Міжнародна конференція "Стратегія забезпечення сталого розвитку України"

В Київському будинку вчених Національної академії наук України 20 травня 2008 року пройшла міжнародна науково-практична конференція "Стратегія забезпечення сталого розвитку України", яка була організована Радою по вивченню продуктивних сил (РВПС) України НАН України. В роботі конференції взяло участь близько 200 відомих науковців, які представляли всі регіони України та репрезентували наукові школи з економічних, соціальних та екологічних проблем природокористування.

Протягом пленарного засідання заслухано та обговорено понад 20 доповідей, зокрема з таких актуальних питань як забезпечення сталого природокористування в умовах глобалізації, забезпечення реалізації стратегічних напрямів національної екологічної політики, її гармонізації з європейськими стандартами, економічного оцінювання еколого-соціальних функцій екосистем, пріоритетизації державної політики в контексті сталого розвитку України.

Учасники конференції постановили рекомендувати органам виконавчої влади та місцевого самоврядування забезпечити реалізацію заходів, направлених на зменшення антропогенного навантаження на довкілля; створення систем екологічного інформування та освіти населення; активізацію міжнародної співпраці щодо охорони навколишнього природного середовища.

До початку роботи конференції опубліковано збірник доповідей у трьох томах. Із змістом першого, другого і третього томів можна ознайомитись, завантажити їх безпосередньо з нашого сайту.