This version of the page http://www.ea-ua.info/news.php?news_id=10725&news_show_type=1& (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-01. The original page over time could change.
ЄС задоволений виведенням російських військ з Грузії   Євроатлантична Україна

НОВИНИ

15.10.2008 | ЄС задоволений виведенням російських військ з Грузії
Джерело - УНІАН "Новини ЄС"

Про це йдеться у висновках Ради міністрів із загальних справ та зовнішніх відносин ЄС, схвалених під час засідання в Люксембургу 13-14 жовтня.

“Рада із задоволенням відзначає, що після розміщення місії європейських спостерігачів в рамках політики безпеки та оборони, що складається з 200 осіб, російські війська були виведені з зон, що межують з Абхазію та Південною Осетією”, - зазначається у документі.

Рада міністрів підтвердила бажання взяти активну участь в переговорах з цього питання на рівні експертів, в тому числі за участі Росії та Грузії, що мають відбутися 15 жовтня в Женеві. Міністри країн-членів ЄС вважають, що ця дискусія має знайти шляхи розв’язання ряду проблем, що залишаються і, зокрема, питань забезпечення безпеки в регіоні, повернення переміщених осіб, включаючи Верхній Кодор та район Ахалгорі. Рада міністрів ще раз підтвердила свою відданість збереженню територіальної цілісності Грузії.

Як повідомляв УНІАН, після російсько-грузинської війни на початку серпня, значна частина Грузії була окупована російською армією. Зараз російські війська продовжують контролювати Абхазію та Південну Осетію, незалежність яких була визнана Росією у серпні.

На початку вересня країни-члени ЄС схвалили рішення про направлення місії спостерігачів для Грузії, водночас, було досягнуто домовленості про виведення російських військ з території Грузії. Розміщення місії спостерігачів в Грузії розпочалося наприкінці вересня. Загальна кількість спостерігачів становить 200 осіб.

 


До списку статей    
EN
| | |
Пошук
Підписка
Забули пароль?
Переваги реєстрації
Зареєструватись
Прокат авто в Киеве


ЗАКОНОДАВСТВО | ПЕРСОНИ | КОРИСНІ ЛІНКИ
Проект здійснено за підтримки
Міжнародного Фонду "Відродження"
Проект здійснено за підтримки
Центру інформації та документації НАТО в Україні
© 2004 - 2008. ЄВРОАТЛАНТИКА.UA
Всі права захищено.

Даний проект фінансується, зокрема, за підтримки Гранту Відділу зв'язків із громадськістю Посольства США в Україні. Точки зору, висновки або рекомендації відображають позиції авторів і не обов'язково збігаються із позицією Державного Департаменту США.
На головну Анонси подій Новини Аналітика Топ новини та коментарі Мережа експертів Про проект