This version of the page http://eunews.unian.net/ukr/publications/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-14. The original page over time could change.
УНІАН - Новини України - Євросоюзу
НЕДIЛЯ, 14 грудня 2008

 
  • ФОТОСЕРВІС
  • РУБРИКИ
    • Україна-ЄС
    • Україна-НАТО
    • Внутрішня політика
    • Зовнішня політика
    • Гуманітарна допомога
    • Фінанси та банки
    • Агрополітика
    • Металургія
    • Енергетика
    • Хімія
    • Транспорт
    • Телеком
    • Макроекономіка
    • Зовнішня торгівля
    • Екологія
    • Освіта, наука, культура
    • Суспільство
    • Спорт
    • Євробарометр
    • Рада Європи
  • ПРОДУКЦІЯ
  • ПОСЛУГИ
  • ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ
  • ПРЕС-РЕЛІЗИ
  • КОНТАКТИ
  • ПЕРЕДПЛАТНИКАМ
  • АРХІВ ВИПУСКІВ
   ОПИТУВАННЯ
   ПУБЛІКАЦІЇ
[12.12.2008 10:42] Ілля Пономарьов: «В Росії теж би напружилися, якби, наприклад, США масово роздавали росіянам своє громадянство»

Я розумію, чому  відбувається видача російських паспортів - значна кількість українців стурбовані тією політикою, яка проводиться офіційним Києвом щодо прискореної інтеграції до ЄС та НАТО.

»»»
[11.12.2008 10:36] Григорій Немиря: “Для успіху євроїнтеграції потрібні чіткий розрахунок і координація”

Має бути дуже ґрунтовний аналіз, щоб якогось романтизму рожевого не існувало: давайте ми все попідписуємо, поприймаємо і потім - хоч трава не рости... Ну і звичайно потрібно чітко бачити пріоритети розвитку країни в цілому.

»»»
[11.12.2008 02:15] Посол ЄК в Україні: «Європейська інтеграція – це не слогани, заяви і заклики, а суттєві соціально-економічні реформи”

Дуже радий, що працюватиму в Україні упродовж цього особливо відповідального етапу її відносин з Європейським Союзом. Це також час великих викликів, з якими зустрівся сьогодні український народ.

»»»
[05.12.2008 10:00] Україна без ПДЧ. Закономірність чи “підступи ворогів”?

Розпорошення сил дипломатів для виконання наперед нездійсненних “інновацій”, чехарда з послами, незрозумілі спроби витрачання коштів на покращення іміджу України, як майбутнього члена НАТО, не змогли дати ніякої доданої вартості у зовнішній політиці...

»»»
[01.12.2008 12:25] Час “чорно-білої” зовнішньої політики минув. Україна запізнюється?

У нас немає креативної політики європейської, ми діємо стереотипами, ми діємо часто, в риториці “чорно-білій” чи в риториці “холодної війни”, ми не вибудовуємо довірливих стосунків, а якщо вони в нас з’являються, часто втрачаємо їх на рівні керівників держави...

»»»
[27.11.2008 23:39] Генсек ОДКБ: НАТО не дасть Україні залишатися нейтральною державою?

Особисто я не вірю, що Україні дадуть можливість залишатися повністю нейтральною державою. Ми ж усі бачимо, що у вас там відбувається – як її тягнуть в НАТО. Навіть якщо ви захочете, думаю, вам не дадуть залишитися повністю нейтральними.

»»»
[25.11.2008 11:53] “Голодомор” зовнішньої політики, або “По кому подзвін?”

Прагматична Європа, вшановуючи минуле, не забуває про найголовніше – необхідність працювати заради майбутнього. Тому величезні зусилля українських дипломатів задля визнання Голодомору геноцидом сприймаються, переважно, як намір потім вимагати компенсації від Росії.

»»»
[17.11.2008 13:31] Чи варто дражнити голодного ведмедя?

Володимир Огризко, як кажуть джерела в МЗС, особисто вимагає, щоб на кожну заяву з боку Росії лунала відповідна заява з української сторони... Наскільки ця тактика корисна в сучасних умовах і чи сприятиме вона нормальному діалогу?

»»»
[11.11.2008 09:58] Що обіцяв і що зробив Туск?

Експерти зауважують, що у перший рік урядування можна провести найбільше реформ, оскільки виборці в цей період з розумінням можуть поставитись навіть до непопулярних кроків з надією на позитивні зміни в майбутньому.

»»»
[09.11.2008 09:23] ЄС - Росії: Поганий мир краще за війну, навіть, “холодну”

Серед основних “за” поновлення переговорів – питання економічні: великі обсяги торгівлі, залежність ЄС від російських енергоресурсів, а також і те, що Росія тримає значну частину своїх золотовалютних резервів у євро.

»»»
[16.10.2008 12:40] Берлінське турне Рибачука: “Ми працюємо на майбутнє”

Жоден з наших партнерів не дає як кажуть “ламаного шилінгу” за те, що в грудні Україна отримує ПДЧ. Нульові ставки... Внутрішньополітична ситуація в Україні дає нашим партнерам повне моральне право говорити, що немає навіть кому давати ПДЧ.

»»»
[08.10.2008 10:03] Володимир Шандра: “МНС має не лише реагувати на надзвичайні ситуації, але й запобігати їх виникненню”

Я неодноразово наполягав, щоб МНС мало більше повноважень щодо запобігання надзвичайним ситуаціям... Кілька днів тому Верховна Рада ухвалила  відповідні зміни до закону... А Мінтранс заявляє,  що до себе контролерів не пустить. Дивна позиція...

»»»
[04.10.2008 13:29] Російська делегація в ПАРЄ: місія нездійснима?

Чергове голосування принесло новий сюрприз – його результати не з’явилися на табло Асамблеї, хоча й були зафіксовані комп’ютерною системою. Здавалося, що “рука Москви” дотягнулася і до технічних служб ПАРЄ в намаганні зірвати голосування за резолюцію.

»»»
[01.10.2008 00:25] Російсько-грузинська війна в ПАРЄ: день другий

“А хто безпосередньо пише доповідь на четвер? – Чесно сказати, не знаю, - Справа в тому, що я був разом з доповідачем в Москві, і раптом бачу в проекті доповіді слова, яких ми не чули там, – Ну, Секретаріат тут ні до чого, адже він пише в цілому проект документу, а політичні установки виходять саме від доповідача”.

»»»
[30.09.2008 02:05] Російсько-грузинська війна в ПАРЄ: день перший

Навряд чи ПАРЄ вирішиться відмовити російському парламенту у праві голосу, незалежно від дня голосування за проект резолюції: по-перше, Росія – найбільший донор Ради Європи; по-друге, позбавлення повноважень автоматично зменшує можливості для будь-якого діалогу у майбутньому.

»»»
[26.09.2008 16:55] Як Україні стати більш зрозумілою для Європи?

Лоббістська активність стосовно пріоритетів європейської і євроатлантичної інтеграції України, яка фактично є і формуванням позитивного іміджу країни за кордоном, є необхідною, але, нажаль, вона  не така потужна, як хотілося б.

»»»
[26.09.2008 13:27] Україна: по “зовнішній політиці” знову “двійка”

Останні події навколо розгляду питання щодо Голодомору на Генеральній Асамблеї ООН знову, вже вкотре продемонстрували неготовність української держави відстоювати навіть ті питання, які вважаються пріоритетними у зовнішній політиці.

»»»
[20.09.2008 11:45] Від мирного вирішення територіального спору виграють і Україна і Румунія

Спір щодо розмежування морських кордонів із Румунією видається просто легким непорозумінням... Від дружби та підтримки Румунії Україна виграє набагато більше, ніж від кількох зайвих квадратних кілометрів континентального шельфу.

»»»
[16.09.2008 15:24] Європа має відповісти на російську зухвалість

Прийняття України і Грузії до ЄС стане найкращою альтернативою до небезпечного членства цих непередбачуваних країн в НАТО – переконує в The Telegraph колишній міністр закордонних справ Великобританії Малколм Ріфкінд.

»»»
[13.09.2008 21:19] Україна-Румунія: крапки над “і” розставить суд

В Міжнародному суді ООН відбувся перший раунд усних слухань у справі про делімітацію континентального шельфу та виключних економічних зон між Україною та Румунією...

»»»
[12.09.2008 11:22] Україна може запропонувати ЄС навіть більше, ніж інші

Економічні й політичні проблеми України не важчі, ніж в інших східноєвропейських державах, які вже є членами ЄС...

»»»
[10.09.2008 19:57] Надії України на членство в ЄС розбито

Україна, держава із 46-мільйонним населенням, затиснута між ЄС та Росією, сподівалася, що серпневий напад Росії на Грузію та подальша спроба розділити колишню радянську республіку могли б підштовхнути ЄС до того, щоб зробити значно більші кроки назустріч Україні.

»»»
[09.09.2008 12:12] Україна – ЄС: Чи варто чогось чекати від самміту?

Про цьогорічний самміт Україна-ЄС до цього часу вже було сказано багато чого. Хтось запевняє, що цей самміт мав би стати проривним у двосторонніх відносинах, якби не чергова політична криза у Верховній Раді...

»»»
[07.09.2008 08:37] Андрій Веселовський: Черговий саміт, або Як перейти з географії в суспільну практику

Не чужими проблемами, а власними звершеннями відкривають двері до ЄС" - про це йдеться у статті Представника України при ЄС Андрія Веселовського в статті для "Дзеркала тижня".

»»»
[05.09.2008 20:58] Огризко: Якщо ми хочемо вступити до НАТО, то це – тільки наш вибір

Із початком конфлікту у Грузії кількість українців, які підтримують вступ України до НАТО, значно зросла. Що стосується антинатовських мітингів у Криму, то ми встановили, що їхні учасники оплачуються переважно з-за кордону...

»»»
[02.09.2008 11:15] ЄС повинен дати Києву надію на вступ

«Дайте українцям надію на членство в ЄС – і це допоможе вирішити країні багато внутрішніх проблем!» - про це йдеться в редакційному матеріалі британської Financial Times.

»»»
[29.08.2008 19:10] Після Грузії Європа тривожиться за Україну

Україна почала привертати до себе увагу... Саміт ЄС-Україна, який відбудеться 9 вересня в місті Евіан, організовується «дуже своєчасно» для того, щоб попередити Москву...

»»»
[29.08.2008 14:14] Що змінилося в Європі після дій Росії на Кавказі

Країни ШОС залишили Росію на самоті. Про партнерство з Росією вже ніхто в Європі не говорить... Косово не може служити прикладом, тому що там не було іншого виходу...

»»»
   ОСТАННІ НОВИНИ
12.12.08   Лідери ЄС кажуть, що Східне партнерство допоможе сусідам в реформах

Оприлюднено висновки самміту ЄС

12.12.08   Саркозі каже, що Качинський не вміє тримати слова

У Брюсселі обіцяв підписати Лісабонську угоду, а у Варшаві - відмовляється

12.12.08   Саркозі виступає за посилення ролі Президента Єврокомісії

Чим більше комісарів, тим сильніше має бути роль Президента

12.12.08   Саркозі хоче бачити Європу більш амбітною

Поменше формалізму та снобізму

12.12.08   Лідери ЄС зберегли цілі щодо скорочення викидів СО2 в атмосферу

Рішення схвалено на самміті ЄС.

12.12.08   Ірландія проведе повторний референдум щодо Лісабонської угоди

Лідери ЄС взяли насебе в обмін ряд зобов`язань

12.12.08   ЄБРР надав 22 млн. євро на модернізацію опалення Одеси

Деталі кредиту не відомі

12.12.08   Лідери ЄС схвалили план стимулювання економіки

Допомога становитиме близько 1,5% ВВП

12.12.08   Румунія підпише угоду про малий прикордонний рух з Україною до кінця року

Сподівається посол в Києві

12.12.08   Швейцарія приєдналася до Шенгену

Сьогодні знімають суопутні кордони

12.12.08   Прем`єр Нідерландів каже про гарну атмосферу дискусії на самміті ЄС

Про остаточне рішення щодо зменшення викидів СО2 говорити ще зарано

11.12.08   Чехія називає сбалансованою пропозицію Франції щодо зменшення викидів СО2

Деталі ще узгоджуються

11.12.08   Берлусконі каже про можливість компромісу в ЄС щодо розподілу квот на викиди СО2

Раніше прем`єр Італії погрожував вето

11.12.08   Саркозі дорікає Качинському за непідписання Лісабонської угоди

"Не треба ховатися за плечима ірландців"

11.12.08   ЄК допоможе виробникам свинини Ірландії

Спеціальна схема розроблена через виявлення отруєння діоксином на 10 фермах

11.12.08   Лідер ірландського руху проти Лісабонської угоди створив партію

І балотуватиметься до Європарламенту

11.12.08   У Брюсселі розпочався самміт ЄС

Основні питання - Лісабонська угода, фінкриза та боротьба з кліматичними змінами

11.12.08   ЄК виділить 500 тис. євро на розвиток територій, забруднених після вибуху на ЧАЕС

Допомогу нададуть Рівненщині

11.12.08   Ірландія може провести повторний референдум про Лісабонську угоду

Але в обмін на ряд гарантій

11.12.08   Європейські ”народники” привітали Ющенка і Тимошенко з коаліцією

"Це дуже добра новина для Європи"

11.12.08   Качинський та Туск разом полетять на самміт ЄС

Рейсовий літак Туска скасували

11.12.08   У НАТО сподіваються, що РФ не погрожуватиме Україні та Грузії

Якщо ці країни ідуть в НАТО, це не означає, що вони віддаляються від Росії

11.12.08   ЄК пропонує шляхи зменшення цін на продовольство

Треба позбутися спекуляцій та покращити конкуренцію

11.12.08   В ІІІ-му кварталі очікується дефіцит зовнішньої торгівлі ЄС

За попередніми даними - 26,0 млрд. євро

11.12.08   ЄК підозрює виробників силових трансформаторів у змові

Направлено заяви протесту

10.12.08   Президентство ЄС зсуджує обшуки в ”Меморіалі”

І закликає владу Росії забезпечити свободу дій правозахисній організації

10.12.08   Прем`єр-міністром Румунії призначено Теодора Столояна

Екс-депутата Європарламенту

10.12.08   Рада ЄС та Європарламент досягли згоди щодо посилення морської безпеки

Остаточне рішення парламент свалюватимуть у березні

10.12.08   Газові суперечки РФ та України не йдуть на користь їх репутації

Переконана Єврокомісія

10.12.08   ЄС витратить 1 млн. євро на безпеку дорожнього руху в Україні

Треба виробити ефективну стратегію безпеки руху

усі новини »»»  пiдписатися на розсилку »»»

    АНОНСИ ПОДІЙ
10:00   17.12.2008 У Брюсселі розпочнеться засідання Ради міністрів з питань зайнятості, соціальної політики, охорони здоров’я та захисту прав споживачів ЄС
10:00   18.12.2008 У Брюсселі розпочнеться дводенне засідання Ради міністрів з питань сільського господарства та рибальства ЄС
усі події »»»   

   АРХІВ
Грудень 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
«««  •  »»» 
Експорт в RSS+JS |  КОНТАКТИ |  УНІАН-монітор  |  ПЕРЕДПЛАТНИКАМ