This version of the page http://www.center.gov.ua/ua/215.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-20. The original page over time could change.
Координація та зацікавлені сторони - Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу
 

Словник термінів


Архів новин

Надіслати повідомлення

Пошук

Розширений пошук >>


укр | eng

Координація та зацікавлені сторони

На головну / Twinning / Twinning в Україні

Підготовка та виконання проектів Twinning в Україні здійснюється двома сторонами-партнерами: українськими органами-бенефіціарами – центральними органами виконавчої влади та державними або уповноваженими органами-партнерами з країн членів ЄС. На початку процесу підготовки проекту Twinning український орган-бенефіціар бере на себе зобов’язання, пов’язані з підготовкою та впровадженням проекту. Після завершення фази Відбору/Оцінки партнера(-ів) з країнчленів ЄС українські органи-бенефіціари розпочинають роботу над Контрактом проекту TWG  спільно з обраними партнерами – державними органами чи уповноваженими організаціями з країн – членів ЄС. 

 

Координатори Twinning (Focal Points) – посадові особи, відповідальні за питання підготовки та реалізації проектів Twinning у центральних органах виконавчої влади України – виконують роль комунікативних центрів у процесі підготовки проектів Twinning і відповідають за координацію підготовки та технічні аспекти впровадження інструменту у відповідних міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади. Координатори сприяють діяльності керівників проектів, постійних радників Twinning з країн – членів ЄС та їх партнерів в органах-бенефіціарах під час впровадження проектів Twinning.

 

Робочі групи експертів, що утворюються в кожному органі-бенефіціарі, виконують роботу з підготовки проектів Twinning, партнером якого від України виступає центральний орган виконавчої влади, в якому вони працюють.

 

У країнах – членах ЄС призначаються державні службовці – Національні контактні особи (НКО), які виконують роль інституційних центрів комунікації щодо всієї діяльності Twinning в Україні.

 

Координація та управління впровадженням програми Twinning в Україні проводиться такими основними зацікавленими сторонами Twinning: від ЄС Представництво Європейської Комісії в Україні здійснює керівництво зовнішньою допомогою ЄС Україні за правилами фінансування Ради Європи. Відповідно до підходу централізованого керівництва Представництво виконує функції контрактної агенції для проектів Twinning, зокрема, питання, пов’язані з контрактами та фінансовим контролем проектів.

 

Від України специфічні функції з координування та управління впровадженням програми Twinning виконують такі зацікавлені сторони: 

 

  · Національний координатор технічної допомоги ЄС (Міністр економіки України) організовує та координує від імені України діяльність щодо зовнішньої допомоги ЄС через участь у плануванні, забезпеченні реєстрації проектів  відповідно до українського законодавства, належному спрямуванні ресурсів і впровадженні проектів згідно із завданнями, окресленими Угодою про партнерство і співробітництво між ЄС та Україною і Планом дій Україна – ЄС. Діяльність Національного координатора підтримує Бюро Національного координатора, утворене у складі Міністерства економіки України; 

 

 · Робоча група з питань координації впровадження інструменту Twinning  (Координаційна група) координує процес планування та впровадження інструменту Twinning у контексті загального процесу надання зовнішньої допомоги ЄС в Україні. Це форум, на якому основні зацікавлені сторони Twinning можуть узгодити погляди стосовно формування середньотермінового плану впровадження інструменту Twinning в Україні, його пріоритетів і зв’язку з пріоритетами ЄС та Уряду України, стосовно координації інструменту, питань щодо реалізації конкретних проектів і відбору належно підготовлених запитів від центральних органів виконавчої влади – потенційних бенефіціарів  - проектів Twinning для включення їх до Індикативного списку проектів Twinning;

 

 · Головне управління державної служби України (Головдержслужба України) від української сторони координує та спрямовує діяльність з підготовки та впровадження інструменту Twinning в Україні і надає роз’яснення стосовно практичного застосування „Порядку організації роботи з підготовки та реалізації проектів Twinningв Україні”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів від 7 лютого 2007 року        № 154 , а також стосовно інших документів, пов’язаних із впровадженням проектів Twinning в Україні.

 

  · Адміністративний офіс програми Twinning (AOП)/Центр сприяння інституційному розвитку державної служби був утворений для організації підготовки та впровадження проектів Twinning в Україні. З метою забезпечення ефективного функціонування АОП у 2006 році були виділені необхідні кошти, персонал і матеріальні ресурси. АОП співпрацює з мережею Координаторів Twinning, координує і сприяє практичному впровадженню проектів Twinning, організовує консультативно-методичне забезпечення навчання для органів-бенефіціарів і потенційних органів-бенефіціарів, проводить моніторинг результатів проектів, готує проекти нормативно-правових документів і стратегічних документів політики. Щоб забезпечити ефективне впровадження інструменту Twinning в Україні, спеціалісти АОП разом із експертами з органів-бенефіціарів визначають ідеї та формулюють концепції проектів Twinning для розгляду Координаційною групою, розробляють Технічні завдання для експертів з підготовки Детальних описів проектів (Twinning Fiches), допомагають з підготовкою як таких описів, так і процесу відбору та оцінки пропозицій від потенційних партнерів, a також беруть участь у написанні проектів контрактів і проводять моніторинг стану виконання проектів Twinning. У цьому АОП надає допомогу Проект ЄК-Тасіс „Впровадження інструменту Twinning в Україні”, який розпочав роботу у серпні 2006 року.

 

У разі виникнення запитань звертайтесь за тел.: 278-36-50,  контактна особа – Анна Руда, 

начальник відділу стратегічного планування та моніторингу  інституціональних інструментів

anna.ruda@center.gov.ua





Вгору

 

           

 

 

Президент України

 

Верховна Рада України

 

Кабінет Міністрів України

 

Головне управління

державної служби

 



Підписатися на Новини

Підписатися 

. 


Оновлено 19.12.2008

© 2005, Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу