This version of the page http://icps.com.ua/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-14. The original page over time could change.
МЦПД -=- Головна сторінка



[ реклама на сайті ]

Тема тижня
 

Віктор Чумак: постійна політична криза ставить під сумнів євроатлантичні прагнення України

Від грудневого саміту Північноатлантичного альянсу в Брюсселі, на відміну від квітневого в Бухаресті , Україна очікувала небагато. Рада Північноатлантичного альянсу на рівні міністрів закордонних справ навіть не розглядала питання про надання Плану дій щодо членства (ПДЧ) Україні та Грузії, заявку на отримання якого країни подали на початку 2008 року. Натомість альянс запропонував Києву більш посилену співпрацю, зокрема створення Національних річних планів (НРП), а також посилення інформаційних центрів НАТО в Києві. Чому Україна так і не змогла отримати ПДЧ від НАТО? Що означає запропонована формула співпраці для євроатлантичних перспектив України? Відповіді на ці та інші питання читайте в інтерв’ю Вісника Центру з Директором програм політичного аналізу та безпеки МЦПД Віктором Чумаком

Далі   »»

Новий директор МЦПД
 

Ольга Шумило – новий директор МЦПД

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) повідомляє про зміни в керівному складі. Новим директором Центру призначено Ольгу Шумило.



Далі  »»

Дослідження МЦПД
 

Україна-Іспанія: рекомендації

Україна-Іспанія: рекомендації – це аналітичний документ, де містяться висновки та рекомендації форуму “Іспанія–Україна: перспективи партнерства”. Захід відбувалася в Барселоні, 3—4 грудня 2007 року за ініціативи Міжнародного центру перспективних досліджень, Фундації CIDOB (Центру досліджень міжнародних відносин і розвитку) та Фонду Фрідріха Еберта (Мадрид). Даний документ, який є баченням МЦПД і Фундації CIDOB, наводить п’ять основних сфер майбутньої співпраці між Україною та Іспанією.

Далі  »»

Новi публiкацiї
 

Перспективи та можливості участі України в агенціях і програмах ЄС

Торік Європейська Комісія визначила перелік агенцій і програм, повністю або частково відкритих для участі країн­сусідів, у тому числі й Украї­ни. Зважаючи на брак уніфікованої інформації з цієї тематики, Міжнародний центр перспективних досліджень підготував публікацію “Участь України в агенціях і програмах Європейського Союзу: перспективи та можливості”. Цей документ, містить докладну інформацію про агенції та програми ЄС і може слугувати аналітичною базою для обговорень та основою для майбутнього поінформованого рішення уряду

Далі  »»

 

Оцінка наслідків угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС

Вийшла друком книга “Оцінка наслідків угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС”, в якій аналітики Центру виклали аналіз можливих наслідків угоди для кожного із зазначених секторів економіки, позиції зацікавлених сторін щодо угоди та рекомендації для переговорів України з ЄС. Документ підготовано в рамках проекту “Консультації щодо Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС”, який МЦПД здійснював за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (SIDA) та програми “Ініціатива реформування місцевих органів влади та державних послуг” (LGI) Інституту відкритого суспільства (OSI).

Далі  »»

 

Реформа місцевого самоврядування в Україні

Цей документ підготовлено в рамках проекту “Проведення публічних консультацій та інформаційної кампанії із реформування місцевих органів влади в Україні – другий етап”, який реалізував МЦПД спільно з Українським освітнім центром реформ (УОЦР) за фінансової підтримки Вестмінстерської фундації за демократію. Звіт окреслює основні проблеми у сфері місцевого самоврядування, описує пропоновані кроки реформ для їх вирішення та підсумовує висловлені позиції зацікавлених сторін щодо наявних проблем і пропонованих способів їх подолання.

Далі  »»

 

Потенціал України та його реалізація

Потенціал України та його реалізація – аналітичний звіт Міжнародного центру перспективних досліджень, підготовлений в рамках проекту “Спроможність до аналізу соціально-економічних результатів і потенціалу”, що здійснюється Міжнародним центром перспективних досліджень у партнерстві з Conference Board of Canada за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (CIDA). У звіті представлено результати бенчмаркінгу (порівняльного аналізу) України та 62 країн за якістю життя, демографічний прогноз до 2050 року та оцінку потенційного ВВП, а також розглянуто такі актуальні для України питання, як енергоефективність економіки та ефективність фінансування системи соціального захисту.

Далі  »»

Періодичні видання
 

400 тижнів з вісником МЦПД

Щотижнева публікація Міжнародного центру перспективних досліджень упродовж дев’яти років створює інформаційний місток між Центром і людьми, які використовують у своїй діяльності напрацювання МЦПД. Вісник намагається не тільки інформувати своїх читачів про поточні дослідження, проекти та заходи Центру. Відстежуючи життя МЦПД, ми намагаємося йти в унісон з українськими та міжнародними подіями, супроводжуючи і випереджаючи їх власною позицією, якісним аналізом і коментарем. У цьому числі ми розповімо, на чому базується матеріал вісника. Ми також підсумуємо, чим став вісник за роки існування, яка аудиторія читає публікації, які числа стали рекордсменами із завантажування.

Далі  »»


 
 
Вакансiї

1) Організатор публічних заходів

2) Головний економіст – керівник економічної програми

3) Автор і змістовний редактор щомісячної англомовної публікації “Політичний коментар”.

4) Керівник європейської програми

Запрошуємо до співпраці експертів!

Новини МЦПД
24 листопада 2008 року

МЦПД погіршує економічний прогноз

30 жовтня 2008 року

МЦПД представляє результати чергового дослідження ”Оцінка якості міських послуг у Києві. Визначення найкращого району”

Архiв новин »»

Коментарi аналiтикiв
15 квітня 2008 року

Висока інфляція – неминучий складник економічного розвитку України впродовж 2008–2010 років

15 січня 2008 року

Економічний прогноз

6 жовтня 2007 року

А що після виборів?

Архів коментарів »»

Нове на сайтi
30 жовтня 2008 року

Актуальні питання ґендерної рівності в Україні. Збірник аналітичних документів та законопроектів

13 жовтня 2008 року

Економічне моделювання як компонент підготовки до переговорів щодо Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС

13 серпня 2008 року

Заява PASOS щодо російсько-грузинського конфлікту

29 травня 2008 року

Участь України в агенціях і програмах Європейського Союзу: перспективи та можливості

26 травня 2008 року

Висновки та рекомендації робочої групи “Іспанія–Україна: перспективи партнерства”, Барселона, 3–4 грудня 2007 року


  

Надсилайте менi iнформацiю про оновлення цього сайту за адресою:

   
  


 




Адреса: вул. Пимоненка, 13a (вхід з вул. Студентської), Київ, 04050
E-mail:
Телефони: (044) 484-4400, 484-4401
Факс: (044) 484-4402

Дизайн:
Програмування:
Iгор Тимошенко