This version of the page http://okna.zp.ua/?p=18 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-23. The original page over time could change.
ОКНА» Архив блога » Відкоси для дерев’яних вікон

Відкоси для дерев’яних вікон

Заміна вікон в офісі, будинку або квартирі передбачає не тільки демонтаж старих віконних блоків і установку нових. Як би акуратно не проводилися ці два процеси, зовнішні й внутрішні укоси в найкращому разі мають потребу в обробці, у гіршому - у повному відновленні. У кожному разі існує кілька способів приведення укосів у порядок: штукатурка, обробка пластиком, деревом або пробкою. У всіх цих варіантів є свої достоїнства й недоліки.


Штукатурні укоси

Штукатурні укоси застосовувалися завжди й скрізь, з вікнами всіх видів, у будинках різного призначення, для зовнішньої й внутрішньої обробки. Якісно виконані, вони довгий час виглядають привабливо, сполучаються з дерев'яними вікнами будь-якого кольору й конфігурації. При наявності на сучасному будівельному ринку новітніх штукатурних сумішей, цей варіант обробки укосів став одним з найпоширеніших . Основні витрати доводяться на оплату робіт кваліфікованих фахівців, здатних створити й оформити рівні поверхні, що акуратно обрамляють нове вікно.

Однак, незважаючи на гадану простоту рішення проблеми, у штукатурних укосів є свої недоліки, головний з яких - відсутність гарної теплолизоляции. У зимовий час це приводить до переохолодження самого вікна і його елементів і, як наслідок, до випадання на стеклах і поверхнях укосів конденсату. Застосування новітніх теплоізоляційних штукатурок (а тепер існують і такі!) не вирішує всіх проблем. Різниця коефіцієнтів розширення розчину й штукатурки може виявити себе згодом у вигляді тріщин навколо віконного блоку, що, безумовно, не кращим образом буде виглядати на тлі загальної обробки приміщення. Втім, багато чого дійсно залежить від професіоналізму робітників, грамотного підбора ними матеріалів і дотримання технологій обробки.

Тепер, зваживши всі "за" і "проти" цього способу оформлення укосів, можна розглянути й інші варіанти.
Пластикові укоси

До них, безумовно, ставиться не тільки аркушевий пластик, але й інші види оздоблювальних матеріалів, виконаних з нього: теплоизолирующие сэндвич- панелі, порожні панелі з перемичками, пористі панелі й тонкі пластини, що виконують скоріше декоративну функцію. На кожному виді обробки варто зупинитися докладніше.

Пластикові аркуші товщиною 8-10 мм, при використанні теплоізоляційних матеріалів, наприклад, мінеральної вати, дозволяє одержати рівні гарні укоси. Догляд за ними простий і полягає лише в протиранні забруднених поверхонь вологою м'якою серветкою. Однак висока вартість такого виду обробки укосів змушує шукати інші, більше прийнятні варіанти.

Оставить ответ