This version of the page http://www.travellers-club.lviv.ua/christmas/zakopane/01.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-30. The original page over time could change.
Вiдпочинок з ТА "Клуб Мандрiвникiв"
Україна, 79013 м.Львiв, вул.Вербицького 12, тел.: (+380 32) 2970585, 2970785, 2970773, 2970411, 2422552; факс: 2614701

Різдво 2009


ВІДПОЧИНОК В ЗАКОПАНЕ

Курорт та Витяги | Вілли та Готелі | Доїзд

ОПИС КУРОРТУ ЗАКОПАНЕ

ЗАКОПАНЕ розташований на висоті 840м над рівнем моря і є найбільшим центром зимових видів спорту, розташованим на півдні Польських Татр. Більшість туристів, відвідавши Закопанську тусовку, не помічають різниці між відомими Альпійськими курортами і Закопане. Канатна дорога з 30-тимісними вагончиками на гору Каспрови Верх, завдовжки 4291м, фунікулер на Губаловку завдовжки 1350м, крісельні та бугельні витяги, якісно підготовлені лижні траси, з потреби штучне покриття – це прекрасні умови для шанувальників лижного спорту. Закопане пропонує туристам відкритий басейн, який працює цілий рік, з водою з геотермального джерела, а також криті басейни та каток. А також сучасний «Аквапарк» з водними гірками, джакузі, саунами, басейнами різних типів, боулінгом. В Закопане можна провести час в ресторанах, барах, кафе; ресторани пропонують блюда національної кухні горців. Закопане - це також важливий центр польської культури. Тут працює професійний театр, організовуються виставки, фольклорні фестивалі. Відпочиваючи в Закопане, ви можете відвідати наступні екскурсії: Національний Парк Татр, г. Губалувка, г. Каспрови Верх, Кошчелінськая долина, Smocza Jama (печера дракона), Гевонт, Три двотисячника за один раз, Долина п'яти озер. Поглянете на географічну карту і переконаєтеся, що Закопане ближче до Вашого будинку, чим популярні місця відпочинку в інших країнах Європи!!!

ХАРАКТЕРИСТИКИ ВИТЯГІВ ТА ТРАС

Гірськолижний комплекс Каспрови Верх.

Місце розташування: північні і північно-східні схили Каспрового Верху.
Опис: Каспрови Верх (1985 м-кодів) - це найвідоміша і найкраща для гірськолижників, але і най багатолюдніша гора в Польщі. Від центру Закопане (по прямій лінії) 7 км. На вершину гори проведені 3 канатних дороги. З Кузниць - вагончики, з Долини Горичкової і Долини Гонсеніцової - крісла. На самій вершині - метеостанція (верхні станції канатних доріг 30 м нижче). Підйомник на Каспровий Верх є перший в Польщі, і також в Татрах, пасажирською канатною дорогою. Її траса ділиться на дві частини - з Кузниць(1028 м) на Мисленіцке Турне (1352 м) і далі на Каспровий Верх (1959 м). Лижі перевозяться усередині вагону, для безпеки витяг зупиняють, при силі вітру 15 м/сек. Лижний сезон на Каспрови Верх починається в середині грудня і, за сприятливих умов триває до початку травня.
Комплекс працює: з 8.00 або 9.00 до 15.00 або 17.40 - в залежності від сезону.
Інфраструктура - на нижніх станціях витягів розташовані ресторани, бари, прокат устаткування, сервіс, лижні інструктори.
Великий мінус - величезні черги до витягів, причому не лише в свята але й в вихідні дні, відносно високі ціни.
Характеристика витягів: комплекс представлений канатними дорогами: Каспрови Верх - вагончики на 30 місць , Горичкова - кріселка двомісна, Гонсеникова - кріселка чотиримісна.



Наверх

Гірськолижний комплекс Носаль.

Місце розташування: центр Закопане, північний схил Носаля (1201 м-код) і велика галявина в підніжжя гори.
Опис: схили Носаля - один з самих кращих гірськолижних майданчиків в Польщі. Не дивлячись на невеликі розміри, тут вдалося розмістити 9 витягів, канатну доріжку, автостоянки, готель і пункти, які обслуговують гірськолижників. Більшість трас гірськолижного комплексу вкриваються штучним снігом, освітлені, і обслуговуються ратраками. Траси різної складності - від дуже складної, такої, що починається на вершині, до любительських - в нижній частині комплексу, улюбленому місці новачків. На схилах з штучним снігом дуже хороші умови для лижників, підтримуються навіть при +8°С.
Комплекс працює: з 8.00 до 15 останніх лижників.
Інфраструктура - на нижніх станціях витягів розташовані ресторани, бари, прокат устаткування, сервіс, спортивний магазин, лижна школа, автостоянки.
Характеристика витягів: комплекс представлений канатною дорогою (одномісні кріселка) та дев’ятьма бугельними витягами.



Наверх

Гірськолижний комплекс Губалувка.

Місце розташування: Центр Закопане, південний схил Губалувки.
Опис: Губалувка (1120 м) є однією з найвідоміших і найбільш відвідуваних гір в Польщі. Своєю популярністю зобов'язана, перш за все, фунікулеру, нижня станція якого знаходиться майже в центрі Закопане, а так само прекрасному вигляду на Татри, який відкривається з вершини гори.
На північному схилі Губалувки знаходяться чергові чотири витяги. На схилах з штучним снігом дуже хороші умови для лижників, підтримуються навіть при +8°С.
Комплекс працює: фунікульор з 6.45 до 20.50, решта витягів з 10.00 до останнього клієнта. Переваги комплексу: вигідне місце розташування - центр міста.
Інфраструктура - на нижніх станціях витягів розташовані ресторани, бари, прокат устаткування, сервіс, лижні інструктори, автостоянки.
Характеристика витягів: комплекс представлений фунікулером Губалувка (вагони 108 на місць) і п'ятьма бугельними витягами.



Наверх

Гірськолижний комплекс Поляна Шимашкова.

Місце розташування: 2,5 км від центра, при готелі "KASPROWY".
Опис: нова сучасна канатна дорога, довжина 1500 м, перепад висот 280 м. Пропускна спроможність 3000 ос/год. Витяг на 6 сидінь, з пластиковим куполом. Час підйому на гору 7-10 хвилин. Окрім довгої траси є і невелика 400-метрова траса для початківців та середньо підготовлених лижників.
Комплекс працює: кожний день з 9.00 до 22.00.
Преимущества комплекса: Схил гори освітлений. По відчуттях найкомфортніша траса. Двічі в день її закривають на 30 - 40 хвилин і пускають ратраки. Працюють снігові гармати.
Інфраструктура - маса кафе і закусочних, каток. З вершини можна на місцевій гуральському санному возу (куліг) переїхати на Губалувку. Інструктор, прокати лиж.



Наверх

Гірськолижний комплекс Анталувка.

Місце розташування: Закопане, південний і північний схили Анталувки.
Опис: на невеликих схилах Анталувки розташовано два витяги.
Комплекс працює: з 9.00 до останнього клієнта.
Переваги комплексу: недалеко від центра.
Інфраструктура - мережу невеликих кафе, інструктора і прокат устаткування.
Характеристика витягів: комплекс представлений двома витягами для не професійних лижників, завдовжки 220м і 150 м, пропускна спроможність - по 600 ос, перепад висот - 45м і 30 м, є освітлення, штучний сніг і ратраки.



Наверх

Гірськолижний комплекс Козинец.

Місце розташування: центр Закопане, північний схил Козінца.
Опис: на невеликих схилах Козінца, в декількох сотнях метрів від Носаля, розташовано три бугель них витяги, в основному для початківців, хоча комплекс задовольнить і бувалих.
Комплекс працює: як правило, з 9 ранку до останнього клієнта.
Переваги комплексу: центр міста, освітлені траси з штучним снігом.
Інфраструктура - сервіс, прокат, інструктори, кафе.
Характеристика витягів: комплекс представлений трьома бугельними витягами, з яких перший - для новачків, другий і третій середньої складності. Довжина - 180 м, 190 м і 190 м, перепад висот 30м, 40м і 40 м- відповідно. На всіх є освітлення, штучний сніг і батраки.



Наверх

Окрім вищеописаних лижних комплексів, в Закопане є безліч невеликих витягів на пологих схилах, для новачків і сімей з маленькими дітьми. А також, трохи віддалені від центру і від самого Закопане, менш відомі лижні комплекси та витяги:

  • схил Під Скочней (район центру міста, 6 бугельних витяги, кафе, прокат, сервіс, інструктори);
  • гірськолижний комплекс Калатувки (селища Кузници, 2 бугельних витяги, кафе, прокат, сервіс, інструктори);
  • гірськолижний комплекс Будзовськи Верх (2 км. від центру Закопане, 3 бугельних витяги для початківців, прокат устаткування, мережа кафе, інструктори, автостоянки);
  • гірськолижний комплекс Костеліско (селище Костеліско, передмістя Закопане, 6 бугельних витяги, кафе, прокат лиж, інструктори).
  • Наверх

ТА "Клуб Мандрiвникiв"