This version of the page http://extreme.lviv.ua/?tp=publications&publ2_code=504 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-28. The original page over time could change.
Lviv eXtreme club


Стат ті

01.08.2002
Погляд організатора
Валерій Радчіков, Журнал "Парашют" В'97(4)

Розмови груповиків на чемпіонатах світу, крім виконання фігур по програмі, майже завжди стосувалися і питань проведення рекордних спроб. Усім відомо, що нині жодна країна не набере необхідної кількості спортсменів високого класу, щоб перебити існуючі рекорди в груповій акробатиці. Уже багато років зусилля спортсменів різних країн поєднуються, і тільки в такий спосіб можна встановити новий рекорд. Незважаючи на те, що радянські груповики стали першими рекордсменами світу в 1973 році, утворивши"зірку"з 12 чоловік, але через негативне відношення керівників спорту до групової акробатики, наша команда потрапила тільки на п'ятий чемпіонат світу. Знадобилося ще кілька років, і тільки після кількаразового виграшу призових місць, російські спортсмени завоювали визнання світової еліти по груповій акробатиці. Їх стали запрошувати на різні міжнародні зустрічі по утворенню великих формацій. Два роки тому в Братиславі наші хлопці складали уже свій російський блок у рекордній фігурі 216. Там і народилася ідея про проведення наступної зустрічі в Росії. Я відразу підтримав її. Разом з Бєлоглазовим і Шекавцом стали прикидати наші можливості. Цю ідею підтримали і командуючий Повітряно-десантних військ генерал-полковник Євгеній Миколайович Подколзін, і його заступник Віктор Андрійович Сорокін. Потім одержали підтримку тодішнього міністра оборони Павла Грачова. Однак бюрократія ще така велика в нашій країні, що всі папери десь застрягли і важко було знайти кінці. Я зрозумів, якщо не вийти на Президента країни, справа може завалитися. В усьому світі вже були пророблена велика робота з визначення досвідчених парашутистів, їх набору до складу збірної світу, і якщо ми не виконаємо свою ділянку роботи, то не оберемся ганьби.

Фонд виступив прямим ініціатором цієї зустрічі, тим більше, що нам хотілося привернути увагу керівництва країни і громадськості до нестатків інвалідів по соціальній реабілітації і розвитку фізкультури і спорту серед людей з фізичними недоліками. Ми вирішили запросити в Анапу і парашутистів-інвалідів. От з такою програмою Фонд звернувся до Бориса Миколайовича Єльцина і він підтримав нас.

Президент Російського суспільного фонду інвалідів військової служби Валерій Радчіков, генеральний директор фонду Олексій Вуколов, голова оргкомітету генерал-лейтенант Віктор Сорокін.

Відповідно до вказівки Президента Росії глава Уряду В. С. Черномирдін доручив Міністерству оборони, Мінсоцзахисту, РОСТО разом з Російським суспільним фондом інвалідів військової служби й інших зацікавлених організацій представити в Уряд пропозиції по підготовці і проведенню Міжнародних змагань по програмі "Стрибок-300".

Після цього при підготовці документів для Уряду довелося погодити їх із главами різних міністерств і відомств. Потім вийшло Розпорядження Голови Уряду Російської Федерації Віктора Черномирдіна, Вказівка міністра оборони. Був створений оргкомітет, головою якого став заступник командуючого ВДВ Віктор Сорокін, а безпосереднє керівництво і контроль над усіма службами було покладено на командуючого ВДВ Євгенія Подколзіна.

До початку змагань залишався неповний місяць. І безліч невирішених питань: від прийому гостей, оформлення віз, організації перельоту в Анапу, придбання палива, кисневого спорядження, уточнення умов проживання і забезпечення учасників, устаткування місця змагань до організації стрибків. На Фонд лягло саме важке - фінансове забезпечення зустрічі, організація стрибків для інвалідів і проведення Міжнародної конференції "Роль фізкультури і спорту в процесі медико-соціальної реабілітації інвалідів". Здійснити цю всю підготовку нам треба було буквально за лічені дні. І здійснили! Підготувалися. Усі служби працювали по своїх напрямках. Основна робота по підготовці місця змагань лягла на військову частину ВДВ під безпосереднім керівництвом заступника командуючого ВДВ В.Сорокіна, який особисто перевіряв усе на місці.





© Copyright 2007, eXtreme.lviv.ua     При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове
СТАНЬ
ОДНИМ
З НАС

01 Фото

02 Відео

03 Форум

04 SMS розсилка