BRAMA - News - Weather - Elections - Business - Sports - Brama Press - Calendar - Classifieds

         
    Перша сторінка.    Погляд.    Поступ у Львові.    Поступ з краю.    Поступ у світі.    Економіка у Поступі.    Інтерв''ю у Поступі.    Арт-Поступ.    Літературний Поступ.    Спорт-Поступ.    post-Поступ.    Пост-Faktum.   
  Цитата Поступу
Прощайте ваших ворогів - це найкращий спосіб вивести їх з себе
Оскар ВАЙЛЬД
 
7 квітня 2004 р.
   ·  на головну  · 1999-2002  · досье  · архів світлин  · форум
Купол
Львів
  16:38 05-12-2008 -   Завтра військові Львівського гарнізону відзначатимуть День збройних сил України  
  16:0 05-12-2008 -   На Львівщині продовжується природне зменшення кількості населення  
  15:36 05-12-2008 -   Інвалідам Львівщини урочисто передали сім автомобілів «Славута»  
  15:20 05-12-2008 -   Мерія не має грошей розрахуватися за ремонт доріг - депутат Львівської міськради  
  15:17 05-12-2008 -   Військовій частині у Брюховичах відімкнули електроенергію  
Україна
  16:38 05-12-2008 -   В Україні, незважаючи на кризу, доходи населення ростуть  
  15:55 05-12-2008 -   У Херсоні жінка намагалася продати новонародженого сина за 20 тисяч доларів  
  14:56 05-12-2008 -   Вищою особою РПЦ стане митрополит Київський Володимир  
  14:3 05-12-2008 -   Українці здали до міліції 5 тисяч 322 одиниці вогнепальної зброї  
  12:5 05-12-2008 -   Серед 9-класників українскьких шкіл 64% дітей мають хронічні захворювання  
Світ
  12:1 05-12-2008 -   Сьогодні помер патріарх Московський і всієї Русі Алексій Другий  
  10:2 05-12-2008 -   Буш востаннє за своє президентство запалив вогні на головній ялинці США  
  10:26 04-12-2008 -   У Мехіко відкриється виставка, присвячена російській царській династії Романових  
  10:32 03-12-2008 -   У Москві засудили банду скінхедів, які скоїли 20 убивств  
  16:58 02-12-2008 -   Сьогодні виповнилося сорок років комп'ютерній миші  

Знайомства
Загрузка

Погода у Львові
Загрузка
Новини



  ·  · 
 
Поступ 1999-2002 рр. у попередній версії

Економіка у Поступі  » 

___________________________________________________________________________

НОВИНИ ЕКОНОМІКИ КОРОТКО
 
У березні Львівський автомобільний завод зменшив виробництво автобусів порівняно з лютим на 16,6% -- із 60 до 50. У грошовому еквіваленті виробництво зменшилося на 10% -- з 15,329 млн до 13,791 млн гривень. Загалом за перший квартал цього року ЛАЗ виробив 150 автобусів (за цей же період торік -- 90).

Європейські міністри фінансів, за результатами переговорів, звузили коло претендентів на посаду голови МВФ до двох осіб: голови Європейського банку реконструкції та розвитку Жана Лем'єра та міністра фінансів Іспанії Родріго Рато. Остаточне рішення ухвалять протягом двох тижнів.

Львівський авіаремонтний завод просить Львівську облраду надати пільги під час сплати земельного податку 2004 року у частині, що зараховується в обласний бюджет. Про це сказано у зверненні заводу до облради. У зверненні сказано, що заводу важко повністю сплачувати земельний податок.

Управлiння цiнової полiтики Києва до кiнця цього тижня знову подасть на затвердження проект пiдвищення тарифiв на проїзд у мiському транспортi. У разі відмови в реєстрації розпорядження київська влада вимагатиме в Антимонопольного комiтету "розглянути поведiнку" управлiння юстицiї.

Учора курс долара до євро досяг максимального значення за останні чотири місяці -- 1,198 $/€. Також зріс курс долара до японської єни. Паралельно зі зростанням долара підвищилися й індекси провідних бірж світу. Головний індекс Токійської біржі NIKKEI зріс до 12000 -- максимуму за 32 місяці.

Обговорити в форумі

Новини KІНO і TВ Робота та Кар'єра
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...



» 
Нові правила для реклами
Юлія КУРИНКІНА
 
Індустріальний телевізійний комітет вирішив пильно стежити, щоб усі дотримувалися Закону "Про рекламу", ухваленого ВРУ в липні минулого року. Найбільше зауважень комітет має до реклами торгових марок, які випускають алкоголь, вдень. Відповідно до закону, рекламу алкоголю на телебаченні дозволено лише з 23-ї до 6-ї години.
Детальніше>>
» 
Ціна двох хвилин
Орися ФЕРТИК
 
Останнім часом у США непокояться тим, що відновлення економіки країни не спричиняє росту зайнятості, тому на публікації звіту мінпраці про стан ринку праці за березень чекали з нетерпінням. Офіційна заява про те, що за місяць було створено 308 тис. нових робочих місць (удвічі більше, ніж очікувалося) з'явилася о 8.30 год. ранку в п'ятницю.

На ринку цінних паперів ціни акцій пішли догори, а облігацій, яким трейдери надають перевагу у важкі часи, -- донизу. Однак падіння цін на облігації почалося о 8.28, і до 8.30 ціна на червневий ф'ючерсний контракт на облігації казначейства США впала з 113,12 до 112,07 від номіналу. Таке падіння є суттєвим навіть для цілого дня торгів, не кажучи вже про 2 хвилини. "Просочилася інформація!", -- шаленів один із трейдерів у залі Chicago Board of Trade, де торгують ф'ючерсами. "Що відбувається з облігаціями?", -- кричав інший. У нью-йоркському відділенні трейдери 2 хвилини гарячково "прочісували" стрічки новин інформаґентств, намагаючись віднайти інформацію, яка спровокувала обвал. Після офіційного повідомлення ціни почали падати ще стрімкіше. Менше ніж за 5 хвилин ціна ф'ючерса впала до 108. В обід вона піднялася до 110.
Детальніше>>
» 
Ще трохи польського досвіду
Надія ФОГЕЛЬ
 
Курс на тісну співпрацю з найближчими західними сусідами, здається, перестає обмежуватися лише культурницькими акціями, окреслилося поглиблення дифузії з поляками і в сфері економічній. На нещодавній зустрічі з заступником міністра закордонних справ Республіки Польщі Богуславом Залєвським голова Львівської ОДА Олександр Сендега повідомив про запланований на 21--24 квітня візит до деяких воєводств Польщі. За інформацією прес-служби ЛОДА, "це буде незвичайна поїздка", адже планується підписання угоди про співпрацю та презентація Львівщини. Заступник начальника Головного управління сільського господарства і продовольства ЛОДА Роман Михальський сказав: "Такий візит відбудеться. Поїде Сендега до Польщі, і його мають супроводжувати кращі люди області". Олександр Сендега зауважив, що "українцям не обов'язково їхати за досвідом до США, Німеччини, нам є чого вчитися у поляків". Богуслав Залєвський пообіцяв підтримати цю акцію.
Детальніше>>
» 
Антимонопольники хочуть більше прав
А. В.
 
Антимонопольний комітет України просить дозволу штрафувати за порушення конкурентного законодавства на підставі моніторингу цін, а не тільки на основі прямих доказів, як це передбачено Законом "Про захист економічної конкуренції".

Як повідомили "Подробиці", посилаючись на першого заступника АМК Олександра Мельниченка, Комітет ініціює розширення своїх повноважень, щоб посилити контроль над дотриманням конкурентного законодавства. За його словами, АМК сьогодні дуже важко знайти прямі докази порушень підприємців, які, домовившись між собою, завищують ціни на свою продукцію на деяких ринках, насамперед, регіональних.
Детальніше>>
» 
Рахункова палата проти ПДВ
І. С.
 
Експерти Рахункової палати стверджують, що податок на додану вартість перестав виконувати свою основну функцію - забезпечення надходжень до бюджету. Значних втрат доходів український бюджет зазнає внаслідок збільшення експорту, оскільки це відповідно збільшує суми відшкодованого експортерам податку на додану вартість. Як повідомили у прес-службі Рахункової палати України, залишок невідшкодованих сум за цим податком на 1 січня 2004 року становив 6,4 млрд. грн., прострочена бюджетна заборгованість - 1,8 млрд. грн. За умови повного відшкодування заборгованості надходження податку у 2003 році становили тільки 6,2 млрд. грн., або лише 2,4% створеної валової доданої вартості проти 20%, встановлених законом.
Детальніше>>
» 
Тютюново-алкогольна колізія
А. В.
 
Сьогодні Конституційний Суд оприлюднить рішення у справі за конституційним поданням щодо відповідності Конституції України Указу президента "Про заходи щодо запровадження державної монополії у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".
Детальніше>>
» 
Американська допомога-2004
О. Ф.
 
Учора розпочалося засідання українсько-американського Комітету з питань економічного співробітництва у Вашинґтоні, на якому обговорюватимуть питання макроекономічної, фінансової політики, співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, інвестиційного клімату та торгівлі.
Детальніше>>
» 
З бідними потрібно поділитися
О. Я.
 
Міжнародний науковий симпозіум "Стан планети 2004", проведений у інституті "Земля" при Колумбійcькому університеті, визначив головною загрозою розвитку цивілізації різкий поділ країн на багаті та бідні. За даними симпозіуму, на сьогодні у світі 800 млн людей страждають від хронічного недоїдання, 20 000 -- від поганого медичного обслуговування та недоступності медпрепаратів. Велику увагу приділили проблемам чистоти повітря та нестачі питної води.
Детальніше>>
Зміст Поступу
Перша сторінка
  ·  Відлуння трагедії 
  ·  Страсна політреформа 
  ·  В Іраку вбили українця 
  ·  Паксаса відправили у відставку 
Погляд
  ·  Школи посварилися 
  ·  Загадка "Ітери" 
  ·  В'єтнам Джорджа Буша 
  ·  Візити президентів засекретять 
Поступ у Львові
  ·  Міліція демонструє результати 
  ·  Сихівський міст до Великодня 
  ·  Нові ділянки -- на аукціон 
  ·  "Іскра" і міськрада: бої тривають 
  ·  Світовий банк знову гостює 
  ·  Здоров'я рекламуватимуть 
  ·  Юрій ІЩУК: Наш успіх базується на праці та доброму знанні податкового законодавс 
  ·  ХРОНІКА 
Поступ з краю
  ·  Народ не довіряє політикам 
  ·  Смерть на дорогах 
  ·  Кириленко під ударом 
  ·  Удовенко захищає татар 
  ·  Зінченко проти політреформи 
  ·  Гозмана обміняють на Лазаренка? 
  ·  ВНЗ чекає банкрутство 
  ·  Продали трохи "Хортиці" 
  ·  США не платять Процюкам 
  ·  КРАЄВИД 
Поступ у світі
  ·  Єлизавета ІІ проти тероризму 
  ·  spirit здійснив головну місію 
  ·  Іспанія в паніці 
  ·  Замах на президента Інгушетії 
  ·  Європа реагуватиме швидше 
  ·  У Москві буде Вавилонська башта 
  ·  СВІТООГЛЯД 
Економіка у Поступі
  ·  Нові правила для реклами 
  ·  Ціна двох хвилин 
  ·  Ще трохи польського досвіду 
  ·  Антимонопольники хочуть більше прав 
  ·  Рахункова палата проти ПДВ 
  ·  Тютюново-алкогольна колізія 
  ·  Американська допомога-2004 
  ·  З бідними потрібно поділитися 
  ·  НОВИНИ ЕКОНОМІКИ КОРОТКО 
Інтерв''ю у Поступі
  ·  Юлія ТИМОШЕНКО: Янукович -- Кощій, Кучма -- Гаррі Поттер, Медведчук -- Тараканищ 
Арт-Поступ
  ·  Ожилі картини старої Польщизни 
  ·  Концептуальне мистецтво: кілька аргументів "за" 
Літературний Поступ
  ·  Василь ГЕРАСИМ'ЮК: Нереалізована творчість -- та ж метафізика 
  ·  КАЗКИ ДЛЯ ДОРОСЛИХ по-українськи 
Спорт-Поступ
  ·  Медальний наступ шаблістів 
  ·  Ліцензії здобувають у ринзі 
  ·  Об'єднує танець 
  ·  Україна повертається 
  ·  Рівновага у грі та в серії 
  ·  Факельна лихоманка 
  ·  Тенісна надія 
  ·  Передолімпійське дзюдо 
post-Поступ
  ·  Зате як ми співаємо... 
  ·  АПЕЛЬСИН РОЗБРАТУ 
Пост-Faktum
  ·  Вічний президент 
  ·  КАЛЕНДАР 

Загрузка...