Як будуть події розвиватися завтра, мені важко сказати. Боюся, щоб Указ Ющенка не спровокував хвилі громадянської непокори. А такі заклики вже є. Дехто грозиться організувати новий майдан. Не дай Боже, з такими речами увійти в новий рік, в зиму. Про це сьогодні, 9 жовтня, зазначив у коментарі ЗІКу народний депутат від Партії регіонів Петро Писарчук. На його думку, одного Указу для виборів мало, потрібні ще гроші, а уряд каже, що їх нема.
«Легко випустити джина з пляшки, а потім впоратися із ситуацією буде важко. Тому ми з тривогою спостерігаємо, що буде далі», – додав нардеп.
На думку Писарчука, зрозуміти логіку Президента дуже важко. І хоча всі говорили про позачергові вибори, депутати сподівалися, що Указу про розпуск ВРУ не буде, «бо ситуація не тільки в Україні, а й у світі непроста, а у нас є ще гіршою»: «До нас ці хвилі не дійшли, але прийде зима і люди швидко відчують погіршення соціальних стандартів. Ціна на газ буде дуже високою. А комунальні послуги з’їдять всі підвищення, що мали місце до цього часу».
Петро Писарчук вважає, що питанням дня залишається основний фінансовий документ держави – бюджет, який потребує нагальних змін. «Бо дітей в армії нема чим годувати, в країні інфляція, проблеми із валютою тощо», – додав він.
«Тому думалося, що Президент переборе свої образи на Тимошенко. І керуватиметься державними інтересами, а не емоціями. На жаль, не так сталося, як гадалося. І указ є. Але немає механізму його виконання. Бо мало сказати, що треба провести вибори, ще треба сказати, де взяти гроші на їх проведення. І тут починаються проблеми з виборами, бо уряд каже, що таких грошей немає, і він не буде вносити зміни до бюджету-2008. А не буде грошей, ЦВК не зможе оголосити про проведення позачергових виборів. Ніхто не буде без грошей працювати», – зазначив Петро Писарчук.