This version of the page http://fsnv.lg.ua/article/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-20. The original page over time could change.
Відділення ВД Фонду СНВ України в м. Стаханові: Всі матеріали

ЗВЕРНЕННЯ виконавчої дирекції Фонду СНВ України до РОБОТОДАВЦІВ

ЗВЕРНЕННЯ

виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

до РОБОТОДАВЦІВ

Виконавча дирекція Фонду висловлює крайню стурбованість з приводу ситуації, що склалася зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України протягом вересня-листопада поточного року.

1 квітня 2008 року виповнилося 7 років з дня утворення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Запровадження цього виду загальнообов‘язкового державного соціального страхування допомогло зняти соціальну напругу, що була присутня в суспільстві на той час, та вирішило проблему страхових виплат потерпілим на виробництві, покращило їх медико-соціальне обслуговування.

Це єдиний вид загальнообов‘язкового державного соціального страхування, що не передбачає сплати страхових внесків найманими працівниками. Кошти Фонду формуються виключно за рахунок страхових внесків роботодавців. Специфікою Фонду є також те, що страхові тарифи на цей вид страхування диференціюються залежно від ступеня професійного ризику виробництва підприємства.

Економічна криза, яка сьогодні поглиблюється у всьому світі, напряму вплинула на вітчизняну економіку. Першими відчули її на собі підприємства металургійної, хімічної, будівельної галузі, які мають високі класи професійного ризику виробництва.

З огляду на весь масштаб негативних процесів сьогодення, звертаємось до Вас, шановні роботодавці, як до однієї з сторін соціального партнерства, від імені:

  • тих, для кого щомісячні виплати, які вони отримують від Фонду, є можливістю придбати найнеобхідніше;
  • тих, хто за допомогою Фонду має можливість відновити здоров‘я та працездатність;
  • тих, чиї батьки, матері загинули на виробництві, а Фондом виплачуються кошти, що дають можливість здобувати освіту;
  • тих, чиї сини, доньки, дружини, чоловіки отримали травми чи загинули на виробництві, а Фонд виплачує кошти, що компенсують втрачений заробіток годувальника;
  • тих, для кого інвалідний візок, милиці, авто від Фонду є єдиною можливістю відчути себе незалежними та повноцінними членами суспільства.

Шановні роботодавці!

Усвідомлюйте відповідальність за найманих працівників. З метою недопущення дестабілізації у здійсненні страхових виплат потерпілим від нещасних випадків на виробництві та членам їх сімей своєчасно перераховуйте страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України!

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-11-17 10:32

Основной принцип – доброта, забота, милосердие

Профессия социального работника не ограничивается одним видом деятельности, а охватывает широкий и многогранный профессиональный диапазон тысячи людей от санитарки до государственного служащего.

2 ноября 2008 года в бывшем шахтерском городе Стаханове все служащие, работники умственного труда, врачи, медсестры которые ежедневно заняты решением проблем занятости, организацией страховых выплат, различного рода компенсаций, обеспечения медицинского обслуживания и реабилитации, предоставление жилищных субсидий, оказанием адресной помощи малоимущим и многодетным семьям, предоставлением льгот ветеранам и инвалидам отмечают свой профессиональный праздник – День работника социальной сферы.

Высокая оценка чрезвычайно сложного, ответственного и исключительно благотворительного труда людей, через чьи сердца ежедневно проходят множество проблем тех, кто нуждается в помощи.

Сегодня эта сфера государственной деятельности стала одним из важнейших признаков цивилизованного демократичного общества.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-10-21 13:11

Охрана труда – залог безопасности

В летнее время, когда стоит жаркая погода, увеличивается опасность возникновения несчастных случаев при выполнении работ по ремонту и эксплуатации водопроводных и канализационных систем, колодцев и коллекторов.

Одной из основных причин возникновения такой опасности является неудовлетворительная организация проведения ремонтных и аварийных работ.

В жаркое время года в колодцах, коллекторах и в канализационных системах происходит разложение органических веществ с образованием клоачного газа, который вместе со стоками поступает в колодцы.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-10-20 16:35

Анализ производственного травматизма на предприятиях города Стаханова за 9 месяцев 2008 года

Согласно информационно-аналитической справки Госгорпромнадзора в Украине продолжается тенденция к снижению уровня производственного травматизма.

В Стахановском отделении зарегистрированы 2007 предприятий независимо от их форм собственности и хозяйствования, расположенные в городах Стаханов, Теплогорск, Алмазная.

За 9 месяцев 2008 года в отделении Фонда СНС Украины в г. Стаханове зарегистрировано 60 случаев производственного травматизма, из них признано связанными с производством 51. Это на 8 случаев меньше, чем за аналогичный период 2007 года. Коэффициент частоты несчастных случаев, т.е. количество травмированных на тысячу работающих, составляет 1,75, что соответствует допустимому уровню травматизма.

Одним из ведущих предприятий машиностроительной отрасли нашего города является ОАО «Стахановский вагоностроительный завод». На заводе в настоящее время продолжается тенденция по снижению случаев травмирования работников на производстве. По сравнению с аналогичным периодом 2007 года уровень травматизма снизился на 12 случаев. Однако необходимо отметить, что за первое полугодие на ОАО СВЗ допущено восемь случаев производственного травматизма, а за третий квартал – одиннадцать. Это говорит о снижении требовательности работников службы охраны труда и руководителей среднего звена в вопросах охраны труда.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-10-20 14:10

Відповідальність страхувальника за порушення вимог законодавства

Відділення ВД Фонду СНВ здійснює свою діяльність на підставі закону України «Про загальнообов‘язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» від 23.09.1999 року N 1105-XIV, яким регламентується взаємодія між Фондом СНВ, страхувальниками та застрахованими особами.

Роботодавець, як страхувальник, зобов‘язаний:

  1. своєчасно та повністю нараховувати і сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду СНВ;
  2. інформувати відділення ФСНВ:
    – про кожний нещасний випадок або професійне захворювання на підприємстві;
    – про зміну технології робіт або виду діяльності підприємства для переведення його до відповідного класу професійного ризику;
  3. подавати до відділення ФСНВ відомості про чисельність працівників, суму заробітної плати, річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг), кількість нещасних випадків і професійних захворювань на підприємстві за минулий календарний рік;
  4. безоплатно створювати всі необхідні умови для роботи на підприємстві представників Фонду СНВ;
  5. повідомляти працівникам підприємства адресу та номери телефонів відділення ФСНВ, а також лікувально-профілактичних закладів та лікарів, які за угодами з цим Фондом обслуговують підприємство;
  6. подавати звітність до відділення ФСНВ у строки, в порядку та за формою, що встановлені цим Фондом.

Порядок і строки подання вищевказаних відомостей визначаються Фондом СНВ.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-10-13 09:35

Судами ухвалюються рішення на користь Фонду

Сьогодні в Україні процес відшкодування шкоди потерпілим на виробництві та відновлення їх здоров‘я і працездатності налагоджений.

Так, страхові виплати потерпілим на виробництві здійснюються Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі – Фонд) відповідно до Закону України «Про загальнообов‘язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності».

Не погоджуючись з призначеним Фондом розміром страхових виплат та іншими питаннями, потерпілі на виробництві звертаються з позовними заявами до суду.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-09-25 09:55

«ВИМОГИ ШАХТАРІВ-ІНВАЛІДІВ ПРИЗВЕДУТЬ ДО ЗНИЩЕННЯ ФОНДУ»

Починаючи з 2005 року громадські організації шахтарів-інвалідів та інших потерпілих на виробництві порушують питання щодо перерахунку щомісячних страхових виплат, який проводиться кожного року на коефіцієнт росту середньої номінальної заробітної плати, а не середньої реальної, як здійснюється сьогодні та проводять пікетування державних установ, аби задовольнити свої вимоги.

Перерахування сум щомісячних страхових виплат провадиться у разі зростання у попередньому календарному році середньої заробітної плати у галузях національної економіки за даними центрального органу виконавчої влади з питань статистики.

Рішення про те, який саме коефіцієнт (середньої номінальної заробітної плати чи середньої реальної заробітної плати) використовувати приймається правлінням Фонду, до складу якого входять представники з боку держави, застрахованих осіб, роботодавців, виходячи із того, які фінансові можливості закладено в розмір страхового тарифу для страхувальників по внесках до Фонду, що визначається законодавством.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-09-04 13:39

Новации в обеспечении пострадавших на производстве санаторно-курортным лечением

В соответствии с Законом Украины «Об общеобязательном государственном социальном страховании от несчастного случая на производстве и профессионального заболевания, которые повлекли за собой потерю трудоспособности». постановления Кабинета министров Украины от 22.02.2006 года № 187 «Об утверждении порядка обеспечения санаторно0-курортными путевками отдельных категорий граждан органами труда и социальной защиты населения» от 31.10.2007 года разработано и утверждено постановлением правления Фонда СНС Украины Положение об обеспечении потерпевших вследствие несчастного случая на производстве и профессионального заболевания путевками на санаторно-курортное лечение, которое вступило в силу с 15.01.2008 года.

Потерпевшие обеспечиваются путевками на санаторно-курортное лечение за счет Фонда СНС только при условии, если инвалидность установлена вследствие травмы на производствен или профессионального заболевания.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-09-03 08:31

О проведении в отделении праздничных мероприятий, посвященных Дню шахтера и Дню города

29 августа 2008 г. в 13:00 в отделении ИД Фонда СНС Украины в г. Стаханове состоялась торжественная встреча, посвященная празднованию Дня шахтера и Дня города.

На встрече присутствовали активы общественных организаций инвалидов-угольщиков «Шахтер» и ветеранов и инвалидов труда ликвидированных предприятий угольной промышленности г. Стаханова, почетные шахтеры, почетные граждане города, советник городского головы Шумейко Евгений Сергеевич, председатель совета ветеранов г. Стаханова Мандровный Георгий Васильевич и другие, а также представители средств массовой информации города.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-09-01 11:36

ФОНД СНВ ПОПЕРЕДЖАЄ

Звернення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України до роботодавців

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України стурбована значним зростанням кількості групових нещасних випадків, які трапилися за останні три місяці поточного року при виконанні робіт з ремонту та експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж, колекторів, колодязів.

18.06.2008 року під час виконання робіт по прочищенню каналізаційної системи житлового будинку отруїлись газом три працівники Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал» (Полтавська область). При цьому майстер Максимчук Л.В. і слюсар Бабич Л.Я. померли на місці події, а слюсар Величко П.В. потрапив у реанімаційне відділення Кобеляцької районної лікарні.

Читати далі »

Коментарі | опубліковано: оргвідділ, 2008-08-14 12:42