This version of the page http://www.krainamriy.com/news.php?id=55 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-12. The original page over time could change.
Воплі Відоплясова презентують диск «ГІМН–СЛАВЕНЬ УКРАЇНИ» / Діяння ВеВешні // КРАЇНА МРІЙ: міжнародний фестиваль & музичне видавництво
Пошук у вістях


Свіжі надбання

V/A
Українське Бароко. Шедеври Української Музики
CD
Воплі Відоплясова
Відеоколекція (collector's edition, 2 DVD)
DVD
V/A
Фестиваль "РОК СІЧ"
CD


Новини поштою






  
Чільна сторінка ВІСТІДіяння ВеВешні
Воплі Відоплясова презентують диск «ГІМН–СЛАВЕНЬ УКРАЇНИ»

Славень-гімн – це символ, це концентрація духовних та громадянських аспектів держави, втілених в музичну основу і текст. Будь-який доброчесний і поважний громадянин з шанобою та повагою сприймає гімн своєї країни. Воплі Відоплясова внесли гімн до свого концертного репертуару з часів пісенної помаранчевої зими. А в минулому році на фестивалі «Молода Гвардія» відшліфований славень Україні у виконанні гурту ВВ зазвучав уже в повну силу.
Близько року назад в Олега Скрипки виникла ідея записати національний гімн України і випустити на диску. Мотивації при цьому були як патріотичні, так і здебільшого професійна цікавість рок-музикантів – як гімн звучатиме в роковому звучанні. Отож, власне кажучи, з найчесніших і найкращих проявів свого власного его хлопці взялись за виконання гімну України. До речі, слід сказати, що потреба в оновлені першого рядка тексту вже давно витала серед українців, ставлячи в першу чергу наголос на позитиві та оптимізмі речей. Але брати на себе абсолютну роль змінення сталого та узаконеного слова вевешники і не сподівались, тому й оголосили всеукраїнський конкурс на текст славню від українського народу. Мабуть легше прорахувати кількість створених віршів у найвизначнішого з поетів світу, аніж вказати число варіацій, які почали надсилати люди на поштову скриньку сайту «Воплів Відоплясова». І хлопці, не гаючи часу, взялись за кропітку роботу – компіляцію найкращих рядків, а що з цього вдалося чи не вдалося, - судити слухачеві, бо вийшов напрочуд гарний народний текст гімну. І в результаті, аби вповну відчували усі бажаючі свою причетність до такої важливої місії, Олег Скрипка запропонував випустити диск караоке, при цьому кожен може чи прослухати вевешну версію оригінального гімну України, чи вивчити слова до кінця, чи повправлятись у відтворенні мелодії, чи створити свій власний текст, чи просто піднести свою громадянську гідність при співанні головної пісні України на новий, безперечно вартий уваги народний текст.
Музичну основу супроводжує відеоряд з відібраних найкращих художніх творів українських митців: Пимоненка, Васильченко, Шевченко, Рєпіна та багатьох інших, що додає до власних відчуттів глибоких гордощів пізнавального особистого стану: «Я - українець!».
 
Зміст:
 
ВОПЛІ ВІДОПЛЯСОВА: «ГІМН–СЛАВЕНЬ УКРАЇНИ»
Диск 1:
1. Гімн України «Ще не вмерла Україна...»
2. Славень України «Квітне наша Україна...»
3. Фотоальбом «Український живопис XIX – початку XX століть»
4. Народні версії Славня України
 
Диск 2:
1. «Ще не вмерла Україна...» (караоке)
2. «Квітне наша Україна...» (караоке)
 
Музика – М. Вербицький
Текст – П. Чубинський (1), народний (2)
Музична обробка – Воплі Відоплясова
Художнє оздоблення – Іван Січ

ВОПЛІ ВІДОПЛЯСОВА:
Олег Скрипка
Євген Рогачевський
Сергій Сахно
Олексій Мельченко
 
Хорова група п/к Неллі Бикової:
Рузана Чабанова
Дмитро Іванченко
Олександр Стрюк
Ганна Штурма
 
Видано за доброчинного сприяння юридичної фірми «Бондарчук, Кізін, Чібісов і партнери»
 
Видання містить електронну версію фотоальбому «Український живопис XIX – початку XX століть».
 
В караоке-награннях використані репродукції з картин Т. Шевченка, М. Бодаревського, А. Гороновича, І. Їжакевича, Л. Жемчужникова, Ф. Красицького, М. Пимоненка, І. Соколова, К. Трутовського, С. Васильківського, В. Орловського та інших видатних українських майстрів.
 
В оздобленні кружальця використані уривки картини М. Івасюка «В’їзд Богдана Хмельницького в Київ».
 
Презентація новоствореного диску відбудеться 23 серпня в Києві на Майдані Незалежності.
Детальна інформація та акредитація для новинарів за тел. 067 6571953 (Марта Середа).

 
19 серпня 2008   14:18

 


© КРАЇНА МРІЙ, 2008. www.krainamriy.com
    Веб-дизайн: Богдан Гдаль