This version of the page http://icp.org.ua/ukr/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-03. The original page over time could change.
Про нас :: Iнститут сiльського розвитку
 

Пошук    



Copyright © 2003–2005 ICP.org.ua
Використання матеріалів з цього сайту дозволено лише при гіпертекстовому посиланні на www.icp.org.ua
Адреса для листування: icp@icp.org.ua



Про організацію


       Інститут Сільського Розвитку (ІСР) є незалежною аналітичною структурою, яка об'єднує економістів, юристів, фахівців з соціальних питань, розвитку підприємництва та державного управління, що працюють у сфері комплексного розвитку сільської місцевості в Україні.
       Метою діяльності Інституту Сільського Розвитку є сприяння розробці ефективної державної політики, стратегій та програм, спрямованих на розв'язання соціально-економічних проблем сільської місцевості та розбудову громадянського суспільства в Україні.
       Інститут Сільського Розвитку - єдина в Україні аналітична структура, діяльність якої спрямована саме на комплексний розвиток сільської місцевості через:

  • сприяння розвитку малого та середнього підприємництва на селі;
  • сприяння розвитку аграрного сектору економіки та агроринків;
  • сприяння розвитку соціальної інфраструктури в сільській місцевості та створення умов для самореалізації сільського населення;
  • розвиток механізмів правової підтримки мешканців сільської місцевості та третейського судочинства на селі;
  • методологічне забезпечення та інформування громадськості стосовно різноманітних аспектів сільського розвитку.
       Експертний колектив ІСР постійно співпрацює з представниками центральних та місцевих органів влади, неурядовими та міжнародними організаціями, регіональними партнерами. Науковий доробок організації складають макроекономічні, соціально-політичні та маркетингові дослідження сільської місцевості, результати котрих знаходять відображення у системному аналізі ситуації сільського розвитку в Україні.

       Експерти Інституту є ініціаторами та співавторами значної кількості законодавчих актів, що стосуються розвитку сільських територій.

       Ключовими напрямками діяльності експертів Інституту Сільського Розвитку є:
  • вступ України до СОТ та перспективи євроінтеграції: переваги та ризики для сільськогосподарських виробників, агропродовольчих ринків і сільського населення;
  • реструктуризація та фінансове оздоровлення сільськогосподарських підприємств;
  • соціально-економічна ефективність особистих селянських господарств та їх роль у структурі сільськогосподарського виробництва;
  • політика розвитку сільської місцевості (сільськогосподарське дорадництво, земельні відносини та формування ринку землі);
  • розвиток підприємництва на селі (сільськогосподарські кооперативи, кредитні спілки, туризм сільський зелений, тощо) та регуляторна політика;
  • реформування та розвиток соціальної сфери у сільській місцевості, - соціальні стандарти, соціальний захист та соціальні послуги;
  • правові аспекти розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації і третейського судочинства у сільській місцевості.
       Систематично експерти ІСР проводять семінари та тренінги для представників сільської місцевості у різних куточках України. Організовують експертні обговорювання, "круглі столи", прес-конференції з актуальних аспектів сільського розвитку. Творчий доробок ІСР також становлять аналітичні публікації та високоякісні інформаційно-освітні матеріали для селян, що пропонують конкретні механізми вирішення їхніх соціально-економічних проблем: "Як селянам отримати кредит: практичні поради", "Сільськогосподарське дорадництво: запитання та відповіді", "Селянам про Світову організацію торгівлі", "Що необхідно знати про державну соціальну допомогу?", тощо.

       З 2004 року Інститут Сільського Розвитку видає щоквартальний вісник - "Аспекти сільського розвитку", на сторінках якого політики, експерти та представники неурядових організацій пропонують шляхи вирішення проблем сучасного українського села.

       Директор Інституту сільського розвитку - Прокопенко Світлана Степанівна.
       Адреса для листування: Україна, 04053, м. Київ, вул. Почайнинська, 57\59, офіс 108.
       Тел./факс: +38 (044) 425 73 18.