This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/62 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-06. The original page over time could change.
ЗІК - Чат-конференції | Микола Кміть
...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Субота, 06 Грудня 2008
1552

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Чат-конференція з Миколою Кметем,
т. в. о. голови Львівської ОДА

01 Вересня 2008
[ Ольга Пастушенко - голова відділ ]
Львівський обласний відділ Союзу Українок дякує Вам за допомогу у наданні транспорту для доїзду делегацій із районів для проведення 25.08.08 у Львові свята українського строю та акції "Жіноцтво підтримує вступ до НАТО". Усі районні організації отримали транспорт безкоштовно, чому у Самборі вимагили оплату 500 грн.?

- Дякую за інформацію, найближчим часом з'ясую, чому на таку важливу акцію у Самборі не знайшлося людей, які б захотіли допомогти.

[ (:-) ]
Кажуть, що Кміть дотепер не може второпати, що від нього хочуть на посаді голови ЛОДА. Принаймні так стверджують окремі нардепи від БЮТ. Пане Кміть, розкрийте секрет, чим спричинене невдовлення цих людей, що беруть, між іншим, активну участь в управлінні економікою нашої держави.

Що стосується невдоволення – я не чув жодних претензій чи питань. Вочевидь, тут слід спитати, за Вашими словами «невдоволених від БЮТ». Бо, повторюю, я не чув жодних претензій, тому нічого тут не можу прокоментувати.

Мені поставлені чіткі завдання Президентом, і я їх намагаюсь виконати. А від будь-яких партій я ніяких завдань не отримував і не буду отримувати, відтак, і вирішувати їх також не буду.

[ Сергій ]
Пане Миколо! Тенденція, що проглядається з призначенням нових голів РДА, свідчить, що до влади знову повертаються попередні ставленики Кучми, які показали себе відкритою агітацією за кандидата в Президенти України В. Януковича, роздачою грошей, залякуваннями держслужбовців та їх сімей, повальним хабарництвом і загалом корупцією.
Невже вони такі незамінимі "менеджери-господарники"?
Чомусь мені видається, що колишнім активним комсомольцям та партійним діячам потрібно вже поступитися місцем і не вчити молодих держслужбовців як "вирішувати" питання і скільки за це потрібно брати на лапу.

Тут усе дуже банально. Я призначив лише одного керівника  - Стрийської райдержадміністрації. Це Євген Володимирович Кухар, який направду багато часу був керівником району, і це у ті часи, коли Стрийський район був одним із найкращих в області за показниками економічного розвитку (!). А те, що тоді Україною керував Кучма – заслуга також і Західної України, 85% громадян якої за нього голосували… Водночас те, що у Стрийському районі, на жаль, не знайшлося молодого керівника, який би міг добре справитися із поставленими завданнями – також далеко не позитивна річ.

Що ж стосується роботи Євгена Володимировича – він її дуже добре продемонстрував під час повені, а тому йому залишається хіба подякувати  за те, що (без перебільшень) працюючи практично цілодобово під час стихії, він врятував район, можливо, навіть і від жертв.

[ ас ]
Ваші першочергові кадрові зміни після того як станете не т.в.о., а повноцінним губернатором

Я себе і зараз відчуваю повноцінним керівником облдержадміністрації. Губернатором я, мабуть, не стану, бо у нас немає губерній…

Щодо кадрових змін – вони відбуватимуться постійно, і це не залежить від того, «т.в.о.» я, чи без «т.в.о.»

[ моршинець ]
Миколо Івановичу! Порадьте, будь-ласка мешканцям Моршина, де ховати родичів, адже кругом Моршина землі не моршинські, цвинтар не на моршинській землі, а моршинська влада каже, що питання повернення земель до Моршина знаходиться в суді. А людей де нам ховати, під міськрадою???

- Щодо моршинського кладовища, я мав розмову з головою міської ради Моршина паном Русланом Ільницьким. Його пропозиція  розширити межі існуючого кладовища, через зміни меж природоохоронної зони.

[ Остап ]
Ваші відносини з старою гвардією з СДПУ не надають Вам авторитету

Я ніколи не був в партії, тому мені важко відрізнити людей – хто СДПУ (О), хто не СДПУ(О)…  Я не ділю людей по партійних кольорах.

[ крася ]
а де ви проживаєте

Вдома, у Моршині.

[ Юрій ]
Молодий держслужбовець з району, на своїй посаді досягнув 11 рангу і більше не бачу тут перспектив. Як потрапити у Вашу команду облдержадміністрації?

Потрібно прийти на прийом, або ж написати листа з пропозиціями, своїм резюме та висловити бажання, де ця людина хоче працювати і якою вона бачить свою реалізацію в облдержадміністрації.

[ Володимир ]
Пане Миколо! Вже не нажарт ходять чутки, що Львівщині не бачити Євро-2012. Що можете сказати з цього приводу, що буде робити Львівська влада, щоб свято футболу все ж відбулося на теренах Львівщини, адже це не лише витрати які понесе міський та держбюджети, але й чималі вигоди, зокрема туристична привабливість Львова, можливі подальші інвестиції. Невже Львову не потрібно Євро? Чому у нас завжди виникають грандіозні проблеми на рівному місці.

Прекрасно розумію Вашу стурбованість, але можу вам сказати твердо: якщо Євро-2012 буде в Україні, воно буде і у Львові. Звісно, задач багато і не усе так просто. Але львів’янам нема чого переживати, що у Львові може не відбутися Євро (якщо чемпіонат відбудеться в Україні).

[ Андрій ]
Пане Миколо скажіть чи може ефективно працювати начальник відділу в РДА із заробітною платою 1500 грн (на руки), а про спеціалістів узагалі не може йти і мови (з.п. 800 грн). Із таким підходом в державну службу на місцях йде не підбір кадрів, а приймають перших зустрічних.
Чи будуть підняті посадові оклади держслужбовцям особливо 6-7 категорії у зв*язку із введенням єдиної тарифної сітки із 1 вересня. А якщо і будуть пінняті то чи будуть вонт підвищені як завжди в межах фонду заробітної плати тоді таке підвищення є абсолютно непотрібним.
Чи маєти ви конкретне бачення підвищення ефективності державної служби.

Не може. Такий керівник тоді може або зловживати, або недовго працювати. Це питання я піднімав неодноразово і маю надію, що у новому бюджеті корінним чином зміниться зарплата держслужбовця. Та дуже важко знайти хороших менеджерів, які б працювали самовіддано і чесно за такі гроші. Сподіваюсь, скоро у цьому питанні будуть позитивні зрушення.

Тут усе залежить і відбувається у межах Держбюджету або змін до нього. Відповідно, це має затвердити й Верховна Рада. Держава зараз має розуміє, що управлінцям потрібно платити більше.

Маю. Це бачення пов’язане із реформою вертикалі влади і може бути двох типів: це або зміцнення центральної вертикалі влади, або передача владних повноважень на місця – зміцнення місцевого самоврядування. На жаль, Україна сьогодні перебуває десь посередині – і це найгірша модель.



[ Богдан Литвин ]
Шановний Миколо Івановичу !
Ми вважаємо, що скерування Кабінетом Міністрів України подання про Ваше призначення головою Львівської ОДА (за повідомленням ЗІК http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/08/27/148046 ) і затвердження його Президентом України було б елементом стабілізації і консолідації владних гілок держави. У ньому, як і у Вашому попередньому призначенні, не було б політичних мотивів. Яка Ваша думка з цього приводу ?
З повагою,
користувачі Інтернет-центру Буської центральної районної бібліотеки імені Івана Котляревського
28 серпня 2008 р.

Дуже приємно, що користувачі Інтернет-центру Буської центральної районної бібліотеки цікавляться такими політичними питаннями.

Насамперед хочу зазначити, що це рішення центральної влади – затверджувати мене чи ні. І те, працюю я з приставкою «т.в.о.» чи без неї – жодним чином не впливає на ефективність моєї роботи, воно лиш впливає на мою зарплатню.

[ oleh ]
Вітаю! Як Вам працюється із фракціями Львіської обласної ради, а зокрема НРУ та УНП

Насправді є порозуміння з усіма фракціями. Ми спілкуємося у відкритому режимі. Фракції та партії мусять визначитись із своїми бажаннями та тими напрямками, у яких вони працюватимуть. Тоді нам буде і легше порозумітись, і мені буде простіше працювати та допомагати їм у справах, пов’язаних із розбудовою Української держави.

[ Тарас ]
Як Вам працюється із людьми без совісті (Андрій Корнат)?

Впевнений, що це триватиме недовго.

[ микола ]
Що (але конкретно) має зробити влада і що має зробити бінес, аби залучити в область серйозні інвестиції?

- Влада повинна максимально спростити всі процедури ддля входження великих інвестицій. Я говорю про інвестиції, які на порядок вищі від сьогоднішнх. Ці зміни лежать в площині Верховної ради України та Кабінету міністрів.

З свого боку Львівська ОДА в ручному режимі допомагає інвесторам ввійти в наш край, а також дає постійні пропозиції до змін в законодавсті України.

Всіх запрошую на Інвестиційний форум, який відбудеться з 1 по 4 жовтня у Львові, де ви побачите суттєві зрушення. 

А бізнесу пропоную не вагатися, а максимально інвестувати у Львівщину і це вам віддасться сторицею.

[ Роман ]
Неодноразово в пресі пишуть про катастрофічний стан з забезпеченням дошкільними закладами дітей відповідного віку. На обласній конференції освітян начальник профільного управління Хобзей озвучив те, на якому місці в Україні з даного питання Львівська області. А чи відомо Вам діяння п.Хобзея щодо закриття десятків дитячих закладів у Львові та їх продаж комерційним структурам? Якщо ні, то готовий Вам надіслати матеріали з відповідними фото. Чи відомо Вам про нецільове використання автотранспорту в управлінні освіти? Під час прямої телефонної лінії про це повідомлялося працівників прокуратури (10 червня), реагування жодного. Прошу Вас вникнути в дане питання, чи Вас не цікавить як п.Хобзей використовує бюджетні кошти?

Насправді, у мене немає інформації про це. Якщо Вам відомі такі факти і Ви можете їх глибше розкрити, то готовий їх вислухати чи почитати відповідні документи.

[ Акула пера ]
Шановний п.Миколо!
Відомий факт, що Ваш заступник з гуманітраних питань як державний службовець відзначається рідкісним чиновницьким непрофесіоналізмом і дилетантизмом, та й, правду кажучи, взагалі не привик працювати та вникати в суть робочих питань. Негативне ставлення колег по перу до згаданої персони є більш як очевидне. Журналістська братія цікавиться, коли Ви - професійний та авторитетний менеджер - позбавите державну адміністрацію від такого чиновника?

Усіх працівників, які протягом певного періоду часу поводитимуть себе не професійно чи не вмотивовано, я пропонуватиму звільнити. Це стосується також і моїх заступників. Я б не виділяв когось конкретно, бо вимоги до усіх однакові. Також не вважаю за потрібне звертатись до історії життя того чи іншого службовця. Справа тут проста – або заступник виконує поставлені перед ним завдання та вимоги, або йому доведеться працювати в іншому місці.

[ галичанин ]
Після успіху на Олімпіаді чи не варто поставити на державному рівні питання створення на Львівщині баз підготовки олімпійців. В першу чергу це стосується Тисовця. Зимова Олімпіада незабаром, а готуватись нашим спортсменам нема де. Тому і тратимо шалені гроші на поїздки за кордон.
Розвиток подібних баз в Тисовці, Славському сприятиме в перспективі розвитку зимового туризму на Львівщині, Як показує приклад Швейцарії і Австрії це є суттєвою статтею надходжень до бюджету.
Беріть приклад від сусідів - Буковель..

Погоджуюсь, що Буковель – це хороший приклад. Однак, з точки зору олімпійської підготовки в Тисовці є краща олімпійська база по біатлону, і те, що там зробили зараз, є кроком до серйозного розвитку біатлону в Україні загалом. А те, що зроблено у Буковелі – більше спрямоване на туризм. Та приклад все ж потрібно брати, бо саме завдяки Буковелю Франківщина отримала зростання вдвічі потоку туристів.

У нас на Львівщині теж є кілька подібних проектів. Ми підтримуємо ці проекти, окрім того, вони отримали й підтримку Президента України у вирішенні питань передачі лісу із військової власності у державну. Тому сподіваюсь, що ще цього року ми побачимо інвестиції у дану галузь.


[ Роман ]
Невже наша влада така корумпована і байдужа!

На жаль, так.

[ Софія ]
Нещодавно, на круглому столі до Євро-2012, Ви, пан Сеник, Садовий та Димінський вихвалялись, кому скільки потрібно було часу, щоб знайти дружину. Розкажіть докладніше про Ваше особисте життя, де познайомились з дружиною, хто вона за фахом, скільки у Вас дітей?

Тут лише можу сказати, що у мене є дружина (за фахом вона інженер-конструктор) і двоє дітей.   Проте вважаю, що подібні подробиці є інтимними і мають залишатися при кожній людині.

[ Роман ]
Шановний пане Миколо! Коли закінчиться ера бездарної кадрової політики Вашого попередника? Далі продовжується пагубна практика продовження терміну перебування на державній службі держслужбовцям - пенсіонерам. За які такі заслуги продовжили термін перебування на держслужбі заступнику начальника головного управління освіти і науки п. Б. Біляк? Можливо за те, що проти неї була порушена справа за поданням СБУ і дане питання слухалось в Галицькому суді? Чи можливо за те, що дана особа фігурувала серед порушників при проведенні тендерів (очолювала тендерний комітет управління)? Пане голово, чи не варто при вирішенні питання продовження терміну перебування на держслужбі враховувати факти, які подібні вищевказаним? Гадаю, що Вам варто переглянути своє рішення щодо подальшого перебування на посаді п.Біляк.

Насправді мої підлеглі говорили, що пані Біляк – це дуже кваліфікована особа. Саме тому вона продовжила працювати.

Водночас я є прихильником позиції, щоб в управліннях працювали молоді люди, а ті, хто досяг пенсійного віку – йшли на заслужений відпочинок. І це питання однозначно буде поглиблюватися. Усі мої заступники попереджені про саме такий підхід до справи.

[ ОДА ]
Миколо Івановичу! Ви частий гість на футболі - чи на грі ФК "Львів" чи ФК "Карпати". Скажіть будь-ласка, чому Ви порушуєте закон про боротьбу з корупцією, отримуючи безкоштовні запрошення на матчі? Невже у вас не вистарчає грошей, щоб купити квитки. а не брати зщапрошення?

Це не є порушення Закону «Про корупцію», оскільки на запрошенні, яке я отримую, немає вартості. Бо квитки на зазначені місця не продаються.

[ Sposterihacz ]
Dobryj den.1) czy wy ne w zmozi zaplatyty za klubnu karty Karpat na vip-lozu 1950 hrywen/wlasne ja stilky zaplatyw aby chocz jakos finansowo pidtrymaty komandu/; 2) straszenna korupcija na mytnomu kordoni z Polszczeju..waszi kroky u nawedenni poriadku w tomu pytanni? 3) tragiczni dorohy u Lwowi,koly budut' jewropejski? Diakuju za konstruktywni widpowidi,a ne "lyttia wody"!

1. Я в змозі заплатити за клубну карту.

2. Корупція на митному кордоні врази зменшилась, проте, вона, як явище не пропала. Я подав пропозицію Кабінету міністрів, щоб Україна вступила в європейські інформаційно-митні союзи, які в обов’язковому порядку звіряли б кількість і якість проходження товарів через митний кордон Євросоюзу і України. Цей один крок значною мірою скоротить зловживання.

3. З кожним роком якість доріг покращуватиметься. (Це конкретна відповідь).

[ журналіст ]
пане губернаторе, де ви познайомились з вашим прес-секретарем і чому саме О. Кулик обрали на цю посаду серед інших журналістів?

Познайомились під час інтерв’ю. Обрав, бо мені запропонували добре бачення подальшої роботи.

[ Юрко ]
ви більше вболіваєте за ФК "Львів" чи за ФК "Карпати"???

Я вболіваю за львівський футбол.

[ Василь ]
Миколо Іванович, які економічні проекти ви плануєте РЕАЛІЗУВАТИ на Львівщині наближчим часом (звісно, як голова ЛОДА)? Чи можна очікувати на революційні кроки з вашого боку у цьому напрямку?

Фундаментальна річ – це зробити усе, аби відбувся ріст інвестицій в економіку області.

[ Галина ]
Шановний Миколо Івановичу! Звертаються до Вас мешканці відомчих гуртожитків, які знаходяться в статутному фонді ВАТ. Неодноразові звернення мешканців до посадових осіб Львова, пікетування міської, обласної ради не дали ніяких результатів. Допоможіть людям, які пропрацювали 25-40 років на підприємствах, вивести ці гуртожитки із статутного фонду з подальшою передачею в комунальну власність і приватизацію нами даного житла.

- Львівська ОДА постійно працює над цим питанням. Вирішення його лежить в площині або закону ВРУ (є два законопроекти, які чекають на голосівання), або в Указі Президента. Ми щодня приділяємо цьому увагу.

[ Василь ]
Розкажіть, пане Миколо, чи контактуєте Ви з Петром Олійником і в яких питаннях?

Ми зустрічаємося на різних заходах. Для прикладу – вчора разом вітали громаду з Днем шахтаря у Червонограді… Звісно, я спілкуюсь з Петром Михайловичем і як з радником Президента. У мене виникають питання – я завжди можу з ним порадитись…

В принципі, я спілкуюсь практично з усіма колишніми головами Львівської обласної державної адміністрації.

[ відома ]
Миколо Івановичу, мене, як жінку страшенно, ну просто страшенно цікавить Ваша відповідь на таке запитання - на яку відому актрису чи співачку схожа Ваша дружина, або з ким ви могли б її порівняти?

Я Вам скажу, що кожна жінка є, насамперед, актрисою. І кожна така актриса є індивідуальністю. Щодо схожості із кимсь конкретним – тут нічого не можу сказати.

[ пан Михайло ]
Коли почнете зміну кадрів в медичній галузі?Ви колись бували в обласній лікарні?Зайдіть, вибачте, в туалет пологового будинку.Далі Вам стане все зрозуміло.

- Зміна кадрів буде постійна. Пологове відділення обов'язково відвідаю найближчим часом.

[ відома ]
Хто ви за гороскопом? І чи вірите у нього?

Овен плюс вогняний кінь. В гороскопи не вірю, бо знаю як їх пишуть у газетах. Журналісти мені розповідали, що їх карають складанням гороскопів за те, що ті не встигли вчасно здати матеріал.

[ максим хата ]
Шановний пане Кміть! Чи ознайомлені Ви з львівським ринком ЗМІ? Якщо так, то хто з них користується Вашою повагою, як неупереджені, цікаві видання?

Ознайомлений. До усіх ставлюся з однаковою повагою. ЗМІ – це саме той інструмент, який є барометром демократії в державі. Тому дуже важливо, щоб мас-медіа були вільні та мали свою думку. Але хвороба часу, що ЗМІ (оскільки їх відпустили у «вільне плавання») шукають шоу, яке не завжди є правдою… Але це з часом лікується. Виживуть та будуть процвітати ті, хто знайде середину між шоу та правдою.

[ Молодь ]
Пане Кміть, громадськість Львова просить Вас допомоги у фінансуванні реконструкції Музею національно-визвольної боротьби по вул. Лисенка 23а. Адже це ганьба для нашого міста, який по сьогодні не має такого музею!

Цей музей ми передали міській раді, а також виділили фінансування для нього. Принаймні раз на місяць я намагаюсь вплинути на місто, аби воно щось для цього зробило.

Насправді такий музей дуже потрібен. Про нього, фактично, вже знає уся політична Україна. І тут, мабуть, головною проблемою є те, що немає яскравої людини, особистості, яка б цим зайнялась. Думаю, саме місто має знайти таку людину, яка б реалізувала цей проект. І чим швидше зайдеться така людина – тим швидше буде музей.

[ вуйко ]
Чому "Моршинська" така дорога?
4 грн. за півторалітрову пляшку води - це вже занадто! Ви саме таким чином стали мільйонером?

- Вода, яка коштує за 1,5 літри менше ніж 3 грн, повної міри не сплачує податків. Я був керівником компанії, яка більше 5 років мала міжнародні позитивні аудиторські висновки. Нажаль таких компаній в Україні не багато.

[ Роман ]
Гарне запитання попередника щодо кадрової політики. Щодо освіти, то найкраще було б заслухати подібні питання на засіданні Громадської ради, створення якої так успішно декларували Батенко, Хобзей, Олійник, але з таким ж успіхом "поховали". Чи не варта запитатися Вашого заступника Батенка про його діяльність щодо створення інституції громадського управління освітою. Водночас, цікаво яка доля спіткала так званої комісії з протидії корупційних діянь в освіті? Чи вказані пани побороли корупцію в освіті? Чи може вони бояться, що пора уже на засіданні даної комісії заслухати їх самих?

Я наразі не декларував створення жодної подібної комісії. Та вважаю, що будь-які подібні об’єднання є корисними з точки зору контролю якості. Але таке об’єднання повинно бути громадським і не може бути організоване владою.

Бо насправді корупція в освіті є. Президент оголосив їй війну, першим кроком якої було запровадження тестування. (Інша річ, що українці все-таки знайшли спосіб і навіть при такій системі спромоглися до корупційних проявів…) Але стратегічні кроки все-таки зроблені правильно. І вища освіта, яка є найбільш корумпованою, зазнаватиме якісних змін…

Думаю, у цьому питанні слід почати з самих себе. Потрібно перестати платити за іспити. Наші діти вчаться – то й вимагати від них дійсно вчитися. Бо якщо батьки даватимуть дитині кошти на складання іспитів, вони будуть першими, хто цю корупцію породжує. Впевнений, що коли дитина вчиться, їй поставлять нехай не вищий бал, нехай «добре», але безкоштовно.

[ Микола ]
Шановний пане Миколо! Ще раз про кадри, адже вони вирішують все! Вже давно пора повністю змінити команду Ваших заступників, керівників апарату, які підбирались тільки за партійною ознакою, окремих голів РДА, які відверто "зажрались"!

Погоджуюсь, що зміни потрібні. Але, на жаль, змінювати надзвичайно складно. У мене на заміну одного керівника РДА йде 5 місяців – то Ви розумієте яка важка перспектива… Слід просто змінювати систему управління на загал.

Водночас я проти будь-яких різких змін у кадрах. Потрібна стабільність. Просто іноді люди потрапляють у певну атмосферу та отримують певні завдання. Тому кожному слід дати можливість виправитися, а не відразу різко замінювати. Та коли людина не хоче чи не може змінювати – спробує її замінити, звісно, в межах існуючого законодавства.

[ Галина ]
Шановний пане Миколо! Я хочу до Вас звернутись з питанням про львівські базари.Адже з цілої львівщи-приїзджають люди продавати виро-щені своїми руками овочі та фрукти,
але ж перекупи не пускають їх на базари, а міліція їх виганяє. Отже їм приходиться продавати вирощене своїми натруженими руками перекупникам, які встановлюють грабіжницькі ціни. Таких високих цін в
нас ще не було жодного року.Дуже просимо розібратись з цим питанням.

- Дякую за сигнал. Я дам доручення своєму заступнику з питань АПК перевірити ситуацію.

[ Олександр ]
Хто Ваші друзі? Чи відчуваєте їх підтримку?Чи змінилось Ваше коло інтересів та знайомств після вступу на посаду?

Друзі залишаються друзями. Вони не змінюються в залежності від посади.

Щодо кола інтересів – воно зменшилось. Бо у мене банально на деякі речі не вистачає часу.

[ Незалежний ]
Чи не вважаєте Ви, що приклад Вашого призначення головою ОДА показує, що не потрібно активно займатись політичною діяльністю, терпіти переслідування, зазнавати різних втрат і т.п., а накопичувати гроші, щоб потім вигідно купити посаду для подальшого збагачування? Яку політичну силу Ви представляєте? Як бути тим політичним силам, які мали свої кандидатури на посаду голови ОДА? І взагалі, навіщо Вам ця посада?

- Моя посада, це не політичне призначення, а призначення, яке насамперед стосується економічного розвитку області. Я не представляю жодної політичної сили. Політичним силам я бажаю перемагати на виборах і працювати на благо України. Паралельно вчитися передовому менеджменту та показувати хороші результати.

Моя посада, це довіра Президента. Я постараюся її виправдати і зробити все можливе для покращення ситуації на Львівщині. 

[ Володя ]
Відбувся фактьичний старт президентських виборів, Кого ви будете підтримувати на посаді Президента

- Під час виборчої компанії я працюватиму головою Львівської ОДА.

[ Про совість ]
Пане Миколо! Чи не здається Вам, що Ви виглядаєте трохи смішно: як віл (невідомо з якої радості ) тягнете з лайна Євро -2012, а мер Львова, який все це провалив відсиджується у цей час за спинами своїх заступників і за Вашою? Не зовсім вдячна справа рятувати від ганьби безсовісну людину, чи Вам не підказає власне совість, що Садовий мав би відповісти перед людьми за власну півторарічну бездіяльність? Мстислав

- Як я виглядаю судити вам. Працююю над проектом Євро 2012 не задля слави чи з інших корисливих причин, а задля того, щоб Євро у Львові пройшло на найвищому рівні. Я вважаю, що кожен мер через кожні чотири роки відповідає перед громадою міста. І я вірю, що мер Львова хоче, щоб Євро відбулося і відбулося якісно.

[ Л.Ю. ]
Як ви ставитеся до такого антизаконного явища як евакуатори у Львові, які влада орендує у приватних власників? Принагідно скажіть Садовому, що сором йому.

- До евакуаторів я ставлюся, як до необхідності. Щодо їхнього режиму і якості роботи маю застереження. Пропоную це питання підняти на найближчій сесії Львівської міськради.

[ Петро Петрів ]
Доброго дня! Пане Кміть, чи правда, що ви обмежили коло людей у ЛОДА, які можуть давати офіційні коментарі пресі?

- Існує розпорядження голови ЛОДА, згідно з яким відповідальність за достовірність інформації, наданої ЗМІ, несе заступник голови ОДА, у підпорядкуванні якого є той чи інший працівник адміністрації, який озвучив інформацію.

[ Л.Ю. ]
Як ви оцінюєте інціативу, щоб голову області обирали під час виборів, як міських голів? Що слід зробити, щоб голова області не був розтягнутий у шпагаті між Президентом і головою уряду? Чи не бракує вам влади, аби навести лад в області, зокрема, у боротьбі із хабарництвом. Чи правда, що інвестиції до Львова не йдуть , бо чиновники вимагають надто великі хабарі?

- Потрібно провести адміністративну реформу у напрямку зміцнення центральної влади або передачі більш великих повноважень місцевому самоврядуванню. Теперішній стан характеризується серединою між цими двома полюсами. Я вважаю - це найгірший варіант. Щодо влади, то її багато не буває :) Для інвестицій головною перепоною є законодавство.  

[ Л.Н. ]
В одному з перших інтервю у ранзі голови ОДА, ви сказали, що маєте амбіцію реалізвати в області якийсь великий проект. Що це буде? Яка доля нафтопереробного заводу у Бродах, і що чекає на "Львівсільмаш"?

- Я можу сказати, що маю амбіції реалізувати вже декілька великих інвестиційних проектів. Запрошую всіх на Міжнародний інвестиційний форум.

[ Володя ]
Миколо Івановичу! Вітаєю Вас з призначенням! Від сьогодні ви отримали право змінювати своїх заступників. Скажіть, чи маєте ви вже рішення щодо них?

- Дякую за вітання. Сьогодні всі заступники написали заяви на звільнення, оскільки це передбачає законодавство. Маю два тижні для кадрових рішень.

[ Л.К ]
Чи подобається Вам памятник Бандері у Львові?

- Ні.

[ Володя ]
У своїх коментарях львівські чільники БЮТу заявляли, що відстоювали ваше призначення перед Тимошенко. Ви ж вважаєте себе людиною Президента. Чи можна пояснити Ваше призначення також і справою рук бютівського лоббі?

Не секрет, що подання подав Кабмін, де, як відомо, є представники різних партій. Я вважаю, що не всі рішення в державі мають партійні підгрунтя. Щиро дякую всім, хто мене підтримав.

[ Володя ]
Чи відомо Вам що таке адмінресурс

- Теоретично я знаю що це таке.

[ Л.Б ]
Де Ви бачите своє майбутнє, у бізнесі чи в політиці? Яким партіям симпатизуєте?

-Наразі я бачу себе на посаді голови ЛОДА. Я симпатизую демократичним партіям.

[ Софа ]
Вітаємо Вас з офіційним призначенням без додатку т.в.о. Скажіть будь ласка, чи правда, що Вам не подобається, коли Вас називають губернатором?

- Дякую за вітання. Щодо "губернатора", то я до цього ставлюся нейтрально.

[ Софа ]
Ви щодня їздите додому до Моршина, чи вже придбали помешкання у Львові?

- Так, я їжджу до Моршина. Помешкання не придбав.

[ Володя ]
У свою команду ви набираєте людей з бізнесу. Чи буде ефективною їхня робота на їхньому місці взамін попередників

- У команду я набираю моральних і професійних людей. Це гарантія успіху.

[ Ж.Г. ]
В Україні побудовано страшно несправедливе суспільство, коли меншість стала дуже багата, а більшість - дуже бідна. Ви багата людина. Чи не відчуваєте ви почуття провини, за те що багато живите у бідній країні?

- Я вважаю, що для того щоб бути щасливим потрібно, щоб всі навколо також це відчували. Фінансовий статок людей, це лиш частина цього почуття. Провини не відчуваю. Моїм бажанням у бізнесі завжди було збільшення заробтньої платні підлеглим.  

[ Незалежний ]
Яка політична сила, що боролася за президенство Ющенка, висунула Вас на посаду голови ОДА? Кого ви представляєте?

- На посаду голови ЛОДА мене висунув Президент Ющенко. 

[ Юрій ]
Не запитання, а вітання з затвердженням на посаді голови ЛОДА та побажання в подальшому проводити вашу тверду і впевнену лінію з розвитку Львівщини !!!

- Дуже дякую.

[ Фітьо Андріян ]
Шановний п. Миколо. Нашою організацією розроблено кілька проектів, щодо розвитку Львівської області, створення робочих місць, сприятливого підприємницького середовища. Нами було скеровано листи звернення на Ваше ім`я. Ми не оримали жодної письмової відповіді, а клерки з ЛОДА сказали, що такі питання адміністрацію не цікавлять. Особисто в мене були очікування, що щось буде змінюватись, буде враховуватись стороння інноваційна думка. Мій телефон 8-067-3-715-729. Дякую.

- Я обов'язково з вами зконтактую.

[ Журналіст ]
Чи вже було вам доручення від Тимошенко підписати проект стадіону до Євро-2012?

- Ще ні. Чекаємо його наступної середи.

[ читач ]
Як ви ставитеся до Форуму видавців? Чи плануєте відвідати, підтримати форум?!

- Це одна з найбільших подій року на Львівщині. Обов'язково відвідаю Форум. Завдяки Форуму видавців Львів став книжковою столицею і я сподіваюся, що вся Львівщина більше читатиме.

 

Дякую ЗІКу за надану можливість поспілкуватися з мешканцями регіону та відповісти на їхні запитання. Прошу вибачення у людей, на чиї запитання я не відповів через брак часу.

Поставленi запитання

  • Миколо Івановичу, яка Ваша думка щодо забезпечення райдержадміністрацій та виконкомів міст обласного значення, ліцензійними програмами, адже запровадження обміну інформації через інтернет- мережу, звичайно, краще, ніж "астрою", але не секрет, що в більшості райдержадміністрацій та виконкомів відсутні ліцензійні програми та антивіруси. Організоване забезпечення ліцензійним програмним забезпеченням органів місцевого самоврядування та виконавчої влади було б економічно вигідним, принаймі, на Львівщині?
  • Доброго дня.
    Миколо Івановичу, яке Ваше бачення стратегії розвитку Львівщини?
    Яку галузь слід першочергово розвивати в регіоні?
    Як Ви ставитесь до ідеї відродження приладобудування на Львівщині?
  • Доброго дня, п. Микола!
    Як Ви оцінюєте роботу своїх заступників? І чи не думаєте, що їхній рівень життя трохи не відповідає доходам?
  • Пане Миколо, розкажіть будь ласка докладніше про Вашу дружину, де ви познайомились, скільки років разом і чи є у Вас діти.
  • Пане Миколо, скільки коштуватиме газ для львівян цієї зими?
  • Чому було звільнено Іванку Попович з посади прес-секретаря керівника ЛОДА
  • Пане Милоко, у Львові поновили практику вбивати неугодних бізнесменів. Жодне вбивство не розкрито. Зокрема, вбивство, одного з Ваших попередників на посаді губернатора Сенчука. З чим це пов"язано. Як ви оцінюєте роботу прокуратури, МВД та СБУ?
  • Ви взяли у свою команду Надію Цюру. Відомо, що під час конкурсу на посаду прес-секретаря голови Львівської обласної ради Н. Цюра, відповідаючи на запитання про партії, які є представлені у облраді відповіла що це є Партія регіонів і КПУ. Чому виникло рішення взяти Цюруу свої радники?
  • Як губернатор ви зобовязані реагувати на міжконфесійні конфлікти. Чому не було вашої реакції на події в Стрию? Зачинщики конфлікту кажуть, що мають впливових покровителів. Є інформація, що це є народні депутати. Чи правда, що саме цей факт і вплинув на те, що їм усе зійшло з рук?
  • Доброго дня п. Кміть!
    Чи знаєте Ви яку заробітну плату отримують молоді державні службовці в ОДА? Вона смішна!!!!
    Яким чином, Ви як прогресивний керівник області думаєте змінювати дану ситуацію

Новини

  • 06Грудня 2008

    • 12:55
    • У Тернополі заявили до відшкодування понад 54 млн грн ПДВ, із них – 9 млн грн - незаконно
    • 12:54
    • Дівчинка Оленька з Краковецьго сиротинця хоче в подарунок від Святого Миколая пухнасту шапочку, червоні чобітки та ляльку
    • 12:52
    • Голова Львівської ОДА Кміть удостоїв Почесної грамоти заступника голови Мостиської районної ради Ігоря Стецину
    • 12:49
    • На Рівненщині прокуратура перевіряє дільницю ЗАТ «Ей-І-Ей Рівнеенерго», яка неправомірно відключила електроенергію Корецькій райлікарні
    • 12:46
    • Присягу прийняв новий депутат Закарпатської обласної ради
    • 12:43
    • Тернопіль: Мешканцям будинку №31, який постраждав від розливу ртуті, дозволили заселитися у квартири, а в будинку №27 проводять контрольні заміри
    • 12:37
    • На Закарпатті створили осередок «Українського медичного союзу»
    • 12:34
    • Прокуратура Тернопільщини завершила розслідування у справі лікаря, котрий запроторив до психлікарні здорову людину
    • 12:32
    • Закарпатська облрада просить ВР нагородити наближеного до Балоги, мукачівського бізнесмена Ланя
    • 12:27
    • Мукачівські футболістки вибороли Кубок Закарпатської області серед жіночих команд
    • 12:23
    • Закарпатська влада нагородила військових грамотами та нагрудними знаками
    • 12:20
    • На Закарпатті визначили найкращого волонтера
    • 12:16
    • Ще чотири потерпілі від стихії закарпатські родини отримали нове житло
    • 12:13
    • На Закарпатті створено громадську організацію «Жінки Батьківщини»
    • 12:10
    • Депутати Закарпатської облради просять губернатора подбати про зменшення тарифів на проїзд у транспорті

Фоторепортаж