This version of the page http://fond.lutsk.ua/robot/labour.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-14. The original page over time could change.
Волинський обласний благодійний фонд “Переображення”
ru  en            
 
 
Ресоціалізація нарко – та алкозалежних

При ВОБФ «Переображення» існує 3 реабілітаційні центри, які входять у державну мережу Центрів ресоціалізації наркозалежної молоді «Твоя перемога», де займаються з людьми, які мають наркотичну та алкогольну залежність:
  • «Переображення» - контактні особи Нечипорук Олег 80951675443 (чоловіче відділення) та Маносюк Олена 80506469223 (жіноче відділення)
  • «Метаноя» - контактна особа Бондарук Дмитро 80969133012
  • «Нове життя» - контактна особа Подловкіна Вікторія 80931434854


    Робота з неповносправними

    Робота з неповносправними:
  • Фізична реабілітація неповносправних з спинномозковою травмою проходить у реабілітаційному кабінеті за адресою: м. Луцьк, б-р Дружби народів, 6, куди попередньо можна записатися за тел. 767157 та 80985825500 (Гайдук Вадим).
  • Проведення семінарів та тренінгів по догляду за неповносправними для їхніх родичів
  • «Умілі ручки» - заняття з неповносправними дітьми, де вони самостійно виготовляють різні вироби.
  • Регулярне відвідування неповносправних вдома з метою допомоги у вирішенні звичайних побутових потреб.
    Відповідальний за роботу з неповносправними - Больчук Сергій 80506024513 .


    Профілактика

    Профілактика – це попередження негативних явищ у суспільстві. Профілактична робота фонду поділяється на наступні теми: правда про наркотики, правда про СНІД, правда про алкоголь, правда про куріння, правда про секс, правда про зміст життя (милосердя, доброта, співчуття, духовність, людяність та ін.).
    Профілактична робота в області здійснюється з 2000 року, після проведення молодіжної духовно-просвітницької акції для жителів міста Луцька. Нині щотижневими профілактичними зустрічами охоплено всі школи міста, у яких працівники та волонтери ВОБФ „Переображення” спілкуються з учнями та студентами на вищевказані теми. У програму профілактичної зустрічі входить перегляд профілактичного фільму, виклад матеріалу, дискутування з аудиторією та поширення профілактичної літератури.
    За 2007-2008 навчальні роки у Волинській області профілактичними зустрічами ВОБФ „Переображення” охоплено понад 9000 учнів та студентів.
    Відповідальний за профілактичну роботу – Шевчук Дмитро Вікторович 80503789524


    Маленька школа

    Маленька школа при ВОБФ „Переображення” діє у Луцьку з початку 2006-2007 навчального року. Нині існує два відділення – при церкві „Голгофа” (школа „Зернятко”) та при церкві „Фіміам” (школа „Зірочка”). За час роботи школи успішно завершили навчання понад 65 дошкільнят.
  • Школа „Зернятко”. Основні предмети - читання, математика, письмо, християнська етика, логіка, англійська мова та зображувальна діяльність. Навчання відбувається у ЗОШ № 15. Окрім зустрічей двічі на тиждень - щопонеділка та щосереди, діти та їхні батьки у школі святкують Свято жнив, дні народження, Різдвяні та Пасхальні свята, День сім’ї та останній дзвоник, а також проводяться систематичні зустрічі з батьками на тему виховання дітей.
    Контактна особа у школі „Зернятко ” – Середюк Ірина Джемаліївна 80506605556
  • Школа „Зірочка”. Основні предмети - математика, читання, письмо, англійська мова, творчість, логіка та християнська етика. Навчання відбувається у приміщенні церкви „Фіміам” за адресою: вул. Станіславського, 15а. Окрім зустрічей двічі на тиждень -щочетверга та щоп’ятниці, діти та їхні батьки у школі святкують Перший дзвоник, дні народження, Різдвяні свята, День сім’ї та Останній дзвоник, а також проводяться систематичні зустрічі з батьками на тему виховання дітей.
    Контактна особа у школі „Зірочка” – Мартинова Тамара Петрівна 80987794251


    Робота з ВІЛ-інфікованими

    Робота з ВІЛ-інфікованими при ВОБФ „Переображення” здійснюється в Луцьку з 2007 року через надання фізичної, матеріальної та духовної підтримки людям з ВІЛ-інфекцією. З часу початку цієї роботи до працівників та волонтерів фонду звернулося понад 25 людей, яким надали духовну допомогу, а також матеріальну підтримку у лікуванні та здачі аналізів для виявлення ВІЛ.
    Відповідальний за роботу з ВІЛ-інфікованими – Цимбал Юрій Володимирович 80639534535


    Відділ „Народи України”

    Відділ „Народи України” проводить роботу серед етнічних меншин, які проживають на території України, такі, як роми та євреї. У роботі з ромами проводиться навчання дітей та молоді ромів, з метою спонукати їх до пошуків духовного, до навчання, роботи і поваги батьків.
    Для досягнення мети у роботі з євреями проводилася реставрація та відновлення старовинного єврейського кладовища у м. Торчин, прибирання меморіалу, присвяченого жертвам Голокосту, у якому брали участь волонтери-християни з Польщі, США та України. Також проводиться навчання дітей та молоді, з метою навчання толерантного ставлення до етнічних меншин, які проживають на території України.



    Школа Антіохія

    При ВОБФ „Переображення” у школі Антіохія здійснюється навчання працівників та волонтерів з метою залучення людей до соціальних проектів, які проводить наш фонд. Навчання здійснюється у формі семінарів, тренінгів та дискусій. Студентам доступна бібліотека, яка відповідає специфіці навчання.
    Відповідальний за навчання у школі Антіохія - Бричук Роман Анатолійович 80505936086


    Робота з дітьми

    Робота з дітьми при ВОБФ „Переображення” організована з метою духовного та етичного виховання дітей віком від 7 до 12 років.
    Цілі досягаються через роботу заочної поштової біблійної школи, навчань у дитячому клубі, лялькового театру, роботу у загальноосвітніх школах, літніх таборів та роботи з неповносправними дітьми.
    Відповідальна за роботу з дітьми - Руденко Наталія Анатоліївна 80501042700


    Робота з підлітками

    Робота з підлітками при ВОБФ „Переображення” утворена з метою залучення школярів віком від 12 до 16 років у підлітковий рух.
    Головними цілями роботи з підлітками є спрямування на здорове духовне та фізичне виховання підростаючого покоління, яке звершується через групи по вивченню Біблії, загальні клубні зустрічі, залучення учасників клубу до соціальних проектів та акцій (з метою навчити їх служити), тому працівники та волонтери „Переображення” щомісяця організовують походи на природу, щоб пограти у спортивні ігри, проводять спортивні турніри по футболу і настільному тенісу, їздять на екскурсії та разом вивчають уроки християнської етики.
    Відповідальний за роботу з підлітками - Ткачук Олександр Степанович 80661232290


    Робота з молоддю

    Робота з молоддю при ВОБФ „Переображення” базується на пропагуванні здорового способу життя та пошуку відповідей на духовні питання.
    З цією метою щосуботи проводяться молодіжні вечірки у клубі „51 паралель” та щомісячні зустрічі клубу „20 тисяч”, семінари на актуальні для молоді теми, масові заходи, профілактична робота в навчальних закладах, вуличні акції та концерти, спортивні змагання та літні молодіжні табори.
    Відповідальний за молодіжний клуб - Терещук Олександр Сергійович 80665240250


    Робота з сім'ями

    Інститут сім’ї в Україні переживає кризу, тому при ВОБФ „Переображення” багато уваги приділяється роботі з подружжями і тими, хто готується до одруження. З цією метою проводяться дошлюбні консультації з бажаючими одружитися, щомісячні зустрічі подружжів у сімейному клубі, літні сімейні табори відпочинку та спілкування між сім’ями.
    У планах – організація кризового центру та лінія довіри для вирішення сімейних проблем, допомога молодим сім’ям у пошуку роботи та ін.
    Відповідальний за роботу з сім’ями - Михальчук Юрій Миколайович 80502937112


    Робота з незрячими

    Робота з незрячими при ВОБФ "Переображення" відбувається через надання духовної та матеріальної допомоги через групи спілкування, розповсюдження літератури надрукованої шрифтом Брайля, супровід працівниками та волонтерами незрячих до лікарів, літні таборування, відвідування незрячих по домам з метою допомоги у вирішенні звичайних побутових потреб та ін.
    Відповідальний за роботу з незрячими - Усанов Володимир 80504384375

  • © 2008 Волинський обласний благодійний фонд “Переображення”               
    fimiam(a)lutsk.ukrpack.net
    (0332) 76-72-34