This version of the page http://www.activemedia.ua/ru/news/?pid=316 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-26. The original page over time could change.
Новости - Разработка и создание сайтов. Веб дизайн. Раскрутка и продвижение. - Activemedia LLC
Главная страницаНовости



19.03.2007 Увага! Понад 800 дозволів стали незаконними. Що робити, якщо від Вас вимагатимуть незаконні дозволи?

З 5 жовтня 2006 року набув чинності п. 1 ст. 4 Закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», згідно якої втрачають силу усі дозволи, що не передбачені законами.

Більш того, шодо чинних дозволів, процедури яких не відповідають вимогам Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», підприємці можуть керуватися наступним:

  • Якщо у законах не вказано вичерпний перелік причин для відмови у видачі дозволу – документ має видаватися автоматично, а відповідний орган не має права відмовити підприємцю;
  • Якщо терміни видачі дозволу не визначені – дозвіл повинен видаватися протягом п’яти днів;
  • Якщо не вказана необхідність плати за видачу дозволу – документ має видаватися безкоштовно.

Слід зауважити, що дозвільні відомства можуть не поділяти цю позицію, яка спирається на європейський досвід трактування законодавчих прогалин на користь підприємців. Але свідченням того, що подібна позиція відомств є невірною, є судові рішення, які приймаються на користь підприємців.

Щоб підтримати та захистити підприємців, а також запобігти практиці видачі нечинних дозволів, Держпідприємництво видав інформаційний лист, а також видав перелік дозволів, що залишились чинними після 5 жовтня.

Одним з типових дозволів, що втратили чинність є дозвіл на розміщення об’єкту торгівлі. Цей дозвіл видавався органами місцевого самоврядування і як багато інших дозволів з 5 жовтня втратив чинність. Проте деякі місцеві органи влади і досі вимагають від підприємців отримувати цей дозвіл.

Тому, шановні підприємці, у разі, якщо від Вас вимагатимуть незаконні дозволи, сміливо звертайтеся до суду та телефонуйте за «гарячими лініями» Держпідприємництва або Ради підприємців, або надсилайте листи і отримайте консультацію юриста, а також подарунок – електроний довідник «Бібліотечка підприємця».

Якщо Ви зверталися до суду щодо вимог незаконних дозволів – будь-ласка поділіться досвідом. Ми створюємо базу даних прецедентів, щоб у підприємців було більше аргументів для відстоювання своїх прав.

Боріться! Правда на Вашому боці!

Гарячі лінії для підприємців:

256-71-01 — Рада Підприємців при КМУ;
254-43-78 — Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва;
461-83-47 — Газета «Бизнес».

Інформація Проекту Міжнародної фінансової корпорації "Розвиток підприємництва в Україні"


назад   |   вверх   |   печать


Информационный веб-ресурс "БМ Банк"


Редизайн информационного веб-ресурса "БМ Банка"
www.bmbank.com.ua

Информационный ресурс ООО «КТС Контрол»


Проектирование, дизайн и разработка информационного ресурса для ООО «КТС Контрол»
cts-control.com.ua

Информационный ресурс ОАО «Российский банк развития»


Проектирование, дизайн и разработка информационного ресурса ОАО «Российский банк развития»
www.rosbr.ru


Интернет-портал «Менеджмент: методология и практика» при поддержке Группы стратегического консалтинга


Нами был создан лишь дизайн этого проекта. В котором мы попытались отразить профессиональный подход авторов проекта к тому делу, которым они занимаются.
www.management.com.ua