This version of the page http://ntn.tv/about/base.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-30. The original page over time could change.
НТН - це телебачення

» Новини» Вiдео» Телепрограма» Дивiться на НТН» Проекти» Про канал» Сервiси» Фотогалерея» Форум
»Мовлення »Обладнання »Контакти »НТН в датах »Комерційна дирекція »Робота на НТН »Обличчя »Супутник »Прес-центр


     


У сучасному динамічному світі події відбуваються щохвилини 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Перед нами стояла задача зробити так, щоб інформація потрапляла в ефір з максимально можливою швидкістю. Принципи телевізійних новин не змінюються вже багато років, але все, що пов’язано з процесом збору інформації, редагування і мовлення, не могло не відчути на собі віяння нових технологій. У конкурентному світі телевізійних новин  виграє тільки той, хто досконало володіє цими технологіями. Наш канал мав потребу в рішеннях, які стояли б на службі людини, а не технологій, рішеннях, які б дозволяли рости у відповідності з нашими експлуатаційними потребами. У результаті довелося створити революційний для українського ефіру продукт, який дозволив реалізувати швидке і надійне виробництво новин.

Основні складові цієї моделі: 

  • Vortex™ від Pіnnacle® Systems — "ньюзрум" майбутнього, що відповідає вимогам сучасного мовлення; універсальне рішення виробництва новин.
  • Vortex™ Іngest — перетворення вихідного відеоматеріалу в цифровий потік новин повинно бути швидким і ефективним. Не чекаючи закінчення процесу захоплення відеоматеріалу, його можна переглядати і починати монтувати. Головна задача Vortex Іngest — оцифровка відеоматеріалу з одночасним створенням відеофайлів з високою і низькою розподільчою здатністю. 
  • Vortex™ Deskedіt — універсальна система роботи з відео низької роздільчої здатності, яке зберігається на відеосервері. Цей компонент дозволив відмовитися від відеострічки і копіювання файлів. Простий інтерфейс відеомонтажу, титрування, запису голосу за кадром дав нашим журналістам повний контроль над власними сюжетами.
  • Pіnnacle Lіquіd™ Edіtіon — використовується для виконання практично будь-якої задачі з запису і монтажу цифрового відео — як у рамках телевиробництва, так і для спеціальних потреб. Визначні риси Lіquіd Edіtіon — висока якість, обробка відеопотоків у реальному часі, широкі монтажні можливості, сумісність з різноманітним устаткуванням.
  • Безвідмовний відеосервер Palladіum — невід’ємний елемент системи, який є відкритою платформою для створення колективного доступу до носіїв і медіа-файлів у єдиній системі мовлення і ТБ виробництва, де функції нагромадження, редагування, швидкого перегляду й ефірного відтворення чітко виконуються всередині високошвидкісної мережі.

Сюжети виходять в ефір на основі інструкцій, створених при монтажі відео низької розподільчої здатності. При цьому використовується відеоматеріал високої розподільчої здатності, який зберігається на центральному сервері та графічні заготовки для титрування. І що важливо — не відбувається копіювання і створення нових файлів. Запустити в ефір змонтований сюжет можна відразу після закінчення монтажу.

На каналі «НТН» переважно використовується устаткування формату XDCAM. Вперше його представила компанія Sony на виставці ІBC 2003. Цей формат швидко завойовує популярність у європейському телемовному співтоваристві. Устаткування XDCAM дозволяє записувати відео у форматах DVCAM, MPEG ІMX і метаданих на надійний носій великої ємності. Технологія запису і відтворення з використанням синього лазера відкриває нові можливості відеозйомки, монтажу і розподілу відеоматеріалів. Переваги лінійки XDCAM — довільний доступ, нові можливості редагування відео, спрощене технічне обслуговування у порівнянні з традиційною стрічкою.
   

Безліч інноваційних рішень виникло вже під час будівництва апаратно-студійного комплексу «НТН». Сподіваємося що дана архітектура дасть необмежену свободу у виробництві новин.
            

         
   


© «Телестудія «Служба інформації», 2005-2008. Усі права захищено. Використання матеріалів з сайту можливе лише за умови гіперпосилання на www.ntn.tv
НТН входить до складу U.A. Inter Media Group Limited