This version of the page http://www.ea-ua.info/news.php?news_id=10739&news_show_type=1& (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-30. The original page over time could change.
НАТО направило до берегів Сомалі бойові кораблі    Євроатлантична Україна

НОВИНИ

16.10.2008 | НАТО направило до берегів Сомалі бойові кораблі
Джерело - Сайт "Україна-НАТО" МЗС України

Ескадра з 7 кораблів під прапорами шести країн НАТО пройшла Суецький канал і прямує до берегів Східної Африки.

Як повідомив офіційний представник Північноатлантичного Союзу Джеймз Аппатурай, це давно запланований похід кораблів постійного середземноморського угрупування НАТО, і в його програмі - офіційні заходи в порти низки країн. Проте минулого тижня міністри оборони країн НАТО на зустрічі в Будапешті доручили ескадрі ще одне завдання: боротьбу з піратством, яке процвітає у водах Індійського океану поблизу Сомалі.

За словами Дж.Аппатурая, НАТО зараз "погоджує правила застосування зброї проти піратів" для цієї групи кораблів.


Прибережні води Сомалі - одні з найнебезпечніших в світі для судноплавства. Так в руках піратів знаходиться захоплене 25 вересня ц.р. судно "Фаїна" з 21 членом екіпажа, серед яких 17 українців, два росіяни і один латиш. На борту судна знаходяться 33 танки Т-72 двох модифікацій, 6 РСЗО БМ-21 "Град", 6 14,5 мм зенітно-кулеметних установок ЗПУ-4, 150 гранатометів РПГ- 7В і значна кількість боєприпасів.


Уряд Сомалі дозволив іноземним судам боротися з піратами біля узбережжя країни будь-якими доступними засобами, включаючи озброєне протистояння.


До списку статей    
EN
| | |
Пошук
Підписка
Забули пароль?
Переваги реєстрації
Зареєструватись
Прокат авто в Киеве


ЗАКОНОДАВСТВО | ПЕРСОНИ | КОРИСНІ ЛІНКИ
Проект здійснено за підтримки
Міжнародного Фонду "Відродження"
Проект здійснено за підтримки
Центру інформації та документації НАТО в Україні
© 2004 - 2008. ЄВРОАТЛАНТИКА.UA
Всі права захищено.

Даний проект фінансується, зокрема, за підтримки Гранту Відділу зв'язків із громадськістю Посольства США в Україні. Точки зору, висновки або рекомендації відображають позиції авторів і не обов'язково збігаються із позицією Державного Департаменту США.
На головну Анонси подій Новини Аналітика Топ новини та коментарі Мережа експертів Про проект