This version of the page http://kiev.usembassy.gov/irc_databases_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-19. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні - Преса та інформація > Центр інформаційних ресурсів
 

Служба преси та інформації > Центр інформаційних ресурсів > Бази даних

Онлайнові бази даних

Dow Jones Interactive -- Factiva

Це онлайнова версія бази даних Новин Dow Jones. В ній можна знайти повнотекстові статті з найостанніших випусків The Wall Street Journal, The Los Angeles Times, The New York Times, The Financial Time of London та розділи бізнесових новин з більш ніж 54 газет світу. Вона надає доступ до повнотекстових статей з більш ніж 265 американських регіональних газет і 175 міжнародних публікацій, а також до 2800 бізнес-видань.

Federal News Service

Служба федеральних новин надає іноземним прес-центрам та 160 Інформаційно-ресурсним центрам доступ до транскриптів документів слухань Конгресу США, текстів прес-брифінгів та офіційних заяв уряду.

First Search (OCLC)

Онлайнова система, яка надає доступ більш ніж до 65 баз даних. Ця потужна система збільшує можливості інформаційного пошуку, надаючи доступ до бібліографічних матеріалів, реферативних статей, повнотекстової інформаціі з фотографіями та графічними зображеннями. В First Search Ви зможете також знайти офіційний покажчик Інтернет-ресурсів бази даних Net First.

GaleNet

Ця база даних є онлайновою версією публікацій Gale Group. Вона вміщує Енциклопедію Асоціацій, біографії сучасних письменників, покажчик інформаційних центрів, покажчик публікацій преси та засобів масової інформації, покажчик баз даних, покажчик онлайнових баз даних, біографічний та бізнесовий покажчики.

Leadership Directories (Жовті сторінки)

Загальна база даних – Хто є хто в керівних органах влади США.

Lexis-Nexis

Lexis - повнотекстова база даних сучасних та історичних законодавчих документів США, тексти законопроектів Конгресу США, законодавство окремих штатів, прецедентне право, загальний огляд інших законів. Інший блок Nexis – новини, який вміщує біля 6000 повнотекстових статей новин з різних джерел, включно із The New York Times, Washington Post and AP wires.

ProQuest Direct

Онлайнова база даних, яка надає доступ до багатої колекції статей із газет, журналів, періодичних видань та інших інформаційних джерел. ProQuest Direct – це доступ до повнотекстових статей з графікою та фотографіями майже з 400 найменувань періодичних видань. 1600 найменувань газет та журналів представлені у вигляді реферативних статей, включно із The New York Times.

STAT-USA (Департамент торгівлі США)

Ця база даних підтримується управлінням економіки та статистики Департаменту торгівлі США. В ній можна знайти останню статистичну інформацію, зібрану різними федеральними установами.

Thomas Register

Ця база підтримується відомою організацією американських виробників Thomas Register, яка існує вже більш ніж 80 років. Вона є першоджерелом для пошуку інформації про продукцію промисловців США та Канади. На сьогодні Thomas Register містить інформацію про 194000 компаній, зібрану у 18 томах, 3 томи з Реєстром Харчових Компаній та ін.

Бази даних на CD-ROM

PhoneDisk Power Finder (Телефонний довідник)

Загальна база даних телефонів та адрес мешканців США.

College Blue Book

База даних, що містить загальну інформацію та контактні дані про 3000 навчальних закладів, терміни навчання в яких 2 і 4 роки; інформацію про 2000 джерел фінансової допомоги, а також путівник по 7500 навчальних закладах США.

Hoover's Companies Capsules

Ця база даних надає інформацію про більше ніж 11000 компаній, в тому числі про 27000 представників управлінських структур. Тут Ви можете знайти такі дані про компанію: назва, адреса, телефон, факс, імена директорів, опис діяльності, біржові дані про акції компанії, кількість працівників та дані щорічного продажу продукції або послуг.

World Book Encyclopedia on CD

Ця база даних вміщує 22 томи друкованого видання World Book Encyclopedia і дає хронологічний опис історичних подій, починаючи від 570 мільйонів років до н.е. до нашого часу. Сюди війшли 2000 статей, яких немає в друкованому виданні, а також 1600 графічних зображень, фотографій, відео- та аудіофайлів, анімацій та ін.

Microsoft Encarta

Це інтерактивна енциклопедія, що налічує 4000 статей, 495 таблиць, 560 карт, 31 тримірне зображення, 150 відео та анімацій, 2300 звукових файлів, більше ніж 10000 Інтернет-адрес, а також електронний словник.

FedLaw Easy Search: U.S. Code and Status at Large

Ця база даних містить дані із Зводу Законів США, а також закони уряду США, які затверджені Конгресом, але ще не ввійшли до Зводу Законів США. Інформація про федеральні закони розміщена в 11 розділах.

Corporate Directory of U.S. Public Companies
(Покажчик неурядових організацій та компаній США)

База даних неурядових організацій та компаній США з описом їхньої бізнесової та фінансової діяльності.

Her Heritage: Енциклопедія біографій видатних жінок Америки

База даних, що містить біографічні дані про 1000 видатних американських жінок, які виявили себе в різних сферах діяльності: в культурі, науці, соціальній, релігійній та політичній сферах.

Government on File

CQ Politics in America

Біографічні дані про 530 конгресменів 106 Конгресу США.

Rand McNally- the AHA Guide

Електроний покажчик більше ніж 6000 медичних закладів США, а також різних медичних установ та організацій США. Тут Ви можете знайти статистичні дані та загальну інформацію від Національної Американської Асоціації Лікарень.

Chase's Calendar of Events

Електронний календар – визначні події на кожен день. Пошук у базі даних можна здійснювати за ключовим словом, датою, категорією.

Encyclopedia Britannica



Спеціальні проекти

Інтернет для читачів публічних бібліотек

Вікно в Америку

Послуги
Центр інформаційних ресурсів

Запит на тематичний пошук
Електронні журнали
Електронні розсилки
Бази даних
Періодичні видання

Корисна Інформація

Український путівник по Інтернету
ОБСЄ
МВФ
Світовий Банк
НАТО
ООН
Інші теми
Економіка та торгівля
Міжнародна безпека
Питання демократії
Глобальні проблеми
Права людини
Американське суспільство, культура, цінності
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.