанта покладається на ініціаторів проекту та виконавчий апарат ради.         
  2. Готовність до розгляду питання на пленарному засіданні, після розгляду його на засідання профільної постійної комісії ради, погоджується з президією ради і пропонується для формування порядку денного.

Стаття 29

  1. Проект рішення ради та всі матеріали (документи), що стосуються цього рішення, подаються керуючому справами обласної ради за 15 календарних днів до відкриття чергової сесії.
  2. Виконавчий апарат ради забезпечує попереднє обговорення постійними комісіями проектів рішень, що виносяться на розгляд ради. Зауваження комісій подаються в письмовій формі. Обговорення всіх проектів рішень у постійних комісіях закінчується за 10 днів до відкриття чергової сесії.

Стаття 30

Проекти рішень, інші документи і матеріали з питань, що виносяться на розгляд ради, подаються постійними комісіями у виконавчий апарат ради не пізніш як за 10 днів та доводяться до відома депутатів, як правило, не пізніше як за 7 днів до відкриття чергової сесії.

Стаття 31

Узагальнені виконавчим апаратом ради пропозиції, зауваження до проектів рішень можуть бути додатково розглянуті на спільних засіданнях постійних комісій ради.

Стаття 32

Друкування та розмноження проектів рішень та інших матеріалів сесії проводиться з примірника, підготовленого відповідно до вимог Регламенту.

Глава 2.6. Порядок денний сесії ради

Стаття 33

  1. Порядок денний чергової сесії ради включає питання, які виносяться на розгляд пленарних засідань ради.
  2. До порядку денного сесії президія ради включає лише ті питання, документи з яких підготовлені відповідно до вимог цього Регламенту.
  3. Відповідні постійні комісії ради подають на розгляд президії ради свої висновки і рекомендації щодо доцільності включення чи невключення до порядку денного сесії закріплених за ними питань.

Стаття 34

  1. Проект порядку денного сесії ради готується президією ради та доводиться до відома депутатів не пізніш як за 7 днів до відкриття чергової сесії.
  2. До проекту порядку денного чергової сесії регулярно включаються звіти постійних комісій ради, керівників органів, які рада утворює, обирає, призначає, а також звіти обласної державної адміністрації про виконання програм соціально-економічного і культурного розвитку, обласного бюджету, виконання рішень ради та про виконання повноважень, делегованих їй радою.
  3. Пропозиції до проекту порядку денного сесії вносяться не пізніш як за 15 днів до відкриття чергової сесії.
  4. Президія ради організовує їх попередній розгляд у термін, визначений у ч.1 цієї статті.
  5. Пропозиції до порядку денного сесії, внесені пізніше як за 15 днів до відкриття чергової сесії, можуть бути включені до порядку денного сесії після їх попереднього розгляду радою.
  6. Пропозиція про включення окремого питання до проекту порядку денного сесії подається керуючому справами обласної ради із супровідним листом (обґрунтуванням) і проектом рішення з цього питання, завізованим відповідно до цього Регламенту.

Стаття 35

  1. Проект порядку денного сесії обговорюють за пунктами і затверджують в цілому більшістю голосів депутатів від загального складу ради.
  2. Дебати щодо включення будь-якого питання до порядку денного сесії проводяться за скороченою процедурою.
  3. Рішення про включення питання до незатвердженого в цілому порядку денного сесії ухвалюється, якщо за нього проголосувало не менше третини депутатів від загального складу ради. Якщо за результатами голосування ради питання до порядку денного сесії не включено, то воно вважається відхиленим. Рішення про виключення питання з незатвердженого в цілому порядку денного ухвалюється більшістю голосів депутатів від їх фактичної кількості.
  4. Рішення більшістю голосів від фактичної кількості присутніх на пленарному засіданні ухвалюються лише з процедурних питань.
  5. Фактично присутньою на пленарному засіданні вважається кількість депутатів, що є у сесійному залі на час прийняття рішення. Ця кількість визначається за допомогою електронної системи для голосування. У разі несправності електронної системи для голосування кількість присутніх депутатів встановлюється із залученням лічильної комісії.

Стаття 36

  1. Питання порядку денного сесії ради можуть розглядатися в іншій послідовності, ніж в ньому передбачено, чи відкладатися за рішенням ради. При цьому заслуховується виступ ініціатора такої пропозиції, а також виступ з цього питання голови відповідної постійної комісії.
  2. Для розгляду питань затвердженого в цілому порядку денного в іншій послідовності чи виключення питань із затвердженого в цілому порядку денного сесія приймає відповідне рішення.
  3. Сесія не може бути завершеною, якщо рада не визначилася щодо всіх питань порядку денного.

Стаття 37

До порядку денного кожного останнього пленарного засідання кожного календарного року без голосування включається питання “Про участь депутатів у роботі ради та її органах за минулий рік" і здійснюється його розгляд згідно з цим Регламентом.

Глава 2.7. Пленарні засідання ради

Стаття 38

  1. Пленарним засіданням вважається засідання ради, яке проводиться з дотриманням вимог статей 14 і 15 цього Регламенту.
  2. Виключно на пленарних засіданнях обласної ради вирішуються такі питання:
    1. обрання голови, заступників голови ради, звільнення їх з посади;
    2. утворення, обрання і ліквідація постійних та інших комісій ради, зміна їх складу, обрання голів комісій;
    3. утворення президії ради, затвердження положення про неї;
    4. затвердження за пропозицією голови обласної ради структури, чисельності виконавчого апарату ради, витрат на утримання ради та її виконавчого апарату;
    5. затвердження Регламенту ради;
    6. затвердження плану роботи ради, заслуховування звіту про його виконання;
    7. заснування засобів масової інформації ради, призначення та звільнення їх керівників;
    8. заслуховування звітів постійних комісій, керівників органів, які рада утворює, обирає та призначає;
    9. розгляд запитів депутатів, прийняття по них рішень;
    10. прийняття рішень щодо дострокового припинення повноважень депутата ради в порядку, встановленому законодавством;
    11. визначення відповідно до закону кількісного складу ради;
    12. ухвалення за пропозицією територіальних громад рішення щодо проведення консультативного опитування з питань, які стосуються їх спільних інтересів;
    13. здійснення відповідно до закону повноважень щодо організації проведення всеукраїнських референдумів та виборів органів державної влади і місцевого самоврядування;
    14. затвердження відповідно до закону Положення про зміст, опис та порядок використання символіки області;
    15. прийняття рішень щодо об’єднання в асоціації, вступ до асоціацій та інших форм добровільних об’єднань органів місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад, а також про вихід із них;
    16. затвердження програм соціально-економічного і культурного розвитку області, цільових програм з інших питань, заслуховування звітів про їх виконання;
    17. затвердження обласного бюджету, внесення змін до нього, затвердження звітів про його виконання;
    18. розподіл переданих з державного бюджету коштів у вигляді дотацій, субвенцій відповідно між районними бюджетами, місцевими бюджетами міст обласного значення;
    19. вирішення за дорученням відповідних рад питань про продаж, передачу в оренду або під заставу об'єктів комунальної власності, які забезпечують спільні потреби територіальних громад і перебувають в управлінні обласної ради, а також придбання таких об'єктів в установленому законом порядку;
    20. вирішення в установленому законом порядку питань щодо управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, що перебувають в управлінні обласної ради; призначення та звільнення їх керівників;
    21. вирішення відповідно до закону питань регулювання земельних відносин;
    22. вирішення відповідно до закону питань про надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів обласного значення, а також про скасування такого дозволу;
    23. встановлення правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення питних, побутових та інших потреб населення, зон санітарної охорони джерел водопостачання, обмеження або заборони використання підприємствами питної води у промислових цілях;
    24. ухвалення рішень про організацію територій і об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та інших територій, що підлягають особливій охороні; внесення пропозицій до відповідних державних органів про оголошення природних та інших об'єктів, що мають екологічну, історичну, культурну або наукову цінність, пам'ятками історії або культури, які охороняються законом;
    25. ухвалення за пропозицією відповідних сільських, селищних, міських рад рішень, пов'язаних зі створенням спеціальних вільних та інших зон, зміною у статусі цих зон, внесення до відповідних органів пропозицій з цих питань;
    26. ухвалення рішень з питань адміністративно-територіального устрою в межах і в порядку, визначених законом;
    27. ухвалення рішень щодо делегування обласній державній адміністрації окремих повноважень обласної ради;
    28. заслуховування звітів голови Львівської обласної державної адміністрації, його заступників, керівників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів обласної державної адміністрації про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету, рішень ради із зазначених питань, а також про здійснення обласною державною адміністрацією делегованих їй радою повноважень;
    29. ухвалення рішення про недовіру голові обласної державної адміністрації;
    30. ухвалення рішень про звернення до суду щодо визнання незаконними актів місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, які обмежують права територіальних громад у сфері їх спільних інтересів, а також повноваження обласної ради та її органів;
    31. внесення до Кабінету Міністрів України пропозицій щодо голови обласної державної адміністрації.
    32. затвердження відповідно до законодавства правил забудови і благоустрою населених пунктів області;
    33. ухвалення у межах, що визначаються законами, рішень з питань боротьби зі стихійним лихом, епідеміями, епізоотіями, які передбачають за їх порушення адміністративну відповідальність;
    34. ухвалення рішень про віднесення лісів до категорії захисності, а також про поділ лісів за розрядами такс у випадках і порядку, передбачених законом;
    35. надання згоди на передачу об'єктів з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст та ухвалення рішень про передачу об'єктів права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні обласної ради, у державну власність, а також щодо придбання об'єктів державної власності;
    36. утворення за погодженням з відповідним головним управлінням, управлінням Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, місцевої міліції; погодження призначення на посади і звільнення з посад керівника місцевої міліції та начальників структурних підрозділів цієї міліції й дільничних інспекторів міліції, внесення пропозицій щодо їх заохочення або притягнення до відповідальності;
    37. заслуховування звітів начальників органів внутрішніх справ про стан боротьби зі злочинністю, а також керівників місцевої міліції про стан громадської безпеки та охорони громадського порядку на території області, порушення перед відповідними органами питання про звільнення з посад цих керівників у разі визнання їх діяльності незадовільною;     
    38. затвердження відповідно до закону Положення про помічника-консультанта депутата ради та опису посвідчення помічника-консультанта депутата ради;
    39. внесення до обласної ради погоджених з відповідним головним управлінням, управлінням Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, пропозицій про введення або скорочення посад працівників місцевої міліції.
  3. Обласна рада може розглядати і вирішувати на пленарних засіданнях й інші питання, віднесені до її відання Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” та іншими законами.

Стаття 39

  1. Сесія ради розпочинається з пленарного засідання.
  2. Ранкові пленарні засідання починаються о 10.00 і закінчуються о 13.30 год., вечірні засідання проходять від 14.30 до 18.00 год. Після кожних двох годин роботи оголошується перерва на 15 хвилин.
  3. На початку ранкового засідання (без включення цього питання до порядку денного засідання) відводиться до 45 хвилин для стислих (до трьох хвилин) виступів депутатів з внесенням пропозицій, оголошенням депутатських запитів, заяв, повідомлень. При цьому дебати не відкриваються.
  4. У час пленарної роботи сесії включається не більше двох годин для проведення обговорення питань (у тому числі і заздалегідь визначених), які можуть бути не пов’язані з питаннями порядку денного сесії (“Різне”); при цьому рішення з обговорюваних питань у зазначений час радою не ухвалюються. Такі обговорення проводяться, якщо на засіданні присутні більше половини обраних депутатів ради. Час для таких обговорень відводиться після розгляду питань порядку денного.
  5. Пленарне засідання може бути продовженим понад визначений робочий час, про що ухвалюється процедурне рішення.
  6. Головуючий робить оголошення про перерву в роботі та початок наступного пленарного засідання.
  7. Сесія ради завершує роботу після розгляду всіх питань порядку денного.

Глава 2.8. Ведення пленарних засідань

Стаття 40

Засідання ради проводяться згідно з порядком, передбаченим цим Регламентом.

Стаття 41

Рішення ради (крім процедурних) ухвалюються лише з питань, внесених до порядку денного засідання ради, за винятком випадків, передбачених цим Регламентом. У разі порушення цієї вимоги ухвалене рішення є недійсним.

Стаття 42

  1. Засідання ради відкриває, веде і закриває голова обласної ради.
  2. У випадках, передбачених ст.19 Регламенту, ці функції може здійснювати заступник голови обласної ради або за рішенням ради один із депутатів ради.
  3. Під час розгляду питання щодо головуючого на засіданні, він звільняє місце, відведене для головуючого, і ведення засідання доручається іншій особі, зазначеній в частині 2 цієї статті.

Стаття 43

Головуючий на пленарному засіданні ради:

  • відкриває, закриває та неупереджено веде засідання, оголошує перерви в засіданні ради;
  • повідомляє раду про кількість депутатів, про яких відомо, що вони відсутні з поважних причин, робить повідомлення про присутніх на засіданні осіб за офіційним запрошенням і викликом;
  • вносить на обговорення проекти рішень, інші документи, оголошує їх повну назву та ініціаторів внесення, інформує про матеріали, що надійшли на адресу сесії;
  • організовує розгляд питань порядку денного;
  • оголошує списки осіб, які записалися для виступу;
  • надає слово для доповіді (співдоповіді), виступу в порядку оголошеного списку, називає наступного виступальника;
  • ставить запитання;
  • поза чергою ставить на голосування всі пропозиції щодо процедури, порядку ведення засідання;
  • створює рівні можливості депутатам для участі в обговоренні питань;
  • проводить голосування, оголошує його результати;
  • забезпечує дотримання цього Регламенту всіма присутніми на засіданні;
  • робить офіційні повідомлення, а також ті, які вважає за необхідне оголосити;
  • оголошує записки, які надійшли на його ім'я;
  • інформує про закінчення часу, відведеного для виступу;
  • вживає заходів до підтримання порядку на засіданні;
  • позбавляє виступу особу, яка без дозволу головуючого взяла слово;
  • здійснює інші повноваження, визначені в цьому Регламенті.

Стаття 44

Головуючий на засіданні не коментує і не дає оцінок виступам депутатів, крім випадків, передбачених цим Регламентом.

Стаття 45

Головуючий на засіданні у першочерговому порядку має право вносити пропозиції з процедурних питань ведення засідання. Якщо з цих питань висуваються інші пропозиції, вони ставляться на голосування в порядку надходження.

Стаття 46

  1. Головуючий на засіданні на свій розсуд може оголосити проведення рейтингового, альтернативного або квалітативного голосування з тієї чи іншої пропозиції, щоб з'ясувати, скільки депутатів її підтримують або мають заперечення, та спрогнозувати хід пленарного засідання і розгляду питань.
  2. Рейтингове, альтернативне або квалітативне голосування проводиться без дебатів і здійснюється підняттям руки; при цьому підрахунок голосів не проводиться, про ухвалення якогось рішення не оголошується.
  3. Рейтингове голосування - це послідовність кількох голосувань «за» щодо різних варіантів, що ставляться на голосування; кількість голосувань «за» окремим депутатом не обмежується.

Альтернативне голосування - це послідовність кількох голосувань «за» щодо різних варіантів, що ставляться на голосування; депутат може голосувати «за» тільки за один із варіантів.

Квалітативне голосування - це альтернативне голосування з якісною оцінкою варіанту, що ставиться на голосування: «дуже погано», «погано», «задовільно», «добре», «дуже добре».

Якщо на голосування виноситься більше двох варіантів, головуючий може провести голосування у два тури; в другому турі на голосування виносяться альтернативи, що набрали найбільше голосів у першому турі.

  1. Проведення рейтингового, альтернативного та квалітативного голосування не виключає можливості ухвалення рішення з цього ж питання чи пропозиції згідно з Регламентом.

Стаття 47

  1. Якщо пленарне засідання сесії стає некерованим, і головуючий на засіданні позбавлений можливості організувати роботу пленарного засідання, він має право оголосити перерву на 30 хвилин.
  2. Якщо ж і після перерви в сесійному залі панує атмосфера, що перешкоджає проведенню пленарного засідання, головуючий оголошує цього дня засідання закритим і призначає дату наступного засідання.

Стаття 48

  1. Перехід до розгляду питання порядку денного оголошується головуючим на засіданні. Він може об'єднати обговорення кількох пов'язаних між собою питань порядку денного засідання.
  2. Якщо з цього приводу виникають заперечення депутатів, процедурне рішення про це рада ухвалює без обговорення.

Стаття 49

На засіданні ради виступальнику забороняється вживати образливі висловлювання та непристойні слова, закликати до незаконних і насильницьких дій, перевищувати встановлений регламентом час або висловлюватись з необговорюваного питання.

Стаття 50

Головуючий на засіданні на вимогу депутатів за допомогою електронної системи голосування, а у разі її несправності з допомогою лічильної комісії, проводить перевірку кількості депутатів, присутніх на засіданні.

Глава 2.9. Організація розгляду питання

Стаття 51

  1. Обговорення питання на засіданні ради включає:
    • доповідь, запитання доповідачу і відповіді на них;
    • співдоповіді (за потребою), запитання і відповіді на них;
    • виступ ініціатора внесення обговорюваної пропозиції;
    • виступи депутатів з обґрунтуванням окремої думки, якщо вона є додатком до висновків постійних комісій, за умови, що окрема думка не була поширена серед депутатів разом з висновками комісій;
    • внесення, обговорення і ухвалення рішення щодо преюдиціальних  і відкладальних питань та питань про неприйнятність, якщо такі є;
    • виступи по одному представнику від постійних комісій, якщо їх пропозиції не враховані і не були поширені серед депутатів згідно з поданням комісії;
    • виступи представників від кожної зареєстрованої депутатської фракції, групи;
    • виступи депутатів;
    • оголошення головуючим на засіданні припинення обговорення, інформацію про тих, що виступили і записалися на виступ;
    • внесення депутатами пропозицій, які не були виголошені в ході обговорення (крім випадків, коли пропозиції виносяться за спеціальною процедурою);
    • заключне слово доповідачів і співдоповідачів;
    • уточнення і оголошення головуючим пропозицій, які надійшли з обговорюваного питання і будуть ставитись на голосування;
    • виступи з мотивів голосування;
    • голосування за проект рішення.
  2. Якщо список бажаючих виступити вичерпано, а також у випадку закінчення визначеного для обговорення часу, головуючий оголошує припинення обговорення або ставить на голосування питання про продовження його обговорення.

Стаття 52

Тексти виступів депутатів, які записалися на виступ, але не мали змоги проголосити їх у зв’язку з припиненням дебатів, на прохання депутатів можуть бути додані до протоколу засідання, якщо вони подаються до виконавчого апарату ради відразу ж після закінчення засідання.

Стаття 53

  1. Час для доповідей на пленарному засіданні ради надається в межах 20 хвилин, для співдоповідей - до 15 хвилин. Для відповідей на запитання депутатів доповідачам - до 15 хвилин. Для виступів в обговоренні - до 5 хвилин. Повторні виступи депутатів не допускаються, крім заключного слова доповідача і співдоповідача. Для виступів з мотивів голосування - до 1 хвилини. Для інформації і заключного слова - до 5 хвилин.
  2. На прохання депутата час для виступу на засіданні може бути збільшений, якщо з цього питання рада ухвалила процедурне рішення.
  3. Тривалість обговорення одного питання порядку денного не повинна перевищувати, як правило, 2-х годин.
  4. Якщо час виступу промовця, передбачений цим Регламентом, вичерпаний, то після двох попереджувальних сигналів головуючий вимикає мікрофон.

Стаття 54

  1. Процедурними є питання, що стосуються визначення способу розгляду питань на засіданні ради. Вони не вимагають обговорення в постійних комісіях. Якщо виникає сумнів у тому, чи запропоноване до розгляду питання є процедурним, то, після скороченого обговорення, рішення про це ухвалюється однією третиною голосів депутатів від загального складу ради.
  2. Рішення з процедурних питань ухвалюються однією третиною голосів депутатів від загального складу ради.

Процедурне рішення приймається відкритим голосуванням і заноситься до протоколу пленарного засідання.

Стаття 55

З одного і того ж питання депутат може мати один виступ в обговоренні і задати доповідачу запитання. Право на повторний виступ мають голова, заступники голови обласної ради, голови постійних комісій, уповноважені представники депутатських фракцій, груп.

Стаття 56

  1. Виступальникам на пленарних засіданнях ради надається час для виступів відповідно до затвердженого розпорядку роботи. За звичайних обставин виступ промовця не переривається.
  2. Для надання слова на більш тривалий час або для збільшення часу обговорення, ніж встановлено, рада ухвалює процедурне рішення.
  3. Якщо виступальник повторює те, що вже виголошували інші промовці під час обговорення питання, головуючий може звернутись до нього з проханням скоротити час або закінчити виступ.

Стаття 57

Голові та заступникам голови обласної державної адміністрації, голові районної ради, міському голові міста обласного значення може бути надане право брати слово для виступу з обговорюваного питання, якщо воно стосується кола їх діяльності або обговорюваного проекту рішення.

Стаття 58

Після припинення обговорення питання або після вичерпання часу, відведеного для виступів з цього питання, обговорення може відкриватися знову лише за рішенням ради.

Стаття 59

Запитання доповідачам і співдоповідачам ставляться усно або письмово. Запитання формулюються коротко і чітко. Головуючий на засіданні надає слово для запитань на засадах рівності.

Стаття 60

  1. Розгляд одного питання порядку денного без ухвалення рішення з нього чи відкладення на друге читання не може перериватися розглядом інших питань порядку денного. Якщо таке відбувається, то розгляд перерваного питання починається з початку.
  2. За пропозицією, підтриманою однією третиною депутатів від загального складу ради, головуючий ставить питання про повернення до розгляду питання порядку денного, щодо якого не було ухвалене рішення. Рішення про повторний розгляд питання порядку денного сесії ухвалюється, якщо за нього проголосувало не менше двох третіх депутатів від загального складу ради.

Стаття 61

  1. Під час обговорення будь-якого питання, але до початку виступів з мотивів голосування щодо нього, депутат може внести вмотивовану пропозицію про перерву засідання, перенесення розгляду питання порядку денного або проведення закритого засідання з цього питання. Така пропозиція є процедурною і ставиться на голосування без обговорення.
  2. Записи на виступ проводяться за допомогою електронної системи голосування або в разі виходу її з ладу – через подання головуючому на сесії відповідного письмового прохання. Головуючий надає слово згідно зі списком.
  3. Після перерви і відкриття наступного засідання продовжується розгляд того ж питання, якщо його не було завершено.

Стаття 62

З вмотивованим зверненням уповноважених представників зареєстрованих депутатських фракцій, груп та голів постійних комісій головуючий на засіданні повинен оголосити перерву до 30 хвилин.

Глава 2.10. Рішення ради

Стаття 63

  1. Рішення обласної ради з будь-якого питання ухвалюються на її пленарному засіданні після їх обговорення.
  2. Рішення ради може ухвалюватися без обговорення, якщо на пленарному засіданні жоден депутат не заперечує проти цього.
  3. Голосування здійснюється депутатами особисто в залі засідань ради або у відведеному для таємного голосування місці.
  4. Зауваження, поправки, доповнення до проекту рішення подаються письмово головуючому, у тому числі і під час обговорення. Подані поправки і доповнення до проекту рішення ставляться на голосування.
  5. Пропозиція, яка не отримала необхідної кількості голосів, вважається відхиленою. Таке відхилення заноситься до протоколу пленарного засідання.

Стаття 64

Рішення ради вважається ухваленим, якщо за нього проголосувала більшість депутатів від загального складу ради, крім випадків, передбачених чинним законодавством та цим Регламентом.

Стаття 65

  1. Після закінчення обговорення питання головуючий на засіданні оголошує про перехід до голосування з цього питання.
  2. Початок голосування головуючий на засіданні погоджує з присутніми депутатами, оголошує необхідну кількість голосів для ухвалення рішення, а також вид голосування, якщо з цього приводу є спеціальні вимоги закону, Регламенту або з цих питань надійшли пропозиції від депутатів.
  3. При відсутності зауважень, поправок чи доповнень до проекту рішення воно голосується в цілому.
  4. Якщо до проекту рішення або його окремих пунктів є пропозиції, доповнення, уточнення, голосування проводиться за пунктами цього рішення з урахуванням вимог Глави 2.13 цього Регламенту. При цьому проект рішення голосується першим, а пропозиції, доповнення і уточнення голосуються в порядку надходження. Після цього проект рішення голосується в цілому.
  5. У випадку, коли рішення неможливо ухвалити через розбіжність пропозицій та їх велику кількість, воно ухвалюється спочатку в першому читанні, а після збору зауважень і пропозицій від постійних комісій, окремих депутатів та узгодження - в другому читанні.  

Стаття 66

  1. Після оголошення головуючим на засіданні початку голосування ніхто не може перервати голосування. З початку голосування і до оголошення його результатів слово нікому не надається.
  2. За вмотивованою пропозицією лічильної комісії рада може ухвалити рішення про повторне голосування.

Стаття 67      

  1. Рада ухвалює рішення відкритим (поіменним) або таємним голосуванням.
  2. Відкрите (поіменне) голосування проводиться зі всіх питань, які виносяться на голосування, окрім випадків, передбачених частиною 4 цієї статті.
  3. Відкрите (поіменне) голосування здійснюється за допомогою ПТК електронної системи голосування, а в разі його несправності - шляхом підняття депутатами рук і підрахунку голосів лічильною комісією. Результати голосування оприлюднюються в сесійній залі за допомогою ПТК електронної системи голосування у вигляді загальної кількості голосів, поданих "за", "проти" і "утрималися" (у разі несправності ПТК електронної системи голосування - шляхом оголошення результатів головою лічильної комісії).
  4. . Таємне голосування проводиться за пропозицією будь-кого з депутатів, підтриманою не менш як однією третиною голосів від загального складу ради.
    Таємне голосування обов'язково проводиться у випадках:
    - обрання голови ради, заступників голови ради, звільнення їх з посади;
    - ухвалення рішення про недовіру голові Львівської обласної державної адміністрації;
    - подання до Кабінету Міністрів України та Президента України пропозицій щодо голови Львівської обласної державної адміністрації;
    - інших питань.
  5. Таємне голосування проводиться бюлетенями для таємного голосування.

  6. . Бюлетені для таємного голосування з питань, які поставлені на голосування, виготовляються у необхідній кількості під контролем лічильної комісії за встановленою нею формою. У бюлетені для таємного голосування зазначається мета таємного голосування.
  7. Таємне голосування обов’язково проводиться у випадках:

  8. У бюлетень для таємного голосування вносяться всі кандидатури або питання, схвалені радою. Цей список головуючий на засіданні ради передає лічильній комісії.
  9. Час, місце та порядок проведення голосування визначається лічильною комісією, про що вона повідомляє депутатів. Лічильна комісія перед початком голосування перевіряє наявність кабін (приміщень) для таємного голосування, опломбовує скриньку для таємного голосування та забезпечує всі необхідні умови з метою дотримання таємниці голосування.
  10. . Кожному депутатові лічильна комісія видає один бюлетень для таємного голосування після подання ним посвідчення та проставлення особистого підпису в реєстрі про отримання бюлетеня. Бюлетені видаються безпосередньо біля кабін (приміщень) для таємного голосування. Депутат заповнює бюлетень у кабіні для таємного голосування.
  11. Голосування проводиться шляхом проставлення позначки (+, v) у квадраті навпроти варіанта, за який голосує депутат. У бюлетені для таємного голосування депутат проставляє тільки одну позначку. Бюлетень опускається в скриньку, яка повинна бути біля кабіни (приміщення) для таємного голосування.
  12. Після закінчення голосування лічильна комісія відкриває скриньку для таємного голосування і здійснює підрахунок голосів. Під час підрахунку голосів і встановленні результатів виборів можуть бути присутні лише члени лічильної комісії.
  13. Недійсними вважаються бюлетені невстановленого зразка або ті, на яких не зроблено жодної чи зроблено більше однієї позначки. Додатково вписані у бюлетені прізвища при підрахунку не враховуються.
    Якщо після голосування лічильна комісія встановить, що виявлені порушення суттєво вплинули на результати голосування, результати цього голосування анулюються.
  14. Голосування вважається таким, що відбулося, якщо бюлетені для таємного голосування отримали не менш як 1/2 від загального складу ради. У разі коли бюлетені для таємного голосування отримали менше 1/2 депутатів, проводиться повторне голосування.
  15. Кандидат вважається обраним, а інше рішення, відповідно до ч.5 цієї статті, - ухваленим, якщо в результаті таємного голосування за кандидата чи рішення проголосувала більшість депутатів від загального складу ради.
  16. Якщо при першому голосуванні жоден кандидат не отримав більшості голосів від загального складу ради, проводиться повторне голосування щодо двох кандидатур, які отримали найбільшу кількість голосів при першому голосуванні, не враховуючи тих кандидатів, які після першого голосування зняли свої кандидатури або щодо двох кандидатур, які були внесені в бюлетені при першому голосуванні.
  17. Якщо в результаті зняття кандидатами своїх кандидатур залишається один кандидат, стовно нього проводиться повторне голосування.
  18. У разі якщо жоден кандидат і після повторного голосування не отримав більшості голосів від загального складу ради, проводяться повторні вибори. Якщо при таємному голосуванні про недовіру голові обласної державної адміністрації, звільнення голови обласної ради і його заступників, а також з інших питань не отримано необхідної кількості голосів від загального складу ради, то повторне голосування під час цього пленарного засідання не проводиться .
  19. Про результати таємного голосування лічильна комісія складає протокол, який підписують усі члени лічильної комісії. У разі незгоди будь-кого з членів лічильної комісії з протоколом, ця особа викладає власну думку, котра додається до протоколу і оголошується на пленарному засіданні.
  20. Голова лічильної комісії інформує раду про результати таємного голосування. При цьому рішення про затвердження результатів таємного голосування рада не ухвалює.
  21. У разі виявлення лічильною комісією порушень порядку голосування, про виявлені порушення лічильна комісія доповідає раді, яка ухвалює рішення щодо розслідування факту порушення і наслідків голосування (рішення про затвердження підсумків голосування або про переголосування чи проведення нових виборів).

Стаття 68

Рада не може ухвалювати рішення, які суперечать Конституції України, чинним законам України, ратифікованим міжнародним договорам чи угодам та цьому Регламенту.

Стаття 69

Рада може відмінити своє рішення з дотриманням процедури, встановленої цим Регламентом у випадку, коли за це проголосували більше половини від загального складу ради.

Стаття 70

Рішення ради нормативно-правового характеру набирають чинності від моменту їх офіційного оприлюднення, якщо не встановлено іншого терміну введення їх у дію.

Стаття 71

  1. Тексти прийнятих радою рішень оформляються виконавчим апаратом ради та їх авторами.

Оригінал рішення повинен мати погоджувальні підписи (візи):

  • автора (ініціатора) проекту; радника з питань роботи з постійними комісіями (який оформляв даний проект рішення); радника-редактора; голови відповідної галузевої постійної комісії (або голів кількох комісій, якщо питання стосується компетенції кількох постійних комісій); завідувача сектору протокольної роботи; начальника відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення; начальника юридичного відділу обласної ради; керуючого справами обласної ради. Якщо автором проекту є депутатська фракція чи група, то обов’язково потрібна віза її керівника.
  1. Текст рішення, прийнятий радою, візується на звороті першого аркуша рішення. Якщо текст рішення завізований із зауваженнями, їх подають на підпис разом із текстом рішення.
  2. Віза включає в себе назву посади візувача та  розшифровку підпису. Візи розміщуються так: зліва - назва посади, справа - підпис і розшифровка підпису.
  3. Тексти прийнятих рішень оформляються в 5-денний термін та подаються керуючим справами обласної ради на підпис головуючому на пленарному засіданні.
  4. Кожному рішенню Львівської обласної ради сектор протокольної роботи присвоює порядковий номер із зазначенням дати його прийняття. Нумерація рішень починається з початком кожного скликання Львівської обласної ради.
  5. Головуючий на засіданні повинен підписати ухвалені радою і належно оформлені рішення впродовж 10-ти днів від дня їх прийняття.

Стаття 72

  1. Підписане рішення є оригіналом і зберігається у виконавчому апараті ради. Всі інші примірники є копіями.
  2. У разі виявлення невідповідності оприлюдненого тексту оригіналові рішення, іншого акта ради, виправлення проводиться негайно, але не пізніше 3-х днів від дня виявлення невідповідності.

Глава 2.11. Порядок розгляду питань, пов’язаних з прийняттям обласного бюджету та контролю за його виконанням

Стаття 73

Відповідно до наданих чинним бюджетним законодавством повноважень головне фінансове управління обласної державної адміністрації організовує і координує роботу всіх учасників бюджетного процесу з формування проекту обласного бюджету на наступний бюджетний період.

На всіх етапах складання обласного бюджету головне фінансове управління співпрацює з відповідними профільними постійними комісіями ради.

Стаття 74

Проект рішення про обласний бюджет на наступний бюджетний період, розроблений головним фінансовим управлінням, з усіма необхідними матеріалами до нього подається через виконавчий апарат ради для обговорення у постійних комісіях не пізніш, як за десять днів до його розгляду на пленарному засіданні ради та протягом дня надається депутатам обласної ради.

Постійні комісії ради на спільних засіданнях обговорюють сформований проект обласного бюджету на наступний рік, вносять зауваження та пропозиції і подають їх у постійну комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Стаття 75

  1. Засідання постійних комісій з питання формування бюджету відбувається у присутності начальника головного фінансового управління і представників постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.
  2. Постійні комісії ради призначають доповідачів для участі в роботі постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку і передають свої поправки разом з окремою думкою членів комісії до проекту бюджету в постійну комісію з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Поправки можуть бути лише такого змісту:

  • скоротити статтю видатків (доходів);
  • виключити --- « -----;
  • збільшити --- « -----;
  • додати нову --- « ----;
  1. Якщо постійна комісія або депутати вносять пропозицію про збільшення видатків або скорочення доходів, вони зобов’язані запропонувати на ту ж саму суму відповідно збільшення доходів за рахунок інших джерел або скорочення видатків на іншу статтю. Постійні комісії і депутати подають до кожної поправки письмове обґрунтування. В разі недотримання цих вимог поправка до розгляду не береться.

Стаття 76

Постійна комісія ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на спільних засіданнях з іншими постійними комісіями у термін не більше п’яти днів розглядає запропонований проект обласного бюджету та узагальнює поправки, що пропонуються.

Стаття 77

  1. Обговорюються всі пропозиції і поправки, подані в термін, визначений Главою 2.11:
    • якщо метою поправки є збільшення статті доходу або зменшення статті видатків, то обговорюється і голосується текст поправки;
    • якщо метою поправки є зменшення статті доходу, то спочатку обговорюються і голосуються запропоновані автором поправки варіанти відповідного зменшення видатків або збільшення доходів за рахунок інших джерел (допоміжні пропозиції). У разі коли ці пропозиції відхиляються, текст поправки не обговорюється і вона вважається відхиленою. Якщо допоміжні пропозиції підтримані комісією, обговорюється і голосується текст поправки;
    • якщо метою поправки є збільшення видатків, то спочатку обговорюються і голосуються запропоновані автором поправки варіанти відповідного збільшення доходів або зменшення видатків по інших статтях (допоміжні пропозиції). У разі, коли ці пропозиції відхиляються, текст поправки не обговорюється і вона вважається відхиленою. Якщо допоміжні пропозиції підтримані комісією, обговорюється і голосується текст поправки.

Стаття 78

  1. Головне фінансове управління обласної державної адміністрації враховує пропозиції і поправки, підтримані постійною комісією з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, і протягом двох днів вносить відповідні зміни для розгляду проекту обласного бюджету на наступний бюджетний рік на засіданні президії обласної ради. На засіданні президії обласної ради з інформацією про проект обласного бюджету виступає начальник головного фінансового управління і голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.
  2. Після обговорення інформації про проект обласного бюджету на наступний бюджетний період президія ради ухвалює рішення про винесення цього питання на розгляд сесії.
  3. Пленарне засідання, на якому планується розгляд бюджету, призначається після затвердження закону про Державний бюджет України на наступний рік.

Граничний термін затвердження проекту обласного бюджету – два тижні після офіційного опублікування закону про Державний бюджет України на наступний рік.

Стаття 79

  1. Головне фінансове управління протягом двох тижнів доопрацьовує проект бюджету відповідно до рішення ради і подає доопрацьований проект у раду на друге читання. Для ознайомлення з проектом бюджету депутатам дається не менше п’яти робочих днів. У ці дні пленарні засідання не проводяться.
  2. Друге читання починається з доповіді начальника головного фінансового управління або особи, яка виконує його обов’язки. Після обговорення доповіді в установленому Регламентом порядку ухвалюється рішення про прийняття обласного бюджету.
  3. Рішення про обласний бюджет підлягає голосуванню в цілому, якщо внаслідок внесених до нього змін чи доповнень зменшується сума надходжень до бюджету або зростає сума видатків з нього. Порядок голосування пропозицій, доповнень і змін до обласного бюджету проводиться в порядку, визначеному цим Регламентом.

Стаття 80

  1. Квартальний та річний звіти про обласний бюджет з усіма необхідними матеріалами до нього головне фінансове управління подає у виконавчий апарат ради у двомісячний термін після завершення відповідного бюджетного періоду.
  2. Пленарне засідання ради з питання затвердження звіту про виконання обласного бюджету за звітний рік скликається радою не пізніш як у чотиримісячний термін після завершення відповідного бюджетного періоду.
  3. Рада затверджує звіт про виконання обласного бюджету за відповідний бюджетний рік або ухвалює інше рішення з цього питання.

Глава 2.12. Порядок надання слова

Стаття 81

  1. Заява про надання слова на пленарному засіданні подається письмово на ім’я головуючого на засіданні після затвердження порядку розгляду питань на пленарних засіданнях. У заяві вказуються такі дані: від якої депутатської фракції, групи або постійної комісії уповноважений виступити депутат, чи він виступає особисто.
  2. У кожний поточний момент у список бажаючих виступити прізвище однієї і тієї ж особи може бути внесено лише один раз.
  3. Головуючий на засіданні може надати слово для виступу також і в разі усного звернення депутата або іншої особи, якщо в цьому виникла потреба.
  4. Головам постійних комісій, уповноваженим представникам депутатських фракцій, груп слово для виступу надається обов’язково (за їхнім бажанням) в межах відведеного для виступів часу.

Стаття 82

  1. Голова, заступники голови ради, голови постійних комісій, голова обласної державної адміністрації, голови депутатських фракцій, груп мають право в будь-який час брати слово для виступу з обговорюваного питання, якщо воно стосується кола їх діяльності або для постановки преюдиціального чи відкладального питання або питання про неприйнятність, але не більше двох разів з одного питання на одному і тому ж засіданні.
  2. Якщо особа, зазначена в частині 1 цієї статті, виступила з обговорюваного питання після припинення дебатів або після закінчення часу, відведеного для виступів у дебатах, то дебати вважаються відкритими знову. Якщо такий виступ відбувся в ході дебатів, то депутатська фракція, група, яка вичерпала свій час на обговорення питання, що розглядається, отримує додатково час для виступів, рівний четвертій частині того часу, що їй надавався.
  3. На сесійному засіданні обласної ради з розгляду проекту обласного бюджету доповідає голова обласної державної адміністрації або за його дорученням начальник головного фінансового управління. Зі співдоповіддю виступає голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Стаття 83

  1. Депутату, який вніс пропозиції чи поправки, за його проханням надається слово для виступу.
  2. Депутату може бути продовжений час для виступу за рахунок часу іншого депутата, якщо останній був вписаний у список виступальників.
  3. Додатковий час для виступу надається лише один раз.

Стаття 84

  1. Депутат у будь-який момент може відмовитися від свого запису на виступ або помінятися з іншим депутатом чергою.
  2. Депутат може передати своє право на виступ іншому депутатові, скористатися цим правом можна лише один раз.
  3. У разі відсутності депутата в момент надання йому слова вважається, що він відмовився від слова, якщо не передав свого права на виступ згідно з частиною 1 цієї статті.

Стаття 85

Слово щодо порядку ведення засідання ради, постановки преюдиціального чи відкладального питання або питання про неприйнятність, для довідки, внесення фактичної поправки або заперечення щодо неї, відповіді на запитання і роз’яснень надається головуючим на засіданні позачергово, але не перериваючи виступальника.

Стаття 86

  1. Доповіді, співдоповіді, виступи у дебатах, заяви, запити виголошуються з трибуни.
  2. Уповноважені представники постійних комісій, депутатських фракцій, груп, окремі депутати мають право задавати питання доповідачам та виступати в обговоренні в межах відведеного часу.

Глава 2.13. Розгляд питань про неприйнятність, преюдиціальних та відкладальних питань

Стаття 87

  1. У ході обговорення резолюції, пропозиції, рішення та його структурних частин депутати, голова ради, заступники голови ради, голова обласної державної адміністрації в будь-який момент можуть порушити питання про їх неприйнятність на підставі:
    1. їх невідповідності ратифікованим міжнародним договорам і угодам;
    2. їх невідповідності Конституції України або чинним законам;
    3. того, що їх прийняття не входить до компетенції ради;
    4. того, що наслідком їх прийняття буде неузгоджене скорочення надходжень, виникнення або збільшення видатків з бюджету.
  2. Рішення з питань про їх неприйнятність ухвалюється більшістю депутатів від фактичної кількості присутніх на пленарному засіданні.

Стаття 88

  1. Депутати, голова ради, заступники голови ради, голова обласної державної адміністрації до початку дебатів і в ході їх можуть поставити преюдиціальне або відкладальне питання щодо обговорюваного питання порядку денного, документа, проекту рішення чи їх структурної частини, пропонуючи не розглядати його взагалі або відкласти розгляд чи ухвалення остаточного рішення до настання певних обставин чи здійснення певних дій. У ході дебатів постановка зазначених питань здійснюється в письмовій формі на ім’я головуючого на засіданні; після припинення дебатів слово для постановки цих питань надається за усним зверненням.
  2. Рішення з преюдиціальних і відкладальних питань ухвалюються більшістю голосів від фактичної кількості депутатів, присутніх на пленарному засіданні.

Стаття 89

  1. Розгляд і ухвалення рішень щодо питання про неприйнятність, преюдиціального чи відкладального питання здійснюються відразу після їх внесення; дебати проводяться за скороченою процедурою. З’ясування, обговорення і ухвалення рішення з цих питань передує голосуванню щодо змісту самого тексту, до якого вони внесені.
  2. Якщо структурна частина документа, щодо якої поставлені зазначені питання, передається в постійні комісії та інші органи для підготовки висновків, розгляд інших частин цього документа може бути продовжено. У спірних випадках рада приймає процедурне рішення з цього питання.

Стаття 90

У будь-який час може бути внесено пропозицію про відхилення документа, вилучення його структурної частини або пропозиції, щодо яких поставлено питання про неприйнятність, преюдиціальне чи відкладальне питання. Обговорення цієї пропозиції проводиться одночасно з обговоренням зазначених питань; пропозиція про вилучення ставиться на голосування першою.

Стаття 91

Якщо питання про неприйнятність або преюдиціальне питання пов'язане з тим, що обговорювана пропозиція, документ чи його структурна частина можуть бути прийняті лише після ухвалення рішень референдумом, або що вони суперечать Конституції України або чинним законам, рада більшістю голосів від фактичної кількості депутатів, присутніх на пленарному засіданні може ухвалити рішення про доцільність продовження їх розгляду, але без голосування в цілому і без уведення акта в дію.

Стаття 92

  1. Після доопрацювання тексту, щодо якого ухвалено рішення про неприйнятність, профільна комісія вносить повторно відповідний текст на розгляд ради.
  2. У разі коли текст доопрацьовано з метою зняття питання про неприйнятність, він підлягає розгляду в загальному порядку, не виключаючи нового висунення питання про неприйнятність.
  3. Якщо у висновку профільної постійної комісії підтримуються питання про неприйнятність, головуючий на засіданні вносить пропозицію про вилучення відповідного тексту. Якщо у висновку профільної постійної комісії зазначені питання про неприйнятність відхилені вмотивовано, то відповідний текст розглядається радою по суті.
  4. У випадку коли голова ради, заступники голови ради, голова обласної державної адміністрації підтримують питання про неприйнятність, рада може ухвалити рішення про внесення відповідних змін чи доповнень до рішення про обласний бюджет. Якщо до рішення про обласний бюджет рада відповідні зміни чи доповнення не вносить, голова ради не дає згоди на скорочення надходжень до бюджету або на збільшення видатків з нього, то текст, щодо якого висунуто зазначені питання про неприйнятність, знімається з розгляду і на голосування не ставиться.

Глава 2.14. Порядок голосування пропозицій

Стаття 93

  1. Обговорення і проведення голосування з різних питань і пропозицій проводиться так, щоб виявити справжнє волевиявлення більшості депутатів щодо них.
  2. За жодних умов голосування не відокремлюється в часі від оголошення головуючим на засіданні пропозицій.

Стаття 94

  1. На голосування ставляться всі пропозиції і поправки, що надійшли і не були відхилені.
  2. Якщо окрема думка депутата містить пропозиції щодо обговорюваного питання, головуючий на засіданні оголошує ці пропозиції і ставить їх на голосування.
  3. Головуючий на засіданні може відмовити ініціатору пропозиції чи поправки поставити на голосування запропонований ним текст, якщо текст сформульований нечітко або не стосується обговорюваного питання, суперечить раніше ухваленим рішенням, повторює за суттю відхилений радою текст. Коли це потрібно процедурне рішення з цього приводу може ухвалюватися радою без обговорення.
  4. Відхилені радою пропозиції і поправки при повторному їх внесенні (в ході розгляду того ж порядку денного) щодо вже прийнятого відповідного їм тексту на голосування не ставляться, крім випадку, коли після скасування рішення щодо прийнятого тексту його розгляд починається знову.

Стаття 95

  1. У разі, коли дві або більше пропозицій, що стосуються одного і того ж питання, виключають одна одну, рада спочатку проводить голосування щодо пропозиції, внесеної депутатами від опозиції, а далі - щодо інших пропозицій у порядку їх внесення, і при цьому обирає з них ту, яка є прийнятною для подальшого розгляду за її суттю. Результатом вибору однієї з таких пропозицій є відхилення інших, і решта на голосування не ставиться. Вибір визначеної для подальшого розгляду пропозиції здійснюється більшістю голосів депутатів від загального складу ради.
  2. Висунуті щодо пропозицій питання про неприйнятність, преюдиціальні чи відкладальні питання ставляться на голосування в цій послідовності, але до голосування щодо пропозиції в цілому.
  3. Якщо серед кількох альтернативних пропозицій є пропозиція, внесена президією ради, вона ставиться на голосування першою.

Стаття 96

  1. Якщо всі поставлені на голосування пропозиції чи поправки прийняті, а в результаті голосування в цілому проект рішення відхиляється, то він вважається відхиленим у цілому.
  2. Ухвалення рішення при голосуванні пропозицій, поправок частинами здійснюється тією ж більшістю голосів депутатів, що й під час прийняття її в цілому.

Стаття 97

  1. Внесена до пропозиції поправка ставиться на голосування раніше від самої пропозиції. Якщо внесена поправка має за мету відхилення пропозиції, то на голосування ставиться текст пропозиції.
  2. Поправка до поправки ставиться на голосування раніше, ніж основна поправка. У поправку до поправки за допомогою голосування зміни і доповнення не вносяться, а подаються окремою пропозицією.
  3. У разі внесення до пропозиції двох або більше поправок проводиться голосування спочатку щодо поправки, яка найбільше змінює суть пропозицій, потім - щодо поправки, яка меншою мірою змінює суть пропозицій, після неї - щодо поправки-доповнення і так далі, доки всі поправки не будуть проголосовані. Якщо ж результатом прийняття однієї поправки буде відхилення іншої альтернативної поправки, остання на голосування не ставиться. Після голосування поправок до пропозиції на голосування в цілому ставиться пропозиція з внесеними до неї поправками.

Стаття 98

  1. У ході розгляду пропозицій і поправок, що стосуються цих пропозицій, можуть вноситися пропозиції про вилучення їх у цілому або їх частин. Рішення про вилучення ухвалюється більшістю голосів депутатів від загального складу ради.
  2. Відхилення пропозиції про вилучення тексту, який не був раніше прийнятий радою, не ухваленням рішення про його схвалення не виключає потреби проведення обговорення і голосування щодо його суті на загальних засадах.
  3. У разі внесення пропозицій про вилучення частини тексту з пропозиції чи поправки, головуючий на засіданні на свій розсуд для зменшення кількості голосувань може поставити на голосування цю частину тексту як поправку з ухваленням рішення щодо її підтримки. Ініціатор пропозиції про вилучення частини тексту може внести свою пропозицію за такою ж формою.

Стаття 99

  1. Тексти пропозицій чи поправок, що будуть ставитись на голосування, повинні оголошуватися; при цьому називається ініціатор внесення тексту або той, хто вніс його за своєю підтримкою. Головуючий надає час до 2-х хвилин для обґрунтування поправки.
  2. Перед голосуванням з кількох пропозицій або поправок, які виключають одна одну, головуючий на засіданні послідовно оголошує їх зміст і, якщо немає зауважень до їх змісту, переходить до голосування кожної поправки чи пропозиції окремо.
  3. Перед кожним голосуванням головуючий на засіданні формулює зміст питання, що буде ставитися на голосування, після чого відразу пропонує провести голосування щодо нього.
  4. Після закінчення голосування головуючий на засіданні оголошує його повні результати і ухвалене рішення.

Глава 2.15. Дисципліна та етика пленарних засідань

Стаття 100

  1. На засіданні ради депутат не повинен вживати образливі висловлювання та непристойні і лайливі слова, закликати до незаконних і насильницьких дій. Головуючий на засіданні має право попередити депутата про недопустимість таких висловлювань і закликів або зупинити його виступ, а у разі повторного порушення - позбавити його права виступу на цьому засіданні.
  2. Якщо головуючий звертається до депутата, останній повинен негайно зупинити свій виступ, в іншому разі головуючий на засіданні має право зупинити його виступ.
  3. Якщо депутат виступає на засіданні без дозволу головуючого, мікрофон може бути вимкнено без попередження.
  4. Якщо депутат перевищує час, відведений для виступу, або висловлюється з не обговорюваного питання, головуючий на засіданні після двох попереджень позбавляє його слова. Та частина виступу депутата, яка виголошена після позбавлення його слова, не заноситься до стенограми засідання.

Стаття 101

Якщо депутат вважає, що виступальник або головуючий на засіданні неправильно тлумачать його слова або дії, він може письмово звернутися до головуючого на засіданні з проханням надати йому слово для пояснень чи зауважень. За таким зверненням головуючий на засіданні надає депутату слово відразу або в кінці обговорення, але до голосування; в останньому випадку головуючий на засіданні відразу повідомляє депутатів про надходження такого звернення від депутата і про час, коли йому буде надане слово. Якщо така інформація, на думку депутата, міститься у поширених через виконавчий апарат ради інформаційних матеріалах, то головуючий на засіданні надає депутату слово в кінці засідання за його письмовим зверненням.

Стаття 102

  1. У разі грубого порушення дисципліни або створення перешкод у проведенні засідання головуючий на засіданні може оголосити перерву або закрити засідання.
  2. Якщо під час засідання ради у будинку ради депутат вчинить дії, що містять ознаки злочину, дебати зупиняються. Головуючий на засіданні повідомляє про факт, що відбувся, закриває засідання і негайно звертається до прокурора з проханням вжити заходи впливу; коли зазначені дії вчинені до відкриття пленарного засідання, під час його перерви чи після закриття, головуючий на засіданні повідомляє раду про них після перерви або при відкритті найближчого засідання.

Стаття 103

  1. Після розгляду питання порядку денного або в кінці засідання депутат має право звертатися до головуючого на засіданні із зауваженнями і запитаннями щодо організації розгляду питань і ведення засідання; при цьому депутат може зажадати відповідей на його запитання і дати їм оцінку. Під час засідання депутат може вносити пропозиції з зазначених питань.
  2. У разі грубого або систематичного порушення Регламенту головуючим на засіданні, рада на пропозицію, внесену від депутатських фракцій, груп, після скорочених дебатів може ухвалити рішення про відсторонення головуючого від ведення пленарних засідань на термін до двох пленарних засідань.

Глава 2.16. Протокол і справа засідання

Стаття 104

  1. Засідання ради протоколюються. Ведення протоколу засідання здійснює виконавчий апарат ради. Протокол засідання ради підписує головуючий на засіданні.
  2. У протоколі засідання ради зазначається: дата, час і місце засідання; кількість присутніх депутатів на засіданні, внесені на розгляд питання порядку денного; назви документів, поширених серед депутатів для цього засідання; прізвища головуючого на засіданні і виступальників; всі внесені на голосування питання і пропозиції, спосіб їх вирішення; повні результати голосування і ухвалені рішення.
  3. Пленарне засідання ради записується на магнітну стрічку, компакт-диск, які зберігаються у виконавчому апараті обласної ради протягом п'яти років.

Стаття 105

До протоколу засідання ради додаються:

  • реєстр письмової реєстрації депутатів;
  • інформація про поіменну реєстрацію присутніх на засіданні депутатів;
  • інформація про реєстрацію запрошених;
  • результати відкритого (поіменного) та таємного голосування;
  • результати голосування з процедурних питань;
  • тексти невиголошених виступів депутатів;
  • окремі думки депутатів щодо ухвалених радою рішень.

Стаття 106

  1. Протокол засідання ради є офіційним документом пленарних засідань, що підтверджують процес обговорення і ухвалення рішення радою.
  2. Протоколи засідань ради з відома керуючого справами обласної ради надаються депутатам ради для ознайомлення .
 
РОЗДІЛ 3. ДЕПУТАТИ, ПОСАДОВІ ОСОБИ ТА ОРГАНИ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Глава 3.1. Депутати обласної ради

Стаття 107

Порядок організації діяльності депутата в раді та її органах визначається Конституцією України, Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про статус депутатів місцевих рад", іншими законами України та цим Регламентом.

Стаття 108

Депутатам обласної ради видаються посвідчення депутата та нагрудний знак “Депутат обласної ради”. Депутат носить цей знак під час виконання депутатських обов’язків, проведення офіційних церемоній та за інших обставин, коли повинен бути відомий його статус.

Стаття 109

До діяльності депутата під час сесійного періоду належать:

  • участь у роботі сесій ради;
  • участь у засіданнях постійних та інших комісій ради, до складу яких обрано депутата;
  • виконання доручень ради та її органів;
  • робота над документами ради та виконання інших депутатських повноважень.

Стаття 110    

  1. Участь у засіданнях ради та її органів, виконання доручень ради, її органів є підставою для звільнення депутата від виконання службових обов'язків з відшкодуванням йому за рахунок обласного бюджету середньомісячного заробітку за основним місцем роботи та інших витрат, пов’язаних з депутатською діяльністю.
  2. Рішення про відрядження депутата (за його згодою) для виконання депутатських повноважень та доручень ради ухвалюють: рада, голова, заступники голови ради, президія ради, а також комісія ради, до складу якої обрано депутата. Ці ж органи і посадові особи формулюють завдання на відрядження депутата.
  3. Депутат зобов'язаний зареєструватися і бути присутнім на засіданнях ради та її органів, до яких його обрано. Депутат не може не брати участі в голосуванні, за винятком випадків, якщо рада ухвалює рішення щодо нього персонально.
  4. Відсутність депутата на засіданнях ради допускається лише з поважних причин.
  5. Депутат, який не може взяти участь в одному чи кількох наступних пленарних засіданнях, повинен письмово, зазначивши причини, повідомити заздалегідь про це виконавчий апарат ради.
  6. Після закінчення сесії ради за поданням виконавчого апарату ради в засобах масової інформації публікується інформація про відсутність депутатів на сесії без поважних і з невідомих причин.

Стаття 111

  1. Повноваження депутата обласної ради припиняються достроково:
  • у разі втрати депутатом громадянства України;
  • у зв'язку з обранням або призначенням депутата на посаду, яка за законом не сумісна з виконанням депутатських повноважень;
  • у зв'язку з обранням його депутатом іншої ради;
  • у разі визнання судом депутата недієздатним або безвісно відсутнім;
  • у зв'язку з набранням чинності обвинувальним вироком суду про позбавлення волі особи, яка є депутатом.
  • відкликання його політичною партією (виборчим блоком політичних партій), за виборчим списком якої його було обрано депутатом ради, у разі невходження депутата, обраного за виборчим списком відповідної місцевої організації політичної партії (виборчих блоків політичних партій) до складу депутатської фракції відповідної місцевої організації політичної партії (виборчого блоку політичних партій), або його виходу зі складу такої депутатської фракції внаслідок подання депутатом особистої заяви про вихід з депутатської фракції, або переходу депутата в іншу депутатську фракцію, або з інших підстав, встановлених вищим керівним органом політичної партії (виборчого блоку політичних партій), за виборчим списком відповідної місцевої організації якої він був обраний депутатом обласної ради.

Повноваження депутата обласної ради можуть припинятися достроково також за рішенням ради:

  • у зв'язку з набранням чинності обвинувальним вироком суду, за яким депутата засуджено до покарання, не пов'язаного з позбавленням волі;
  • у зв'язку з особистою заявою депутата про складення ним депутатських повноважень.
  1. У разі дострокового припинення повноважень чи  смерті депутата Львівська обласна територіальна виборча комісія визнає депутатом замість вибулого депутата іншого кандидата в депутати ради відповідно до вимог чинного законодавства України про вибори депутатів місцевих рад.
  2. Депутат, який бажає достроково скласти депутатські повноваження, звертається особисто до ради із заявою, у котрій викладає мотиви прийнятого ним рішення. Заява депутата про складення ним повноважень не може бути відкликана.

Глава 3.2. Депутатські фракції та групи

Стаття 112

  1. Депутатські фракції формуються на партійній основі депутатами, обраними за виборчим списком відповідної місцевої організації політичної партії (виборчого блоку політичних партій).
  2. Порядок вступу до депутатської фракції або виходу з неї визначається рішенням вищого керівного органу політичної партії (виборчого блоку політичних партій), за виборчим списком відповідної місцевої організації якої він був обраний депутатом.
  3. Депутат може входити до складу лише однієї депутатської фракції. Після відповідного оформлення матеріалів про утворення депутатської фракції головуючий на пленарному засіданні ради інформує депутатів про реєстрацію такої депутатської фракції, її кількісний склад.
  4. Невходження депутата, обраного за виборчим списком відповідної місцевої організації політичної партії (виборчих блоків політичних партій) до складу депутатської фракції відповідної місцевої організації політичної партії (виборчого блоку політичних партій), або його виходу зі складу такої депутатської фракції внаслідок подання депутатом особистої заяви про вихід з депутатської фракції, або переходу депутата в іншу депутатську фракцію є підставою для дострокового припинення повноважень депутата.

Стаття 113

  1. Для здійснення депутатських повноважень депутати на основі їх взаємної згоди, спільності проблем, які вони вирішують, або інших ознак можуть об'єднуватися у депутатські групи. Депутатська група складається не менш як з п'яти депутатів.
  2. Депутатська група може бути утворена в будь-який час протягом строку повноважень ради за рішенням зборів депутатів, які виявили бажання увійти до її складу.
  3. Депутати, які входять до складу депутатської групи, обирають голову депутатської групи.
  4. Депутатські групи можуть утворюватися на визначений ними період, але не більше ніж на строк повноважень ради.

Стаття 114

  1. Кожна депутатська фракція і група повинна бути зареєстрована у виконавчому апараті ради.
  2. Умовою реєстрації депутатських фракцій і груп є надходження на ім’я голови ради підписаного персонально депутатами письмового повідомлення про створення депутатської фракції чи групи із зазначенням її назви, мети чи завдання, персонального складу та партійної належності членів фракції чи групи , а також депутатів, які уповноважені представляти фракцію чи групу.
  3. Голова ради після реєстрації депутатської фракції, групи інформує на пленарному засіданні депутатів про створення такої фракції, групи , її кількісний склад та уповноважених представників. Список членів депутатської фракції, групи після її реєстрації поширюється серед депутатів. У тому ж порядку повідомляється про зміни у складі депутатських фракцій, груп. Ця інформація заноситься до протоколу засідання.
  4. Про зміни у складі депутатської фракції, групи її уповноважений представник повідомляє письмово голову ради; це повідомлення підписує і депутат, щодо якого воно подається, або лише уповноважений представник депутатської фракції, групи, якщо депутата виключено з фракції, групи із зазначенням причин виключення.
  5. У разі коли склад депутатської фракції, групи скорочується нижче встановленої кількості, голова ради оголошує про її розпуск на наступному пленарному засіданні.

Стаття 115

  1. Уповноважений представник депутатської фракції чи групи може письмово доручити виконання його функцій, закріплених цим Регламентом, будь-кому з членів депутатської фракції, групи.
  2. Депутатські фракції, групи мають право:
    • на пропорційне (виходячи із кількості їх членів) представництво в постійних та тимчасових комісіях ради;
    • попередньо обговорювати кандидатури посадових осіб, яких обирає, призначає чи затверджує рада;
    • на гарантований виступ свого представника на пленарному засіданні ради з кожного питання порядку денного сесії ради;
    • об'єднувати зусилля з іншими фракціями, групами для створення більшості в раді чи опозиції.
  3. Депутатська фракція, група, з ініціативи якої розглядається питання, має право на виступ свого представника після припинення дебатів.
  4. Депутати і депутатські фракції, групи можуть вільно співпрацювати між собою шляхом утворення депутатських об’єднань і неформальних груп, які не підлягають реєстрації.
  5. Жодна депутатська фракція, група не має права виступати від імені ради.
  6. Депутатські фракції, групи та їх члени мають й інші права, передбачені Конституцією України, законами України та цим Регламентом.

Стаття 116

  1. Депутати, які оголосили про свій перехід до опозиції, не зобов’язані брати участь у роботі підготовчих, робочих та інших груп, які утворюються в комісіях ради. Підготовку і вивчення питань, а також розробку пропозицій ці депутати можуть здійснювати індивідуально або у складі депутатських фракцій, груп. Депутатам, які оголосили про свій перехід до опозиції, не може бути відмовлено брати участь у роботі зазначених фракцій, груп на пропорційних засадах.
  2. Про свій перехід до опозиції чи вихід з неї депутат або депутатська фракція, група робить заяву на засіданні ради.

Стаття 117

  1. Голова ради забезпечує зареєстровані депутатські фракції, групи приміщеннями, необхідним обладнанням тощо.
  2. Голова ради не може бути керівником депутатської фракції, групи та представляти їхні інтереси в раді.
  3. За письмовим зверненням уповноваженого представника депутатської фракції, групи виконавчий апарат ради поширює серед депутатів підготовлені нею матеріали як офіційні документи.

Глава 3.3. Депутатський запит, депутатське звернення та депутатське запитання

Стаття 118

  1. Депутатське звернення - викладена письмово вимога депутата з питань, пов'язаних з його депутатською діяльністю, до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, а також керівників правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на території області, здійснити певні дії, вжити заходів чи дати офіційне роз'яснення з питань, віднесених до їх компетенції.
  2. Депутатське звернення повинно бути розглянуто та на нього повинна бути надана відповідь у десятиденний строк. За потреби додаткового вивчення чи перевірки фактів відповідь надається депутату не пізніш як у місячний строк.
  3. Якщо депутатське звернення з об'єктивних причин не може бути розглянуто в установлений строк, депутату зобов'язані письмово повідомити про це з обґрунтуванням мотивів необхідності продовження строку розгляду.
  4. Депутат може взяти участь у розгляді свого звернення, про що місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та їх посадові особи, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на території області, повинні йому повідомити заздалегідь, але не пізніш як за п'ять календарних днів.
  5. Якщо депутат не задоволений результатами розгляду свого звернення або не отримав відповіді щодо вирішення порушеного у зверненні питання в установлений строк, він має право внести депутатський запит.

Стаття 119

  1. Депутатський запит - це підтримана радою вимога депутата до посадових осіб ради та її органів, керівників підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, які розташовані або зареєстровані на території області, а також до голів місцевих державних адміністрацій, їх заступників, керівників відділів і управлінь з питань, які віднесені до відання ради.
  2. Депутатський запит повинен включати коротку характеристику фактичного стану справи, що є його предметом, і проблеми, що виникають з цього стану.
  3. Запит може бути внесений депутатом або групою депутатів попередньо або на пленарному засіданні ради письмово чи усно. Він підлягає включенню до порядку денного пленарного засідання ради. Депутатський запит, коли це потрібно, обговорюється на пленарному засіданні ради.
  4. Головуючий на засіданні ради інформує раду про депутатські запити, внесені попередньо (не на пленарному засіданні).
  5. Голова ради доводить текст запиту до відповідного органу або посадової особи, до яких його звернуто.
  6. Орган або посадова особа, до яких звернуто запит, зобов'язані дати на нього офіційну письмову відповідь.
  7. Облік і контроль за розглядом депутатських запитів здійснює виконавчий апарат обласної ради.

Стаття 120

  1. Офіційна письмова відповідь на депутатський запит у місячний термін від дня одержання запиту надсилається голові обласної ради та депутату, який його вніс.
  2. Відповідь оголошується головуючим на засіданні в тому разі, якщо на цьому наполягає депутат.
  3. Кожен депутат має право виступити з реплікою щодо задоволення чи незадоволення отриманою відповіддю.
  4. За результатами відповіді на депутатський запит може бути проведено обговорення, якщо на цьому наполягає не менше 1/4 фактично присутніх на пленарному засіданні депутатів ради. В цьому випадку текст депутатського запиту, відповіді та проект рішення ради роздаються депутатам.
  5. При обговоренні відповіді на депутатський запит на пленарне засідання запрошуються посадові особи, до яких було зроблено запит.
  6. За результатами обговорення депутатського запиту рада на пленарному засіданні ухвалює рішення.

Стаття 121

Депутатське запитання - це засіб одержання депутатом інформації або роз'яснення з тієї чи іншої проблеми. Відповідь на запитання може бути оголошено на сесії ради або надано депутату індивідуально. Запитання не включається до порядку денного сесії, не обговорюється і рішення з нього не ухвалюється.

Глава 3.4. Голова обласної ради

Стаття 122

  1. Голова обласної ради обирається Львівською обласною радою з числа її депутатів у межах строку повноважень ради таємним голосуванням.
  2. Голова обласної ради виконує свої обов'язки до обрання голови ради нового скликання, крім випадків дострокового припинення повноважень голови ради відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.
  3. Голова ради працює у раді на постійній основі, не може мати іншого представницького мандата, суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, у тому числі на громадських засадах (крім викладацької, наукової та творчої у позаробочий час), займатися підприємницькою діяльністю, одержувати від цього прибуток.
  4. У своїй діяльності голова обласної ради є підзвітним раді і може бути звільнений з посади радою, якщо за його звільнення проголосувало не менш як дві третини депутатів від загального складу ради шляхом таємного голосування.
  5. Питання про звільнення голови ради може бути внесено на розгляд ради на вимогу не менше третини депутатів від загального складу ради.

Стаття 123

  1. Голова обласної ради:
    1. скликає сесії ради, повідомляє депутатам і доводить до відома населення інформацію про час і місце проведення сесії ради, питання, які передбачається винести на розгляд ради, веде засідання ради;
    2. забезпечує підготовку сесій ради і питань, що виносяться на її розгляд, доведення рішень ради до виконавців, організовує контроль за їх виконанням;
    3. представляє раді кандидатури для обрання на посаду заступника голови ради; вносить на затвердження ради пропозиції щодо структури органів ради, її виконавчого апарату, витрат на їх утримання;
    4. вносить раді пропозиції щодо утворення і обрання постійних комісій ради;
    5. координує діяльність постійних комісій ради, дає їм доручення, сприяє організації виконання їх рекомендацій;
    6. організовує надання депутатам допомоги у здійсненні ними своїх повноважень;
    7. організовує відповідно до законодавства проведення референдумів та виборів до органів державної влади і місцевого самоврядування;
    8. організовує роботу президії ради;
    9. призначає і звільняє керівників та інших працівників структурних підрозділів виконавчого апарату ради;
    10. здійснює керівництво виконавчим апаратом ради;
    11. є розпорядником коштів, передбачених на утримання ради та її виконавчого апарату;
    12. підписує рішення ради, протоколи сесій ради;
    13. забезпечує роботу з розгляду звернень громадян; веде особистий прийом громадян;
    14. забезпечує гласність у роботі ради та її органів, обговорення громадянами проектів рішень ради, важливих питань місцевого значення, вивчення громадської думки, оприлюднює рішення ради;
    15. представляє раду у відносинах з державними органами, іншими органами місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян, трудовими колективами, адміністрацією підприємств, установ, організацій і громадянами, а також у зовнішніх відносинах відповідно до законодавства;
    16. за рішенням ради звертається до суду щодо визнання незаконними актів місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, які обмежують права територіальних громад у сфері їх спільних інтересів, а також повноваження районних, міських рад та їх органів;
    17. звітує перед радою про свою діяльність не менше одного разу на рік, а на вимогу не менш як третини депутатів - у визначений радою термін;
    18. вирішує інші питання, доручені йому радою.
  2. Голова обласної ради в межах своїх повноважень видає розпорядження.

Глава 3.5. Заступники голови обласної ради

Стаття 124

  1. Заступники голови обласної ради обираються відповідною радою у межах строку її повноважень з числа депутатів цієї ради шляхом таємного голосування за пропозицією голови обласної ради і здійснюють свої повноваження до обрання заступників голови ради нового скликання, крім випадків дострокового припинення їх повноважень.
  2. За рішенням обласної ради заступник голови обласної ради вважається обраним, якщо за нього проголосувало більшість депутатів від загального складу ради.
  3. Заступник голови ради може бути достроково звільнений з посади за рішенням ради, яке ухвалюється шляхом таємного голосування, якщо за його звільнення проголосувала більшість депутатів від загального складу ради. Питання про його звільнення може бути винесено на розгляд ради на вимогу не менш, як третини депутатів від загального складу ради або голови ради.
  4. Заступник голови ради в разі відсутності голови ради або неможливості виконання ним своїх обов'язків з інших причин здійснює повноваження голови обласної ради.
  5. Заступники голови ради працюють у раді на постійній основі. На них поширюються вимоги щодо обмеження сумісності їх діяльності з іншою роботою (діяльністю), встановлені Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” для голови ради.
  6. Напрями роботи заступників голови обласної ради за їх пропозицією визначаються і затверджуються на засіданні президії обласної ради. Інформація про це доводиться до відома депутатів на пленарному засіданні ради.

Глава 3.6. Президія обласної ради

Стаття 125

  1. Президія обласної ради утворюється радою на весь строк повноважень ради і є підзвітним раді дорадчим органом.
  2. Президія ради попередньо готує узгоджені пропозиції і рекомендації з питань, що передбачається винести на розгляд ради. Президія ради може ухвалювати рішення, які мають дорадчий характер.
  3. До складу президії ради входять голова ради, його заступники, голови постійних комісій, голови депутатських фракцій і груп.
  4. Президія ради діє на основі Положення про неї, що затверджується радою.

Глава 3.7. Постійні та тимчасові комісії ради

Стаття 126

Повноваження постійних комісій ради визначаються Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні“ та Положенням про постійні комісії, яке затверджується радою.

Стаття 127

  1. Рада утворює і обирає постійні комісії у складі голови, заступника голови, секретаря та членів комісії. Кількісний склад кожної комісії визначається радою. Депутат може бути членом лише однієї постійної комісії.
  2. До складу постійних комісій не можуть бути обрані голова, заступники голови ради та керуючий справами обласної ради.
  3. Про утворення постійних комісій та обрання постійних комісій у складі голови, заступника голови, секретаря та її членів рада ухвалює відповідні рішення.
  4. Головою постійної комісії ради не може обиратися депутат, який є заступником голови обласної державної адміністрації, керівником однопрофільного до комісії структурного підрозділу.

Стаття 128

  1. Тимчасові контрольні комісії ради є органами ради, які обираються з числа її депутатів для здійснення контролю з конкретно визначених радою питань, що належать до повноважень місцевого самоврядування. Контрольні комісії подають звіти і пропозиції на розгляд ради.
  2. Рішення про створення тимчасової контрольної комісії ради, її назву та завдання, персональний склад комісії та її голову вважається ухваленим, якщо за це проголосувало не менше однієї третини депутатів від загального складу ради.
  3. Засідання тимчасових контрольних комісій ради проводяться, як правило, у закритому режимі. Депутати, які входять до складу тимчасової контрольної комісії, та залучені комісією для участі в її роботі спеціалісти, експерти, інші особи не повинні розголошувати інформацію, яка стала їм відома у зв'язку з її роботою.
  4. Повноваження тимчасової контрольної комісії ради припиняються з моменту ухвалення радою остаточного рішення щодо результатів роботи цієї комісії, а також у разі припинення повноважень ради.

Глава 3.8. Виконавчий апарат обласної ради

Стаття 129

  1. Виконавчий апарат обласної ради забезпечує здійснення радою повноважень, наданих їй Конституцією України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, іншими законами та цим Регламентом.
  2. Виконавчий апарат ради здійснює організаційне, правове, інформаційне, аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності ради, її органів, депутатів, сприяє здійсненню радою взаємодії і зв'язків з територіальними громадами, місцевими органами виконавчої влади, органами та посадовими особами місцевого самоврядування.
  3. Виконавчий апарат ради утворюється радою. Його структура і чисельність, витрати на утримання встановлюються радою за поданням голови обласної ради.
  4. Виконавчий апарат ради за посадою очолює голова обласної ради.
 
РОЗДІЛ 4. ВЗАЄМОДІЯ ОБЛАСНОЇ РАДИ З ОБЛАСНОЮ ДЕРЖАВНОЮ АДМІНІСТРАЦІЄЮ

Стаття 130

У разі розгляду обласною державною адміністрацією питань, які належать до повноважень обласної ради, вона повинна повідомити про це раду.

Стаття 131

Органи та посадові особи обласної ради мають право звернутися до суду з позовом про визнання нечинними актів обласної державної адміністрації та інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій і установ, які обмежують права територіальних громад, повноваження органів та посадових осіб обласної ради.

Стаття 132

Обласна державна адміністрація є підзвітною обласній раді у виконанні програм соціально-економічного і культурного розвитку, обласного бюджету, підзвітна і підконтрольна у частині повноважень, делегованих їй обласною радою, а також у виконанні рішень ради з цих питань.

Стаття 133

Обласна рада відповідно до вимог чинного законодавства може шляхом таємного голосування висловити недовіру голові обласної державної адміністрації.

Стаття 134

Рішення обласної ради та розпорядження голови обласної ради з мотивів їх невідповідності Конституції України або законодавству України може бути оскаржено в суді.

РОЗДІЛ 5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОРГАНІВ І ПОСАДОВИХ ОСІБ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Стаття 135

Обласна рада, її органи та посадові особи несуть відповідальність за свою діяльність перед територіальними громадами, державою, юридичними і фізичними особами.

Стаття 136

Обласна рада періодично, але не менш як два рази на рік, інформує населення про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку, обласного бюджету, з інших питань місцевого значення, звітує перед територіальними громадами про свою діяльність.

РОЗДІЛ 6. ДОСТРОКОВЕ ПРИПИНЕННЯ ПОВНОВАЖЕНЬ РАДИ

Стаття 137

  1. Повноваження обласної ради можуть бути припинені достроково, якщо рада своїми діями порушує Конституцію України і чинне законодавство, конституційні права і свободи громадян, ігноруючи при цьому законні вимоги компетентних органів про приведення своїх рішень у відповідність із законом.
  2. Повноваження ради припиняються достроково також у випадках, якщо сесії ради не проводяться без поважних причин у строки, встановлені Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, або рада не вирішує питань, віднесених до її відання.
  3. Питання про дострокове припинення повноважень (розпуск) ради вирішується Верховною Радою України.

Голова обласної ради Мирослав Сеник

Анонси подій

[далі]

Актуально

[далі]

[далі]

 

Львівська обласна рада
вул. Винниченка, 18, м. Львів, Україна, 79008

www.oblrada.lviv.ua
info@oblrada.lviv.ua

© oblrada
© victoria