This version of the page http://www.pokrov.com.ua/Cegla.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-21. The original page over time could change.
Цегла, продаж цегли, цегла м100, керамічна, силікатна, лицьова, фасадна, продам, (куплю, купить в Покров), доставка, Київ
Мова користувача
Яка цегла для чого?
       За призначенням цегла керамічна ділиться на керамічна рядова (в народі - будівельна) і лицьова (облицювальна, фасадна). Зазвичай рядову цеглу використовують для внутрішніх рядів кладки чи для зовнішніх з подальшою штукатуркою.
Цегла лицьова - одного кольору, має 2 гладкі поверхні. Його, як виходить з назви, використовують  для лицювання стін.


ЦЕГЛА. Якою буває цегла?
       За складом і способом виготовлення цегла ділиться на 3 групи - керамічна і силікатна, гіперпресована. Цегла керамічна отримується шляхом випічки глини та її сумішей. Цегла силікатна  - складається на 90% з піску, 10% вапна і невеликої кількості добавок. Суміш відправляють в автоклав, а не в пічку для випічки, як в випадку з керамічною цеглою.
Цегла рядова                                         Рядова пустотіла                          Цегла лицьова
Зовнішній вигляд
       У звичайної цегли "розумні" розміри 250х120х65 мм. Будівельнику зручно брати цеглину однією рукою. В довжину вкладається 2 цеглини по ширині, плюс сантиметр на шов. А от товщина може розрізнятися. Випускається так звана одинарна цегла - товщиною 65 мм. и потовщена чи полуторна - товщиною 88 мм. Є також подвійна  250х120х138 мм, та інших розмірів. Потовщена цегла економить витрати розчинів і час будівництва.

Одинарна і потовщена цегла        





У будівельників існує таке поняття - умовна цегла. Це цегла, переведена в одинарний розмір. Щоб перевести абсолютну кількість потовщеної цегли в умовну потрібно помножити її на коефіцієнт 1,354, так як товщина одинарної в 1,354 рази менша, чим в потовщеної.


Пустотність цегли
       За наявністю пустот в тілі цегла ділиться на -  пустотіла і повнотіла





Чим більше в цеглі пустот, тим тепліша цегла. Виходить, що при використані пустотілої цегли стіни можна зробити меншої товщини. Пустотіла цегла - це менша вага і в результаті менша нагрузка на фундамент. Це його перевага! Але є й нюанси: при не якісній кладці пустоти такої цегли  можуть забиватися розчинами і вона стане  більш холодною. Щоби цього уникнути, не можна використовувати занадто рідкі розчини.
Повнотілою вважається цегла, у якої кількість пустот не перевищує 13%. Така цегла використовується для кладки зовнішніх стін підвалів (фундаментів).

Технічні характеристики

       Міцність. Марка
Міцність - основна характеристика цегли - здатність протидіяти внутрішнім напругам і деформаціям не знищуючись. Марка - це показник міцності, позначається "М" з цифровим значенням. Цифри відображають, яку нагрузку на 1 кв. см може витримати цегла. Наприклад, марка 100 (М100) означає, що цегла гарантовано витримає напругу в 100 кг на 1 кв.см.

       Морозостійкість
Морозостійкість - здатність матеріалу витримувати поперемінне замерзання і відтаєння в водонасиченому стані. Морозостійкість (позначається Мрз чи F) вимірюється в циклах.

Інформація по кладці цегли
Гарячі вакансії компанії Покров!
                          8(044)229-81-80
                          8(068)81-28-400
                          8(068)81-66-500
                         pokrov@ukr.net
        м. Київ, пр-т. Победи 9,
        оф. 22, "ПОКРОВ"