This version of the page http://www.personal-plus.net/291/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-27. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №39 (291) 8-14 жовтня 2008 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Вітаємо випускників Інституту Права МАУП

Днями у Міжрегіональній Академії управління персоналом відбувся урочистий випуск студентів Інституту права імені Князя Володимира Великого. Після успішного завершення навчання сто двадцять п’ять молодих юристів отримали дипломи, серед них магістри, спеціалісти та бакалаври. Таким чином, вітчизняна професійна юридична нива знову поповнилася кваліфікованими фахівцями.
[ читати далі... ]
Актуально

Формується майбутній блок Ющенка

У першу п’ятірку майбутнього блоку Ющенка увійдуть Арсеній Яценюк, В’ячеслав Кириленко, Раїса Богатирьова, Ксенія Ляпіна та Іван Васюник. Про це повідомляє газета «24» з посиланням на свої джерела.
[ читати далі... ]

Ющенко: світова фінансова криза не вплине на виділення кредитів ЄБРР

Президент Віктор Ющенко заявляє, що світова фінансова криза не вплине на виділення ЄБРР кредитів для «Укрзалізниці» та «Укравтодору».
[ читати далі... ]

ЯНУКОВИЧ НЕ СТВОРЮВАТИМЕ КОАЛІЦІЮ З ТИМОШЕНКО

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Борис Колесніков не бачить шансів для створення коаліції фракцій ПР і Блоку Юлії Тимошенко в парламенті.
[ читати далі... ]

Стецьків хоче домовлятися з БЮТ

Фракція “Наша Україна — Народна самооборона” має визначитись щодо створення коаліції з Блоком Юлії Тимошенко самостійно на своєму засіданні, незважаючи на позицію Президента.
[ читати далі... ]

Інфляція у вересні

Як повідомив Держкомстат України, інфляція у вересні 2008 року склала 1,1%. Це нижче, ніж у вересні 2007 року (2,2%) і у вересні 2006 року (2,0%).
[ читати далі... ]

Вирішальний день для української гривні

За словами Петра Порошенко, Нацбанк не боротиметься зі спекулянтами і не збирається більше проводити валютних інтервенцій для підтримання курсу гривні. Минулого тижня НБУ витратив на це майже 300 мільйонів гривень із золотовалютних резервів.
[ читати далі... ]

Лікарі розповіли про стан зору у дітей в Україні

В Україні щороку реєструється близько 500 тис. дітей зі зниженим зором.
[ читати далі... ]

Вручено Нобелівську премію з медицини

Лауреатами Нобелівської премії в області медицини й фізіології стали вчені із Франції й Німеччини за роботи з Вивчення раку й СНІДу. Про це було оголошено в Стокгольмі.
[ читати далі... ]

Знову «гепатит А»

У Міжгорському районі Закарпатської області за період з 29 вересня по 5 жовтня госпіталізовано 12 дітей з села Голятін з діагнозом «гепатит А», повідомила сьогодні прес-служба Міністерства України з надзвичайних ситуацій.
[ читати далі... ]

У суботу Яценюк відкрив у Чернівцях фотовиставку «Доторкнутися і побачити»

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК, який сьогодні бере участь у святкуванні 600-ліття Чернівців, відкрив у кінотеатрі «Чернівці» виставку тактильних фотографій «Доторкнутися і побачити», автором якої є Юрій БІЛАК з Франції, коріння якого походить з України, зокрема з Чернівців.
[ читати далі... ]

В Україні зупиняються металургійні заводи

Мінпромполітики оголосило про початок масштабної кризи в металургії, пише КоммерсантЪ-Украина.
[ читати далі... ]

Шизо-владдя

Кримінальні новини минулого тижня дозволили поглянути на одвічну в Україні проблему влади під дещо іншим кутом.
[ читати далі... ]

Мінтрансзв’язку підвищило тарифи на поширення періодичної преси з 2009

Міністерство транспорту й зв’язку підвищило тарифи на поширення періодичної преси за передплатою з 1 січня 2009 року.
[ читати далі... ]

Євро впав стосовно долара до річного мінімуму

Світова фінансова криза підкидає нові несподіванки.
[ читати далі... ]
Геополітика

Україна і нова архітектура європейської

Сьогодні ніхто не може відчувати себе в безпеці, як будь-яка країна, так і кожен її громадянин. Універсалії минулої епохи безмежно застаріли й «дряхліють» з кожним днем. Заключним актом гельсінської Наради з безпеки й співробітництва в Європі 1975 року були підведені підсумки Другої світової війни. З того часу світ змінився вже тричі.
[ читати далі... ]
Психоаналіз

Некуртуазна бесіда

Валентин Лисенко Новітня історія України цілком може бути представлена як безперервна низка чуток, пліток, скандалів і пересудів, заздалегідь підготовлених або імпровізованих піарівських акцій, особливе місце серед яких займає епатаж. Епатаж, провокація, скандал — це гарантований засіб стати пізнаваним, привернути увагу мас-медіа й широкого загалу до своєї персони.
[ читати далі... ]
Світ

Обама образився на особисті звинувачення

Барак Обама, кандидат у президенти США від Демократичної партії, відповів на звинувачення свого головного конкурента Джона Маккейна, заявивши, що республіканець намагається відволікти увагу виборців від головних для країни питань за допомогою особистих звинувачень.
[ читати далі... ]

Що сприяє поверненню до холодної війни?

Міністр оборони Колумбії Хуан Мануель Сантос вважає, що військова присутність Росії в Латинській Америці сприятиме поверненню до часів холодної війни, повідомило в суботу, 4 жовтня колумбійське радіо Caracol
[ читати далі... ]

ВМС США матимуть свою базу в африці

ВМС США встановили місцерозташування баз піратів на березі Сомалі і стежать за ними, але поки не планують подальших дій. Як повідомляє телеканал «Вести» (РФ), про це заявив у Кейптауні командувач ВМС США в Європі і Африці адмірал Марк Фіцджеральд. Він виступив на борту крейсера «Монтерей», який здійснив захід у Столову бухту Кейптауна разом із атомним авіаносцем «Теодор Рузвельт».
[ читати далі... ]

Видача російських паспортів — міф?

У Посольстві Російської Федерації в Україні називають міфом інформацію про видачу російських паспортів у Криму.
[ читати далі... ]

Польща закупить ракети

Протягом найближчих десяти років Польща збирається закуповувати у Сполучених Штатах американські ракети-перехоплювачі системи ППО «Петріот». Про це заявив в опублікованому у п’ятницю інтерв’ю газеті «Ніккей» глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, перебуває в Японії з п’ятиденним візитом.
[ читати далі... ]

Муніципальні вибори в Бразилії: 7 людей загинули

Під час муніципальних виборів 5 жовтня в Бразилії було застрелено 7 осіб, а 808 осіб, зокрема 101 кандидата, арештовано, повідомляє Lenta.ru з посиланням на France Presse.
[ читати далі... ]

На резиденцію президента Бразилії скоєно напад

Охоронці офіційної ре­зиденції президента Бразилії Луіса Інасіо Лула да Сілви поранили чоловіка, який намагався проникнути на територію резиден­ції.
[ читати далі... ]

Перевертні з «Закордоту»

В ніч з 7 на 8 січня 1925-го року на україн­ській ділянці радянсько-польського кордону сталася подія, надзвичайна навіть для тих буремних років. Великий підрозділ Війська Польського перетнув кордон, розгромив прикордонну заставу поблизу містечка Ямпіль і з боєм рушив у глибину території УРСР.
[ читати далі... ]
Горяча тема

Україна озброювала і Грузію, і Росію

Від редакції: Днями стало відомо про те, що Україна займає шосте місце на ринку торгівлі зброєю. За словами генерального директора державної компанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук минулого року експорт зброї приніс бюджету країни $700 млн. Світовим лідером з експорту зброї є США, друге місце займає Російська Федерація, далі йдуть Німеччина, Франція та Англія. Про стан нашої армії і торгівлю зброєю розповідає у короткому інтерв’ю «Українській правді» міністр оборони України Юрій Ехануров.
[ читати далі... ]

Сомалійські пірати не бояться американців

Піратів Сомалі, що захопили українське судно з танками на борту, не лякає облога кораблів американського флоту. Вони присягаються боротися до кінця і відіб’ють будь-який напад, заявили вони The Sunday Times.
[ читати далі... ]

У Львові збиратимуть двигуни для літаків Боїнг

Компанія-виробник розглядає можливість розміщення у Львові виробництва зі збірки двигунів для літаків Boeing, повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело у Львівській ОДА.
[ читати далі... ]
Джерела

Топоніми україни — свідчення давності нашого народу

Продовжуємо публікацію доробку відомого філолога Станіслава Губерначука «КАРБИ ТРИПІЛЬСЬКОЇ ДОБИ В УКРАЇНСЬКИХ ГЕОГРАФІЧНИХ НАЗВАХ ТА ІМЕНАХ ОСОБОВИХ»
[ читати далі... ]
Урок історії

Микита Хрущов і політичні анекдоти

Новий напрям у методології історії, що отримав просту назву «історія повсякденності», в наш час знаходить все більше прихильників.
[ читати далі... ]
Трибуна

Якою мовою спілкується з нами Київський метрополітен?

Є гадка, що найкращу професійну пам’ять даровано акторам і викладачам. Мовляв, актори довіку пам’ятають тексти зіграних ними ролей, а викладачі... Викладачі, любий читачу, — учню або студенте, колишній чи тепе­рішній, — викладачі пам’ятають не лише теореми з аксіомами та правила з винятками. Нарівні з науково-методичною інформацією в пам’ять викладача вкарбовується ставлення аудиторії до предмета, тобто спектр явних і прихованих реакцій людей на багатоманітні питання, пов’язані з навчальним процесом.
[ читати далі... ]
Авіація

F-22: ХИЖАК, що чатує на ЗДОБИЧ

Володимир РЕПАЛО В Росії часто скаржаться, що країна не має винищувача, який міг би протистояти американському F-22A Raptor. В принципі, він є, але на російський Су-47 «Беркут» накинуті фінансові тенета, а на 70 процентів фінанси в Росії росіянам не належать. Сьогодні F-22А на авіаційних вершинах в гордій саміотності.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Студенти МАУП відвідали Мезинську палеологічну стоянку

Вивчати і знати свою історію, цікавитися своїми пращурами — властиво високорозвиненій, освіченій молоді. Саме тому навчально-виховний процес в МАУП немислимий без виховання національно-патріотичних цінностей у молодого покоління. Діяльність колективу Академії спрямована у напрямку збереження і розвитку національної історичної спадщини, історії культури, традицій свого народу. З цією метою Департаментом поза навчальної роботи МАУП для студентів Академії було організовано екскурсію до Мезинської стоянки — пам’ятки пізнього палеоліту, що розташована на річці Десна у селі Мезин Чернігівської області.
[ читати далі... ]

Вчителі одержали квартири

Мер Києва Леонід Чернівецький вручив ордера на квартири 25 київським педагогам.
[ читати далі... ]

Диплом про вищу освіту — підтвердження знань та підґрунтя майбутньої кар’єри

Третього жовтня у конференц-залі Президії Академії відбулись урочисті збори, присвячені врученню дипломів студентам заочного відділення Українсько-Арабського інституту міжнародних відносин імені Аверроеса.
[ читати далі... ]

Всі барви осені — на Виставці квітів у МАУП

Цього дня у Міжрегіональній Академії управління персоналом вже вкотре відбулась традиційна осіння виставка квіткових композицій. На конкурс представили свої квіткові ансамблі інститути Президентського університету МАУП та Економіко-правовий технікум МАУП.
[ читати далі... ]
Автосалон

Фінал конкурсу «Автомобіль року-2009»

Організатори щорічного конкурсу European Car of the year (COTY) на звання найкращого європейського автомобіля опублікували список претендентів на перемогу. Цього року за почесне звання змагатимуться 38 найяскравіших представників автомобільного ринку Старого Світу, пише Газета.Ru.
[ читати далі... ]

Паризький автосалон: приїхати і перемогти

Паризький автосалон, який люб’язно розкрив свої двері перед відвідувачами. Ось найбільш очікувані концепти. Адже новинок очікується предостатньо, і щоб ви були в курсі справи, пропонуємо їх першу порцію. Адже наступний «Mondial de l`automobile» відбудеться лише через два роки. А поки що…
[ читати далі... ]
Культура

Забута квітка україни

Донька українських емігрантів, Квітка Цісик народилася 4 квітня 1953 у місті Квінс у Нью-Йорку. З раннього дитинства вона виявила неабиякий талант у заняттях музикою. Займалася скрипкою, а знайшла себе у вокалі. Її видатний голос став візитівкою Америки, ним захоплювалися найкращі співаки світу. За чистоту вокалу їй аплодувала Віденська опера...
[ читати далі... ]

ЯК МИ ГОВОРИМО ТА ПИШЕМО

[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 6562 від 01.10.2002 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання.

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, pplus@iapm.edu.ua або за телефоном редакції (044) 490-95-19